Konzumiranje duhana na javnim mjestima
- Altsa
#376 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Pusaci su najbezobrazniji i najbezobzirniji ljudi. Njihova je volja hoce li pusiti kao i moja da necu ali to ne znaci da mogu da mene truju radi svog bolesnog zadovoljstva.
-
soha96
#377 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Prije nego sto sam poceo pusiti nikad mi nije smetalo kad ostala raja pusi nit mi se gadilo. Takodje sam prestajao pusiti po 8 mjeseci i ista stvar. Valjda od osobe do osobe, razumijem da mnogima smeta puno vise. Necu nikad zapaliti pred osobama kojima to smeta i koji imaju nesto protiv.Snake Eyes wrote: ↑26/05/2021 10:58 Pušači ne razumiju koliko duhanski dim smeta nepušaču, smetnja je na nivou teroriziranja.
Sa kakvim prezirom je jedna pedijatrica govorila o pušenju, posebno pred djecom...kaže, nema joj ništa gore nego kada vidi dedu i nanu kako puše pred unucima, a unuče se guši u dimu, a dedo i nana crkavaju od ljubavi za unucima...kaže, ako ih toliko voliš, suzdrži se od pušenja pred unucima.
Ne zna pedijatrica da su pušači generalno bezobzirni ljudi kojima je uznemiravanje drugih postala sasvim uobičajena stvar koju ne primjećuju.
Neki dan u parku Safet Zajko, lik sa cigarom u ustima se popeo na tobogan i asistira svojoj djeci oko penjanja/spuštanja.
-
soha96
#378 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Zabraniti pusenje u zatvorenim javnim mjestima i rijesen problem. Ne moze niko nikoga trovati na otvorenom, valjda to ne bi trebao biti problem.
- seln
#379 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
To je ono o cemu govorim. Hajde, manimo pusace... ali generalno premalo kanti za smece, a i one koje budu postavljene, uskoro zavrse u najblizem vodenom toku.darius_maximus wrote: ↑26/05/2021 10:56Nije bitno je li ćejf ili nije, bitno je da ogroman broj ljudi puši vani (dok hoda, na stajlištima, itd.).
Je li generalno normalno ne omogućiti odlaganje otpada (pogotovo čikova koji mogu zapaliti ostatak smeća) i onda pričati o zagađenju?
Generalno, dok sam pušio, i ja sam pokušavao ubacivati u slivnike (koji su isto prepuni čikova, pa ni to nije baš rješenje, pogotovo s našim kvalitetom slivnika).
Da je nama kanta generalno pojam u gradu je meni nepojmljivo vazda bilo. Ok, spakovat ću smeće u džepove i baciti kući, ali zar je to baš toliko teško riješiti?
-
foxlife
#380 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
kromanjonac ja sam bio tamo gdje ti mozes sanjati al to nije stvar za hvaljenje i sl jer je tebi to dometseln wrote: ↑26/05/2021 11:01Je li zahvaljujuci onom Mladicu kojem dijaspora podize spomenike? Potvrdi to, treba za moderaciju, koja se juce pravila luda.
I da, vjerujem da ima ljudi u BiH koji su dobacili i do kraja svijeta.... ali ti, mali provincijski misu, ti nisi.
ja se mogu hvaliti sta znam i sta sam postigao a ti kako pusis
- Snake Eyes
#381 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Razlog što ti nikada nije smetao dim u mjeri koju sam opisao je taj što si ti pušač čak i kada to nisi bio. Ako me razumiješ.soha96 wrote: ↑26/05/2021 11:04Prije nego sto sam poceo pusiti nikad mi nije smetalo kad ostala raja pusi nit mi se gadilo. Takodje sam prestajao pusiti po 8 mjeseci i ista stvar. Valjda od osobe do osobe, razumijem da mnogima smeta puno vise. Necu nikad zapaliti pred osobama kojima to smeta i koji imaju nesto protiv.Snake Eyes wrote: ↑26/05/2021 10:58 Pušači ne razumiju koliko duhanski dim smeta nepušaču, smetnja je na nivou teroriziranja.
Sa kakvim prezirom je jedna pedijatrica govorila o pušenju, posebno pred djecom...kaže, nema joj ništa gore nego kada vidi dedu i nanu kako puše pred unucima, a unuče se guši u dimu, a dedo i nana crkavaju od ljubavi za unucima...kaže, ako ih toliko voliš, suzdrži se od pušenja pred unucima.
Ne zna pedijatrica da su pušači generalno bezobzirni ljudi kojima je uznemiravanje drugih postala sasvim uobičajena stvar koju ne primjećuju.
Neki dan u parku Safet Zajko, lik sa cigarom u ustima se popeo na tobogan i asistira svojoj djeci oko penjanja/spuštanja.
- Altsa
#382 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ja i mislim na zatvoren prostor. Kada bi pušači mogli da osjete ono sto nepušači osjete iste sekunde bi prestali sa pušenjem u prisustvu nepušača.Važno je znati da oko 2/3 dima oko upaljene cigarete neće udahnuti sam pušač, jer dim odlazi u prostor.Taj dim udahnut će nepušač u blizini pušača.
Last edited by Altsa on 26/05/2021 11:18, edited 3 times in total.
-
soha96
#383 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Kad omladina ne bude mogla "jesti" cigare jednu na drugu po kaficima, bice i manje novih mladih pusaca. Da je ovaj zakon bio na snazi ranije mozda danas ni ja ne bih zavrsio kao ovisnik.
Jos jedna stvar o kojoj se slabo diskutuje a jako je bitna jeste da ce ovim zakonom biti zabranjeno i pusenje nargila u zatvorenom sto ce isto dosta uticati na zdravlje pogotovo najmladjih koji ne izlaze iz tih rupa. Jedna nargila je po nekim istrazivanja ekvivalentna po stetnosti ispusenoj kutiji cigara a danas pola maloljetnika ide na "shishe". Katastrofa u najavi ako se tome ne stane u kraj.
Jos jedna stvar o kojoj se slabo diskutuje a jako je bitna jeste da ce ovim zakonom biti zabranjeno i pusenje nargila u zatvorenom sto ce isto dosta uticati na zdravlje pogotovo najmladjih koji ne izlaze iz tih rupa. Jedna nargila je po nekim istrazivanja ekvivalentna po stetnosti ispusenoj kutiji cigara a danas pola maloljetnika ide na "shishe". Katastrofa u najavi ako se tome ne stane u kraj.
- seln
#384 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Tamo gdje ja ne smijem zapaliti, tamo ne smije ni Van der Bellen (inace strastven pusac).foxlife wrote: ↑26/05/2021 10:56pa sto ne zapalis u austriji? tamo zivis sta ces ovdje?
Ali u tvojoj mahali, mali misu, u tvom kaficu, oslobodjenom od pusaca, sjedice neki zestoki momak i puhace ti dim u lice.
I ti se neces maknuti i trpices to. Cak i neces pozvati policiju, jer znas da nema koristi.
- seln
#385 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Daj, slobodno, treba moderaciji. Pusti sa srca, olaksaj sebi.
-
zigzag
#386 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Nargila je duhanski proizvod pa ce vjerovatno podlijegati zabrani. Mada vidjet ćemo danas amandmane pa ćemo znati.
A čak i da je ne diraju, za nekoliko godina će prestati bit moderno. Doći će nova generacija kojoj neće biti zanimljivo kao i sva moda koja dolazi i prolazi.
A čak i da je ne diraju, za nekoliko godina će prestati bit moderno. Doći će nova generacija kojoj neće biti zanimljivo kao i sva moda koja dolazi i prolazi.
- seln
#387 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Primjera tolerancije nepusaca imamo dovoljno na ovoj temi.Snake Eyes wrote: ↑26/05/2021 10:58 Pušači ne razumiju koliko duhanski dim smeta nepušaču, smetnja je na nivou teroriziranja.
-
foxlife
#388 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
to ti mislis jer si tako naucio u svom selu gdje ti je politiku provodio neki baja pa kad si otisao u austriju kontas muda dobio a ono se stislo govno u tebiseln wrote: ↑26/05/2021 11:21Tamo gdje ja ne smijem zapaliti, tamo ne smije ni Van der Bellen (inace strastven pusac).
Ali u tvojoj mahali, mali misu, u tvom kaficu, oslobodjenom od pusaca, sjedice neki zestoki momak i puhace ti dim u lice.
I ti se neces maknuti i trpices to. Cak i neces pozvati policiju, jer znas da nema koristi.
poenta je da ne smijes zapaliti a neces smijeti ni ovdje papak jer ces opet biti mekusac kojem baja naredjuje u tvom selu
- seln
-
foxlife
#390 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
to ostavljam tebi na mastu papak
-
foxlife
#391 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
to ti odgovor?
ne znas sta ces pa kompleksasem prozivas nekog ko te otkrio da tobom vladaju jos uvijek provincijski zakoni uvjerenja i sl
bravo samo nastavi
pusenje je tebi domet bilo cigarete bilo sta drugo
- seln
#392 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Primjecujes li da samo parafraziras ono sto sam ja napisao?foxlife wrote: ↑26/05/2021 11:26to ti mislis jer si tako naucio u svom selu gdje ti je politiku provodio neki baja pa kad si otisao u austriju kontas muda dobio a ono se stislo govno u tebiseln wrote: ↑26/05/2021 11:21
Tamo gdje ja ne smijem zapaliti, tamo ne smije ni Van der Bellen (inace strastven pusac).
poenta je da ne smijes zapaliti a neces smijeti ni ovdje papak jer ces opet biti mekusac kojem baja naredjuje u tvom selu
Ok, jasno mi je da nisi pretjerano inteligentan, da nisi bas ni obrazovan... za koji q se proturas u prvi saff?
Pusti odrasle da pricaju, mozda i cujes neku pametnu.
- seln
- seln
#394 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Odgovor kakav prilici malom misu iz mahala, nasem wannabe Eichmannu.
-
foxlife
#395 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
jebo te prvi safseln wrote: ↑26/05/2021 11:47Primjecujes li da samo parafraziras ono sto sam ja napisao?foxlife wrote: ↑26/05/2021 11:26to ti mislis jer si tako naucio u svom selu gdje ti je politiku provodio neki baja pa kad si otisao u austriju kontas muda dobio a ono se stislo govno u tebiseln wrote: ↑26/05/2021 11:21
Tamo gdje ja ne smijem zapaliti, tamo ne smije ni Van der Bellen (inace strastven pusac).
Ok, jasno mi je da nisi pretjerano inteligentan, da nisi bas ni obrazovan... za koji q se proturas u prvi saff?
Pusti odrasle da pricaju, mozda i cujes neku pametnu.
ti ako si naucio u dzamiji da su najpametniji u prvom safu onda to mnogo objasnjava
primjecujes li ti ustvari primjecujes al se pravis lud da kad a ti je 5 ljudi reklo zasto je vazno ukinuti pusenje sada glumis nekog ma dobro ajde pusaci al sta sa guzonjinim sinovima i sl
ocito da zelis biti jedan od tih jbg kompleks razumijem da ti je tesko i da si jedan obicni mekusac koji radi kod hansa i svoje frustracije istrese kad dodje u svoju vukojebinu gdje se odmah ponasas bahato cigara u ustima ruka kroz prozor i parkiras na travi jer tu u vukojebini trotoara nema niti je kad bilo
a sad nastavi pusiti hans ce se ljutiti
-
foxlife
#396 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
pa bolje biti zadnji u svojoj mahali nego prvi u vukojebini
jbt kad naucis osnovne stvari zivljenja u urbanoj sredini onda mozes doci zivjeti ovdje iako si u austriji izgleda jos nisi naucio neke stvari nego te strah zbog kazni pa zato postujes zakone
neko se odgoji da postuje druge a nekoga moras kaznjavati da postuje druge u tome je razlika izmedju tebe i mene
- seln
#397 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Moze li mi neko ovo prevesti sa papanskog na bosanski?foxlife wrote: ↑26/05/2021 11:53jebo te prvi saf
ti ako si naucio u dzamiji da su najpametniji u prvom safu onda to mnogo objasnjava
primjecujes li ti ustvari primjecujes al se pravis lud da kad a ti je 5 ljudi reklo zasto je vazno ukinuti pusenje sada glumis nekog ma dobro ajde pusaci al sta sa guzonjinim sinovima i sl
ocito da zelis biti jedan od tih jbg kompleks razumijem da ti je tesko i da si jedan obicni mekusac koji radi kod hansa i svoje frustracije istrese kad dodje u svoju vukojebinu gdje se odmah ponasas bahato cigara u ustima ruka kroz prozor i parkiras na travi jer tu u vukojebini trotoara nema niti je kad bilo
- seln
#398 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Tako je... neko se odgoji ovako, neko onako, ti bas nikako.foxlife wrote: ↑26/05/2021 11:55pa bolje biti zadnji u svojoj mahali nego prvi u vukojebini
jbt kad naucis osnovne stvari zivljenja u urbanoj sredini onda mozes doci zivjeti ovdje iako si u austriji izgleda jos nisi naucio neke stvari nego te strah zbog kazni pa zato postujes zakone
neko se odgoji da postuje druge a nekoga moras kaznjavati da postuje druge u tome je razlika izmedju tebe i mene
-
foxlife
#399 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
arbeit fur hans oder otkaz und kaznaseln wrote: ↑26/05/2021 12:06Moze li mi neko ovo prevesti sa papanskog na bosanski?foxlife wrote: ↑26/05/2021 11:53jebo te prvi saf
- seln