Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Porodice Foht

#376 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Porodice Foht »

plain vanilla wrote: 08/09/2024 10:07
Porodice Foht wrote: 08/09/2024 09:57
Ali je nastavio staru praksu "ozivljavanja karijera". Oni koji prate bolje druge reprezentacije neka napisu ima li igdje u svijetu da se uvrsti igrac koji ne igra ili je izbacen iz prvog tima i slicno jer eto mi cvrsto vjerujemo da je on klasa, ali to oni ne vide. Kao u Amsterdamu ne vide da je Tahirovic super pa da im pokazemo, a on i sinoc - truba. Tako smo ozivljavali karijere Sanicaninu, ranije Gojaku, dug je spisak tih igraca.
Shvatam da nam je izbor igraca suzen i mali, ali se tu brukamo. Navijaci bi rado vidjeli, kao i ja, Besica, recimo, pa ga ne zove. Sto njemu ne ozivljava karijeru a momak igrao na SP u Brazilu?
Perisic, Hrvatska. Ne da je na klupi nego nema klub uopste. Pozvan, igrao protiv Portugala.
Ali Perisic je klasa skoro 15 g. i ne bih ga u isti saf…
svi u napad

#377 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by svi u napad »

Mislim da je bilo i dobrih trenutaka u nasoj igri (naravno puno vise losih). Dobra strana je sto se daje sansa mladim igracima jer su oni nasa buducnost i mislim da cemo imati nekoliko dobrih igraca vrlo brzo. Mene najvise smeta nejedinstvo i razdor koji ocito postoji. Sujete se moraju prevazici. Anel je igrao kad nije bilo Dzeke a sad je opet izozstao. Mozda grijesim ali to je ono sto sam uocio. Naravno necemo se odreci Dzeke radi Anela ali Dzeko je kapiten i to nosi veliku odgovornost ne samo na igrackom vec i na ljudskom planu. I malom djetetu je jasno da Hadzikadunic nije igrao zbog Anela jer su oni jarani. Primjer sa njegovom iznenadnom "povredom" je dokaz da mi nemamo jakih ljudi koji u razgovoru sa igracem mogu promjeniti situaciju za 180 stepeni. Objektivno Anel i Hadzikadunic su nas najaci par centralnih bekova i ne smijemo i nemozemo ih se tek tako odreci. E tu ja vidim veliku ulogu Dzeke kao kapitena i zvijezde repke. Znam ja da on nije intelektualac i da je pomalo sujetan ali on je velika zvijezda koja voli BiH i puno je dao za repku s toga mora ponekad progutati i zabu i razgovarati i sa mladim i nadobudnim igracima ponaosob. On ima prevelik uticaj na strucni stab (sjeti se Ibricica) ali kao zvijezda mora vidjeti cjelinu i dobrobit repke. Mi moramo stvoriti harmoniju u repki i tu prije svega Barba pa onda Spahic i Dzeko igraju glavne uloge. Izgubili bi mi i sa Anelom i Hadzikadunicem ali ne sa primljenih 5 komada i mi navijaci bi bili puno zadovoljniji jer ne bi bilo pocetnickih gresaka sa sinoc.
Dobra strana igre u zadnjim tekmama je da se igraci trude i puno trce. Licno mislim da ce ovi mladi veznjaci Gigovic, Huseinbasici Bajraktarevic uz Hajradinovica biti dobra vezna linija. Drago mi je da je Demirovic najzad dao gol i da se potvrdilo da momak ne moze igrati krilo kao sto je mnogo tekmi bio prisiljen igrati. Dedic mora biti na desnoj strani jer samo on moze probiti po krilu. Koliko god Mujakic bio borben i srcan objektivno on nema kvaliteta za repku i treba mu se zahvaliti. Na kraju da spomenem i Seju koji je takodjer kao Anel jako cesto povrijedjen kad je repka u pitanju. Trba vidjeti statistiku njegovih povreda u Atalanti i usporediti sa repkom. Mora se repka uozbiljiti i stvari postaviti na svoje mjesto a to se postize ragovorima i predocenjima dokaza/fakta a ne klasicnim bosanskim ko ga j... mozemo mi bez njega. Mislim da mi mozemo dostici tj.postici nivo jedne srednje kvalitetne repke koja nece gubiti od npr Luksemburga i slicnih repki. Zivjeli
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#378 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by plain vanilla »

Porodice Foht wrote: 08/09/2024 10:33
Ali Perisic je klasa skoro 15 g. i ne bih ga u isti saf…
Pitao si ima li primjer, eto ima. A koga bi navijaci rado vidjeli i sta bi mislili poslije utakmice, to su 2 razlicita pojma. Koliko se Dzeki psovalo, govorilo se da je vrijeme da mu se zahvalimo kao da imamo spremnu vojsku novih igraca. Jednima je Dzeko zakletva, drugi bi ga potjerali. Zato se selektor ne treba ni obazirati na zelje pojedinaca nego pokusati sastaviti tim od igraca koji hoce da igraju.
Navijaci bi rado vidjeli i Anela. Jel pozvan? Jeste...i sipak.
Ne mozemo svi biti selektori, treba covjeka pustiti da radi.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#379 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by plain vanilla »

@svi u napad
Seo nije igrao posljednje 3 utakmice u klubu zbog povrede
Porodice Foht

#380 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Porodice Foht »

Ljudi, ima li negdje pogledati highlightse od sinoc a da je nas komentator?
dječak sa šibicama

#381 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by dječak sa šibicama »

Igra je bila losa, na stranu sto je NL kvalitetnija ekipa ali nasi se nisu mogli sastati sa loptom, a i defanzivno uzasni. Kompletno losa igra, ni sami ne znaju kako su dva gola zabili.

Ako nemas kvalitet za nadmetanje, onda dovedes Keka da ti slozi autobus pred golom i necemu se imas nadati.
dembele

#382 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by dembele »

Sad ćemo vidjeti sa Mađarima gdje smo i šta smo i možemo li pružiti bolju igru sa slabijim protivnicima od Holandije.
Edin H.

#383 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Edin H. »

Anel dokazao da je jači od selektora i ostatka reprezentacije :D

Bez njega smo baš loši u odbrani.

Protiv Ukrajine i Engleske izlazi iz igre, odmah primamo golove, onaj amaterizam sinoć ne treba ni komentarisati
svi u napad

#384 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by svi u napad »

plain vanilla hvala za info. :thumbup: :izet: :kiss: Ja sam mislio na duze staze kao npr Sejo u zadnje 2 godine nije igrao u klubu x puta zbog povreda (pa se navedu povrede i vremena povreda). Onda nas ljekar kaze da Sejo nije igrao za repku x puta u zadnje dvije godine zbog povreda i usporede se povrede i velicina tj. jacina istih. Naravno nas ljekar obavezno pregleda Seju (kao i ostale igrace koji se zale na povrede). Ovo sto ja govorim nije usmjereno protiv Seje vec uvodi jednu notu ozbiljnosti u repki. Svakog povrjedjenog igraca mora pregledati nas ljekar i informisati selektora o obimu i jacini povrede.
dječak sa šibicama

#385 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Kad citas duplisportsport forum, vidis koliko su navijaci nerealni, stalno prica o nekim mladim talentima. I Vasilja se do nedavno dizalo u nebesa, bundesliga ovo ono, pa Barisic strasan, Anela poredili sa Gvardiolom cak je i bolji kaze zakljucak, ovaj mali sinoc nakon jednog pasa "bolji od Jamala".

Smanjiti ocekivanja na realno stanje, ali hajde ocekivanja to je samo zabavno ili mudrovanje po internet bespucima, ja bi radije strucnjaka na klupi nekog ko zna sta radi. Nikad se ne zna mozda Barbarez klikne sa igracima pa nesto i bude, ali prije da nece jer sta on zna o trenerskom poslu. Ostaje ona neka nada da se moze dogoditi efekat Dalic koji je takodje mrsimudan sto se trenerskog posla tice, ali eto covjek kliknuo sa ekipom. Sad BiH nema kvalitet da se pobije za titulu svjetskog prvaka pa makar i slucajno, ali otici na neko EP ili SP puna saka brade.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#386 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Dado dijasporitus »

Dugo nisam komentarisao ništa o reprezentaciji jer jednostavno nije bilo ništa dobrog da se kaže.

Danas kažem ovo. Ko god je malog Bajru reveslao u našu repku završio je posao da nemora vise ništa da uradi u budućnosti. Dečko ima oko i nogu Misketa iz najboljih dana, tehniku kao da mu je Messi tata, i muhda Ibrahimovića.

Vidimo se za par godina.
legionar2010

#387 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by legionar2010 »

UEFA Nations League 2024 - 07/09/2024
Netherlands 5-2 Bosnia and Herzegovina

Image
Image
Image

Channel: BHT HD
Language: Bosnian (aac-128kbps)
Format: 1280x720p (mp4)
Bitrate: 3500 kbps (50 fps)
Size: 4,75 GB

DOWNLOAD LINK: Link je aktivan samo 3 dana!!
https://transfer.pcloud.com/download.ht ... 6MdQ3IghAy

by Legionar 8-) :-D
Edin H.

#388 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Edin H. »

Čuj Barbareza Hadžikadunić nemotivisan :lol:

Pa motiviši ga, zato primaš platu.
luckylaka

#389 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by luckylaka »

Barba je rano poceo suplje prosipati.Krunic ti druze nije motivisan i igra preko qrca al to Radetu ne smijes reci
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#390 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by izvrsni direktor »

luckylaka wrote: 08/09/2024 22:54 Barba je rano poceo suplje prosipati.Krunic ti druze nije motivisan i igra preko qrca al to Radetu ne smijes reci
Krunic koji je inace skupio bruku nastupa i uvijek dolazio i uvijek postenu partiju pruzio. Ali bpsnje koje bolje znaju i od jednog selektora su uvijel za krunica gpvorili da mu se ne igra...i sve tp zato sto se zove kako se zove. Nijedan drugi razlog ne postoji.
Gpdinama se pise kako krunic ne zeli da igra za reprezentaciju, a covjek svih tih godina dolazi, dok u isto vrijeme i istih svih tih godina stalno otkazuju "patriote"
palermo

#391 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by palermo »

izvrsni direktor wrote: 08/09/2024 23:04
luckylaka wrote: 08/09/2024 22:54 Barba je rano poceo suplje prosipati.Krunic ti druze nije motivisan i igra preko qrca al to Radetu ne smijes reci
Krunic koji je inace skupio bruku nastupa i uvijek dolazio i uvijek postenu partiju pruzio. Ali bpsnje koje bolje znaju i od jednog selektora su uvijel za krunica gpvorili da mu se ne igra...i sve tp zato sto se zove kako se zove. Nijedan drugi razlog ne postoji.
Gpdinama se pise kako krunic ne zeli da igra za reprezentaciju, a covjek svih tih godina dolazi, dok u isto vrijeme i istih svih tih godina stalno otkazuju "patriote"
Ipak je moguce :D

Da se slozim sa tobom.
palermo

#392 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by palermo »

Edin H. wrote: 08/09/2024 22:27 Čuj Barbareza Hadžikadunić nemotivisan :lol:

Pa motiviši ga, zato primaš platu.
Da mu da pola svoje plate. Ne zajebaji.
luckylaka

#393 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by luckylaka »

Jes bas ljudima smeta sto se zove Rade ali ne smeta sto su tu Nikola,Ivan,Adrian,Dario...Kakva besmislica
Thorgerson

#394 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Thorgerson »

Ovo je bas nezgodno za bilo kojeg selektora da je dosao u ovom periodu na nasu klupu.

U 5 mjeseci se igra/lo sa:
Engleskom
Italijom
Nizozemskom
Njemackom

Ko je jos ostao od kreme euro fudbala? Francuska.
Jebeno, ne bih bio Barbi u kozi. Mada, javnost i novinari su svjesni svega, pa otud i poprilicno blago gledanje na ove poraze.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#395 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by izvrsni direktor »

palermo wrote: 08/09/2024 23:07
Ipak je moguce :D

Da se slozim sa tobom.
To je zbog gramatike ovaj put :D
Point.

#396 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Point. »

Kakva besmislica je ovaj post. Rade odavno igra preko neke stvari, ima i on otkaza zbog "povreda" i slično. Valjda je legitimno od veznjaka Milana, Fenera da pokaže malo više od onoga što pruža kada obuće dres reprezentacije.

Al haj ti malo o Bošnjama koji ne vole Radeta jer je Srbin. Kakva gluposti.
dječak sa šibicama

#397 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Ako je istina to sto kaze selektor, onda je problem veliki, takve stvari se obicno pometu pod tepih.

Nekima se bas i ne igra za reprezentaciju.
luckylaka

#398 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by luckylaka »

Point. wrote: 09/09/2024 10:28
Kakva besmislica je ovaj post. Rade odavno igra preko neke stvari, ima i on otkaza zbog "povreda" i slično. Valjda je legitimno od veznjaka Milana, Fenera da pokaže malo više od onoga što pruža kada obuće dres reprezentacije.

Al haj ti malo o Bošnjama koji ne vole Radeta jer je Srbin. Kakva gluposti.
Ti isti bosnjaci klanjali se Topicu,Glavasu,Supicu,MisimovicuKrunicu,Vranjesu...Al kad je kratko pamcenje
RtrnOfSalisbury

#399 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by RtrnOfSalisbury »

sad je prilika da se oprobaju jos neki igraci, njiha jedno 436, da se vidi sucim raspolazemo :D ovo je pravo dobro obrazlozenje, djelovo anemicno na treningu :shock: pa ce na tribine. sve ovo polako prelazi u komediju sa tragicnijem krajem. uskoro, kad izgubimo 1:0 bice uspjeh i slavicemo to kao pobjedu.
giovanni008

#400 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by giovanni008 »

Mujakica ni pod razno vise stavljati u prvu postavu, covjek je uzasan!

Vasilj ipak pokazao da je prosjecan golman, zamjeniti ga sa Piricem pod hitno!

Znam da treba Tahirovicu pruziti podrsku, ali brat bratu za sada je veoma los i treba ga na klupu.

Mladi Esmir odlican, pas prema Dzeki ala Misimovic ili Pjanic iz boljih vremena.

Drago mi je da je Demirovic zabio gol, jako vazno za samopouzdanje.

Vala Tabakovic bi mogao biti malo agresivniji kad vec ulazi svjez, da malo unese razliku.

Barba bi trebao sa Krunicem izvrsiti ozbiljan sastanak, jel mu se igra fudbala ili ne?

Hadzikadunica pod moranjem vratiti u tekmu protiv Madjara!
Locked