kao i obično, VAŠ i NAŠ...mIRCerka wrote:halo hajatovac, mi smo se svi slozili da je maca papak, ali je vas senad jos veci papak jer dva CDa posvecuje njemu...
Dragane Marinkovicu!
Moderator: anex
-
_galaksija
Maca je stvarno ljigav i gadan,ali on je tipican primjer Bosancerosa.Sta se ljutite sto gledate u svoje ogledalo....uostalom sta god govorili protiv njega njemu ce imponovati..il ga napadali il ga hvalili njemu to isto dodje.
P.S. Mozda je ON (Maca) i sam pokrenuo ovu temu...hm...ko zna...ne bi me iznenadilo
P.S. Mozda je ON (Maca) i sam pokrenuo ovu temu...hm...ko zna...ne bi me iznenadilo
-
rewritable
Maca se trebao držati okvira i granica koje je imao na Pinku (sada će neki reći kako je i to bilo užasno i ponižavajuće). Ipak, ma ko šta mislio, on je tada uveo nešto novo u sterilni svijet POSLIJERATNOG zabavnog programa domaćih televizija.
Ovo sada mu ne treba. Ponižavanja običnih ljudi sa ulice radi dizanja sopstvenog publiciteta je nešto što osuđujem još od "Vatrenih ulica", ali mogu reći da opet 70% njegovog show-a ipak zaslužuje dobru ocjenu.
A za Senada H. ću reći samo da se slažem sa ocjenom da je on pokrenuo ovo pitanje samo radi sopstvene sujete, jer ako se toliko brine o dignitetu gradjana BiH, zašto nije ništa poduzimao po pitanju "Vatrenih ulica", a isto tako ako postoje neke poreske malverzacije na OBN-u, zašto se njima nije prije bavio, a ne sada kada je očito da ga neko parodira u svojoj emisiji.
Ovo sada mu ne treba. Ponižavanja običnih ljudi sa ulice radi dizanja sopstvenog publiciteta je nešto što osuđujem još od "Vatrenih ulica", ali mogu reći da opet 70% njegovog show-a ipak zaslužuje dobru ocjenu.
A za Senada H. ću reći samo da se slažem sa ocjenom da je on pokrenuo ovo pitanje samo radi sopstvene sujete, jer ako se toliko brine o dignitetu gradjana BiH, zašto nije ništa poduzimao po pitanju "Vatrenih ulica", a isto tako ako postoje neke poreske malverzacije na OBN-u, zašto se njima nije prije bavio, a ne sada kada je očito da ga neko parodira u svojoj emisiji.
-
edu
ja ne mislim da on ponizava bh gradjane..mislim da bh gradjani ponizavaju sami sebe..jer..nek' on sad krene ferhadijom..i pita nekoga.."za cvaju sad 10 sklekova"?..i ako to niko ne prihvati..on ce poniziti sam sebe..tj. nece uspjeti u svojoj glupoj namjeri..druga je stvar sto ljudi to prihvataju..(losa ekonomska situacija..ali za to im nije kriv marinkovic..krivi su politicari..krivi su "zastitnici nacio(a)nalnih interesa"..kriv je klempo tihic kojem ne valja octavia..ali je zato odlicna nova audi sestica..krivo je predsjednistvo koje za godinu dana potrosi 150 000 tariguza..kriv je automobil bore paravca koji trosi i dizel i benzin..kriv je adnan terzic kojem je 0+10+20 u prosjeku 17..itd..)..znaci..AKO nas jase..ponizava..marinkovic..niti je prvi ni posljednji..ali..izgleda da je nama lakse da nas ponizavaju oni koje smo sami izabrali..od ovih koje nismo..i ako poredimo tezinu jahanja..u tom slucaju marinkovic je tezak 100 kg..a gospoda "zastitnici" tonu...
-
angel26
uvijek i svugdje naci ce se neko ko ce pristati na razne gluposti besplatno a ne za cenera...uostalom sta je sa masom ljudi koja ga gleda.....poenta je da ne treba dopustiti svima sve...a sto se tice naseg nam dragog tria iz predsjednistva.......za njihova "ranja ne bi nam bila dovoljna 3 foruma!!!!
-
mnnnmnn
ona reklama sa kondomima je losa kopija jedne engleske reklame za "USE CONDOMES" kampanju, tako da mi ne moze biti smijesno nesto sto je vec vidjeno nego se samo mogu ibretiti kako neko moze biti toliko NE ORGINALAN... cim je pocela reklama znao sam da je to, tj. nadao sam se "NIJE VALJDA?!?!......JESTE, JASTA JE"
hmm periferni je mozda i jedini dio da i malo valja, to da Maca ima obrazovanu gestikulaciju i dikcciju mislim da stoji, i niko ne osporava njegov talenat i zanje, glumacke sposobnosti...ali da li je stvarno neophdno ismijavati pisma ljudi iz rata, mnogi su i poginuli od tada ili nikada nisu ni nasli te kojima su ta pisma upucena...a i ako je izmisljeno,to je ipak tema oko koje ne bi trebalo praviti nikakvu shegu...
PREVISHE JE OVO PLITKO ZA BOSANSKI HUMOR,PREMALO KREATIVNOSTI A PUNO KOPIRANJA ALI BUKVALNO ctrl+C; ctrl+V...
i TLN su kopirali montipajtoncirkus ali se to nije moglo bas na prvu skontati..
TLN je za NKJshow ko CNN za rtv Vogoshca...e to je problem....daj mi kvalitet, neka je i vulgaran...sta je edo majka...po vokabularu maca je za njega TUNJO, ali dajte Edi 2 sahata nedeljom navecer i vijerujem da bi ga nacija gledala...plus komsiluk...
hmm periferni je mozda i jedini dio da i malo valja, to da Maca ima obrazovanu gestikulaciju i dikcciju mislim da stoji, i niko ne osporava njegov talenat i zanje, glumacke sposobnosti...ali da li je stvarno neophdno ismijavati pisma ljudi iz rata, mnogi su i poginuli od tada ili nikada nisu ni nasli te kojima su ta pisma upucena...a i ako je izmisljeno,to je ipak tema oko koje ne bi trebalo praviti nikakvu shegu...
PREVISHE JE OVO PLITKO ZA BOSANSKI HUMOR,PREMALO KREATIVNOSTI A PUNO KOPIRANJA ALI BUKVALNO ctrl+C; ctrl+V...
i TLN su kopirali montipajtoncirkus ali se to nije moglo bas na prvu skontati..
TLN je za NKJshow ko CNN za rtv Vogoshca...e to je problem....daj mi kvalitet, neka je i vulgaran...sta je edo majka...po vokabularu maca je za njega TUNJO, ali dajte Edi 2 sahata nedeljom navecer i vijerujem da bi ga nacija gledala...plus komsiluk...
-
mačak u čizmama
prošli (treći) šou je bio bez grešaka poput one sa dobrim Markanom...
Maca je odličan
Maca je odličan
-
Svemirski-Jebach
hehehe... u KZ-u Federacije BiH nema odredbi o seksualnom uznemiravanju ili necemu slicnom kao što to ima u USA ili po europi, ali ipak se ono moze podvesti pod nesto tako da mislim da niko ne bi mogao zavrsiti u zatvoru ali bi se neka steta sigurno mogla dobiti na osnovu ugrožavanja časti...Propast1 wrote:c,c,c,horns&drums wrote:Jeste smijesno, Dragan je bijelac a AliG je mulatPropast1 wrote:Ja neznam kako neko ima toliku mastu da dragana poistovjecuje sa ALI G jem.... c,c,c,c smijesno...:D
Dragan Marinkovic ljubi zenu u sisu isto kao i Ali G. Dragan Marinkovic (u svojim ranijim emisijama) diskreditira kompletan zenski rod isto kao i Marinkovic. Dragan Marinkovic organizira hrvanje u blatu, Ali G hvata zene po cesti i dijeli letke za svoj privatni gang bang na plazi.
O's jos?
Ja se nekad stvarno zabrinem o tome kakvi smo mi narod. ALI G neznam sta ti mislis o njemu ali on je prije svega vrhunski priznati umjetnik... Bar u muzici. Kad radi muziku po satu moze zaradjivati vise nego Aluminijum mostar... valjda je to dovoljno. Drugo ALI G pravi satiru od zapadnih pravila koja svi kao postuju a koja vecina zanemaruje u stvarnom zivotu... I sto neko rece on sam radi stvari da bi provocirao javnost.
A sta radi Marinkovic??? To cu prepustiti sebi
U međuvremenu, po mom ako neko zna onu ženu sto ju je onaj hojrat napastvovao po nagovoru maloumnika, nek je po savjetuje i nek zena rjesi svoje probleme. Prvo zena da je pametna mogla bi tuziti i marinkovica i OBN i uzeti sigurno preko 100.000 KM za ono sto se desilo na MACA ŠOU. Kad pojedinci sto tuze za klevetu za 'nisam rekao 500 vec 5' uzmu 5.000 KM, ova zena ako je stvarno bilo onako kako je prikazao marinkovic mogla bi tuziti sve njih za seksualno napastvovanje, seksualno izrabljivanje, omalozavanje i dusevnu bol.
Da malo bolje znam KZ, vjerovatno bi tvrdio da kada bi to zena htjela neko bi malo i zatvora zaglavio.
Na kraju nije da mi smeta maca ili njegov show, al dokle ce ova zemlja bti jebena vukojebina.... DOSTA
-
Mocart kuglica
Ma dajte ljudi, čovjek sigurno "doživljava vrhunac" (da se kulturno izrazim) svaki put kad vidi koliko ima postova.
Ko ga....
Ko ga....
-
Svemirski-Jebach
ma vala se ne nerviram...ja sam javnost, a javnost se ne nervira 
-
mml
Mislim da je u najnovijim Danima sve receno, ukljucujuci i Filipovicevo "muslimansko ti":
Način na koji je u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića prošle subote odgovoreno na primitivizam OBN-ovog programa neodoljivo podsjeća na metode primjerene "ružnijoj", komunističkoj, prošlosti. Nakon što nas je Ličnost godine CD-a, akademik Muhamed Filipović obavijestio da on i Senad kao muslimani neće jedan drugom govoriti "Vi", krenula je orkestrirana hajka na primitivizme Dragana Marinkovića, koji jeste grozan, ali ga je putem RAK-a moguće sankcionirati. I dok se nešto tako jadno kao što je naša medijska scena već dijeli na one "za" i "protiv" "Mace" (who the f?k is Maca?), sam Marinković je pobjegao - ne u Zagreb, kako bi se možda očekivalo prema vlasničkoj strukturi OBN-a, nego u Beograd. Istinabog, imao je od čega. Orkestrirana skupina ovdašnjih "intelektualaca", koja ponajviše liči na ideološku komisiju, jezikom općih mjesta i zbrkanih floskula saopćila nam je zašto je važno da primitivizme u programu ne gledamo i šta nam se može desiti ako ih gledamo. Borba protiv Macinog primitivizma moralno-ideološkim kasapljenjem mogla bi uputiti i na zaključak da u NTV Hayat znaju da se njihove Idealne djevojke i ne gledaju previše, a da je, ruku na srce, najbolji dio showa Niko kao ja upravo parodiranje Centralnog dnevnika.
Način na koji je u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića prošle subote odgovoreno na primitivizam OBN-ovog programa neodoljivo podsjeća na metode primjerene "ružnijoj", komunističkoj, prošlosti. Nakon što nas je Ličnost godine CD-a, akademik Muhamed Filipović obavijestio da on i Senad kao muslimani neće jedan drugom govoriti "Vi", krenula je orkestrirana hajka na primitivizme Dragana Marinkovića, koji jeste grozan, ali ga je putem RAK-a moguće sankcionirati. I dok se nešto tako jadno kao što je naša medijska scena već dijeli na one "za" i "protiv" "Mace" (who the f?k is Maca?), sam Marinković je pobjegao - ne u Zagreb, kako bi se možda očekivalo prema vlasničkoj strukturi OBN-a, nego u Beograd. Istinabog, imao je od čega. Orkestrirana skupina ovdašnjih "intelektualaca", koja ponajviše liči na ideološku komisiju, jezikom općih mjesta i zbrkanih floskula saopćila nam je zašto je važno da primitivizme u programu ne gledamo i šta nam se može desiti ako ih gledamo. Borba protiv Macinog primitivizma moralno-ideološkim kasapljenjem mogla bi uputiti i na zaključak da u NTV Hayat znaju da se njihove Idealne djevojke i ne gledaju previše, a da je, ruku na srce, najbolji dio showa Niko kao ja upravo parodiranje Centralnog dnevnika.
-
edu
eh..da malo analiziramo marinkovicev odgovor na hajku..jer ovo je cetvrta emisija..a prve tri su snimane prije hajke..s obzirom na to da je "najveci novinar u bosnjaka"..senad hadzifejzovic..(necu pisati gospodin jer i ja sam musliman..a toga kod nas nema..
)..u nekoliko navrata (u zadnje 3 epizode cd-a)..informisao javnost o tome kako "narkoman..drogers.." kojeg je on toplo preporucio ivanu caleti da vodi milijunasa..a kojem je opet poklonio svoju knjigu "rat uzivo" sa posvetom "prijatelju caleti..da ti sve bude mir uzivo"..znaci taj najveci..je upoznao javnost kako je show "niko kao ja" samar i pljuvanje napacenog bosnjackog naroda..samar sehidima..samar nasoj drzavi..itd..ovaj put je marinkovic odlucio da skokne i do susjednog nam entiteta..i da pokaza da nije on kriv sto narod nema sta da jede pa ce se za 20 km derati na sred ulice da je magarc..ili ce za 30 km na sred ulice depilirati dlake sa nogu..da li je ocekivati odgovor nekog "najveceg novinara u srba" kako je ovo udar na napaceni srpski narod..na srpsku nejac i slicno..vidjet cemo..da je djogo ziv..to bi se vjerovatno i desilo..ovako - mozda!..helem..marinkovic je u studio doveo to dvoje ljudi koje su i igrali igru hoces-neces..za razliku od "najveceg novinara u bosnjaka" koji je u svoj studio dovodio cetnika mentu (prilikom odigravanja utakmice bih-scg)..marinkovic je doveo obicnu djevojku i obicnog muskarca..ljude..koji se sticajem okolnosti zovu tako kako se zovu..muskarca koji se brine kako spojiti kraj sa krajem..i koji kako sam rece "studira zivot"..djevojku koja je djelovala pozitivno..koja je marinkovica natjerala da udje u cash box..na odobravanja publike..(zamisli..publike koja je iz drugog entiteta!?)..marinkovic je dalje..da bi valjda pokazao kako ga i djeca vole..zaustavio dvije blizankinje..nekih 10ak godina..pitao ih kakve su ucenice..i gledaju li njegov show..na sta su one potvrdno odgovorile..cmoknuo ih i razgulio dalje "maltretirati srpski narod"..u crno-bijelom svijetu je..opet se pravd'o..pustio skinuti filmic emisije jackass i nekoliko njihovih ludorija..filmic sinise vuce kada je ovaj gostovao u nekoj emisije negdje..i gdje nekom gledatelju jebav'o majke i tetke..da bi na kraju pustio prilog slovenacke "prva tv"..ili tako nesto..gdje isto tako neki "janez" hoda po ulici i vrbuje raju da jedu gorki kakao za nesto sitnisa..i na kraju..hrvanje u cokoladi mu je bilo cenzurisano..kako..zasto..ne znam..ali vjerovatno prevencije radi..i da..gosca mu je bila viki miljkovic..e sad..da li je marinkovic kriv sto svi prisutni znaju svaku pjesmu doticne na pamet..odnosno da li je hadzifejzovic kriv sto ja ne znam niti jednu pjesmu burhana sabana (od viki znam crno ili bijelo..
)..na pamet..to ne znamo..ali..dok god neko od njih dvojice ne ugosti gibonnija..
..ili robbie-ja..
..to karanana..nego sreca njihova..pa je senadu subotom alternativa segmedina srna..a marinkovicu "purger" filipovic!
- Jimmy_The_Saint
Imam nešto samo pitanje za daduli_sa: Boga ti Gospoda i krsne slave svetoga Đorđa, šta to TEBI daje za pravo da procjenjuješ koga, kad, zašto, i gdje treba protjerati?
-
Jasho
Svu Hajku oko Dragana Marinkovića je digao Senad Hadžifejzović i to iz jednog jedinog razloga, a to je parodije na njegov CD! Sve priče o ugorženosti i ismijavanju Bošnjaka su šuplja i nikad Senad ne bi ni slova rekao o tome da nije Marinković Napravio parodiju na CD! Senad je umislio da je najbolji novinar u BiH i da je njegov CD najbolji u BiH, a ne shvata da to nije tako i da njegovo vrijeme prolazi! Sjetite se njegove hajke na FTV, samo zato što je ekipa koja je njemu radila scenografiju napravila slićnu i za FTV! Ima primitivizma i papanizma u Marinkovićevoj emisiji, ali ga nema ništa više nego u Senadovom Dnevniku i rubrici Face to Face, koja je vrhunac primitivizma, papanizma, nekulture i nedostatka kućnog vaspitanja! Dovoljan je primjer Face to Face između Mirsada Tokaće i Smaila Čekića u kojem je Smail Čekić pokazao sav svoj primitivizam, papanizam, nekulturu i da uopće nema kućnog vaspitanja! Još jedna emisija NTV Hayat obiluje šundom i primitivizmom, a riječ je o Astra Showu, gdje su isključivi gosti šund pjevaći tipa Šerif, Konjević, Šemsa Suljaković, Elvira Rahić, Deen i da ne nabrajam dalje koji izvode jeftinu i primitivnu narodnu muziku ili smeće od popa! A o Reallity showu idealna djevojka ili onom prije najpoželjniji neženja da i ne govorimo! ili prenosi parlamentarnih sjednica Federacije koje su po meni čak i primitivnije od Macine emisije!