GROZD
-
sarkić ajid-paša
Kako se uključiti u GROZD u Bihacu,moze i na PP
-
Goa
evo ova informacija:
Organizacija Gaudeamus Bihać
Elvis Bulić Tel: 037 312 938 Mob: 061 760 198 [email protected]
Pa ih nazovi i vidi da se dogovorite

Organizacija Gaudeamus Bihać
Elvis Bulić Tel: 037 312 938 Mob: 061 760 198 [email protected]
Pa ih nazovi i vidi da se dogovorite
-
Goa
Mislim da bi bilo ispravnije reci 'koje stranke' a ne 'koju stranku'.
Sto se tiće podrske neznam kad ce se GROZD javno izjasniti u vezi politickih partija, ali sigurno nece ubrzo jer vecina političkih partija jos nije ni napravila izborni program - drugim rijecima jos uvijek se nezna za koje ciljeve ce partije traziti podrsku građana, tako da se ni GROZD ne moze opredjeliti kome ce dati podrsku (neznam jel ovo ispravno receno jer vrlo malo znam oko cijelog tog procesa podrške).
Al eto blize se izbori pa cemo vidjeti.
Do sada najdetaljniji izborni program ima GROZD
valjda je jos odmor

Sto se tiće podrske neznam kad ce se GROZD javno izjasniti u vezi politickih partija, ali sigurno nece ubrzo jer vecina političkih partija jos nije ni napravila izborni program - drugim rijecima jos uvijek se nezna za koje ciljeve ce partije traziti podrsku građana, tako da se ni GROZD ne moze opredjeliti kome ce dati podrsku (neznam jel ovo ispravno receno jer vrlo malo znam oko cijelog tog procesa podrške).
Do sada najdetaljniji izborni program ima GROZD
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
pa onih 12 OCEKIVANJA smo davno prezvakali.... i jedino sto mi fakat smeta i sto se ne da popraviti je stav PODRZACEMO STRANKU/E bla bla...Goa wrote:Mislim da bi bilo ispravnije reci 'koje stranke' a ne 'koju stranku'.
Do sada najdetaljniji izborni program ima GROZD![]()
valjda je jos odmor
![]()
![]()
jarane, stranke treba da podrze vas!!!
btw, zasto jedno od OCEKIVANJA nije bilo DA SE IZVRSI POTPUNA SMJENA VECINE POLITICARA KOJI SU DUZE OD 10 GODINA NA VLASTI jer se samo smjenjuju s fotelje na fotelju...
-
idic
Što su bliže izbori, sve više me hvata strah od "popratnih efekata" čini mi se da ni neposredno poslije rata huškačka politika nije bila ovako žestoka i krvava kao sada. U zadnjih par sedmica je postalo nepodnošljivo.
Da li su nacionalisti prepoznali svoj skori pad pa se služe najnižim sredstvima da se približe svojim ciljevima ili je u BiH situacija zaista tako kritična ? Imam dojam da se u Sarajevu uopšte ne osjeća ta atmosfera kao po manjim mjestima.
Da li su nacionalisti prepoznali svoj skori pad pa se služe najnižim sredstvima da se približe svojim ciljevima ili je u BiH situacija zaista tako kritična ? Imam dojam da se u Sarajevu uopšte ne osjeća ta atmosfera kao po manjim mjestima.
-
Goa
Pa to za podršku stranke vec i rade. Do sad je 10-tak stranaka podrzalo građansku platformu i to je ok. To koga ce GROZD podrzati veze nemam jer ni ja neznam kako ce se to uraditi.
A ko ce mu ga znati u vezi ove nacionalisticke kampanje. To si u pravu - u manjim mjestima ja mislim da nikad od 1996. godine nije bila cesce u upotrebi rijec RAT!!!
A ko ce mu ga znati u vezi ove nacionalisticke kampanje. To si u pravu - u manjim mjestima ja mislim da nikad od 1996. godine nije bila cesce u upotrebi rijec RAT!!!
-
idic
Nedavno sam pričala sa bračnim parom iz mjesta gdje je škola sa hrvatskim i bošnjačkim programom i njihovo djete je sada završilo drugi razred, ostala sam zapanjena njihovom pričom. Djeca iz različitih nacionalnih skupina u školi NE SMIJU međusobno komunicirati. Roditeljski sastanci više liče na sastanke nacionalnih stranaka, gdje se uredno dijeli materijal stranke i priča više o svemu nego o djeci i njihovim problemima. Škola je u stanju raspadanja, nastavni kadar slab i nezainteresovan, ali od svega toga je važnije da se slučajno učenici iz prve i druge smjene ne sretnu na hodniku.

-
Goa
Ili ti primjer da niti doktori niti svo drugo osoblje Kliničkog centra Kasindol nema zdravstveno osiguranje
, a za pacijente bolnice vrijedi pravilo: Ruke (rad doktora) su besplatne, a sve ostalo (hrana, lijekovi, tretman) se placa
Ima toga na tone svugdje i kod svakog
Ima toga na tone svugdje i kod svakog
-
manki
A šta je ono "Obezbijediti kandidaturu za članstvo u EU do 2010"
zar mi ionako nebi trebali prije postati zvanični kandidati za ulazak??
ako u ovoj godini završimo SAA,godinu dana treba da ga sve zemlje članice usvoje,i onda podnesemo zahtjev za članstvo.. ja mislim da bi najkasnije trebali do 2009 postati zemlja kandidat
ako u ovoj godini završimo SAA,godinu dana treba da ga sve zemlje članice usvoje,i onda podnesemo zahtjev za članstvo.. ja mislim da bi najkasnije trebali do 2009 postati zemlja kandidat
-
mIRCerka
draga idic,idic wrote:Nedavno sam pričala sa bračnim parom iz mjesta gdje je škola sa hrvatskim i bošnjačkim programom i njihovo djete je sada završilo drugi razred, ostala sam zapanjena njihovom pričom. Djeca iz različitih nacionalnih skupina u školi NE SMIJU međusobno komunicirati. Roditeljski sastanci više liče na sastanke nacionalnih stranaka, gdje se uredno dijeli materijal stranke i priča više o svemu nego o djeci i njihovim problemima. Škola je u stanju raspadanja, nastavni kadar slab i nezainteresovan, ali od svega toga je važnije da se slučajno učenici iz prve i druge smjene ne sretnu na hodniku.![]()
stranke su skontale da im roditelji vrijede jos dva tri izbora i to je to...valja zatrovati mlade, pa cim stasaju da glasaju, da znaju ZA KOGA trebaju glasati..
jadno i bijedno...sto je najgore, niko se time ne opterecuje do obicnih gradjana kojima to smeta... a najtuznije je da roditelji te djece uglavnom smatraju da je to normalno...rijetko kome i to smeta...
-
Goa
Hrvatskoj je za to trebalo 4 godine.manki wrote:A šta je ono "Obezbijediti kandidaturu za članstvo u EU do 2010"![]()
Nemozes postati kandidat za članstvo sve dok ne prilagodis javnu administraciju u 31 oblasti zahtjevima EU. Tek kad se EU uvjeri da si prilagodio sve dobijas status kandidata. A tek kad ga dobijes ide detaljna provjera svega i svacega u kojoj se mora i najmanja sitnica usaglasiti.
A mi jos ni prve uslove iz mape puta (zahtjeve postavljene u 2001-toj godini) nismo 100% ispunili... pa ti vidi
-
idic
Čudi me da nikada niti jedna od stranaka u svom programu nije pomenula ukidanje tog "školskog aparthejda", nije mi jasno da to nikome nije važno i da nikome to ne smeta. Da djeci prebrojavaju krvna zrnca i svrstavaju ih u torove i ispiraju im mozak sa nepunih sedam godina. Ta djeca su naša budućnost, zar ih treba tako male zatrovati mržnjom.
Mi što živimo u Sarajevu nismo svjesni uopšte šta se dešava u manjim sredinama. Ovdje je situacija koliko - toliko još u normali. Ima Katolički školski centar, ali znam da tamo ima mnogo djece koja nisu katolici. ostale škole su "normalne"znači ima djece svih nacionalnosti i jedinstven školski program. Meni je ovo tako zabrinjavajući problem nad kojim se treba što prije pozabaviti. Džaba nam sve reforme i pokreti Dosta i Grozd kad nam najmlađe uče da budu nacionalisti.

Mi što živimo u Sarajevu nismo svjesni uopšte šta se dešava u manjim sredinama. Ovdje je situacija koliko - toliko još u normali. Ima Katolički školski centar, ali znam da tamo ima mnogo djece koja nisu katolici. ostale škole su "normalne"znači ima djece svih nacionalnosti i jedinstven školski program. Meni je ovo tako zabrinjavajući problem nad kojim se treba što prije pozabaviti. Džaba nam sve reforme i pokreti Dosta i Grozd kad nam najmlađe uče da budu nacionalisti.
-
mIRCerka
jebi ga, imaju oni taj aparthejd u programu, podrzavaju ga stavise...idic wrote:Čudi me da nikada niti jedna od stranaka u svom programu nije pomenula ukidanje tog "školskog aparthejda", nije mi jasno da to nikome nije važno i da nikome to ne smeta. Da djeci prebrojavaju krvna zrnca i svrstavaju ih u torove i ispiraju im mozak sa nepunih sedam godina. Ta djeca su naša budućnost, zar ih treba tako male zatrovati mržnjom.![]()
![]()
Mi što živimo u Sarajevu nismo svjesni uopšte šta se dešava u manjim sredinama. Ovdje je situacija koliko - toliko još u normali. Ima Katolički školski centar, ali znam da tamo ima mnogo djece koja nisu katolici. ostale škole su "normalne"znači ima djece svih nacionalnosti i jedinstven školski program. Meni je ovo tako zabrinjavajući problem nad kojim se treba što prije pozabaviti. Džaba nam sve reforme i pokreti Dosta i Grozd kad nam najmlađe uče da budu nacionalisti.![]()
UCITE NA MATERNJEM JEZIKU....
pas mater
-
idic
mIRCerka wrote:jebi ga, imaju oni taj aparthejd u programu, podrzavaju ga stavise...idic wrote:Čudi me da nikada niti jedna od stranaka u svom programu nije pomenula ukidanje tog "školskog aparthejda", nije mi jasno da to nikome nije važno i da nikome to ne smeta. Da djeci prebrojavaju krvna zrnca i svrstavaju ih u torove i ispiraju im mozak sa nepunih sedam godina. Ta djeca su naša budućnost, zar ih treba tako male zatrovati mržnjom.![]()
![]()
Mi što živimo u Sarajevu nismo svjesni uopšte šta se dešava u manjim sredinama. Ovdje je situacija koliko - toliko još u normali. Ima Katolički školski centar, ali znam da tamo ima mnogo djece koja nisu katolici. ostale škole su "normalne"znači ima djece svih nacionalnosti i jedinstven školski program. Meni je ovo tako zabrinjavajući problem nad kojim se treba što prije pozabaviti. Džaba nam sve reforme i pokreti Dosta i Grozd kad nam najmlađe uče da budu nacionalisti.![]()
pas mater
Ima li ijedna stranka da u svom programu ima kao prioritet rješavanje ovog problema.
-
Goa
ovo za obrazovanje je katastrofalno i to svi znaju. Ali najgore je sto mi samo pricamo a nista neradimo po tom pitanju. Evo primjera: sad citam ovo za newsweek i po prvi put saznam da su Bosnjaci i hrvati odvojeni u 52 skole!
Zna li iko za kakvu detaljnu analizu koja je napisana na ovu temu sa tacnim pregledom uzroka stanja, njihovih trenutnih posljedica i mogucih pravaca rjesavanja ovog problema?
Ako ne mozemo promjeniti postojece stanje bar se mozemo potruditi i napraviti prijedlog da se to promjeni. Od suplje nista izgleda.
Ako zna ko za kakvu analizu bilo bi dobro da stavi link
Zna li iko za kakvu detaljnu analizu koja je napisana na ovu temu sa tacnim pregledom uzroka stanja, njihovih trenutnih posljedica i mogucih pravaca rjesavanja ovog problema?
Ako ne mozemo promjeniti postojece stanje bar se mozemo potruditi i napraviti prijedlog da se to promjeni. Od suplje nista izgleda.
-
mIRCerka
to jos upratila nisam...idic wrote:mIRCerka wrote:jebi ga, imaju oni taj aparthejd u programu, podrzavaju ga stavise...idic wrote:Čudi me da nikada niti jedna od stranaka u svom programu nije pomenula ukidanje tog "školskog aparthejda", nije mi jasno da to nikome nije važno i da nikome to ne smeta. Da djeci prebrojavaju krvna zrnca i svrstavaju ih u torove i ispiraju im mozak sa nepunih sedam godina. Ta djeca su naša budućnost, zar ih treba tako male zatrovati mržnjom.![]()
![]()
pas mater
Ima li ijedna stranka da u svom programu ima kao prioritet rješavanje ovog problema.
zato ja ne podnosim Ivu Miru, jer stalno potencira PRICAJMO HRVATSKI a to daje podrsku i ojacava segregaciju...
nisam vjerovala da se ovo desava u toj mjeri do juce kad sam slucajno ugledala Aidu Vehabovic, Projekt koordinatora nekog projekta koji se bavi time, i koja je identicni primjer iznjela na TV...doslo mi da placem...
dodushe, i u Sarajevu bude slicnih situacija, samo u manjem obimu i roditelji i TETKE odmah raguju...
- izzy131
Ja mislim da ce se izjasniti tik prije izbora i to za SDP. Mislim, nemam nista protiv SDP, najverovatnije cu i glasati za njih, ali kome nije jasno da GROZD nije SDP?Goa wrote:Mislim da bi bilo ispravnije reci 'koje stranke' a ne 'koju stranku'.
-
idic
Goa wrote:ovo za obrazovanje je katastrofalno i to svi znaju. Ali najgore je sto mi samo pricamo a nista neradimo po tom pitanju. Evo primjera: sad citam ovo za newsweek i po prvi put saznam da su Bosnjaci i hrvati odvojeni u 52 skole!
Za početak insistirati da sve škole u Federaciji ( i RS po mogućnosti ) rade po istom programu i istim udžbenicima. Vršiti stalni pritisak na ministarstvo obrazovanja i kulture dok se ne sprovede u djelo.
-
mIRCerka
Tim cinom vrsis izravnu ugrozbu hrvatskoga pucanstva koje stoljecima koristi hrvatski jezik a sad im se to pravo osporava...idic wrote:Goa wrote:ovo za obrazovanje je katastrofalno i to svi znaju. Ali najgore je sto mi samo pricamo a nista neradimo po tom pitanju. Evo primjera: sad citam ovo za newsweek i po prvi put saznam da su Bosnjaci i hrvati odvojeni u 52 skole!
Za početak insistirati da sve škole u Federaciji ( i RS po mogućnosti ) rade po istom programu i istim udžbenicima. Vršiti stalni pritisak na ministarstvo obrazovanja i kulture dok se ne sprovede u djelo.
IMJ