.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
respo

#376 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by respo »

a sjeca li se ko cobe mehe hordasa
cobo je mislim umro od droge za mehu ne znam al tu je valjda
ibizza

#377 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by ibizza »

procitao sam sve postove,pa me zanima...jel prije rata bilo navijaca Zelje,izgleda svi su Hordasi bili :D
MojaMalenkost

#378 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by MojaMalenkost »

Mi Manijaci smo bili urbani momci, znali smo se preko muzike (HC!) i mjesta izlaska (Kuk, CDA, AG, Lovac, Celtic, a Boga mi i BB). :D

A od "momaka sa asfalta" svi znate Đildu i Zemu. Prvi poginuo spašavajući život jednoj ranjenoj gospođi. A drugog bi uživao gledati u tučama. Zaleti se među njih 50, udaraju oni njega,a li udara i on njih. 8-)
irenam

#379 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by irenam »

Sto se tice crnog Duleta sto se druzijo sa Konjom I krepom kako sam cula od prije dva dana on je srecno ozenjen neradi trenutno ima dvije bliznakinje i sina burzer mu je stomatolog i ziva na Palama
MokeQc

#380 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by MokeQc »

respo wrote:a sjeca li se ko cobe mehe hordasa
cobo je mislim umro od droge za mehu ne znam al tu je valjda
Sjecam ih se, Mehe malo manje, a Cobo nas je redovno znao gjavit' kad bi igrali kosarke...
Nisam znao da je umro, rahmet mu dusi.

BTW, znade li iko ikad kako je njemu pravo ime bilo.... ja ne...
respo

#381 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by respo »

slobodan cini mi se
MokeQc

#382 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by MokeQc »

pokoj mu dusi.. fakat mu nikad nisam znao ni ime ni vjeru... valjda je i to simptomaticno za SA
ecstase

#383 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by ecstase »

DZONPI wrote:Haj fala bogu nek je ziv.Uf dje se sjeti Nune znam je i ja dobro i sjecam se njih dvoje koda je to juce bilo.Cuo sam da je Droga umro.Sta radi mali Campo iz Dobrinje,mislim mali a sad mu je skoro petobanka.Dobra je to raja bila.Evo ja sad nesto kontam gdje moja ekipa zavrsi.Dvojica zijanila,a ostali ima ih i po Americi,jedan u Norveskoj,Holandija pa eto nekad se nadjemo malo se sjetimo tih rokerskih mjesta,desavanja.Samo mi jos jedna faca fali sa Grbavice nadimak mu Faki kazu da je sad Taxista,moracu ga malo potrazit bio je specificna faca ala Jan Gilan.

Campo celavi? :D mah campo ko campo ruke na ledjima i laganica po ulici seta.
suspect_zero

#384 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by suspect_zero »

respo wrote:slobodan cini mi se

Mislim da se zvao Bogdan.
Nekako s proljeća

#385 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Nekako s proljeća »

MojaMalenkost wrote:Mi Manijaci smo bili urbani momci, znali smo se preko muzike (HC!) i mjesta izlaska (Kuk, CDA, AG, Lovac, Celtic, a Boga mi i BB). :D

A od "momaka sa asfalta" svi znate Đildu i Zemu. Prvi poginuo spašavajući život jednoj ranjenoj gospođi. A drugog bi uživao gledati u tučama. Zaleti se među njih 50, udaraju oni njega,a li udara i on njih. 8-)
8-)
Image
Zemir
Image
Nekako s proljeća

#386 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Nekako s proljeća »

barby02 wrote:
Nekako s proljeća wrote:
Raja sa platoa ..ART-a...

Ne pitaj me više ništa...
Necu :-D al ta sam !
:lol:

Naletih na jednu fotku sa ....Nenad,Hase,Lale,Šok, Kemo,Eldar, Šeki...slika je napravljena u Mostaru '90-tih.
Image
dobar_ti?

#387 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by dobar_ti? »

Jao Campine slike, prejako :D Nisam ga vidio godinama.
ecstase

#388 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by ecstase »

dobar_ti? wrote:Jao Campine slike, prejako :D Nisam ga vidio godinama.
ma i njega su godine dobro potklesale a i na zivcima je malo popustio
Chisum

#389 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Nekako s proljeća wrote:
MojaMalenkost wrote:Mi Manijaci smo bili urbani momci, znali smo se preko muzike (HC!) i mjesta izlaska (Kuk, CDA, AG, Lovac, Celtic, a Boga mi i BB). :D

8-)
Image
Zemir
Image
Eki dobre slibe... :-D

Zemu i danas cesto sretnem, doduse ne tako cesto kao nekada, ali zna da izleti... Neko bi rek'o da je dos'o tobe, promijenio se, ali, ja kakvog ga znam od prije rata - takav je i danas.
Cistokrvni sarajevski mangup, s mudima do poda i nazad... a to sto s vremena na vrijeme proseta bradu Carsijom, baci selam umjesto pozdrava, to moze prevariti neke... :) Zemir je uvijek ostao Zemir, a, osim ishrane, da tako kazem :D , nema razlika... :) ... a takve ljude ne mozes da ne gotivis.

Naravno, nije moje da se brinem, ali sto se strumpfova tice i njihove tribine, pogibijom VELIKOG covjeka i heroja, Djilde, Allahrahmetile, te odlaskom Zeme i slicnih izgubili su jako, jako puno.

I sa nase su strane mnogi odlazili, na ovaj ili onaj nacin, ali ipak mislim da smo uvijek imali mnogo jacu ekipu i mnogo veci fond, sto budala, sto "dobre" raje... :-D Mada, ne bih volio da ova prica o sarajevskom asfaltu postane navijacka prepirka nas starijih clanova Hz-a i Manijaka... koga je bilo vise, gdje itd......

Drzimo se asfalta, poznatih lica, prica iz mahale i komsiluka. :-D
respo

#390 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by respo »

suspect_zero wrote:
respo wrote:slobodan cini mi se

Mislim da se zvao Bogdan.
slobodan 100%
Edin H.

#391 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

Sta je sa onim bandom Horde Zla? :lol: :lol: :lol:
Jesu li jos aktivni? :-)

Koji su ono antisluhisti bili :-)
DZONPI

#392 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by DZONPI »

Fala buraz na slici,eto Haseta nisam vidio 15 kuka al pozno sam ga odma.Jel ono u sredini onaj sa bjelom majicom rahmetli droga,cini mi se da je on.Ako imas jos koju fotku nabaci.
barby02

#393 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by barby02 »

Je l` ono Dado lupa u dobos ? aaaaaaa Campe, sto je kilica nabacio, masala :) Na onoj kolektivnoj vidim da su u elementu al sam ja malo posenilila pa mi je poznat Hase i onaj uadnji plavi sto je zagrizao stagod. . Sta je sa Dinom, znam da se u ratu okrenuo vjeri. . . Nana? Sta je sa njom?
Chisum

#394 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Edin H. wrote:Sta je sa onim bandom Horde Zla? :lol: :lol: :lol:

Eki Cenga i VHZ antisluhisti? :D

Haveru, mi kad smo imali svoj bend vi ste jos uvijek furali Vajtu i lomili ga u struku uz melodije Nede Ukraden :D
(ne)forumas

#395 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by (ne)forumas »

barby02 wrote:Sta je sa Dinom, znam da se u ratu okrenuo vjeri. . .
Ako misliš na Dinu metalca s čvile koji se motao po Skenderiji - Artu u ratu se okrenuo i ostao je i dan danas okrenut prema Meki ;)
HAVANA

#396 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Brada do pupka,živi u gladnom polju,prodaje one cd-e sa onim babarogama iz čečenije...na onom istom platou... :-)
Edin H.

#397 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

Chisum wrote:
Edin H. wrote:Sta je sa onim bandom Horde Zla? :lol: :lol: :lol:

Eki Cenga i VHZ antisluhisti? :D

Haveru, mi kad smo imali svoj bend vi ste jos uvijek furali Vajtu i lomili ga u struku uz melodije Nede Ukraden :D

Mislim :-)

A moze li stariji band, ali novija stvar :D

:mrgreen:
Saca

#398 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Saca »

Eheee, u minuti ste me vratili za nekih (samo) 25-30 godina.....nije moguce da ima...uh. Al' nesto kontam, taj period nebi dala ni za brdo karamela :)
Saca

#399 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Saca »

......pa reko da ponovim pitanje:
Niko meni ne odgovori........zna li ko Batu, stanovo na Visnjiku nekad davno, davno bio dobar sa Brnetom, preselio negdje ono '89-te u Vogoscu, visok, duga kosa, plave oci itd. Sta se desilo s njim?
Dacha od Bosne

#400 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Dacha od Bosne »

Samo da pozdravim sve...posebno ovog momka sa nikom "nekako s proljeća"...ne znam da li se poznajemo...ja sam 67-mo godište...nadimak Pinci...veliki dio mladosti proveo na platou (Kaktus) i Zvezdinim utakmicama.
da li neko zna šta je sa momkom koji se zvao Zlaja (bio sa Mahirom - horde zla)...načuo sam da je umro, ali nije sigurna info...bio je debelo navučen...išli smo zajedno u srednju (mašinska kod muzeja). Pošto nisam čitao prvih 15-tak stranice možda ću se ponoviti...zna li neko šta je sa Batom (Nerminom) iz Kaktusa...Džeger je u Italiji. A sa one slike (nekako s proljeća)...gdje je Eldar? Je li živ? Iz Rocka-a sam u kontaktu sa Suzanom i Milanom i Kemom (Nataša :) ). Znam da je Pribi umro.
Eto...da ne dužim više...veliki pozdrav.

edit: Brne nije bio delija. U to vrijeme se mnogo ljudi nakačilo u tu sarajevsku skupinu iz ko zna kojih razloga.
Last edited by Dacha od Bosne on 14/12/2009 20:03, edited 1 time in total.
Post Reply