Dzamija za dzamijom
-
mostarac
Kultura je jedno, a vjera je drugo i vjera je individualna stvar svakog covjeka i drzava nema veze sa njom niti ima obavezu da ucestvuje u tome.HOOLIGANS wrote:Ako se trose pare na S.F.F. u zemlji u kojoj nema dovoljno fabrika, bolnice i skole su ocajne, zasto Ti onda smeta sto se trose pare na izgradnju djamija a ne smeta Ti sto se trose pare na S.F.F. ???Fair Life wrote:Afganistan nema filmski festival... a?HOOLIGANS wrote:(...)
Ako cete vec da se bunite da se pare trose na nepotrebne stvari, onda navedite i ostale primjere evo prvi je S.F.F. glupost koja ovoj zemlji ne treba.
A da spalimo sve biblioteke u BiH...?
SFF mislim dosta toga sam finansira i zaradi dosta novca, a o promociji zemlje i znacaju toga ne trebam govoriti.
SFF je jedna od boljih stvari koje imamo,mada se i njima ponekad zna desiti gaf, ali niko nije savrsen.
Znacaj kulture i vjere za jedan narod se ne mogu porediti. Bez vjere u boga narod moze opstat, ali bez kulture veoma tesko.
Last edited by mostarac on 25/09/2005 03:20, edited 1 time in total.
- kekec
Festivali otvaraju vidike, obrazuju.HOOLIGANS wrote:Ako se trose pare na S.F.F. u zemlji u kojoj nema dovoljno fabrika, bolnice i skole su ocajne, zasto Ti onda smeta sto se trose pare na izgradnju djamija a ne smeta Ti sto se trose pare na S.F.F. ???Fair Life wrote:Afganistan nema filmski festival... a?HOOLIGANS wrote:(...)
Ako cete vec da se bunite da se pare trose na nepotrebne stvari, onda navedite i ostale primjere evo prvi je S.F.F. glupost koja ovoj zemlji ne treba.
A da spalimo sve biblioteke u BiH...?
Izgradnja dzamija/crkvi zaglupljuje, stvara potcinjene i poslusne (robove).
-
No_Comment
I krajishki Srbi su nabavljali masovno traktore a bogomolje rushili...pa vidi shta bikekec wrote:Nisam dobar u cijenama, ali bi volio znati koliko je:
crkve/dzamije (ukupno) = ? traktora (eura, KM, $)
-
A-ZO
umro je mostar wrote:i jakekec wrote:A ja hocu AVNOJ- evskuJBT wrote:Ja necu da zivim u 25% teritorije AVNOJ-evske BiH. Ja hocu 100%.
Cini mi se da ti Trst fali na ovom crvenom dijelu. De ispravi tu gresku nabrzinu
SFRJ = Sarajevska Federativna Republika Jugoslavija
-
No_Comment
Samo religiozna, kapitalisticka i ujedinjena Evropa dolazi u obzir...kekec wrote:A ja hocu AVNOJ- evskuJBT wrote:Ja necu da zivim u 25% teritorije AVNOJ-evske BiH. Ja hocu 100%.
- Fair Life
Citajuci postove ove zelene eskadrile ne mogu a da se ne spomenem iskustvo jednog svog ovdasnjeg prijatelja... Sarajlije i mozda je nebitno, ali spomenucu i intelektualca.
Covjek na svom mjestu, jedan od najboljih koje sam upoznao. Dosao je prije mene u Australiju. U toku rata je bio vise nego angaziran u svakoj vrsti pomoci BiH i Bosancima. Slao je novac, organizovao dolazak ranjenika i lijecenje, svojim garancijama doveo nekoliko bosanskih izbjeglickih porodica u Australiju. Ucestvovao na svim manifestacijama kojima se zeljela skrenuti paznja australijske javnosti na agresiju i stradanje naroda u BiH. Ucestvovao na svim tribinama u kojima se spominjala Bosna, veoma zasluzan za priznavanje bosanskog jezika u Australiji... itd.... itd.
U svim ovim njegovim aktivnostima, i pored svog altruizma koji posjeduje i koji ga je tjerao na slicne akcije, od kojih se u velikoj mjeri ohladio... bio je u situaciji da se mora susresti i sa zelenim kadrom poput naseg dr, No_comment, cicibana... i drugih da ne nabrajam, jer ce se lako prepoznati.
E pa da ne duljim... cesto su mu takvi znali reci: "Svaka ti cast (ovdje ide ime) ti si najbolji Musliman kojeg poznajem/o!!"
Na takvu primjedbu bi moj prijatelj svaki put ostao "paf". Jedanput ce ih on upitati: "Dobro, to je vase misljenje, nego recite vi meni... kakav sam ja kao covjek?"
Kao posljedica njegovog pitanja ona zelena strana je sada ostala "paf'... i nastupio je tajac. Ni mukajet...
Nekoliko puta mu je bilo savjetovano da bi bilo dobro kad bi ga se vidjelo u dzamiji.
PS__Jednom rjecju, i meni kao i ovom mom prijatelju se gade politicki angazovani vjernici.
Fuj !!
Covjek na svom mjestu, jedan od najboljih koje sam upoznao. Dosao je prije mene u Australiju. U toku rata je bio vise nego angaziran u svakoj vrsti pomoci BiH i Bosancima. Slao je novac, organizovao dolazak ranjenika i lijecenje, svojim garancijama doveo nekoliko bosanskih izbjeglickih porodica u Australiju. Ucestvovao na svim manifestacijama kojima se zeljela skrenuti paznja australijske javnosti na agresiju i stradanje naroda u BiH. Ucestvovao na svim tribinama u kojima se spominjala Bosna, veoma zasluzan za priznavanje bosanskog jezika u Australiji... itd.... itd.
U svim ovim njegovim aktivnostima, i pored svog altruizma koji posjeduje i koji ga je tjerao na slicne akcije, od kojih se u velikoj mjeri ohladio... bio je u situaciji da se mora susresti i sa zelenim kadrom poput naseg dr, No_comment, cicibana... i drugih da ne nabrajam, jer ce se lako prepoznati.
E pa da ne duljim... cesto su mu takvi znali reci: "Svaka ti cast (ovdje ide ime) ti si najbolji Musliman kojeg poznajem/o!!"
Na takvu primjedbu bi moj prijatelj svaki put ostao "paf". Jedanput ce ih on upitati: "Dobro, to je vase misljenje, nego recite vi meni... kakav sam ja kao covjek?"
Kao posljedica njegovog pitanja ona zelena strana je sada ostala "paf'... i nastupio je tajac. Ni mukajet...
Nekoliko puta mu je bilo savjetovano da bi bilo dobro kad bi ga se vidjelo u dzamiji.
PS__Jednom rjecju, i meni kao i ovom mom prijatelju se gade politicki angazovani vjernici.
Fuj !!
- kekec
Ako nista oni ostadose zivi.No_Comment wrote:I krajishki Srbi su nabavljali masovno traktore a bogomolje rushili...pa vidi shta bikekec wrote:Nisam dobar u cijenama, ali bi volio znati koliko je:
crkve/dzamije (ukupno) = ? traktora (eura, KM, $)....ili zelite da nas pripremite za egzodus...da imamo prevozna sredstva...
![]()
![]()
![]()
A da su nasi prije rata bar kupovali traktore u istocnoj Bosni...
Ne skreci, rijec je o poljoprivrednicima, koji, ako nisi znao, danima
strajkuju ispred i pored nasih "politicara", onih koji im grade crkve i
dzamije, onih koji su slijepi pored ociju i ne zele da vide strajkace,
a ne da sa njima pricaju ili nedaj boze, da im ispune zahtjeve.
No_Comment, ohladi malo, matere ti.
-
No_Comment
Samo bez ,,Imforbiroa,, i partijskih celija...umro je mostar wrote:"tukne" na inkvizicijuNo_Comment wrote:Samo religiozna, kapitalisticka i ujedinjena Evropa dolazi u obzir...kekec wrote: A ja hocu AVNOJ- evsku
![]()
![]()
- kekec
Ne boj se.Samo bez ,,Imforbiroa,, i partijskih celija...
Samo dvije stranke, muska i zenska.
Glavni grad Doboj /centralna pozicija/.
Predsjednik: Mujo od Doboja, pa dje on dodje, tu se samo poslovi sklapaju.
Slovenci bi drzali slasticarne (posto su uredni, precizni i sl.)
Siptari bi dobili elektronsku industriju. Pravili bi cipove za americko trziste
(ovdje bi albanski lobi u USA malo pogurao).
itd, itd.
Ako ti se svidja ideja, ti nastavi dalje.
-
No_Comment
Ponovio bih ovo shto je gore napisano...s tim da bi i rekao da svi mislimo isto... nebi valjalo...shto se tice ove teme mogu reci ...Lahku noc...dr. wrote:Eto da sa ovim završimo. Bratija je rekla svoje, a džamije se opet grade: i onih hiljadu i po srušenih, ali i nove. Pouka: koliko god da srušite mi ćemo duplo izgraditi. Džaba blebetanje. Allahimanet svim vjernicima, a nevjernicima: lahka noć i lijepi snovi.umro je mostar wrote:a ne munareFair Life wrote: Dok je sirovine za preradu...neka ih. Da je neko mislio o BiH i barem poljoprivrednicima u njoj... kupovao bi traktore.![]()
![]()
![]()
-
HOOLIGANS
U Djamije dolaze ljudi koji su se borili za ovu zemlju.kekec wrote:Festivali otvaraju vidike, obrazuju.HOOLIGANS wrote:Ako se trose pare na S.F.F. u zemlji u kojoj nema dovoljno fabrika, bolnice i skole su ocajne, zasto Ti onda smeta sto se trose pare na izgradnju djamija a ne smeta Ti sto se trose pare na S.F.F. ???Fair Life wrote: Afganistan nema filmski festival... a?
A da spalimo sve biblioteke u BiH...?![]()
A po crvenom tepihu na S.F.F. hodaju ljudi koji su pobjegli kad je trebalo uzeti pusku u ruke i braniti ovu zemlju (cast izuzecima)
- CiCiban
mila, ..hananah wrote:dr. nemam ja shtele, ne idem u dzamijuma sto ti to govorim kad i sam znas
a kako ne razumijes kad je neko i Katolik i Musliman
Je li se dijete zaista mora opredjeliti gdje ce
Zar ne moze biti oboje
Ipak je Kuran prepisan iz Biblije, sjeti se, pa to ti dodje isto, samo na drugom pismu
dr. jedino nije shvatio da u tom avionu nema pilota...
zato ti se obratio, dozivajuci ga
- Vodenjak
A da ti nama koji put napishes sta ti mislis o ovim i slicnim temama, a ne samo da se ko kadija postavljas iznad ljudi?GhostDog wrote:Ja ću da prebacim na drugu stranu i da se popišam i poserem na vas "alternativce"/ "ljevičare"/"licemjere"hananah wrote:dr. covjek koji je preko shtele dobio posao
(ocigledno, jer nece da odgovori na moje pitanje, a posto mu vjera nalaze da "ne smije" lagati onda mu nista drugo ne preostaje nego da ibjegava odgovor
i ne rece ti meni dr. jesam li ja nepodobna zato sto bi se udala u crkvi, i mozda bih ti vise po volji bila da se udam u dzamiji
Ako mi nadjes dzamiju 1700 godina staru, koliko je stara crkva St. Duje, pristajem na dzamijsko vjencanje
Ista se vrsta korumpirane fekalije kao i ovi desno...Zbog vas i vaših rodbinskih veza ljudi iz mojih naselja ne mogu naći posao koji im treba iako su 3-4 puta obrazovaniji od vas...
U čemu je problem onda, u džamijama ili u klanovskim interesima...
Ovaj forum je očita slika sistema na osnovu kojeg funkcioniše "alternativa" u ovom gradu...
A da probate nešto uraditi kad me vidite na ulici, ili ćete nastaviti brisati postove!
Da li volite kad vas boli?
I jos se, eto, pishas i seres se po nama...
Sta da onda covjek o tebi misli?
- CiCiban
na drzavnim jaslama je previse parazita.. ne znam kako ce oni prosiriti ma sta.. osim rupe bez dna u koju svi propadamo..kekec wrote: Festivali otvaraju vidike, obrazuju.![]()
znaci ti bi je punio donacijama i kreditima??
kada se porez naplati od onih koji ga petljavinom nikada ne placaju
( a za sada ga jedino trace)
.. problemi ce biti prepolovljeni