Kad sam bila prvi razred, sa svojom uciteljicom sam bila kao pas i macka.. Za svaki belaj ja sam bila dezurni krivac. I jednom kad me ona napala po ko zna koji put ja sam njoj lijepo odbrusila: "E pa, da znate, doci ce moj tata pa ce vas prebit'"
Dosao rodjak kod mene i sestre posto su nasi starci negdje otisli... I sad ja najmladja od nas troje i oni mene uvijek izbacivali iz svog drustva. I nesto su se oni igrali na kaucu i sad hocu i ja, ali oni ne daju. I ja fino sjednem i gledam.. Meni vise dosadilo gledati pa hocu i ja da se igram. I sad rodjak meni brani, ne da mi da pridjem njima i pocnemo se mi nesto gurati po onom kaucu.. i samo se cuje nesto tup, kad odvalio se naslonjac kauca..

Mene strah sta ce mama reci kad dodjem, sigurno ce me razbit!

I ja fino nabacam jastuka da se ne vidi da je odvaljeno i odem i mami operem sudje (lafo nece mi nista ako joj operem sudje). Zavucem se ja u krevet poslije toga, ne smijem izaci iz sobe. Dosli starci vide gomila jastuka, ode mama u kuhinju ono sudje sve slozeno, oprano

Ne moram vam ni govoriti da je stara odmah skontala da sam neki belaj napravila..
Kad smo bili mali rodjak i ja smo uvijek provodili dane kod nane, i vazda smo izmisljali neke igre da nam ne bude dosadno.. tako smo odlucili igrati se taksija.. Nana imala lijepu, zelenu fotelju koju smo mi iskoristili za taksi

Kad smo napravili taksi skontamo nemamo volana, odem ja u kuhinju i od nane uzmem neki metalni lonac

I tako rodjak se popeo na fotelju a ja sjedim ispred fotelje, lafo to zadnje sjediste

I rodjak sad glumi ono auto, kocnice ovo ono a meni se ne svidja sto on stalno onim loncem mota u lijevo.. I ja njemu fino par puta kazem: "Daj ne vozi se tako bolan, moras malo motati i desno!" Rodjak ne obraca paznju.. A ja vec blago iznervirana vrisnem kako se nece vise igrat taksija jer ne zna vozit.. A rodjak uze lijep onaj lonac i tresnu mi na glavu

Nikad mi vise nije palo napamet da naredjujem