Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
perfect_guy

#376 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by perfect_guy »

zonbirile wrote:Trg Oslobođenja i Ferhadija na 52 i 54 mjestu,ja oplakah.
obzirom na broj džukela lutalica, potpuno zasluženo
obala

#377 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by obala »

Najbolji Logavina, Vrbanjusa, Visnjik,Mejtas i Skenderija
Najgori Buljakovi Buca potok, Svrakino, Sokolje.... :cry:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#378 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Truba »

čvila je definitivno u vrhu
nije što tu živim ali eto samo sam osjetio potrebu da to kažem :mrgreen: :lol:
zonbirile

#379 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by zonbirile »

komi wrote:čvila je definitivno u vrhu
nije što tu živim ali eto samo sam osjetio potrebu da to kažem :mrgreen: :lol:
-----------------------------------------
ja budala,daju po 3000Km po kvadratu u Centru,mjesto 1500 na Čvili.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#380 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Chmoljo »

zonbirile wrote: -----------------------------------------
nisu svima prioriteti isti, čak i da imaju para i za jedno i drugo, tako da nema potrebe za sarkazmom...
cava

#381 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by cava »

Marijin Dvor, Skenderija.
Prevoz do grada nije neophodan, osim ako se ne izlazi na neka udaljenija mjesta.
sheilak

#382 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by sheilak »

Nisam iz SA, ali dugo ovdje zivim. :-D

Dzidzikovac, Bjelave, Višnjik. Mirno je, lijepo, grad je blizu.

Skenderija i Marijin Dvor-ne tako fino. Asfalt, zagusljivo, nema zelenila, a i nekako mi pusto, pogotovo ljeti kad sunce ugrije.

Hrasno, Malta-ok. Ima zelenila, parkova, blizu je Vilsonovo, mozes pjeske do grada.

Dobrinja-PREvise betona, daleko od centra, zabaceno. Uvijek se na Dobrinji osjecam klaustrofobicno.
Ilidza je lijepa u onom djelu kada se ide prema vrelu Bosne. A onaj dio, Luzani, Pejton, itd. necu ni komentirati.

Alipasino ne diram jer sam emotivno vezana za B fazu! :-D :)
zonbirile

#383 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by zonbirile »

Chmoljo wrote:
zonbirile wrote: -----------------------------------------
nisu svima prioriteti isti, čak i da imaju para i za jedno i drugo, tako da nema potrebe za sarkazmom...
-------------------------------
pa pogledaj listu,52. i 54. mjesto.
Chmoljo

#384 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Chmoljo »

sheilak wrote:Nisam iz SA, ali dugo ovdje zivim. :-D

Dzidzikovac, Bjelave, Višnjik. Mirno je, lijepo, grad je blizu.

Skenderija i Marijin Dvor-ne tako fino. Asfalt, zagusljivo, nema zelenila, a i nekako mi pusto, pogotovo ljeti kad sunce ugrije.

Hrasno, Malta-ok. Ima zelenila, parkova, blizu je Vilsonovo, mozes pjeske do grada.

Dobrinja-PREvise betona, daleko od centra, zabaceno. Uvijek se na Dobrinji osjecam klaustrofobicno.
Ilidza je lijepa u onom djelu kada se ide prema vrelu Bosne. A onaj dio, Luzani, Pejton, itd. necu ni komentirati.

Alipasino ne diram jer sam emotivno vezana za B fazu :-D :)
:kiss: :mrgreen:
sheilak

#385 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by sheilak »

:-D

Yo, neighbours! :D
sheilak

#386 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by sheilak »

Meni oni ne smetaju. Draze mi je njih vidjeti nego neke ljude. A iskreno, i bezazleniji su.

:-D :)
cyprus

#387 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by cyprus »

zonbirile wrote:Trg Oslobođenja i Ferhadija na 52 i 54 mjestu,ja oplakah.
Kako napisah, radije bih živio na Mošćanici, nego da mi 100 000 ljudi svaki dan što pješke, što tramvajem, što autom prođe ispod prozora :-) . Dakle, valjda imam pravo na subjektivni stav o tome gdje bih živio kad bih biro... kad bi govorili objektivno, tj. ono što je prihvatljivo za širu skupinu ljudi, jednostavno vidiš gdje stanovi imaju najveću cjenu (Breka, Skenderija i ostali dijelovi u centru), i kažeš eto tu je najbolje živjet i ne znam čemu dalja rasprava... :-)
zateznistub

#388 Re:

Post by zateznistub »

mIRCerka wrote:
horns&drums wrote:Najbolji: Grbavica i Visnjik, kvartovi sa najvise zelenila u Sarajevu

Najgori: Alipasino i Dobrinja. Beton, beton samo beton. I naselilo se papaka bruka...
druze horni, kakis....
da li si zivio na dobrinji pa znas???

dobrinja je u ratu bila pod duplom opsadom , tako da raja, sve i da je htjela da se iseli, nije moglo tako lako..
pa je dobrinja statisticki namjmanje demografski izmijenjena... :D

a prije rata su tu stanove dobijali mladi ljudi, mahom djeca sarajevskih porodica, koji nisu bili ublehasi i JNAovci pa nisu mogli ni zivjeti u centru i starom gradu...

ne dirajte mi dobrinju....dok ne provedete makar mjesec dana dole...
Apsoluto sam bio protiv dobrinje dok nisam doselio na istu. Od tada - sve naj. Rodio se na vratniku, zivot proveo na chw.
Minus naseljima Otoka, Svrakino i naravno sampiom AP
cyprus

#389 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by cyprus »

btw, stvarno ne znam čemu ovoliko loše raspoloženje prema Alipašinom Polju :D
Chmoljo

#390 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Chmoljo »

cyprus wrote:btw, stvarno ne znam čemu ovoliko loše raspoloženje prema Alipašinom Polju :D
:mrgreen:

ma boje nas se bolan :mrgreen:
bosanceros90

#391 Re:

Post by bosanceros90 »

Pooll wrote:Nikad na: Svrakinom, Alipasinom, Dobrinji, Buljakovom, Aneks, Buca Potoku, Ilidzi, Stupu...

Uvijek na: Marin Dvoru, Breci, Visnjiku, Bjelavama, Bascarsiji...
100% u pravu, samo evo ja cu dodati još "nikad na: Grbavici", a "uvijek na: Koševu" :evil:
zateznistub

#392 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by zateznistub »

Chmoljo wrote:
cyprus wrote:btw, stvarno ne znam čemu ovoliko loše raspoloženje prema Alipašinom Polju :D
:mrgreen:

ma boje nas se bolan :mrgreen:
Brrr, :-)
Sav belaj ili bar vecina je sa AP. Skoro pa redovni clani u novinama u crnoj hronici, veliki broj iz Nerkeza Smajilagica ili kako li vec.
cyprus

#393 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by cyprus »

zateznistub wrote:Brrr, :-)
Sav belaj ili bar vecina je sa AP. Skoro pa redovni clani u novinama u crnoj hronici, veliki broj iz Nerkeza Smajilagica ili kako li vec.
Živim u toj ulici, i s obzirom da u njoj živi preko 2000 stanovnika, vala nije ni nešto problematična kako ti kažeš :-)
Chmoljo

#394 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Chmoljo »

zateznistub wrote:
jah, jah, socio-ekonomski uvjeti.. već prežvakana priča :mrgreen:
palamuda

#395 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by palamuda »

Chmoljo wrote:
zateznistub wrote:
AP samo pozitivna iskustva čujem osim ovdje gdje ga blate bez razloga.
Vidiš kad je onaj zapuco iz kalaša neki dan usred grada nikom ništa, a da je na AP, Ilidži ili Dobrinji bilo bi ma ja kabadahije, narkoman, sandžaklije, seljaci u Centru se ne puca lažu na televiziji.
Slušam nedavno priču dvije djevojke u tramvaju jedna sa Mojmila druga sa Vojničkog, kaže jedna kod Vas je gadno na Vojničkom, a cesta ih djeli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , nikad mi fakat neće biti jasan taj idiotski mikropatriotizam.
zateznistub

#396 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by zateznistub »

Chmoljo wrote:
zateznistub wrote:
Ali jeste tako (cast normalnim). Ja se sjecam i vremena prije rata i AP mi je jos tada ostalo u ruznom sjecanju, neko je ranije pominjao imena da ih ja sad ne ponavljaam. Jos jednom cast normalnoj raji, ali brate dosta ih je losih i jos se hvale time.
zateznistub

#397 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by zateznistub »

palamuda wrote:
Chmoljo wrote:
zateznistub wrote:
AP samo pozitivna iskustva čujem osim ovdje gdje ga blate bez razloga.
Vidiš kad je onaj zapuco iz kalaša neki dan usred grada nikom ništa, a da je na AP, Ilidži ili Dobrinji bilo bi ma ja kabadahije, narkoman, sandžaklije, seljaci u Centru se ne puca lažu na televiziji.
Slušam nedavno priču dvije djevojke u tramvaju jedna sa Mojmila druga sa Vojničkog, kaže jedna kod Vas je gadno na Vojničkom, a cesta ih djeli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , nikad mi fakat neće biti jasan taj idiotski mikropatriotizam.
Kakav mikropatriotizam, to ne postoji. Ljudi samo iznose svoje misljenje o nekom dijelu grada, kao i ja uostalom. Zivo mi se hebe za bilo koji dio sve dotle dok je Sarajevo iznad toga. Isto tako imam misljenje o nekom određenom dijelu grada i to iznosim, ako je moje misljenje o AP povrijedilo tvoju sujetu, onda je to tvoj probelem...
Chmoljo

#398 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Chmoljo »

zateznistub wrote: Ali jeste tako (cast normalnim). Ja se sjecam i vremena prije rata i AP mi je jos tada ostalo u ruznom sjecanju, neko je ranije pominjao imena da ih ja sad ne ponavljaam. Jos jednom cast normalnoj raji, ali brate dosta ih je losih i jos se hvale time.
pa majku mu zar nije svaka mahala imala tih likova prije rata, blesavih...

a sada poslije... ma toga ima tek u tragovima... da ima papanluka generalno, ima, ali kao što sam i prije govorio, ima klošara, ali nema problema. nisu to likovi koji će te maltretirati, koji će ti maltretirati dijete a ti biti bespomoćan.

pa bacale su se bombe i po toj Dobrinji, pa eno u Pofalićima... Ilidža... da te Bog mili sačuva...

ne hvalim ja ovo naselje da je, gluho bilo, najbolje, ali ljudi često posežu za neutemeljenim argumentima kada je ono u pitanju. a i ako ima problema to su uglavnom isti likovi. pa eto onaj što zaginu, Hadžimuratović, svako malo su on ili brat bivali propucani ili zbodeni...

ne pamtim kad je neko od normalnih ljudi imao problema... štaviše ponegdje su ti prijeratni problemi postali blagoslov za komšije. Samir Hastor je tako sredio svoj ulaz, okrečio, stavio interfon, blista se ulaz. ma samo još portir fali da ti vrata otvara.

ali zato on dođe onoj djeci što se šprdaju da će po tek okrečenom zidu šarati svoja imena, pa im kaže kako će im babi zabiti šarafciger u oko (parafraziram) i haustor ostane netaknut :lol:

ljudi ba, nemojte generalizacija :mrgreen: u ovom gradu cijene stanova su uglavnom određene prema lokaciji, tj. daljini od centra i značajnijih objekata, ustanova, institucija, a jako malim procentom ili nikako, strukturom stanovništva :)
zateznistub

#399 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by zateznistub »

Chmoljo wrote:
zateznistub wrote: Ali jeste tako (cast normalnim). Ja se sjecam i vremena prije rata i AP mi je jos tada ostalo u ruznom sjecanju, neko je ranije pominjao imena da ih ja sad ne ponavljaam. Jos jednom cast normalnoj raji, ali brate dosta ih je losih i jos se hvale time.
pa majku mu zar nije svaka mahala imala tih likova prije rata, blesavih...

a sada poslije... ma toga ima tek u tragovima... da ima papanluka generalno, ima, ali kao što sam i prije govorio, ima klošara, ali nema problema. nisu to likovi koji će te maltretirati, koji će ti maltretirati dijete a ti biti bespomoćan.

pa bacale su se bombe i po toj Dobrinji, pa eno u Pofalićima... Ilidža... da te Bog mili sačuva...

ne hvalim ja ovo naselje da je, gluho bilo, najbolje, ali ljudi često posežu za neutemeljenim argumentima kada je ono u pitanju. a i ako ima problema to su uglavnom isti likovi. pa eto onaj što zaginu, Hadžimuratović, svako malo su on ili brat bivali propucani ili zbodeni...

ne pamtim kad je neko od normalnih ljudi imao problema... štaviše ponegdje su ti prijeratni problemi postali blagoslov za komšije. Samir Hastor je tako sredio svoj ulaz, okrečio, stavio interfon, blista se ulaz. ma samo još portir fali da ti vrata otvara.

ali zato on dođe onoj djeci što se šprdaju da će po tek okrečenom zidu šarati svoja imena, pa im kaže kako će im babi zabiti šarafciger u oko (parafraziram) i haustor ostane netaknut :lol:

ljudi ba, nemojte generalizacija :mrgreen: u ovom gradu cijene stanova su uglavnom određene prema lokaciji, tj. daljini od centra i značajnijih objekata, ustanova, institucija, a jako malim procentom ili nikako, strukturom stanovništva :)
Ne pada mi na pamet da generalizujem pogotovo ovu stvar, u svim naseljima ima svega to je nepobitna cinjenica. Ali ono sto ja citam najvise problema (pocinjenih ili pocinitelj je porijeklom sa AP) je iz tog naselja. Opet ponavljam ne svi. Smatram te pametnim momkom, probaj doci do npr. 10 tak uzastopnih izdanja Avaza (ne gotivim te novine ali citam) prelistaj crnu hroniku i vidi koliko je procentualno pocinjenih ili pocinitelja sa tog dijela grada (necu namjerno da psiem ime da me neko ne shvati pogresno).
cyprus

#400 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by cyprus »

Inače, u svim razvijenim zemljama kada se radi o velikim gradovima elitna naselja se pomiču ka periferiji grada, dok bliže centru obično živi sirotinja. Zašto je kod nas i dalje stan u centru simbol elitnog društva? :-)
Post Reply