Idemo pred skupštinu!

Post Reply
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

stella_k wrote: Gdje ste to bili vatreni govornici, a mene nesto prozivate, ja makar nisam licemjer kakav god da sam...
@Alfons izvini, ali komentar ti je skroz bezze.
Svako od nas ovdje moze govoriti SAMO u SVOJE ime.
Ti ako zelis dodji, a ako ne zelis onda nemoj.
U tih 15 minuta sam stajala sama. To uopste NE ZNACI da poslije mog odlaska na plato nije dosao niko. I zato.....pssst....[/quote]

mislim da bi bilo krajnje neekonomicno da se ja tamo pojavljujem, daleko...
muha_sa

Post by muha_sa »

Bilo je i bit će sve više i više
stella_k

Post by stella_k »

Sad sam dobila pp od Muha_sa.
Nakon mog odlaska na plato je doslo jos pet ljudi.
Napredujemo.

Pozdrav domovini!!!
senada

Post by senada »

meni nemojte zamjeriti jer nisam mogla doci imala sam neodlozne obaveze prema snahi ali cu dolaziti sa prilicnim brojem istomisljenika, posebno penzionerki :(
Herc

Post by Herc »

Poslije stelle_k nas je bilo jos 7.
Pusur

Post by Pusur »

Svaki trud ce biti nagraden sigurno, samo hrabro i svakim danom ce nas biti sve vise!!!
Fair Life

Post by Fair Life »

Vingo wrote:Mislim da se ovdje ozbiljno mijesaju pojmovi revolucije i protesta.
Ja ovo shvatam kao protest.

(...)

Ali mislim da je krajnje vrijeme da oni odozgo stanu uz nas dole....a ne obrnuto.
Kontas?
Image
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

Fair Life wrote:
Vingo wrote:Mislim da se ovdje ozbiljno mijesaju pojmovi revolucije i protesta.
Ja ovo shvatam kao protest.

(...)

Ali mislim da je krajnje vrijeme da oni odozgo stanu uz nas dole....a ne obrnuto.
Kontas?
Image
da vingo ,u potpunosti se slazem .....
ovo su prvi koraci protesta a ne revolucije
revolucija je sasvim nesto drugo....
neko je spomeno mirnu revoluciju ...ta revolucija ne postoji
ili je revolucija ili nije...
stella_k

Post by stella_k »

Herc wrote:Poslije stelle_k nas je bilo jos 7.
SUPER!! Tako mi je drago :-D
danas

Post by danas »

imate moju podrsku...:)

znam da je tesko, ali nemojte biti malodusni. oni koji su nas do ovde doveli i koji nam i dalje piju krv na slamku ozbiljno racunaju na generani osjecaj letargije i beznadja, kao i na strah naseg naroda da se ko slucajno "ne provali", na uvjerenje da se "nista ne moze promijeniti" i slicne nebuloze kojima nas truju godinama...

mozda je ovo pocetak necega, a mozda i nije -- ali sta god da se desi, makar cete znati za sebe da niste pasivno sjedili... ko ono rece "vrisnuo sam, pa ako se i nije culo do neba...bar sam vrisnuo kako treba"...
senada

Post by senada »

Fair postoje razni oblici revolucije.... ni covjek uvijek nije covjek a svi licimo na ljude, no ne bih da zacatavam...
Herc

Post by Herc »

BASTA wrote:jeste li se nesto lijepo dogovorili? :)
Jesmo..da nas treba mnogo vise da bismo ostvarili efekat.Ovaj medij je super sto se tice informisanja ostalih ljudi o tome sta se desava,ali trebaju konkretni prijedlozi i akcije.Treba nam mnogo vise ljudi.Ja se bar nikada necu kajati da nisam pokusao promjeniti nesto,a svi vi koji kritikujete,ostace vam na obrazu da ste tolerisali sadasnje stanje.Planiramo letke i plakate ubuduce,ali ljudi...ovo je pokret za sve nas! Ukljucite se!!
stella_k

Post by stella_k »

senada wrote:Fair postoje razni oblici revolucije.... ni covjek uvijek nije covjek a svi licimo na ljude, no ne bih da zacatavam...
Chatati do mile volje mozete na:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=22044
Vingo

Post by Vingo »

Samo da pozdravim ekipicu. Ja danas nisam mogla...Inace, jedva cekam malo ljepse vrijeme pa da mogu cista obraza sa djetetom i kolicima... :D
Sutra cu dati sve od sebe da dodjem. Sutra je cetvrtak. Bilo bi dobro biti tamo ranije.
stella_k

Post by stella_k »

Vingo wrote:Samo da pozdravim ekipicu. Ja danas nisam mogla...Inace, jedva cekam malo ljepse vrijeme pa da mogu cista obraza sa djetetom i kolicima... :D
Sutra cu dati sve od sebe da dodjem. Sutra je cetvrtak. Bilo bi dobro biti tamo ranije.
Ja cu opet biti tamo oko 5.
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Ma nista ba samo mnogo vam zelim srecu u vasoj demokratskoj namjeri. Salu na stranu ali mislim da gradzani ove jedne zemlje imaju potpuno pravo na ovo. Vrijeme je da vlast nesto promjeni i prihvati cinjenicu da narod nije zadovoljan njihovim dosadasnjim postupcima. Oni kao da su zaboravili koga predstavljaju i ko ih je izabrao (osim ako se nisu izabrali sami). Nadam se da cete naici na sto vecu podrsku i da ce narod jednom za uvjek da shvati da nacionalizam nicemu ne vodi. Jedino je steta sto ovakvih i slicnih pokreta nema i u drugim gradovima (posebno u Banja Luci i Mostaru). Zar je moguce da su i pored sve bijede ljudi tamo zadovoljni sirotinjom? Ipak kako god bilo ova grupa ljudi treba da se pokaze da je multietnicka da nebi bili osudzeni na pristrasnost i zagovaranje neceg jednostranog. Samo tako se nesto moze postici...
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

A sta je sa ostalim gradovima? Tuzla? Banjaluka? Mostar? Brcko? Bihac? Bijeljina?Zenica? Zar tamo nema nista o d revolucije? Zar revolucija ne bi trebala da ide istim tokom u citavoj BiH?
P.S. uh mi danas zavrsili nastavu za ovaj semstar i na politici nam bila zadnja tema Revolucija i drustevni pokreti! :-) :-) :-) Uh al sam se napalio! :D
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

klif wrote:Smatram da su javni protesti potpuno legitimno sredstvo izrazavanja sopstvenog stava o najrazlicitijim pitanjima od opsteg znacaja. Njima se izmedju ostalog podstice dijalog izmedju pojedinaca - grupa i predstavnika vlasti, te utice na kreiranje javnog mnijenja, sto na kraju doprinosi demokratizaciji drustva.

Govoriti o "revoluciji" u ovom kontekstu je po meni samo jedan od nacina terminoloskog izrazavanja nezadovoljstva koje se nagomilalo u prethodnom periodu. Evidentno je da u trenutnim okolnostima ne postoji relevantna politicka snaga - a i ako postoji, pitanje je da li je u stanju mobilizirati svoje birace - koja bi se mogla ravnopravno nositi sa vladajucim oligarhijama, odnosno pokretaci ove ideje na forumu se - ocigledno - ne smatraju zastupanim od istih. Iz tog razloga imam potpuno razumijevanje za ovakav nacin politickog aktivizma i rado ga podrzavam.

Citajuci postove idejnih pokretaca osjetio sam iskrenu i duboku zelju za pozitivnim promjenama koje nisu usmjerene protiv nekoga, vec u pravcu opste koristi. Metode i nacini ostvarivanja ciljeva mogu i treba da budu predmetom diskusija, ali davanje imena ili definiranje ciljeva protesta na samom pocetku bi moglo biti i kontraproduktivno. Dovoljno je ograniciti se na ono sto je opceljudski prihvatljivo, a to je, koliko sam shvatio, legitiman zahtjev za boljim zivotom. Po meni je jedan od ciljeva protesta i to da se kroz medjusobni dijalog i priblizavanje stavova pokusa sagledati i razviti svijest o sebi, o moci i ulozi pojedinca u (demokratskom) drustvu, a to je proces koji ce sigurno trajati. Po meni put nije los.
Odlican komentar :)
Last edited by Novi_Nick on 28/12/2005 22:26, edited 1 time in total.
morti

Post by morti »

Ljudi moji što znate pričat...odnosno pisat...

Hiljadu puta smo rekli: Dosta nam je više,ovo,ono...
OK...Dosta nam je...
Mislite da je raji nije zanimljivo čitat ovolike postove...
Pa jutros sam ostavio post na 10 strani.večeras tu je već 17. a ništa nismo ZAKLJUČILI osim da nam je dosta...il sam ja nešto fulio...
Mislim da ovaj forum polako gubi na ravnoteži...ne možemo o POTENCIJALNOJ revoluciji preko slova ba...
Moramo nešto brzo skontat...viđat se češće,a ne u 17 kod trga...
Ok,dosad nisam došao jer mi tajmong ne paše,al biće i mene...

U glavnom...Tvrdim da raja ne može da podnese TOLKO SLOVA!!!

I oni koji su zainteresovani će zatvorit stranicu jer puno blebetamo!!!

Nadam se da će neko pročitat ovaj post...znam da ja NE BI!!!
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

.............
Last edited by Novi_Nick on 29/12/2005 01:56, edited 2 times in total.
Qwert

Post by Qwert »

Ja bio...ni za cigare... :sad:

Image
stella_k

Post by stella_k »

morti wrote:Ljudi moji što znate pričat...odnosno pisat...

Hiljadu puta smo rekli: Dosta nam je više,ovo,ono...
OK...Dosta nam je...
Mislite da je raji nije zanimljivo čitat ovolike postove...
Pa jutros sam ostavio post na 10 strani.večeras tu je već 17. a ništa nismo ZAKLJUČILI osim da nam je dosta...il sam ja nešto fulio...
Mislim da ovaj forum polako gubi na ravnoteži...ne možemo o POTENCIJALNOJ revoluciji preko slova ba...
Moramo nešto brzo skontat...viđat se češće,a ne u 17 kod trga...
Ok,dosad nisam došao jer mi tajmong ne paše,al biće i mene...

U glavnom...Tvrdim da raja ne može da podnese TOLKO SLOVA!!!

I oni koji su zainteresovani će zatvorit stranicu jer puno blebetamo!!!

Nadam se da će neko pročitat ovaj post...znam da ja NE BI!!!

E vidis, ja jesam.
I predlazem da se zainteresovani forumasi uskoro nadju negdje na kafici.
JBT

Post by JBT »

Samo da podsjetim.
Blebetanje je doslo glave Pariskoj republici.
:oops:
danas

Post by danas »

JBT wrote:Samo da podsjetim.
ali su se makar prvo otkotrljale neke glave sa giljotine :D
stella_k

Post by stella_k »

JBT wrote:Samo da podsjetim.
Cuj blebetanje..... :shock: :roll:
Post Reply