Život samaca u srednjim godinama
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
KraljicaIzJajca
#376 Re: Život samaca u srednjim godinama
Živjeti s mlađim Vedrana Rudan 16.12.2022 Tekstovi No Comments
Nazvala me novinarka Švicarskog radija. Želi da sa mnom razgovara o tome kako je moguće da veza između mlađeg muškarca i starije žene izdrži nekoliko desetaka godina. Ja sam ekspertica za tu temu jer je moj muž mnogo mlađi od mene. Novinarka misli da treba razgovarati o toj “tabu temi” i nekako pokušati objasniti da je to moguće pa čak i možda “normalno”.
Mojoj je taštini godilo da švicarska novinarka uopće zna da postojim, čak i da imam mlađeg muža, ali… Je li moguće da je baš to ono što me čini posebno zanimljivom? Što to moj “mnogo mlađi muž” ima što muž mojih godina ne bi imao? Zašto sam ga izabrala, on mene sigurno nije jer je bio mlad i zelen kad sam na njega bacila mrežu?
Možda i vas zanima? Kad sam srela moga muža prvi put sam shvatila da postoji pametan muškarac. S njim sam sto godina i još uvijek ne vjerujem da svijetom hodaju pametni muškarci. Ja ih ne vidim ni oko sebe ni daleko od sebe. Dakle, ja nisam s mlađim, ja sam s pametnim. Bile bi i druge da imaju sreće.
Ovo pišem zato jer ne mislim da je to prava tema. Prava tema je činjenica da sve više žena kuži da im “dok ih smrt ne rastavi” ne treba nikakav muškarac. Ni stariji, ni mlađi. Ne trebaju im ni djeca. Ženama, ma gdje živjele, treba sloboda.
Mediji u funkciji gospodara svijeta za tu temu ne žele ni čuti, ali oni idu šumom reklamirajući vjenčanice, muškarca koji roštilja pred kućom i bebu koja puzi, a moderne žene idu drumom. U Japanu ne rađaju, na sjeveru Evrope se vikendom samooplođuju, u Hrvatskoj, one oko četrdesete koje ja poznajem, traže i nalaze muškarce preko mreže.
To izgleda urnebesno. Cura nađe lika, dogovori sastanak preko vikenda, poševi ga pa ga nakon seksa snimi. Ode u zahod, fotke pošalje prijateljicama pa ih redom zove da bi im rekla u čemu je “dobar”, a gdje je “slabašan”.
Ako je lik koliko toliko upotrebljiv onda ga međusobno dijele. On pojma nema da se cure s njim igraju. Kad krene novi radni tjedan žene opušteno rade i ne strahuju da će zakasniti u vrtić, da Mu ručak neće biti po volji, da Njegovu mamu treba odvesti doktoru ili frizeru.
Ne zanima ih je li On zaista na košarci ili širi noge njezinoj prijateljici. Moderne cure koje ja znam ne žele ništa od onoga što sam ja morala željeti da bih bila prihvaćena kao “normalna”. On, djeca i ja dok On ne odluči da su moja bedra mlohava, da izdojene sise ne mogu uznemiriti njegovo međunožje.
Moja bedra su mlohava i sve ostalo visi, ali mene, hvala bogu, jedna sam od rijetkih odraslih žena koje poznajem, nije briga što On misli o tome. Jednostavno, ne volim Ga više nego sebe. S njim sam ne zato jer je tvrd k’o kamen, on nije sa mnom jer sam od mramora, volimo se. Kad i ako ljubav prestane ni njemu ni meni se neće srušiti svijet na glavu.
Osjećam se fenomenalno. I tako trideset godina. Sve više žena oko mene kuži da nije cilj naći nekoga tko će te voljeti nego naći način kako zavoljeti sebe. Kad spoznaš što te zaista veseli nećeš bjesomučno tražiti “muža” zato jer naučna istraživanja pokazuju da će ženu u četrdesetoj prije pogoditi grom nego što će naći partnera.
Siroti anketari. Ne kuže da bi modernoj, pametnoj, u sebe zaljubljenoj ženi bilo draže da je pogodi grom nego da mora biti “sretno” udana.
Moja Ana, ima trideset i osam godina i radi u bolnici, vikend je provela s…, i ona i ja smo mu zaboravili ime. On joj je nakon svršavanja pedeset minuta objašnjavao kako “Kockaste” treba dočekati u Zagrebu i pjevati domoljubne pjesme jer su za Hrvatsku “ostavili srce na terenu”.
Lik, kako je Ana rekla, “fenomenalno jebe”, ali ga ipak nije preporučila prijateljicama. Ona je prošla kroz davež, ne moraju i one. A sad zamislite, drage moje, da je onaj gospodin Anin muž, da nakon seksa neće izaći kroz vrata nego bi sirota Ana godinama morala slušati istu priču i još mu kuhati juhu od stare koke, pročitala sam na netu da u “ključalu vodu treba ubaciti žlicu soka od limuna”…
Jebote! Tu oko nas tisuće sretnih žena, a mediji da bi riječ rekli.
Nazvala me novinarka Švicarskog radija. Želi da sa mnom razgovara o tome kako je moguće da veza između mlađeg muškarca i starije žene izdrži nekoliko desetaka godina. Ja sam ekspertica za tu temu jer je moj muž mnogo mlađi od mene. Novinarka misli da treba razgovarati o toj “tabu temi” i nekako pokušati objasniti da je to moguće pa čak i možda “normalno”.
Mojoj je taštini godilo da švicarska novinarka uopće zna da postojim, čak i da imam mlađeg muža, ali… Je li moguće da je baš to ono što me čini posebno zanimljivom? Što to moj “mnogo mlađi muž” ima što muž mojih godina ne bi imao? Zašto sam ga izabrala, on mene sigurno nije jer je bio mlad i zelen kad sam na njega bacila mrežu?
Možda i vas zanima? Kad sam srela moga muža prvi put sam shvatila da postoji pametan muškarac. S njim sam sto godina i još uvijek ne vjerujem da svijetom hodaju pametni muškarci. Ja ih ne vidim ni oko sebe ni daleko od sebe. Dakle, ja nisam s mlađim, ja sam s pametnim. Bile bi i druge da imaju sreće.
Ovo pišem zato jer ne mislim da je to prava tema. Prava tema je činjenica da sve više žena kuži da im “dok ih smrt ne rastavi” ne treba nikakav muškarac. Ni stariji, ni mlađi. Ne trebaju im ni djeca. Ženama, ma gdje živjele, treba sloboda.
Mediji u funkciji gospodara svijeta za tu temu ne žele ni čuti, ali oni idu šumom reklamirajući vjenčanice, muškarca koji roštilja pred kućom i bebu koja puzi, a moderne žene idu drumom. U Japanu ne rađaju, na sjeveru Evrope se vikendom samooplođuju, u Hrvatskoj, one oko četrdesete koje ja poznajem, traže i nalaze muškarce preko mreže.
To izgleda urnebesno. Cura nađe lika, dogovori sastanak preko vikenda, poševi ga pa ga nakon seksa snimi. Ode u zahod, fotke pošalje prijateljicama pa ih redom zove da bi im rekla u čemu je “dobar”, a gdje je “slabašan”.
Ako je lik koliko toliko upotrebljiv onda ga međusobno dijele. On pojma nema da se cure s njim igraju. Kad krene novi radni tjedan žene opušteno rade i ne strahuju da će zakasniti u vrtić, da Mu ručak neće biti po volji, da Njegovu mamu treba odvesti doktoru ili frizeru.
Ne zanima ih je li On zaista na košarci ili širi noge njezinoj prijateljici. Moderne cure koje ja znam ne žele ništa od onoga što sam ja morala željeti da bih bila prihvaćena kao “normalna”. On, djeca i ja dok On ne odluči da su moja bedra mlohava, da izdojene sise ne mogu uznemiriti njegovo međunožje.
Moja bedra su mlohava i sve ostalo visi, ali mene, hvala bogu, jedna sam od rijetkih odraslih žena koje poznajem, nije briga što On misli o tome. Jednostavno, ne volim Ga više nego sebe. S njim sam ne zato jer je tvrd k’o kamen, on nije sa mnom jer sam od mramora, volimo se. Kad i ako ljubav prestane ni njemu ni meni se neće srušiti svijet na glavu.
Osjećam se fenomenalno. I tako trideset godina. Sve više žena oko mene kuži da nije cilj naći nekoga tko će te voljeti nego naći način kako zavoljeti sebe. Kad spoznaš što te zaista veseli nećeš bjesomučno tražiti “muža” zato jer naučna istraživanja pokazuju da će ženu u četrdesetoj prije pogoditi grom nego što će naći partnera.
Siroti anketari. Ne kuže da bi modernoj, pametnoj, u sebe zaljubljenoj ženi bilo draže da je pogodi grom nego da mora biti “sretno” udana.
Moja Ana, ima trideset i osam godina i radi u bolnici, vikend je provela s…, i ona i ja smo mu zaboravili ime. On joj je nakon svršavanja pedeset minuta objašnjavao kako “Kockaste” treba dočekati u Zagrebu i pjevati domoljubne pjesme jer su za Hrvatsku “ostavili srce na terenu”.
Lik, kako je Ana rekla, “fenomenalno jebe”, ali ga ipak nije preporučila prijateljicama. Ona je prošla kroz davež, ne moraju i one. A sad zamislite, drage moje, da je onaj gospodin Anin muž, da nakon seksa neće izaći kroz vrata nego bi sirota Ana godinama morala slušati istu priču i još mu kuhati juhu od stare koke, pročitala sam na netu da u “ključalu vodu treba ubaciti žlicu soka od limuna”…
Jebote! Tu oko nas tisuće sretnih žena, a mediji da bi riječ rekli.
-
snijeg_led
#377 Re: Život samaca u srednjim godinama
Svidza mi se 
- Capajebo
#378 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ako vam se ovo sviđa, što mu se ni imena ne sjeća kad svrši... svaka čast.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#379 Re: Život samaca u srednjim godinama

Pa.ti hodaj s woke trebama
-
rikta123
#380 Re: Život samaca u srednjim godinama
zna li neko ima li bilo kakva stranica sa video online chatom gdje je nasa raja, a da je provjereno?
- Ozimician
#381 Re: Život samaca u srednjim godinama
Eh sad zamisli da ovako muskarci rade (i jos se time hladno hvale), bukvalno bi stigla krivicna prijava odnekud.KraljicaIzJajca wrote: ↑25/11/2023 20:31 To izgleda urnebesno. Cura nađe lika, dogovori sastanak preko vikenda, poševi ga pa ga nakon seksa snimi. Ode u zahod, fotke pošalje prijateljicama pa ih redom zove da bi im rekla u čemu je “dobar”, a gdje je “slabašan”.
-
KraljicaIzJajca
- zubi
#383 Re: Život samaca u srednjim godinama
Vedrana kraljica 
- auspuhc
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
- Ramzess Veliki
#386 Re: Život samaca u srednjim godinama
Skoknes do azije i dovedes komada da zvoni, da se svi za njom okrecu a da bivse rezu vene.minix wrote: ↑30/10/2023 06:34 Zdravo svima,
Znam da recikliram već postojeće teme, ali se nadam da ovdje temu donekle ograničavam.
U mom okruženju, u manjem bosanskom mjestu, od samaca sam uglavnom viđao muškarce koji su alkoholičari, neradnici ili slabijih primanja. Ne znam da li je to takvo razmišljanje ljudi bilo samo prije 30 godina, ali danas viđam i puno mirnijih neproblematičnih momaka koji su neupareni, što nisam viđao u starijim generacijama. Sada se i moji roditelji za pojedine čude "miran, ne puši, ne pije, a nema nikoga", a meni je to posve normalno i prestao sam dobrotu ubrajati u ljudske kvalitete.
Koliko vi viđate starije neproblematične momke samce u svom okruženju i kakav im je život (znam da bi alkoholičari imali probleme i sa brakom i bez braka)? Kako popunjavaju slobodno vrijeme? Da li se nešto promijenilo u kriterijima uparivanja u zadnjih 30-40 godina?
Pitanje se odnosi i na starije djevojke, nema potrebe da ih isključim iz teme.![]()
Valjda ima starijih forumaša koji su više proživjeli od mene.
- Ramzess Veliki
#387 Re: Život samaca u srednjim godinama
Vedrana Rudan, stogodisnja baba koja ga nije vidjela stodeset godina. Ljubici koje pisu usidjelice.KraljicaIzJajca wrote: ↑25/11/2023 20:31 Živjeti s mlađim Vedrana Rudan 16.12.2022 Tekstovi No Comments
Citao sam neke njene tekstove, zali Boze mastila.
Sorry ...
- Ramzess Veliki
#388 Re: Život samaca u srednjim godinama
Generalno svi odu. Ostanes sam. Eno se Route zatvorio. U petak se zatvara Johnny. Gdje na pivu ... svijet se rusi, kataklizma. To je realnost. Sto se prije pomiris da ces ostati sam to ti bude lakse. Bar ti niko ne prigovara kad spiskas pare na Thailandu.Chmoljo wrote: ↑04/11/2023 00:53Ne znam ni cemu zivjeti. Odmah se roknuti i rijesiti sve dileme.vjeshalica wrote: ↑04/11/2023 00:37
Ljudi i kad se uzmu,u neka doba ce se razici npr smrcu jednog partnera tako da....previse se insistira na fiksiranju jedne stvari.
Cuj, jednom ce se rastati. Pa tom logikom svi cemo jednom krepati i onda koji kurac se skolujemo, postujemo norme, radimo ista nesebicno u zivotu kad cemo se svi jednom rastati?
-
Hakiz
-
nekome
#390 Re: Život samaca u srednjim godinama
e cuj route ode a i jonny... a bas se cinilo da se jonny odrzava... mislim mogli su malo ocistiti ali odrzava u smislu prometaRamzess Veliki wrote: ↑05/12/2023 22:36Generalno svi odu. Ostanes sam. Eno se Route zatvorio. U petak se zatvara Johnny. Gdje na pivu ... svijet se rusi, kataklizma. To je realnost. Sto se prije pomiris da ces ostati sam to ti bude lakse. Bar ti niko ne prigovara kad spiskas pare na Thailandu.Chmoljo wrote: ↑04/11/2023 00:53Ne znam ni cemu zivjeti. Odmah se roknuti i rijesiti sve dileme.vjeshalica wrote: ↑04/11/2023 00:37
Ljudi i kad se uzmu,u neka doba ce se razici npr smrcu jednog partnera tako da....previse se insistira na fiksiranju jedne stvari.
Cuj, jednom ce se rastati. Pa tom logikom svi cemo jednom krepati i onda koji kurac se skolujemo, postujemo norme, radimo ista nesebicno u zivotu kad cemo se svi jednom rastati?![]()
al eto mozda se nisu adaptirali da budu nargilana a mozda su i vlasnici odlucili prodati pa ce neko tu nargilanu turiti
ili vratiti slogu na njeno prvobitno mjesto
-
Hakiz
#391 Re: Život samaca u srednjim godinama
Sad bih te ženio.Lapo-lapo wrote: ↑30/10/2023 13:53Brak je prevaziđeni, unaprijed ugovoreni život. Dešava se još uvijek, ali sve rjeđe i kratkotrajnije.caros wrote: ↑30/10/2023 13:42Nisi valjda ozbiljan?Lapo-lapo wrote: ↑30/10/2023 13:35
Samac u 50-tim se zove neostvaren i sjeban. Da je se ostvario profesionalno i stekao uvjete za brak što podrazumijeva deblji konto, dobar posao i stambeno zbrinut, već bi bio upecan. Sam u 50-tim u prevodu sjeban, što može značiti da je razveden, neugledan, siromašan, izrađen, bolestan i ne uvijek trijezan.
Kome treba samac u tim godinama? Pa isto takvoj neostavenoj i sjebanoj, koja nema smještaj, posao, radni staž i dr.
Brak je apsolutno irelevantna stvar. Nije 1952. godina nego 2023.
Brak je bio prvenstveno ekonomska zajednica, pa onda sve ostalo. Danas se moraš brinuti, tj.raditi sam za sebe bio/la oženjen, udata ili ne. Pa kada već radim, što da za mali iznos (koji nerado i smrknuta lica nedobrovoljno daje) budem pralja, dadilja, kuvarica, sobarica, žena bez jezika i svojih mislili. Za svoj trud i platu biću ono što hoću da budem, a ne ono što drugi očekuje od mene.
Isto tako i muškarci. Težak život, a on da nosi na grbači ženu i privjeske. Šta će mu to?!![]()
- Ramzess Veliki
#392 Re: Život samaca u srednjim godinama
Bice kladionica. BH lutrija.nekome wrote: ↑05/12/2023 22:44e cuj route ode a i jonny... a bas se cinilo da se jonny odrzava... mislim mogli su malo ocistiti ali odrzava u smislu prometaRamzess Veliki wrote: ↑05/12/2023 22:36Generalno svi odu. Ostanes sam. Eno se Route zatvorio. U petak se zatvara Johnny. Gdje na pivu ... svijet se rusi, kataklizma. To je realnost. Sto se prije pomiris da ces ostati sam to ti bude lakse. Bar ti niko ne prigovara kad spiskas pare na Thailandu.![]()
al eto mozda se nisu adaptirali da budu nargilana a mozda su i vlasnici odlucili prodati pa ce neko tu nargilanu turiti
ili vratiti slogu na njeno prvobitno mjesto![]()
Ne slusa raja rock ... Kako god jos jedno mjesto manje za bajkere mada kako vidim ni bajkeri se vise nigdje ne okupljaju, taraba sve.
-
KraljicaIzJajca
#393 Re: Život samaca u srednjim godinama
Gornji članak ima smisla.Ramzess Veliki wrote: ↑05/12/2023 22:30Vedrana Rudan, stogodisnja baba koja ga nije vidjela stodeset godina. Ljubici koje pisu usidjelice.KraljicaIzJajca wrote: ↑25/11/2023 20:31 Živjeti s mlađim Vedrana Rudan 16.12.2022 Tekstovi No Comments
Citao sam neke njene tekstove, zali Boze mastila.![]()
Sorry ...![]()
Zašto je baba, jer ima unuka, ili jer nije seks za njene godine.
Ona ne piše ljubiće, a otkud ti ideja da je usidjelica.
Njen sin cesto puta poludi na njene izjave, ali zato ju je kcerka bolje razumije.
Ona nekad pretjera, ah, to ponekad uradimo svi, zar ne.
- Ramzess Veliki
#394 Re: Život samaca u srednjim godinama
Clanci su joj usiljeni.KraljicaIzJajca wrote: ↑06/12/2023 17:46Gornji članak ima smisla.Ramzess Veliki wrote: ↑05/12/2023 22:30Vedrana Rudan, stogodisnja baba koja ga nije vidjela stodeset godina. Ljubici koje pisu usidjelice.KraljicaIzJajca wrote: ↑25/11/2023 20:31 Živjeti s mlađim Vedrana Rudan 16.12.2022 Tekstovi No Comments
Sorry ...![]()
Njen sin cesto puta poludi na njene izjave, ali zato ju je kcerka bolje razumije.
Ona nekad pretjera, ah, to ponekad uradimo svi, zar ne.![]()
Meni se ne svidja. Ne pise za nas mlade.
-
KraljicaIzJajca
#395 Re: Život samaca u srednjim godinama
Pa svaki pisac ima ciljanu grupu.Ramzess Veliki wrote: ↑06/12/2023 18:40Clanci su joj usiljeni.KraljicaIzJajca wrote: ↑06/12/2023 17:46Gornji članak ima smisla.Ramzess Veliki wrote: ↑05/12/2023 22:30
Vedrana Rudan, stogodisnja baba koja ga nije vidjela stodeset godina. Ljubici koje pisu usidjelice.
Sorry ...![]()
Ona nekad pretjera, ah, to ponekad uradimo svi, zar ne.![]()
I uvijek na ciljanu grupu. Razumijem da se zene nalaze tu, ona mu dodje kao zenski Charles Bukowski. I zene koje je citaju su kao muski koji ga citaju. Ista grupa.
Meni se ne svidja. Ne pise za nas mlade.![]()
Bukowski meni ne smeta, kao ni Rudan.
Jedno je definitivno istinitije, muški su osjetljiviji na kritiku, zato kmećite.
Ne zovi više ženu babom, iako ti se ne dopada, ružno je, a puno vas tako etiketira žene koje vam podignu pritisak.
-
Hakiz
#396 Re: Život samaca u srednjim godinama
A zašto bi nazivanje Rudan babom od strane nekog Ramzesa sa foruma trebalo biti važno?
Bila je tema na kojoj se vrijeđala Mrenica. Pa je rezultat te teme bio da je forumaš koji ju je pokrenuo morao "bježati", mijenjati nick, moljakati da mu se briše račun sa starim nickom, a tema više ne postoji.
To pokazuje koliko je forumaško mišljenje važno.

Bila je tema na kojoj se vrijeđala Mrenica. Pa je rezultat te teme bio da je forumaš koji ju je pokrenuo morao "bježati", mijenjati nick, moljakati da mu se briše račun sa starim nickom, a tema više ne postoji.
-
KraljicaIzJajca
#397 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ti se praviš malkice blesav, jer si namjerno izignorirao kljucni dio recenice:"ružno je, a puno vas tako etiketira žene koje vam podignu pritisak."Hakiz wrote: ↑06/12/2023 20:11 A zašto bi nazivanje Rudan babom od strane nekog Ramzesa sa foruma trebalo biti važno?
![]()
Tema o Ines Mrenici? Nisam ju je pratila, a očigledno je izbrisana radi nekulture dijaloga, a ne jer su se žene osjećale uvrijeđeno.
-
Hakiz
#398 Re: Život samaca u srednjim godinama
KraljicaIzJajca wrote: ↑06/12/2023 20:26Ti se praviš malkice blesav, jer si namjerno izignorirao kljucni dio recenice:"ružno je, a puno vas tako etiketira žene koje vam podignu pritisak."Hakiz wrote: ↑06/12/2023 20:11 A zašto bi nazivanje Rudan babom od strane nekog Ramzesa sa foruma trebalo biti važno?
![]()
Tema o Ines Mrenici? Nisam ju je pratila, a očigledno je izbrisana radi nekulture dijaloga, a ne jer su se žene osjećale uvrijeđeno.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#399 Re: Život samaca u srednjim godinama
Oboje ste polovično u pravu
, hajd sad držite se teme
.
-
Hakiz