Vojin Mijatović - Prevara Vijeka?

Post Reply
Avetinho

#376 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka?

Post by Avetinho »

ColinW wrote: 24/06/2023 11:32 Image

Šta je želio da postigne ovom boy-gay slikom?
Zašto je ovo prioritet za zemlju koja ima 7,143.31 USD po glavi stanovnika, zadnja na listi za biznis, prva po korupciji. Voja nam daje svoju bojiš sliku da mu se divimo, kakav patogeni narcis u utegnutim farmerkama...
Evo u čemu je trik, a što ti ne vidiš, ili ne želiš da vidiš.

"Vojo" -- kako ti zoveš Vojina, valjda da nas izmanipulišeš jer je za tebe "Vojo" uvrijedljiv nadimak -- je shvatio mnogo bolje i mnogo ranije od ostalih naših "patriota" da za izgradnju jednog pravednog društva za koje se deklarativno izgleda danas zalažu u Bosni kao korpus jedino Bošnjaci/Muslimani, nije dovoljno izboriti ravnopravnost samo Muslimana/Bošnjaka na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine. Ta ravnopravnost mora se izboriti za svakog stanovnika, bez obzira kojem "nacionalnom korpusu" pripada, i tek tada Bosna ima neku teoretsku šansu da opstane.

Dok god budemo kmečali o našim uskraćenim pravima na teritoriji RS, a u isto vrijeme negirali prava bilo kome drugom na teritoriji Federacije -- u ovom slučaju LGBT -- to kmečanje će svakome ko nas posmatra sa strane ličiti na ono što u stvari i jeste: licemjerna kuknjava "vječite žrtve", koja jedva čeka da istu onu silu koja je na njoj tako nedavno brutalno primijenjena i sama primijeni na nekog drugog slabijeg od sebe.

Vojin je jedna or rijetkih svijetlih tačaka današnje političke scene u Bosni i Hercegovini.
ColinW

#377 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka?

Post by ColinW »

Vojo se bori samo za sebe i svoju poziciju. On ide politikom šta odgovara populističkoj sili, nekad je to ambasada USA, a nekad je to mejnstrim politički. Uputi nekakvu kritiku Voji njegov narcisoidni gnjev će se prosuti na tebe.

Vojo je taktički igrao igru, misleći da će biti predsednik RSa, sa svim svojim tikovima kada priča, to ni u najboljoj fantaziji i sa najboljim drogama nije bilo izvodljivo, ali uzeo je tu zastavu duginih boja i bio oponent Miloradu. Da je Vojo čista prevara veka, nije samo moja konstatacja već i drugh kao npr. Nebojša Vukanović, urednik Avaza i drugi osvješteni ljudi.

Voja se bori samo za svoju neto zaradu. Prosto čovek nije izabran u svome taboru, ovdje je probran zato samo što je pljuvao po svome narodu u RSu. Prosto on kulturološki ne pripada srbima, a nije ni neki 'vernik' kako je sam rekao. Dakle on je interesni manipulant, ili što bi Jasmila Ž. rekla 'Ublehaš'. 101% Istina!
snjoBo

#378 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka?

Post by snjoBo »

Prije politickog angazmana u Federaciji, bio je ober Srbenda koji je na diplomatskim sastancima sklanjao zastave BiH, ali jebi ga, shvatio da u RS-u nema hljeba, slabo su njegovi glasali za njega. Onda je vidio da ako si Srbin (pa cak i najveci anonimus) i pricas u korist BiH, postajes politicka zvijezda među naivnim, merhametli Bosnjacima pa je gurao tu pricu i proslavio se. Sad kad vise ne trebas imati podrsku naroda da dođeš na vlast nego Americke ambasade, titra muda Amerima.

Politicki suncokret. Sutra ce takav isti ponovo da vrti srpsku pricu ako vidi korist u tome.
Avetinho

#379 Re: Vojin Mijatović - Prevara Vijeka?

Post by Avetinho »

snjoBo wrote: 25/06/2023 00:22 Prije politickog angazmana u Federaciji, bio je ober Srbenda koji je na diplomatskim sastancima sklanjao zastave BiH, ali jebi ga, shvatio da u RS-u nema hljeba, slabo su njegovi glasali za njega. Onda je vidio da ako si Srbin (pa cak i najveci anonimus) i pricas u korist BiH, postajes politicka zvijezda među naivnim, merhametli Bosnjacima pa je gurao tu pricu i proslavio se. Sad kad vise ne trebas imati podrsku naroda da dođeš na vlast nego Americke ambasade, titra muda Amerima.

Politicki suncokret. Sutra ce takav isti ponovo da vrti srpsku pricu ako vidi korist u tome.
Đe si Bakire, nisam te prepoznao. Jebeno je izbore izgubit, mogli bi ti hanumi otet diplomu, a ni za tebe se još ništa ne zna.
Post Reply