Sta mislite o SDPu i Lagumdziji?

Post Reply

Lagumdzija je za vas...

pozitivina licnost
64
51%
negativna licnost
61
49%

Total votes: 125

joker

Post by joker »

Prenj wrote:Sve mi se cini da bi se i za "Aluminij", Miju Brajkovica i njegove radnike mogla ispricati slicna prica.

Znaci, 400 radnika je u FDSu, od toga je 100 visak.
Sta se desilo sa 800? Da li su i oni otpusteni? Kakva je nacionalna struktura ovih sto su ostali na poslu, a kakva ovih otpustenih?

I opet, koja je vrijednost FDSa?
Dionice su dobili svi koji su odvajali za njih u periodu '90 i '91, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Dakle, ocekujem odgovor na moje pitanje tebi davno postavljeno...
Prenj

Post by Prenj »

joker wrote:
nebi wrote:Levat definitivno ne zna osnovne racunske operacije i koliko je 1200:3....
ali neka.
Levate....ako je nekih 800 radnika otpusteno(racionalizirano,penzionisano,sta god) prije dolaska Alijanse na vlast.....ko je njima oteo dionice?
jebo te Edhem Bicakcic crvenog oka....
Za neupucene, period '92-'95 je bio kljucni za smanjenje broja (dobrovoljno napustili grad pa time i FDS, umrli, poginuli, penzija...). I nisam rekao 3 puta nego skoro 3 puta.

Prenj, ne odgovori ti meni na moje pitanje...
Naravno, "svi su dobrovoljno otisli", pa nista drugo ni Mijo Brajkovic ne tvrdi.

Koja je razlika izmedju FDS-a i Alumijuma, osim sto je FDS "nas", a Aluminijum "njihov".
mostarac

Post by mostarac »

Jao nema me sedam dana i Zlatko je jos aktuelan. Vidi se da dobijamo izbore, a i ni Zlatko ne silazi sa TV ekrana.

nas narod bi reko

ZA DOBRIM KONJEM SE PRASINA DIZE :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Prenj wrote:(...)
Koja je razlika izmedju FDS-a i Alumijuma, osim sto je FDS "nas", a Aluminijum "njihov".
Upravo to...

Kazu... da su u toku rata razgovarali dvojica "nasih" drugara. Prvi citajuci nekakve "nase" novine navodi podatke u velikom broju poginulih na "njihovoj" strani, o ogromnim kolicinama MTS-a koja su zarobljena, o bjezaniji u neprijateljskim redovima, o pomjeranju crte "nase" odbrane... a sve to bez ikakvih ljudskih gubitaka na nasoj strani.

Ovaj drugi zacudjen upita da koliko je na "nasoj" strani bilo mrtvih i ranjenih...

Prvi ce mu odgovoriti: "To ce citati oni u njihovim novinama."

PS__Ja jebem vise brigu za "nase" dok "njihovo" propada... a sve hocemo da napravimo drzavu od naseg i njihovog.
Last edited by Fair Life on 01/11/2005 11:12, edited 1 time in total.
joker

Post by joker »

Prenj wrote:
joker wrote:
nebi wrote:Levat definitivno ne zna osnovne racunske operacije i koliko je 1200:3....
ali neka.
Levate....ako je nekih 800 radnika otpusteno(racionalizirano,penzionisano,sta god) prije dolaska Alijanse na vlast.....ko je njima oteo dionice?
jebo te Edhem Bicakcic crvenog oka....
Za neupucene, period '92-'95 je bio kljucni za smanjenje broja (dobrovoljno napustili grad pa time i FDS, umrli, poginuli, penzija...). I nisam rekao 3 puta nego skoro 3 puta.

Prenj, ne odgovori ti meni na moje pitanje...
Naravno, "svi su dobrovoljno otisli", pa nista drugo ni Mijo Brajkovic ne tvrdi.

Ti veze nemas o FDS i sada sam zakljucio da su tvoji postovi obicna naklapanja.
Ako i o EP informacije kupis iz "odredjenih" medija koji nemaju veze sa stvarnim stanjem nego im je cilj samo napraviti "ekskluzivu" i napasti "one druge" za racun svojih "nalogodavaca" onda mi je zao sto smo po pitanju EP istomisljenici.

Nisi mi odgovorio na pitanje je li otimanje radnicima u duhu socijaldemokratije?

Da bi ti jasnije bilo zasto je FDS toliko interesantna svima, pa su je se neki htjeli domoci i po cijenu otimanja od radnika (ne priznati niti jedne dionice radnicima!!!) dacu ti podatak da FDS napravi 100 mil godisnjeg prihoda, a kapital joj je cca 170 mil KM. Trzisno vrijedi barem 3 puta toliko, tj. 250 mil EUR. Trzisnu cijenu ne podize nista drugo nego dobro i stabilno poslovanje neke kompanije, i prihod i dobit koju ta kompanija moze generisati.

Aluminijum je nesto sasvim drugo. Od raspodjele dionica, nacina zaposljavanja, "dokapitalizacija" od strane hrvatskih kompanija cime je mijenjana struktura kapitala.

O onome o cemu nemas pojma nemoj ni pricati.

Duzan si mi odgovor na moje pitanje.

U suprotnom, iluzorno je s tobom nastavljati bilo kakvu polemiku...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

doCadni cte :D:D
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

tema ociscena...
chat nastaviti na
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=20433

ovdje se drzati diskusije.
Hvala
Herc

Post by Herc »

joker nisi mi odgovorio..da li ti zaista tvrdis da SDP sa Zlatkom na celu nije bolji za nasu drzavu od ljudi koji su danas na vlasti?
joker

Post by joker »

Sve je to ista gamad.
Da bi pricali o promjenama, taj neko novi mora biti BITNO BOLJI od ovih sada, a ne da razlike posmatramo kroz nijanse. Jedni svoje kriminalne sklonosti pokrivaju "nacionalnim interesima", a drugi "socijaldemokratijom"...
Post Reply