Oprost nevjere u vezi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
alkalna_baterija

#376 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by alkalna_baterija »

:D samo da se pritefterim
KPNCTNJAH

#377 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by KPNCTNJAH »

Ova tema je zrela za kljuc...

pita, pita, pita, pita, pita, sve su zene iste, pita... valjda ovo privuce lejdi :mrgreen:
Ramzess Veliki

#378 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Ramzess Veliki »

dobar osjecaj wrote: Ne razumijem zasto tako savrseni muskarci imaju poriv da se toliko osvrcu na neke lose primjere zena koje vam se ionako ne svidjaju i ne trebaju vam u zivotu. Bljak te sapunice, visoki standardi i djeca koja su im teret.
Jer smo kruti i površni i ne možemo da se riješimo slike idealne porodice u kojoj muškarac ide u rudnik da zaradi a žena je nezaposlena domaćica koja nosi pregaču i sretna je kad se on vrati sa komadom suha hljeba i lizalom za djecu.
Može li iko postaviti sebi pitanje - smiješ li živjeti svoje snove?
Iskren sam kad kažem da sam vidio na svim mojim prijateljima, i sebi samom, da samo pokušavamo glumiti neke internacionalne frajere ... samo sebe lažemo. Mi želimo da smo onaj rudar i da nam ništa ne remeti taj ideal porodice. Ne vidimo dalje, ne vidimo da je sve otišlo u drugom pravcu, kasnimo ... žene su korak dalje, uvijek su bile.
Ali meni ne treba takva slobodna žena koja će na svako nezadovoljstvo odgovoriti odlaskom, preljubom ... treba mi ona zbog koje ću krvaviti ruke u rudniku, a ona će mi vidati rane i biti zadovoljna mnome.
Treba mi životni drug, a ne saputnik u dobrim vremenima koji će na pomen bure skočiti u jedini rezervni čamac za spasavanje.
bang and blame

#379 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by bang and blame »

Ramzess Veliki wrote:
dobar osjecaj wrote: Ne razumijem zasto tako savrseni muskarci imaju poriv da se toliko osvrcu na neke lose primjere zena koje vam se ionako ne svidjaju i ne trebaju vam u zivotu. Bljak te sapunice, visoki standardi i djeca koja su im teret.
Jer smo kruti i površni i ne možemo da se riješimo slike idealne porodice u kojoj muškarac ide u rudnik da zaradi a žena je nezaposlena domaćica koja nosi pregaču i sretna je kad se on vrati sa komadom suha hljeba i lizalom za djecu.
Iskren sam kad kažem da sam vidio na svim mojim prijateljima, i sebi samom, da samo pokušavamo glumiti neke internacionalne frajere ... samo sebe lažemo. Mi želimo da smo onaj rudar i da nam ništa ne remeti taj ideal porodice. Ne vidimo dalje, ne vidimo da je sve otišlo u drugom pravcu, kasnimo ... žene su korak dalje, uvijek su bile.
Ali meni ne treba takva slobodna žena koja će na svako nezadovoljstvo odgovoriti odlaskom, preljubom ... treba mi ona zbog koje ću krvaviti ruke u rudniku, a ona će mi vidati rane i biti zadovoljna mnome.
Treba mi životni drug, a ne saputnik u dobrim vremenima koji će na pomen bure skočiti u jedini rezervni čamac za spasavanje.

Svaka ti čast! Oduševljavaš me, svega mi.
todd_smith

#380 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by todd_smith »

Ramzess Veliki wrote:
ovo za sebe pricaj

meni uopce ne smeta slika gdje sam ja kod kuce, a ona radi i zaradjuje, a ja odmaram

dosta mi je vala vise zenske selektivne tradicionalnosti :mrgreen:
alkalna_baterija

#381 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by alkalna_baterija »

jest, lahko ti je biti rudar iz te udobne stolice :P

inače :thumbup:

reply na temu: ne znam da li bih mogla i ne želim da saznam. Ikad.
dobar osjecaj

#382 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by dobar osjecaj »

Ramzess Veliki wrote:
Niko ti ne osporava pravo da budes krut, povrsan, tradicionalan, da zivis svoje snove, da isprobas tu neku internacionalnu verziju sebe pa da odustanes od toga, da se lazes, pa da se prestanes lagati, da ti se ne svidjaju zene koje se ne uklapaju u tvoje snove, ideale i potrebe.
Na ovom svijetu ima izbor svega za svaciji ukus i potrebe i ja i dalje ne razumijem potrebu da se toliko bavite analizama i sjecanjima na ljude ciji vam karakteri i stil zivota ni po cemu ne odgovaraju.
Ja sam imala takvih promasaja kao i vecina ljudi ali slabo mi se analiziraju osim kad imam pms pa nisam bas pretjerano realna verzija sebe. Vidis da je neko drugaciji od tebe i da od toga nema nista i ides dalje. Cemu nasilni pokusaji da se nekoga mijenja ili da se ikome usadjuje vlastiti sistem vrijednosti? Cemu ta opsesija necim sto vam se nikako ne svidja i sto ne prihvatate. Je li se ne moze prezivjeti bez toga???
walter kurtz

#383 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by walter kurtz »

Nije nevjera ako je u guzu :roll:
Ramzess Veliki

#384 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Ramzess Veliki »

dobar osjecaj wrote: Niko ti ne osporava pravo da budes krut, povrsan, tradicionalan, da zivis svoje snove, da isprobas tu neku internacionalnu verziju sebe pa da odustanes od toga, da se lazes, pa da se prestanes lagati, da ti se ne svidjaju zene koje se ne uklapaju u tvoje snove, ideale i potrebe.
Na ovom svijetu ima izbor svega za svaciji ukus i potrebe i ja i dalje ne razumijem potrebu da se toliko bavite analizama i sjecanjima na ljude ciji vam karakteri i stil zivota ni po cemu ne odgovaraju.
Ja sam imala takvih promasaja kao i vecina ljudi ali slabo mi se analiziraju osim kad imam pms pa nisam bas pretjerano realna verzija sebe. Vidis da je neko drugaciji od tebe i da od toga nema nista i ides dalje. Cemu nasilni pokusaji da se nekoga mijenja ili da se ikome usadjuje vlastiti sistem vrijednosti? Cemu ta opsesija necim sto vam se nikako ne svidja i sto ne prihvatate. Je li se ne moze prezivjeti bez toga???
Ko je krut? Ja krut? Ja da nekog mijenjam na silu? Mislim da si malo odlutala. :lol: :lol: :lol:
Drmneš pivo i j... ti se za sve živo. :thumbup:
dobar osjecaj

#385 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by dobar osjecaj »

Ramzess Veliki wrote:Ko je krut? Ja krut? Ja da nekog mijenjam na silu? Mislim da si malo odlutala. :lol: :lol: :lol:
Mislim da ti malo previse gubis nit kad se zadas u pripovjedacka sanjarenja i kad te ponese nagon da zabavljas raju pa ne vidis sta si napisao.
Nije meni problem zacrveniti se pred tvojim epovima o sjajnom ocinstvu i svim grandioznim stvarima koje radis za svoju djecu, naciju i opste dobro, ali nemam nista od toga. Samo nastavi da se opustas :thumbup:
broj dva

#386 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by broj dva »

Cisto sumnjam da sam dovoljno tolerantan i liberalan za takvo sta a nadam se da necu imati priliku da saznam.
Ramzess Veliki

#387 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Ramzess Veliki »

dobar osjecaj wrote:
Ramzess Veliki wrote:Ko je krut? Ja krut? Ja da nekog mijenjam na silu? Mislim da si malo odlutala. :lol: :lol: :lol:
Mislim da ti malo previse gubis nit kad se zadas u pripovjedacka sanjarenja i kad te ponese nagon da zabavljas raju pa ne vidis sta si napisao.
Nije meni problem zacrveniti se pred tvojim epovima o sjajnom ocinstvu i svim grandioznim stvarima koje radis za svoju djecu, naciju i opste dobro, ali nemam nista od toga. Samo nastavi da se opustas :thumbup:
Ma ne kontaš smisao. Ovo gore sam napisao u žalu za komunističkim režimom u kojem nismo imali slobode ali smo imali tradiciju.
Vremena se mijenjaju, sad imamo neokapitalizam i sve što on nosi, sve moguće slobode. Zato je brak prevaziđena institucija, samo mi još nismo do toga došli. Normala je u njemačkoj da se razvedeš i vjenčaš desetak puta, samo mi zbog toga pravimo dramu. Normala je u njemačkoj da ti na kahvu u goste dođe bivši suprug i priča sa sadašnjim o tekmi bez da se poubijaju.
I normala je da se u njemačkoj ljudi razvedu radi neslaganja karaktera, bez svađa i galama.
Ali mi nismo normalni, tek se trebamo učiti da to postanemo.
Kod nas je teško shvatiti da se neko razveo radi neslaganja.
To nije normalno.
Nije pala krv, treba da bude polomljenih zuba pa da se razvedeš.

Koji smo mi primitivci ... evropski osviješteni moderni ljudi razvedu se odmah čim nešto ukaže na eventualno neslaganje.
Kod nas je haman pa teško razvesti se ako ti se partner kurva sa po' studentica sa stomatologije.

Razumijem da me nekada ne razumiješ jer ne povezuješ moj ponekad drugačiji stil pisanja sa prethodnim.
Ne moram vazda srat' o motorima. :oops:
prog321

#388 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by prog321 »

dobar osjecaj wrote: Niko ti ne osporava pravo da budes krut, povrsan, tradicionalan, da zivis svoje snove, da isprobas tu neku internacionalnu verziju sebe pa da odustanes od toga, da se lazes, pa da se prestanes lagati, da ti se ne svidjaju zene koje se ne uklapaju u tvoje snove, ideale i potrebe.
Mi se malo zezamo. Zasto ti odmah ides u kost? :-D
Karakter samostelece zenke u poznim godinama koja glumi nezavisnu, progresnu , snaznu individiu je za harshnu kritiku i analizu; ...da vecina ostalih mladjih djevojaka ne bi dosle na istu glupu ideju. :-D
prog321

#389 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by prog321 »

Ramzess Veliki wrote: Jer smo kruti i površni i ne možemo da se riješimo slike idealne porodice u kojoj muškarac ide u rudnik da zaradi a žena je nezaposlena domaćica koja nosi pregaču i sretna je kad se on vrati sa komadom suha hljeba i lizalom za djecu.
Nije san. Moguce je.
dobar osjecaj

#390 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by dobar osjecaj »

prog321 wrote: Mi se malo zezamo. Zasto ti odmah ides u kost? :-D
Karakter samostelece zenke u poznim godinama koja glumi nezavisnu, progresnu , snaznu individiu je za harshnu kritiku i analizu; ...da vecina ostalih mladjih djevojaka ne bi dosle na istu glupu ideju. :-D
U pravu si. Svoju nostalgiju za kvalitetnijim temama i vecim procentom drugacijih korisnika foruma koji ne posezu za nekim prilicno primitivnim doskocicama ne trebam ispoljavati ovdje. Samo uzivajte :thumbup:
sha_ba

#391 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by sha_ba »

kiki-miki wrote:
klixoris wrote:Ja Sheki vise ne smatram OK curicom :oops: Ne nakon sto me izradila za pivu sad za vikend :oops: :razz:

Nećeš više ni ti spadati u dobre forumaše ako me ne upoznaš s drugom :oops:

A ako Da platiću ti i koju pivu :oops: :D
nek pozove jos jednog, i od mene ide tura :mrgreen:
sha_ba

#392 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by sha_ba »

doci ce on :mrgreen:
klixoris

#393 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by klixoris »

Vidi, vidi sto su se skupile ko ajkule :)
Drug nije zauzet. Covjek je slobodan ko ptica :-D
Eurosa wrote:Za sta ce vam? Drug je vec zauzet :oops: a ja znam i ko ga je ugrabio :D
Jel to ima nesto da ja ne znam ? :? :)
klixoris

#394 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by klixoris »

Ja ozbiljan ???

:lol: :lol: :lol:
madner

#395 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by madner »

Sjo Bate giganta, sve odradio za dan. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#396 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Chmoljo »

madner wrote:Sjo Bate giganta, sve odradio za dan. :D
zar je već prošlo mjesec dana? :D
madner

#397 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by madner »

Moram reci da je kvalitet bas opao, av mau me zamolio da razbijem par iluzija kako bi se ispraznili azili za macke. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#398 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by Chmoljo »

:lol:
dijete_ljubavi_

#399 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by dijete_ljubavi_ »

Svim zenama jedan savjet...ako ste vec prevarili onda se tu i zaustavite.Ne ulazite sebe u nesto sto moze biti previsoka cijena,a narocito bjezite iz toga prije nego zavladaju osjecaji.I nikada,ali bas nikada ne vjerujte nijednoj njegovoj laskavo izgovorenoj recenici,jer svaka je samo laz i nista vise od toga.Muskarac je spreman na sve zbog sexa,zbog toga je i lakse oprostiti takvu nevjeru.Muskarcem nikada ne upravljaju osjecaji,jer to je nesto sto je uradio samo zbog zadovoljavanja fizioloskih potreba,a emocije su ostale tamo gdje treba.
KPNCTNJAH

#400 Re: Oprost nevjere u vezi

Post by KPNCTNJAH »

Cek ba, jesi ti ovo napisala savjet za zene koje varaju? Da one ne trebaju vjerovati muskarcima? :? :mrgreen:
Locked