Pa evo pogledaj vijesti i reakcije. Je li SDA dao ijedan statement vezano za Schmidt-ove riječi? Apsolutno ništa. Kad je nešto drugo odmah ekspresno reaguju - čak i u vezi dešavanja u Crnoj Gori. Komšić se oglasio, kao i sam DF da se skupe patrioti i ostalo. SDA ništa. Znakovi su tu i vjerovatno će ići tim smjerom.DonieBrasco wrote: ↑06/09/2021 17:38Boli me briga za Kosmica to je ljigavac onaj najgori, nego me nervira ovo pisanje pojedinih nebuloza haman dosao da udovolji dvojici ljudi koji su dokazani neprijatelji BIH, a bosnjake samo sto protjera on licno.MarlboroGold wrote: ↑06/09/2021 17:34
Lično mislim da se tu nešto drugo dešava u pozadini. Vrlo vjerovatno je strategija da pridobije Čovića i Hrvate sa ustupcima i da ih okrene protiv Dodika zajedno sa Bošnjacima - SDA naravno. Ovo je vrlo vjerovatno kraj Komšića jer mislim da će ga i SDA pustiti niz vodu ako je naprijed navedeno tačno, a vjerovatno bi mogao biti i kraj Dodikovog divljaja. Neće čovjek da koristi bonske ovlasti, već hoće da to riješi suptilnije da mu ne mogu prebacivati kao Inzku kako se on lično miješa u uređenje i ostalo.
Nema on sta da pridobije Covica sto ce mu dati zakone i norme kako on zeli, to je katastrofa ako se to desi, valjda se bosnjaci nesto pitaju - gdje je odjednom nestala eu vrijednost i demkracija. A ovog kabadahiju laktaskog ja ne znam sta vise mora da se desi da ga smjeni, kakve ustupke sa njime praviti.
Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
- MarlboroGold
#376 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
- BHCluster
#377 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
"Nažalost moramo zaključiti da udio Hrvata od 15 do 17 posto u broju stanovnika u Bosni i Hercegovini već odavno ne odgovara stvarnosti", rekao je Schmidt.
-
DonieBrasco
- General War
#379 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ja mislim kao i svi koji prate politiku da Bakirova i Coviceva ljubav je stalna i konstantna, a to pogledaj po izborima za klupe u federaciji...nema ih sta Shmit tjerati da se grle kao i Dodika. Bosnjacka politika oblikovana u centrali SDA je jednak neprijatelj BiH kao i Coviceva i Dodikova...to ti je kao da ja pritiscem gas u autu jureci u provaliju a ti neces da povuces rucnu a mozes...tako i ovo.MarlboroGold wrote: ↑06/09/2021 17:34Lično mislim da se tu nešto drugo dešava u pozadini. Vrlo vjerovatno je strategija da pridobije Čovića i Hrvate sa ustupcima i da ih okrene protiv Dodika zajedno sa Bošnjacima - SDA naravno. Ovo je vrlo vjerovatno kraj Komšića jer mislim da će ga i SDA pustiti niz vodu ako je naprijed navedeno tačno, a vjerovatno bi mogao biti i kraj Dodikovog divljanja. Neće čovjek da koristi bonske ovlasti, već hoće da to riješi suptilnije da mu ne mogu prebacivati kao Inzku kako se on lično miješa u uređenje i ostalo.DonieBrasco wrote: ↑06/09/2021 17:30 Znaci dosao Kristijan da dadne Covicu izborni i ustav kakav zeli, a također zanemarit ce ovo divljanje Dodika ?
Ok vazi.
- General War
#380 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Komsic je ovdje instaliran da ogadi "gradjansku" opciju...svi isti i sve isto, zato smo i dosli do ovoga da sada pricaju o izbornom inzenjeringu kojeg nema ni u Kongu i Zambiji.DonieBrasco wrote: ↑06/09/2021 17:38Boli me briga za Kosmica to je ljigavac onaj najgori, nego me nervira ovo pisanje pojedinih nebuloza haman dosao da udovolji dvojici ljudi koji su dokazani neprijatelji BIH, a bosnjake samo sto protjera on licno.MarlboroGold wrote: ↑06/09/2021 17:34
Lično mislim da se tu nešto drugo dešava u pozadini. Vrlo vjerovatno je strategija da pridobije Čovića i Hrvate sa ustupcima i da ih okrene protiv Dodika zajedno sa Bošnjacima - SDA naravno. Ovo je vrlo vjerovatno kraj Komšića jer mislim da će ga i SDA pustiti niz vodu ako je naprijed navedeno tačno, a vjerovatno bi mogao biti i kraj Dodikovog divljaja. Neće čovjek da koristi bonske ovlasti, već hoće da to riješi suptilnije da mu ne mogu prebacivati kao Inzku kako se on lično miješa u uređenje i ostalo.
Nema on sta da pridobije Covica sto ce mu dati zakone i norme kako on zeli, to je katastrofa ako se to desi, valjda se bosnjaci nesto pitaju - gdje je odjednom nestala eu vrijednost i demkracija. A ovog kabadahiju laktaskog ja ne znam sta vise mora da se desi da ga smjeni, kakve ustupke sa njime praviti.
- Haris.ba
#381 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Da ponovim. Prvo popis stanovnistva, pa onda izborni. 
- General War
- exliberal-ex
#383 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Jedno pitanje
zasto je uvjereno misljenje da VP treba uvijek biti na strani bosnjaka tj "patriota" ?
jel to po principu ako je od nas onda je ispravno , ako je od drugi po defultu je krivo i treba biti razjebano ili srbi i hrvati imaju rezervne domovine ( sto se implicira da su oni doseljenici) dok mi nemamo?
antidejtonsko je sto Dodik poziva na otcjepljenje za koje nema ovlasti ni zakonske podrske tako ali je isto tako Bakir i njegovo pozivanje za ukidanje Rs.
stekao se dojam, tako je barem narativ u bosnjackom politickom dijelu da je VP ovdje samo da utjeruje srbe i hrvate u sisu i da se nista protiv bosnjacke politike nemoze uradit/reci...
zasto je uvjereno misljenje da VP treba uvijek biti na strani bosnjaka tj "patriota" ?
jel to po principu ako je od nas onda je ispravno , ako je od drugi po defultu je krivo i treba biti razjebano ili srbi i hrvati imaju rezervne domovine ( sto se implicira da su oni doseljenici) dok mi nemamo?
antidejtonsko je sto Dodik poziva na otcjepljenje za koje nema ovlasti ni zakonske podrske tako ali je isto tako Bakir i njegovo pozivanje za ukidanje Rs.
stekao se dojam, tako je barem narativ u bosnjackom politickom dijelu da je VP ovdje samo da utjeruje srbe i hrvate u sisu i da se nista protiv bosnjacke politike nemoze uradit/reci...
- Haris.ba
#384 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ko spominje ikakve Hrvate?General War wrote: ↑06/09/2021 17:58KAkve veze to ima kad hrvatima opet pripada 33% a ne 33 hiljade ili 330 hiljada?
Na popis ja gledam kao potrebnu stvar radi ekonomskog i svakog drugog planiranja.
A na izmjene izbornog zakona kao sprovodjenje presuda.
Kada ce visoki predstavnik raditi svoj posao i kazniti Dodika i Baketa zbog antidejtonskog djelovanja?exliberal-ex wrote: ↑06/09/2021 18:00 Jedno pitanje
Eto, nek krene od Baketa.
I nije stvar nikakvog dojma. Vec cinjenica. Ko se antidejtonski ponasa, a ko sprovodi Dejtonski sporazum.
Ako neki Bosnjak se ponasa antidejtonski, odmah ga kazniti.
Veoma je jednostavno.
A svako ko ima duplo drzavljanstvo ima rezervnu domovinu. Nadam se da to nije tesko shvatiti. Da ja imam americki pasos, i da mogu zadrzati bosansko drzavljastvo, i ja bih imao rezervnu domovinu.
- General War
#385 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
1.PA valjda zato sto "patrioti" nebi mjenjali zakon a ovi drugi bi...ali samo ono sto njima odgovara.exliberal-ex wrote: ↑06/09/2021 18:00 Jedno pitanje
1.zasto je uvjereno misljenje da VP treba uvijek biti na strani bosnjaka tj "patriota" ?
2.jel to po principu ako je od nas onda je ispravno , ako je od drugi po defultu je krivo i treba biti razjebano ili srbi i hrvati imaju rezervne domovine ( sto se implicira da su oni doseljenici) dok mi nemamo?
3.antidejtonsko je sto Dodik poziva na otcjepljenje za koje nema ovlasti ni zakonske podrske tako ali je isto tako Bakir i njegovo pozivanje za ukidanje Rs.
2.Srbi i Hrvati (nacionalno osvjesteni) znamo kako je bilo 92-95...tako da ne kontam zasto mislis da bi ovaj put ishod bio drugaciji.
3. Bakir (ili neko ovdje) trazi ukidanje PC radi zlocina tamo a dodik trazi mirno razdruzivanje jer ne jebe dejton samo radi tako sto mu se moze.
4. VP bi trebao da bude kao moderator i sudija u BiH jer se zna da mi to samo ne mozemo...stvar je da odavno VP ne radi skoro nista, i djeluje reaktivno a ne proaktivno.
- exliberal-ex
#386 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Patriote bi mjenjali zakon samo kad njima odgovara...General War wrote: ↑06/09/2021 18:111.PA valjda zato sto "patrioti" nebi mjenjali zakon a ovi drugi bi...ali samo ono sto njima odgovara.exliberal-ex wrote: ↑06/09/2021 18:00 Jedno pitanje
1.zasto je uvjereno misljenje da VP treba uvijek biti na strani bosnjaka tj "patriota" ?
2.jel to po principu ako je od nas onda je ispravno , ako je od drugi po defultu je krivo i treba biti razjebano ili srbi i hrvati imaju rezervne domovine ( sto se implicira da su oni doseljenici) dok mi nemamo?
3.antidejtonsko je sto Dodik poziva na otcjepljenje za koje nema ovlasti ni zakonske podrske tako ali je isto tako Bakir i njegovo pozivanje za ukidanje Rs.
2.Srbi i Hrvati (nacionalno osvjesteni) znamo kako je bilo 92-95...tako da ne kontam zasto mislis da bi ovaj put ishod bio drugaciji.
3. Bakir (ili neko ovdje) trazi ukidanje PC radi zlocina tamo a dodik trazi mirno razdruzivanje jer ne jebe dejton samo radi tako sto mu se moze.
4. VP bi trebao da bude kao moderator i sudija u BiH jer se zna da mi to samo ne mozemo...stvar je da odavno VP ne radi skoro nista, i djeluje reaktivno a ne proaktivno.
Znam kako su i nacionalno osvjesteni bosnjaci fercerali....
Jebe se Bakiru za zlocine, mnogi su nastradali bas zbog Bakirovog starog koji ih je gurnuo srbima i hrvatima pod noz
vVP treba da bude smao monitor, ako krene u belaj da zaustavi, on nije tu da rjesava day to day operations ili da namece zakone
-
llull
#387 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Sta mislis da li bi nakon mjesec dana nekog "mira" u medijima, bez poziva na Teheran u Sarajevu, bez poziva na otcjepljenje RS, bez poziva na ukidanja RS doslo do konkretnih pitanja i problema. Ja sam ubjedjen da bi se tada svi u ovoj zemlji okrenuli stvarnim problemima, korupciji, zaposlenosti, losoj zdravstvenoj zastiti, ekologiji... Ne bi bilo drugog izbora no da se narod u BIH konacno okrene stvarnim problemima.General War wrote: ↑06/09/2021 18:111.PA valjda zato sto "patrioti" nebi mjenjali zakon a ovi drugi bi...ali samo ono sto njima odgovara.exliberal-ex wrote: ↑06/09/2021 18:00 Jedno pitanje
- General War
#388 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
To sve stoji gore navedeno ali jbg ne mozemo od cinjenica pobjeci ko je good a ko bad guy u vecini slucajeva.exliberal-ex wrote: ↑06/09/2021 18:17Patriote bi mjenjali zakon samo kad njima odgovara...General War wrote: ↑06/09/2021 18:11
1.PA valjda zato sto "patrioti" nebi mjenjali zakon a ovi drugi bi...ali samo ono sto njima odgovara.
Znam kako su i nacionalno osvjesteni bosnjaci fercerali....
Jebe se Bakiru za zlocine, mnogi su nastradali bas zbog Bakirovog starog koji ih je gurnuo srbima i hrvatima pod noz
vVP treba da bude smao monitor, ako krene u belaj da zaustavi, on nije tu da rjesava day to day operations ili da namece zakone
sto se tice VP, da je monitor jos nebi ni registracije za auto imali..odnosno nemora ni monitor, ali zakljucaj granice i nema nikom ici pa da vidimo dokle ce tako biti.
- General War
#389 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
PA evo vidis da i VP se prvo uhvatio "stvarnog problema"...kod njega ce svejedno zavrsiti na ciscenju hala i babskih guzica sve sto ima dvije noge i dvije ruke u Bosni, mi smo prnuli u shish.llull wrote: ↑06/09/2021 18:25Sta mislis da li bi nakon mjesec dana nekog "mira" u medijima, bez poziva na Teheran u Sarajevu, bez poziva na otcjepljenje RS, bez poziva na ukidanja RS doslo do konkretnih pitanja i problema. Ja sam ubjedjen da bi se tada svi u ovoj zemlji okrenuli stvarnim problemima, korupciji, zaposlenosti, losoj zdravstvenoj zastiti, ekologiji... Ne bi bilo drugog izbora no da se narod u BIH konacno okrene stvarnim problemima.General War wrote: ↑06/09/2021 18:11
1.PA valjda zato sto "patrioti" nebi mjenjali zakon a ovi drugi bi...ali samo ono sto njima odgovara.
-
PM72
#390 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Sve mi se čini da je švabo nadošo tobe
e jesu i mislili da će rastjerat sve koji im ne pašu
-
llull
#391 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Svi smo mi nijemci samo nas jos nisu obavjestili 
- Prpa.ba
#392 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ko se uzda u Medjunarodnu zajednicu nakon perioda 92-95, zasluzuje sve posljedice koje proizilaze iz toga.
Mi Bosnjaci trebamo prvo u se i u svoje kljuse, pa ce onda Medjunarodna pomoc ili odmoc biti samo eksternalija koju uzimamo kao faktor, a ne presuda hoce li nam se pravoslavci i katolici smilovati pa nas postediti krvoprolica.
Mi Bosnjaci trebamo prvo u se i u svoje kljuse, pa ce onda Medjunarodna pomoc ili odmoc biti samo eksternalija koju uzimamo kao faktor, a ne presuda hoce li nam se pravoslavci i katolici smilovati pa nas postediti krvoprolica.
- muha_sa
#393 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Prpa.ba wrote: ↑06/09/2021 19:32 Ko se uzda u Medjunarodnu zajednicu nakon perioda 92-95, zasluzuje sve posljedice koje proizilaze iz toga.
- ako te pitaju
#394 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Al kako nesta ''mi bosanci i hercegovi'' nego MI BOŠNJACImuha_sa wrote: ↑06/09/2021 19:33Prpa.ba wrote: ↑06/09/2021 19:32 Ko se uzda u Medjunarodnu zajednicu nakon perioda 92-95, zasluzuje sve posljedice koje proizilaze iz toga.
Mi Bosnjaci trebamo prvo u se i u svoje kljuse, pa ce onda Medjunarodna pomoc ili odmoc biti samo eksternalija koju uzimamo kao faktor, a ne presuda hoce li nam se pravoslavci i katolici smilovati pa nas postediti krvoprolica.![]()
![]()
odjednom postoje Mi, Vi, i Oni.
Nema više građanska država, šta ma veze, svi smo jedno
-
megaman4
#395 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Prpa.ba wrote: ↑06/09/2021 19:32 Ko se uzda u Medjunarodnu zajednicu nakon perioda 92-95, zasluzuje sve posljedice koje proizilaze iz toga.
Samo sloga nas spašava. Trzavice i ko je iz koje stranke su nebitne trenutno. Najbitnije je očuvati BiH te spriječiti da se Bošnjaci politički eliminišu kao što se pokušalo u zadnjem ratu i agresiji na BiH
- Haris.ba
#396 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Da stranka za koju glasaju Bosnjaci vecinski radi sto rade Hdz i Snsd zasjedalo bi Vijece sigurnosti, 6.flota bi bila u Jadranu, svi politicari bi bilo posmjenjivani i u bajbukani.
- Prpa.ba
#397 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
U pogresnoj crkvi se molis, mene zanimaju samo Bosnjacki nacionalni interesi, sve ostalo mi je zaista manje vazno, uz sve duzno postovanje.ako te pitaju wrote: ↑06/09/2021 19:47 Al kako nesta ''mi bosanci i hercegovi'' nego MI BOŠNJACI![]()
Nema više građanska država, šta ma veze, svi smo jedno![]()
![]()
![]()
![]()
- ako te pitaju
#398 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
ja to poštujem. Reci bošnjački nacionalni interes. Ne bosanski ili bosasnko-hercegovački.Prpa.ba wrote: ↑06/09/2021 19:58U pogresnoj crkvi se molis, mene zanimaju samo Bosnjacki nacionalni interesi, sve ostalo mi je zaista manje vazno, uz sve duzno postovanje.ako te pitaju wrote: ↑06/09/2021 19:47 Al kako nesta ''mi bosanci i hercegovi'' nego MI BOŠNJACI![]()
Nema više građanska država, šta ma veze, svi smo jedno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja poštujem da Bošnjaci štite svoje interese i moraju.
Čak smatram da hrvatski/srpski/bošnjački interes mora biti jednak= BiH u EU i NATO
-
zavrzlama
#399 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Sarajmen wrote: ↑06/09/2021 20:05Prpa.ba wrote: ↑06/09/2021 19:32 Ko se uzda u Medjunarodnu zajednicu nakon perioda 92-95, zasluzuje sve posljedice koje proizilaze iz toga.
![]()
- Hajvan