Dzamija za dzamijom

Post Reply
JBT

Post by JBT »

Ja necu da zivim u 25% teritorije AVNOJ-evske BiH. Ja hocu 100%.
:bih:
JBT

Post by JBT »

Ako se trose pare na S.F.F. u zemlji u kojoj nema dovoljno fabrika, bolnice i skole su ocajne, zasto Ti onda smeta sto se trose pare na izgradnju djamija a ne smeta Ti sto se trose pare na S.F.F. ???
Omjer je 1:500000.
mostarac

Post by mostarac »

HOOLIGANS wrote:
Fair Life wrote:
HOOLIGANS wrote:(...)
Ako cete vec da se bunite da se pare trose na nepotrebne stvari, onda navedite i ostale primjere evo prvi je S.F.F. glupost koja ovoj zemlji ne treba.
Afganistan nema filmski festival... a?

A da spalimo sve biblioteke u BiH...?
Ako se trose pare na S.F.F. u zemlji u kojoj nema dovoljno fabrika, bolnice i skole su ocajne, zasto Ti onda smeta sto se trose pare na izgradnju djamija a ne smeta Ti sto se trose pare na S.F.F. ???
Kultura je jedno, a vjera je drugo i vjera je individualna stvar svakog covjeka i drzava nema veze sa njom niti ima obavezu da ucestvuje u tome.

SFF mislim dosta toga sam finansira i zaradi dosta novca, a o promociji zemlje i znacaju toga ne trebam govoriti.
SFF je jedna od boljih stvari koje imamo,mada se i njima ponekad zna desiti gaf, ali niko nije savrsen.

Znacaj kulture i vjere za jedan narod se ne mogu porediti. Bez vjere u boga narod moze opstat, ali bez kulture veoma tesko.
Last edited by mostarac on 25/09/2005 03:20, edited 1 time in total.
kekec

Post by kekec »

HOOLIGANS wrote:
Fair Life wrote:
HOOLIGANS wrote:(...)
Ako cete vec da se bunite da se pare trose na nepotrebne stvari, onda navedite i ostale primjere evo prvi je S.F.F. glupost koja ovoj zemlji ne treba.
Afganistan nema filmski festival... a?
Festivali otvaraju vidike, obrazuju. :)
Izgradnja dzamija/crkvi zaglupljuje, stvara potcinjene i poslusne (robove). :roll:
mostarac

Post by mostarac »

sad ce tebi SD-6 kazat. Ima po sata pishe komentar :D
No_Comment

Post by No_Comment »

kekec wrote:Nisam dobar u cijenama, ali bi volio znati koliko je:

crkve/dzamije (ukupno) = ? traktora (eura, KM, $) :?
I krajishki Srbi su nabavljali masovno traktore a bogomolje rushili...pa vidi shta bi :shock: ....ili zelite da nas pripremite za egzodus...da imamo prevozna sredstva... :shock: :razz: :D :lol:
kekec

Post by kekec »

JBT wrote:Ja necu da zivim u 25% teritorije AVNOJ-evske BiH. Ja hocu 100%.
A ja hocu AVNOJ- evsku
Image
mostarac

Post by mostarac »

kekec wrote:
A ja hocu AVNOJ- evsku
Image
i ja :D

Cini mi se da ti Trst fali na ovom crvenom dijelu. De ispravi tu gresku nabrzinu :D
A-ZO

Post by A-ZO »

umro je mostar wrote:
kekec wrote:
A ja hocu AVNOJ- evsku
Image
i ja :D

Cini mi se da ti Trst fali na ovom crvenom dijelu. De ispravi tu gresku nabrzinu :D

SFRJ = Sarajevska Federativna Republika Jugoslavija :D
No_Comment

Post by No_Comment »

kekec wrote:
A ja hocu AVNOJ- evsku
Image
Samo religiozna, kapitalisticka i ujedinjena Evropa dolazi u obzir... :razz: :-D :-)
mostarac

Post by mostarac »

No_Comment wrote:
kekec wrote:
A ja hocu AVNOJ- evsku
Image
Samo religiozna, kapitalisticka i ujedinjena Evropa dolazi u obzir... :razz: :-D :-)
"tukne" na inkviziciju :D
JBT

Post by JBT »

SFRJ samo moze doci u obzir kao posljedica pravilnog razvoja situacije u BiH.
Dakle, Hrvatska i Srbija mogu doci u obzir samo pognute glave. Nad knjigama. Obrazovane.
Fair Life

Post by Fair Life »

Citajuci postove ove zelene eskadrile ne mogu a da se ne spomenem iskustvo jednog svog ovdasnjeg prijatelja... Sarajlije i mozda je nebitno, ali spomenucu i intelektualca.

Covjek na svom mjestu, jedan od najboljih koje sam upoznao. Dosao je prije mene u Australiju. U toku rata je bio vise nego angaziran u svakoj vrsti pomoci BiH i Bosancima. Slao je novac, organizovao dolazak ranjenika i lijecenje, svojim garancijama doveo nekoliko bosanskih izbjeglickih porodica u Australiju. Ucestvovao na svim manifestacijama kojima se zeljela skrenuti paznja australijske javnosti na agresiju i stradanje naroda u BiH. Ucestvovao na svim tribinama u kojima se spominjala Bosna, veoma zasluzan za priznavanje bosanskog jezika u Australiji... itd.... itd.

U svim ovim njegovim aktivnostima, i pored svog altruizma koji posjeduje i koji ga je tjerao na slicne akcije, od kojih se u velikoj mjeri ohladio... bio je u situaciji da se mora susresti i sa zelenim kadrom poput naseg dr, No_comment, cicibana... i drugih da ne nabrajam, jer ce se lako prepoznati.

E pa da ne duljim... cesto su mu takvi znali reci: "Svaka ti cast (ovdje ide ime) ti si najbolji Musliman kojeg poznajem/o!!"

Na takvu primjedbu bi moj prijatelj svaki put ostao "paf". Jedanput ce ih on upitati: "Dobro, to je vase misljenje, nego recite vi meni... kakav sam ja kao covjek?"

Kao posljedica njegovog pitanja ona zelena strana je sada ostala "paf'... i nastupio je tajac. Ni mukajet...

Nekoliko puta mu je bilo savjetovano da bi bilo dobro kad bi ga se vidjelo u dzamiji.

PS__Jednom rjecju, i meni kao i ovom mom prijatelju se gade politicki angazovani vjernici.

Fuj !!
kekec

Post by kekec »

No_Comment wrote:
kekec wrote:Nisam dobar u cijenama, ali bi volio znati koliko je:
crkve/dzamije (ukupno) = ? traktora (eura, KM, $) :?
I krajishki Srbi su nabavljali masovno traktore a bogomolje rushili...pa vidi shta bi :shock: ....ili zelite da nas pripremite za egzodus...da imamo prevozna sredstva... :shock: :razz: :D :lol:
Ako nista oni ostadose zivi.
A da su nasi prije rata bar kupovali traktore u istocnoj Bosni... :(

Ne skreci, rijec je o poljoprivrednicima, koji, ako nisi znao, danima
strajkuju ispred i pored nasih "politicara", onih koji im grade crkve i
dzamije, onih koji su slijepi pored ociju i ne zele da vide strajkace,
a ne da sa njima pricaju ili nedaj boze, da im ispune zahtjeve. :-x

No_Comment, ohladi malo, matere ti. :o
No_Comment

Post by No_Comment »

umro je mostar wrote:
No_Comment wrote:
kekec wrote: A ja hocu AVNOJ- evsku
Image
Samo bez ,,Imforbiroa,, i partijskih celija... :D :lol: :lol: :razz:
mostarac

Post by mostarac »

No_Comment wrote:
umro je mostar wrote:
No_Comment wrote: Samo religiozna, kapitalisticka i ujedinjena Evropa dolazi u obzir... :razz: :-D :-)
Samo bez ,,Imforbiroa,, i partijskih celija... :D :lol: :lol: :razz:
to te ne moze zaobic kad - tad :D
kekec

Post by kekec »

Samo bez ,,Imforbiroa,, i partijskih celija...
Ne boj se. :D Sav si isprepadan, nije to kako su te u mejtefu ucili. :D

Samo dvije stranke, muska i zenska.
Glavni grad Doboj /centralna pozicija/.
Predsjednik: Mujo od Doboja, pa dje on dodje, tu se samo poslovi sklapaju.
Slovenci bi drzali slasticarne (posto su uredni, precizni i sl.)
Siptari bi dobili elektronsku industriju. Pravili bi cipove za americko trziste
(ovdje bi albanski lobi u USA malo pogurao).
itd, itd.
Ako ti se svidja ideja, ti nastavi dalje. :)
No_Comment

Post by No_Comment »

dr. wrote:
umro je mostar wrote:
Fair Life wrote: Dok je sirovine za preradu...neka ih. Da je neko mislio o BiH i barem poljoprivrednicima u njoj... kupovao bi traktore.
a ne munare :lol: :lol: :lol: :lol:
Eto da sa ovim završimo. Bratija je rekla svoje, a džamije se opet grade: i onih hiljadu i po srušenih, ali i nove. Pouka: koliko god da srušite mi ćemo duplo izgraditi. Džaba blebetanje. Allahimanet svim vjernicima, a nevjernicima: lahka noć i lijepi snovi. :D
Ponovio bih ovo shto je gore napisano...s tim da bi i rekao da svi mislimo isto... nebi valjalo...shto se tice ove teme mogu reci ...Lahku noc... :D :-D :lol: :zzzz:
JBT

Post by JBT »

Dignute glave, kao i dr., napustas bojno polje. Bezobziranasve.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Fakat ne kontam sta je koga briga sta JA radim sa SVOJIM legalno zaradjenim parama. Naravno dok je to sto radim u zakonskim okvrima. :)
HOOLIGANS

Post by HOOLIGANS »

kekec wrote:
HOOLIGANS wrote:
Fair Life wrote: Afganistan nema filmski festival... a?
Festivali otvaraju vidike, obrazuju. :)
Izgradnja dzamija/crkvi zaglupljuje, stvara potcinjene i poslusne (robove). :roll:
U Djamije dolaze ljudi koji su se borili za ovu zemlju.
A po crvenom tepihu na S.F.F. hodaju ljudi koji su pobjegli kad je trebalo uzeti pusku u ruke i braniti ovu zemlju (cast izuzecima)
GhostDog

Post by GhostDog »

n/m
Last edited by GhostDog on 27/10/2006 01:41, edited 1 time in total.
CiCiban

Post by CiCiban »

hananah wrote:dr. nemam ja shtele, ne idem u dzamiju :( ma sto ti to govorim kad i sam znas :(
a kako ne razumijes kad je neko i Katolik i Musliman
Je li se dijete zaista mora opredjeliti gdje ce :(
Zar ne moze biti oboje :(
Ipak je Kuran prepisan iz Biblije, sjeti se, pa to ti dodje isto, samo na drugom pismu :)
mila, .. :)
dr. jedino nije shvatio da u tom avionu nema pilota...
zato ti se obratio, dozivajuci ga
Vodenjak

Post by Vodenjak »

GhostDog wrote:
hananah wrote:dr. covjek koji je preko shtele dobio posao :D
(ocigledno, jer nece da odgovori na moje pitanje, a posto mu vjera nalaze da "ne smije" lagati onda mu nista drugo ne preostaje nego da ibjegava odgovor :D

i ne rece ti meni dr. jesam li ja nepodobna zato sto bi se udala u crkvi, i mozda bih ti vise po volji bila da se udam u dzamiji :D
Ako mi nadjes dzamiju 1700 godina staru, koliko je stara crkva St. Duje, pristajem na dzamijsko vjencanje :D
Ja ću da prebacim na drugu stranu i da se popišam i poserem na vas "alternativce"/ "ljevičare"/"licemjere"

Ista se vrsta korumpirane fekalije kao i ovi desno...Zbog vas i vaših rodbinskih veza ljudi iz mojih naselja ne mogu naći posao koji im treba iako su 3-4 puta obrazovaniji od vas...

U čemu je problem onda, u džamijama ili u klanovskim interesima...

Ovaj forum je očita slika sistema na osnovu kojeg funkcioniše "alternativa" u ovom gradu...

A da probate nešto uraditi kad me vidite na ulici, ili ćete nastaviti brisati postove!

Da li volite kad vas boli?
A da ti nama koji put napishes sta ti mislis o ovim i slicnim temama, a ne samo da se ko kadija postavljas iznad ljudi?

I jos se, eto, pishas i seres se po nama...

Sta da onda covjek o tebi misli? :roll: :-?
CiCiban

Post by CiCiban »

kekec wrote: Festivali otvaraju vidike, obrazuju. :)
na drzavnim jaslama je previse parazita.. ne znam kako ce oni prosiriti ma sta.. osim rupe bez dna u koju svi propadamo..
znaci ti bi je punio donacijama i kreditima??

kada se porez naplati od onih koji ga petljavinom nikada ne placaju :x ... i kada se poradi na kriterijima za One koji u taj budzet mogu zagrabiti
( a za sada ga jedino trace)
.. problemi ce biti prepolovljeni
:)
Post Reply