obzirom na broj džukela lutalica, potpuno zasluženozonbirile wrote:Trg Oslobođenja i Ferhadija na 52 i 54 mjestu,ja oplakah.
Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
- perfect_guy
#376 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
-
obala
#377 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Najbolji Logavina, Vrbanjusa, Visnjik,Mejtas i Skenderija
Najgori Buljakovi Buca potok, Svrakino, Sokolje....
Najgori Buljakovi Buca potok, Svrakino, Sokolje....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#378 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
čvila je definitivno u vrhu
nije što tu živim ali eto samo sam osjetio potrebu da to kažem

nije što tu živim ali eto samo sam osjetio potrebu da to kažem
-
zonbirile
#379 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
-----------------------------------------komi wrote:čvila je definitivno u vrhu
nije što tu živim ali eto samo sam osjetio potrebu da to kažem![]()
ja budala,daju po 3000Km po kvadratu u Centru,mjesto 1500 na Čvili.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#380 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
nisu svima prioriteti isti, čak i da imaju para i za jedno i drugo, tako da nema potrebe za sarkazmom...zonbirile wrote: -----------------------------------------
- cava
#381 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Marijin Dvor, Skenderija.
Prevoz do grada nije neophodan, osim ako se ne izlazi na neka udaljenija mjesta.
Prevoz do grada nije neophodan, osim ako se ne izlazi na neka udaljenija mjesta.
- sheilak
#382 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Nisam iz SA, ali dugo ovdje zivim.
Dzidzikovac, Bjelave, Višnjik. Mirno je, lijepo, grad je blizu.
Skenderija i Marijin Dvor-ne tako fino. Asfalt, zagusljivo, nema zelenila, a i nekako mi pusto, pogotovo ljeti kad sunce ugrije.
Hrasno, Malta-ok. Ima zelenila, parkova, blizu je Vilsonovo, mozes pjeske do grada.
Dobrinja-PREvise betona, daleko od centra, zabaceno. Uvijek se na Dobrinji osjecam klaustrofobicno.
Ilidza je lijepa u onom djelu kada se ide prema vrelu Bosne. A onaj dio, Luzani, Pejton, itd. necu ni komentirati.
Alipasino ne diram jer sam emotivno vezana za B fazu!

Skenderija i Marijin Dvor-ne tako fino. Asfalt, zagusljivo, nema zelenila, a i nekako mi pusto, pogotovo ljeti kad sunce ugrije.
Hrasno, Malta-ok. Ima zelenila, parkova, blizu je Vilsonovo, mozes pjeske do grada.
Dobrinja-PREvise betona, daleko od centra, zabaceno. Uvijek se na Dobrinji osjecam klaustrofobicno.
Ilidza je lijepa u onom djelu kada se ide prema vrelu Bosne. A onaj dio, Luzani, Pejton, itd. necu ni komentirati.
Alipasino ne diram jer sam emotivno vezana za B fazu!
-
zonbirile
#383 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
-------------------------------Chmoljo wrote:nisu svima prioriteti isti, čak i da imaju para i za jedno i drugo, tako da nema potrebe za sarkazmom...zonbirile wrote: -----------------------------------------
pa pogledaj listu,52. i 54. mjesto.
- Chmoljo
#384 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
sheilak wrote:Nisam iz SA, ali dugo ovdje zivim.![]()
Alipasino ne diram jer sam emotivno vezana za B fazu![]()
- sheilak
#385 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Yo, neighbours!
- sheilak
#386 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Meni oni ne smetaju. Draze mi je njih vidjeti nego neke ljude. A iskreno, i bezazleniji su.

- cyprus
#387 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Kako napisah, radije bih živio na Mošćanici, nego da mi 100 000 ljudi svaki dan što pješke, što tramvajem, što autom prođe ispod prozorazonbirile wrote:Trg Oslobođenja i Ferhadija na 52 i 54 mjestu,ja oplakah.
- zateznistub
#388 Re:
Apsoluto sam bio protiv dobrinje dok nisam doselio na istu. Od tada - sve naj. Rodio se na vratniku, zivot proveo na chw.mIRCerka wrote:druze horni, kakis....horns&drums wrote:Najbolji: Grbavica i Visnjik, kvartovi sa najvise zelenila u Sarajevu
Najgori: Alipasino i Dobrinja. Beton, beton samo beton. I naselilo se papaka bruka...
da li si zivio na dobrinji pa znas???
dobrinja je u ratu bila pod duplom opsadom , tako da raja, sve i da je htjela da se iseli, nije moglo tako lako..
pa je dobrinja statisticki namjmanje demografski izmijenjena...
a prije rata su tu stanove dobijali mladi ljudi, mahom djeca sarajevskih porodica, koji nisu bili ublehasi i JNAovci pa nisu mogli ni zivjeti u centru i starom gradu...
ne dirajte mi dobrinju....dok ne provedete makar mjesec dana dole...
Minus naseljima Otoka, Svrakino i naravno sampiom AP
- cyprus
#389 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
btw, stvarno ne znam čemu ovoliko loše raspoloženje prema Alipašinom Polju 
- Chmoljo
#390 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
cyprus wrote:btw, stvarno ne znam čemu ovoliko loše raspoloženje prema Alipašinom Polju
ma boje nas se bolan
-
bosanceros90
#391 Re:
100% u pravu, samo evo ja cu dodati još "nikad na: Grbavici", a "uvijek na: Koševu"Pooll wrote:Nikad na: Svrakinom, Alipasinom, Dobrinji, Buljakovom, Aneks, Buca Potoku, Ilidzi, Stupu...
Uvijek na: Marin Dvoru, Breci, Visnjiku, Bjelavama, Bascarsiji...
- zateznistub
#392 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Brrr,Chmoljo wrote:cyprus wrote:btw, stvarno ne znam čemu ovoliko loše raspoloženje prema Alipašinom Polju![]()
ma boje nas se bolan
Sav belaj ili bar vecina je sa AP. Skoro pa redovni clani u novinama u crnoj hronici, veliki broj iz Nerkeza Smajilagica ili kako li vec.
- cyprus
#393 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Živim u toj ulici, i s obzirom da u njoj živi preko 2000 stanovnika, vala nije ni nešto problematična kako ti kažešzateznistub wrote:Brrr,![]()
Sav belaj ili bar vecina je sa AP. Skoro pa redovni clani u novinama u crnoj hronici, veliki broj iz Nerkeza Smajilagica ili kako li vec.
- Chmoljo
#394 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
jah, jah, socio-ekonomski uvjeti.. već prežvakana pričazateznistub wrote:
Brrr,![]()
-
palamuda
#395 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
AP samo pozitivna iskustva čujem osim ovdje gdje ga blate bez razloga.Chmoljo wrote:jah, jah, socio-ekonomski uvjeti.. već prežvakana pričazateznistub wrote:
Brrr,![]()
Vidiš kad je onaj zapuco iz kalaša neki dan usred grada nikom ništa, a da je na AP, Ilidži ili Dobrinji bilo bi ma ja kabadahije, narkoman, sandžaklije, seljaci u Centru se ne puca lažu na televiziji.
Slušam nedavno priču dvije djevojke u tramvaju jedna sa Mojmila druga sa Vojničkog, kaže jedna kod Vas je gadno na Vojničkom, a cesta ih djeli
- zateznistub
#396 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Ali jeste tako (cast normalnim). Ja se sjecam i vremena prije rata i AP mi je jos tada ostalo u ruznom sjecanju, neko je ranije pominjao imena da ih ja sad ne ponavljaam. Jos jednom cast normalnoj raji, ali brate dosta ih je losih i jos se hvale time.Chmoljo wrote:jah, jah, socio-ekonomski uvjeti.. već prežvakana pričazateznistub wrote:
Brrr,![]()
- zateznistub
#397 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Kakav mikropatriotizam, to ne postoji. Ljudi samo iznose svoje misljenje o nekom dijelu grada, kao i ja uostalom. Zivo mi se hebe za bilo koji dio sve dotle dok je Sarajevo iznad toga. Isto tako imam misljenje o nekom određenom dijelu grada i to iznosim, ako je moje misljenje o AP povrijedilo tvoju sujetu, onda je to tvoj probelem...palamuda wrote:AP samo pozitivna iskustva čujem osim ovdje gdje ga blate bez razloga.Chmoljo wrote:jah, jah, socio-ekonomski uvjeti.. već prežvakana pričazateznistub wrote:
Brrr,![]()
Vidiš kad je onaj zapuco iz kalaša neki dan usred grada nikom ništa, a da je na AP, Ilidži ili Dobrinji bilo bi ma ja kabadahije, narkoman, sandžaklije, seljaci u Centru se ne puca lažu na televiziji.
Slušam nedavno priču dvije djevojke u tramvaju jedna sa Mojmila druga sa Vojničkog, kaže jedna kod Vas je gadno na Vojničkom, a cesta ih djeli![]()
![]()
![]()
![]()
, nikad mi fakat neće biti jasan taj idiotski mikropatriotizam.
- Chmoljo
#398 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
pa majku mu zar nije svaka mahala imala tih likova prije rata, blesavih...zateznistub wrote: Ali jeste tako (cast normalnim). Ja se sjecam i vremena prije rata i AP mi je jos tada ostalo u ruznom sjecanju, neko je ranije pominjao imena da ih ja sad ne ponavljaam. Jos jednom cast normalnoj raji, ali brate dosta ih je losih i jos se hvale time.
a sada poslije... ma toga ima tek u tragovima... da ima papanluka generalno, ima, ali kao što sam i prije govorio, ima klošara, ali nema problema. nisu to likovi koji će te maltretirati, koji će ti maltretirati dijete a ti biti bespomoćan.
pa bacale su se bombe i po toj Dobrinji, pa eno u Pofalićima... Ilidža... da te Bog mili sačuva...
ne hvalim ja ovo naselje da je, gluho bilo, najbolje, ali ljudi često posežu za neutemeljenim argumentima kada je ono u pitanju. a i ako ima problema to su uglavnom isti likovi. pa eto onaj što zaginu, Hadžimuratović, svako malo su on ili brat bivali propucani ili zbodeni...
ne pamtim kad je neko od normalnih ljudi imao problema... štaviše ponegdje su ti prijeratni problemi postali blagoslov za komšije. Samir Hastor je tako sredio svoj ulaz, okrečio, stavio interfon, blista se ulaz. ma samo još portir fali da ti vrata otvara.
ali zato on dođe onoj djeci što se šprdaju da će po tek okrečenom zidu šarati svoja imena, pa im kaže kako će im babi zabiti šarafciger u oko (parafraziram) i haustor ostane netaknut
ljudi ba, nemojte generalizacija
- zateznistub
#399 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Ne pada mi na pamet da generalizujem pogotovo ovu stvar, u svim naseljima ima svega to je nepobitna cinjenica. Ali ono sto ja citam najvise problema (pocinjenih ili pocinitelj je porijeklom sa AP) je iz tog naselja. Opet ponavljam ne svi. Smatram te pametnim momkom, probaj doci do npr. 10 tak uzastopnih izdanja Avaza (ne gotivim te novine ali citam) prelistaj crnu hroniku i vidi koliko je procentualno pocinjenih ili pocinitelja sa tog dijela grada (necu namjerno da psiem ime da me neko ne shvati pogresno).Chmoljo wrote:pa majku mu zar nije svaka mahala imala tih likova prije rata, blesavih...zateznistub wrote: Ali jeste tako (cast normalnim). Ja se sjecam i vremena prije rata i AP mi je jos tada ostalo u ruznom sjecanju, neko je ranije pominjao imena da ih ja sad ne ponavljaam. Jos jednom cast normalnoj raji, ali brate dosta ih je losih i jos se hvale time.
a sada poslije... ma toga ima tek u tragovima... da ima papanluka generalno, ima, ali kao što sam i prije govorio, ima klošara, ali nema problema. nisu to likovi koji će te maltretirati, koji će ti maltretirati dijete a ti biti bespomoćan.
pa bacale su se bombe i po toj Dobrinji, pa eno u Pofalićima... Ilidža... da te Bog mili sačuva...
ne hvalim ja ovo naselje da je, gluho bilo, najbolje, ali ljudi često posežu za neutemeljenim argumentima kada je ono u pitanju. a i ako ima problema to su uglavnom isti likovi. pa eto onaj što zaginu, Hadžimuratović, svako malo su on ili brat bivali propucani ili zbodeni...
ne pamtim kad je neko od normalnih ljudi imao problema... štaviše ponegdje su ti prijeratni problemi postali blagoslov za komšije. Samir Hastor je tako sredio svoj ulaz, okrečio, stavio interfon, blista se ulaz. ma samo još portir fali da ti vrata otvara.
ali zato on dođe onoj djeci što se šprdaju da će po tek okrečenom zidu šarati svoja imena, pa im kaže kako će im babi zabiti šarafciger u oko (parafraziram) i haustor ostane netaknut![]()
ljudi ba, nemojte generalizacijau ovom gradu cijene stanova su uglavnom određene prema lokaciji, tj. daljini od centra i značajnijih objekata, ustanova, institucija, a jako malim procentom ili nikako, strukturom stanovništva
- cyprus
#400 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Inače, u svim razvijenim zemljama kada se radi o velikim gradovima elitna naselja se pomiču ka periferiji grada, dok bliže centru obično živi sirotinja. Zašto je kod nas i dalje stan u centru simbol elitnog društva?