Dionice su dobili svi koji su odvajali za njih u periodu '90 i '91, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Dakle, ocekujem odgovor na moje pitanje tebi davno postavljeno...Prenj wrote:Sve mi se cini da bi se i za "Aluminij", Miju Brajkovica i njegove radnike mogla ispricati slicna prica.
Znaci, 400 radnika je u FDSu, od toga je 100 visak.
Sta se desilo sa 800? Da li su i oni otpusteni? Kakva je nacionalna struktura ovih sto su ostali na poslu, a kakva ovih otpustenih?
I opet, koja je vrijednost FDSa?
Sta mislite o SDPu i Lagumdziji?
-
joker
-
Prenj
Naravno, "svi su dobrovoljno otisli", pa nista drugo ni Mijo Brajkovic ne tvrdi.joker wrote:Za neupucene, period '92-'95 je bio kljucni za smanjenje broja (dobrovoljno napustili grad pa time i FDS, umrli, poginuli, penzija...). I nisam rekao 3 puta nego skoro 3 puta.nebi wrote:Levat definitivno ne zna osnovne racunske operacije i koliko je 1200:3....
ali neka.
Levate....ako je nekih 800 radnika otpusteno(racionalizirano,penzionisano,sta god) prije dolaska Alijanse na vlast.....ko je njima oteo dionice?
jebo te Edhem Bicakcic crvenog oka....
Prenj, ne odgovori ti meni na moje pitanje...
Koja je razlika izmedju FDS-a i Alumijuma, osim sto je FDS "nas", a Aluminijum "njihov".
- Fair Life
Upravo to...Prenj wrote:(...)
Koja je razlika izmedju FDS-a i Alumijuma, osim sto je FDS "nas", a Aluminijum "njihov".
Kazu... da su u toku rata razgovarali dvojica "nasih" drugara. Prvi citajuci nekakve "nase" novine navodi podatke u velikom broju poginulih na "njihovoj" strani, o ogromnim kolicinama MTS-a koja su zarobljena, o bjezaniji u neprijateljskim redovima, o pomjeranju crte "nase" odbrane... a sve to bez ikakvih ljudskih gubitaka na nasoj strani.
Ovaj drugi zacudjen upita da koliko je na "nasoj" strani bilo mrtvih i ranjenih...
Prvi ce mu odgovoriti: "To ce citati oni u njihovim novinama."
PS__Ja jebem vise brigu za "nase" dok "njihovo" propada... a sve hocemo da napravimo drzavu od naseg i njihovog.
Last edited by Fair Life on 01/11/2005 11:12, edited 1 time in total.
-
joker
Ti veze nemas o FDS i sada sam zakljucio da su tvoji postovi obicna naklapanja.Prenj wrote:Naravno, "svi su dobrovoljno otisli", pa nista drugo ni Mijo Brajkovic ne tvrdi.joker wrote:Za neupucene, period '92-'95 je bio kljucni za smanjenje broja (dobrovoljno napustili grad pa time i FDS, umrli, poginuli, penzija...). I nisam rekao 3 puta nego skoro 3 puta.nebi wrote:Levat definitivno ne zna osnovne racunske operacije i koliko je 1200:3....
ali neka.
Levate....ako je nekih 800 radnika otpusteno(racionalizirano,penzionisano,sta god) prije dolaska Alijanse na vlast.....ko je njima oteo dionice?
jebo te Edhem Bicakcic crvenog oka....
Prenj, ne odgovori ti meni na moje pitanje...
Ako i o EP informacije kupis iz "odredjenih" medija koji nemaju veze sa stvarnim stanjem nego im je cilj samo napraviti "ekskluzivu" i napasti "one druge" za racun svojih "nalogodavaca" onda mi je zao sto smo po pitanju EP istomisljenici.
Nisi mi odgovorio na pitanje je li otimanje radnicima u duhu socijaldemokratije?
Da bi ti jasnije bilo zasto je FDS toliko interesantna svima, pa su je se neki htjeli domoci i po cijenu otimanja od radnika (ne priznati niti jedne dionice radnicima!!!) dacu ti podatak da FDS napravi 100 mil godisnjeg prihoda, a kapital joj je cca 170 mil KM. Trzisno vrijedi barem 3 puta toliko, tj. 250 mil EUR. Trzisnu cijenu ne podize nista drugo nego dobro i stabilno poslovanje neke kompanije, i prihod i dobit koju ta kompanija moze generisati.
Aluminijum je nesto sasvim drugo. Od raspodjele dionica, nacina zaposljavanja, "dokapitalizacija" od strane hrvatskih kompanija cime je mijenjana struktura kapitala.
O onome o cemu nemas pojma nemoj ni pricati.
Duzan si mi odgovor na moje pitanje.
U suprotnom, iluzorno je s tobom nastavljati bilo kakvu polemiku...
-
papak_eliminator
tema ociscena...
chat nastaviti na
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=20433
ovdje se drzati diskusije.
Hvala
chat nastaviti na
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=20433
ovdje se drzati diskusije.
Hvala