NON PAPER

Post Reply
deogest

#376 Re: NON PAPER

Post by deogest »

Govorim samo da je sporazum iz 1995 davno trebao biti mijenjan a nije, ne postoji sansa da za 100 godina budu iste granice a 3 glavonje na vlasti. To nema nigdje na svijetu.

Drzava jeste, ali kakva? Zar se moze nazvat nesto drzavom kad tebi recimo o zivotu odlucuje vijece ministara gdje je glavni glavonja iz HDZ? Gdje ne mozes po 2 godine zasnovati vladu? Niti jedan jedini zakon donijeti? Jedna Hrvatska nam bjezi 50 godina u svemu.

Nerealno je ocekivati u 22 vijeku da ovakvo stanje isto ostane sa kantonima, entitetima i distriktom. Nema sanse.

Jezivo je da gimnazija gdje sam isao prije 10 godina je imala 6 razreda a sad jedva ima JEDAN. Pa vi skontajte.
nosara

#377 Re: NON PAPER

Post by nosara »

Dosta 8 razreda. Mjera. Taman za ovu drzavu.

Cuj, gimnazija... :-)
oruzana_pobuna

#378 Re: NON PAPER

Post by oruzana_pobuna »

Ajmo sastav Liverpula 76/77
kox

#379 Re: NON PAPER

Post by kox »

deogest wrote: 16/04/2021 11:34 Govorim samo da je sporazum iz 1995 davno trebao biti mijenjan a nije, ne postoji sansa da za 100 godina budu iste granice a 3 glavonje na vlasti. To nema nigdje na svijetu.

Drzava jeste, ali kakva? Zar se moze nazvat nesto drzavom kad tebi recimo o zivotu odlucuje vijece ministara gdje je glavni glavonja iz HDZ? Gdje ne mozes po 2 godine zasnovati vladu? Niti jedan jedini zakon donijeti? Jedna Hrvatska nam bjezi 50 godina u svemu.

Nerealno je ocekivati u 22 vijeku da ovakvo stanje isto ostane sa kantonima, entitetima i distriktom. Nema sanse.

Jezivo je da gimnazija gdje sam isao prije 10 godina je imala 6 razreda a sad jedva ima JEDAN. Pa vi skontajte.
Možemo mi bez vijeća ministara srediti 90% stanja oko nas. Veze nema vijeće ministara sa tim što nam je zdravstvo u klincu, što do prije 3 godine u sred Sarajeva nije bilo vode, što u svakoj opštini sjedi 150 nepotrebnih službenika kojima je jedini zadatak da pitaju 'a gdje je pečat', što da bi neko uložio 50 miliona mora 5 miliona da potroši na mito itd. To bi i u tom Bošnjakistanu bilo potpuno isto, i još gore jer bi Bake i Bakići odlučivali bukvalno o svemu.
deogest

#380 Re: NON PAPER

Post by deogest »

kox wrote: 16/04/2021 11:55
deogest wrote: 16/04/2021 11:34 Govorim samo da je sporazum iz 1995 davno trebao biti mijenjan a nije, ne postoji sansa da za 100 godina budu iste granice a 3 glavonje na vlasti. To nema nigdje na svijetu.

Možemo mi bez vijeća ministara srediti 90% stanja oko nas. Veze nema vijeće ministara sa tim što nam je zdravstvo u klincu, što do prije 3 godine u sred Sarajeva nije bilo vode, što u svakoj opštini sjedi 150 nepotrebnih službenika kojima je jedini zadatak da pitaju 'a gdje je pečat', što da bi neko uložio 50 miliona mora 5 miliona da potroši na mito itd. To bi i u tom Bošnjakistanu bilo potpuno isto, i još gore jer bi Bake i Bakići odlučivali bukvalno o svemu.
Al bi se onda znalo ko nas yebe i ne bi mogli skrivit na druge, sto onda govori da ne bi vladali 20 godina opet i bilo bi ih mnogo lako promijeniti.
palermo

#381 Re: NON PAPER

Post by palermo »

Kako bi bilo isto :? Ne bi bilo vanjskih neprijatelja, sda
-ovskih spinova..trojka vec etablirana, mislim..
pinkman

#382 Re: NON PAPER

Post by pinkman »

deogest wrote: 16/04/2021 11:29 Bosnjak sam, ne maskiram se, govorim samo da bi drzava bila funkcionalnija i ne bi bilo opstrukcije nikakve. Ovako nikada u zivotu neces uci u EU, korupcija ce biti samo gora a mladih vise nece ni bit. Ali bez rata naravno.

Za 15 godina, samo migranti ce nam ovdje radit i kar.at nam zene. Sve vodi ka tome.
Ne bi bilo nista funkcionalnije jer svi ovdje imaju lopovske gene.

Nema opstrukcija u pojedinim kantonima i lokalnim zajednicama pa je opet lose stanje. Neprofesionalnost, netransparentno zaposljavanje, javne nabavke, itd.
kox

#383 Re: NON PAPER

Post by kox »

deogest wrote: 16/04/2021 12:00

Al bi se onda znalo ko nas yebe i ne bi mogli skrivit na druge, sto onda govori da ne bi vladali 20 godina opet i bilo bi ih mnogo lako promijeniti.
Pa znamo i sada, nikada to nije bilo očitije nego u pandemiji.
Milenkov buraz

#384 Re: NON PAPER

Post by Milenkov buraz »

Iskreno ja bih volio da ovo krene malo ozbiljnije zajebancija pa da skontaju da ovako više ne ide u BiH, treba nešto mijenjati. Živimo od 1995. godine ovaj sitem nacionalnih torova, hajmo sada probati 25 godina jedan čovjek jedan glas, ha ja.
nosara

#385 Re: NON PAPER

Post by nosara »

Last edited by nosara on 16/04/2021 12:17, edited 1 time in total.
kox

#386 Re: NON PAPER

Post by kox »

palermo wrote: 16/04/2021 12:01

Ma samo nas ova trojka može spasiti je li tako Palermo :
Image
horkesh

#387 Re: NON PAPER

Post by horkesh »

Novak20 wrote: 16/04/2021 11:31

Ne postoji jeti ali izgleda da još postoji AID koji s vremena na vrijeme zajedno sa bošnjačkom politikom i medijima montira ovakve afere da bi spriječili bilo kakve promijene u BiH koje nisu isključivo u bošnjačkom interesu i da bi skrenuli pažnju sa unutarnjih problema nakaradne i nesposobne vlasti. Ne libe se pri tome u ove improvizovane obavještajno-medijske septičke jame pune rupa uvlačiti strane političare i druge države, bez pardona.

Koliko je ova taktika dobra, vrijeme će pokazati.
Non paper na stranu, Pahor jeste potvrdio da je pitao članove Predsjedništva BiH da li su za mirni razlaz. Nije baš da je sve to izmišljotina i skretanje pažnje (tajming "curenja" ove informacije, što je, usput, diplomatski skandal jer ovakve stvari se ne iznose u javnost, na stranu) sa unutrašnjih problema.
Last edited by horkesh on 16/04/2021 12:27, edited 1 time in total.
Dozer

#388 Re: NON PAPER

Post by Dozer »

deogest wrote: 16/04/2021 11:29 Bosnjak sam, ne maskiram se, govorim samo da bi drzava bila funkcionalnija i ne bi bilo opstrukcije nikakve. Ovako nikada u zivotu neces uci u EU, korupcija ce biti samo gora a mladih vise nece ni bit. Ali bez rata naravno.

Za 15 godina, samo migranti ce nam ovdje radit i kar.at nam zene. Sve vodi ka tome.
I mlad si, ocito...
Inace ne bi pisao ovakve besmislice. Pricas o monoentickoj i monokonfesionalnoj drzavi koja bi se "prostirala" od Tuzle, preko Sarajeva, do Mostara na pravcu S-J, i od Bugojna do Gorazda na pravcu Z-I. Imas li uopste predstavu kako to izgleda na mapi?
Sta cem os Krajinom, s Bihacem, Cazinom, V. Kladusom...?

Ili si zamislio da to bude branch office ove "centralne" muslimanije?

Umjesto ovakvih ideja, mozda bi bilo bolje da se malo aktiviraju licna muda i da se izadje na ulicu, te da se pocisti ispred svojih vrata prvo. Sta mislis o tome?
palermo

#389 Re: NON PAPER

Post by palermo »

kox wrote: 16/04/2021 12:16
palermo wrote: 16/04/2021 12:01
Ma samo nas ova trojka može spasiti je li tako Palermo :
Image
:? ja samo rekao da ne bi bilo isto ....sta je sad problem
Palmalma

#390 Re: NON PAPER

Post by Palmalma »

Buducnost BiH, njena opstojnost, suverenitet... zavisi samo od broja Bosnjaka u BiH. Sto se tice Srbije i Hrvatske, Srba i Hrvata (cast izutcima) - kada bi se samo oni pitali o BiH - ona ne bi ni postojala.
To je jasno svakome.
SDA, od vremena Alije i famoznih dogovora sa Krajisnikom, nudjenje Tudjmanu Hercegovine, Bosnjackog kongresa... uvijek je bila na liniji mini muslimanske drzave. Nece narod! I to ne mogu sprovesti.
Padom Izetbegovica tek ce krenuti drzavotvorni smjer Bosne i Hercegovine.
Kako godinama koje dolaze broj Bosnjaka bude cinio sve veci procenat u ukupnom stanovnistvu BiH - stvar je sve vise zacementirana i to TRAJNO.
Last edited by Palmalma on 16/04/2021 12:24, edited 1 time in total.
Milenkov buraz

#391 Re: NON PAPER

Post by Milenkov buraz »

Novak20 wrote: 16/04/2021 11:31
ST11 wrote: 16/04/2021 10:51 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ima-li- ... /210416032
"Slovenski "non paper", za koji nije potvrđeno da postoji, ali ni jasno dokazano da ne postoji izazvao je najžešće reakcije. "

Znaci SLO non paper je kao jeti.
Svi znaju za njega i neki cak tvrde, da su ga vidjeli ali nemaju dokaza jer postoje tek screenshotovi (zamagljene slike jetija) bez zvanicnih zigova ili potpisa. A tragovi u snijegu vode do Brisela, gdje vec od prvog dana govore, da non paper tamo nisu sreli.
Ne postoji jeti ali izgleda da još postoji AID koji s vremena na vrijeme zajedno sa bošnjačkom politikom i medijima montira ovakve afere da bi spriječili bilo kakve promijene u BiH koje nisu isključivo u bošnjačkom interesu i da bi skrenuli pažnju sa unutarnjih problema nakaradne i nesposobne vlasti. Ne libe se pri tome u ove improvizovane obavještajno-medijske septičke jame pune rupa uvlačiti strane političare i druge države, bez pardona.

Koliko je ova taktika dobra, vrijeme će pokazati.

https://reporter.si/clanek/svet/manipul ... ski-865275
Zakaj naj bi se torej slovenski premier in predsednik vseeno zavzela za razdružitev? Stvari je treba včasih zbanalizirati, da se pokaže njihova absurdnost. Postavljeno vprašanje je v stilu: zakaj si je jeti (veliki snežni človek, ki naj bi živel na območju Himalaje) za večerjo spekel palačinke. Ni sicer nobenega dokaza, da naj bi jeti sploh živel, vendar se »v Bruslju govori, da obstaja neuradni dokument, da si je spekel palačinke«. In potem se pojavijo novinarji, ki o tem »ravnanju jetija« pišejo, ter političarke tipa Tanja Fajon, ki se zgražajo nad tem, da je jeti s tem ogrožal požarno varnost v gorah.

Ali torej v resnici obstaja ti. non paper oziroma neuradni dokument, ki naj bi ga Janša poslal predsedniku evropskega sveta Charlesu Michelu in je govora o spreminjanju meja na območju nekdanje Jugoslavije po etničnem principu. Kot so poročali sami novinarji, ga ni »videl še nihče«, sam bošnjaški politik Komšić je povedal, da so mu v Bruslju rekli, da tak dokument ne obstaja, v tiskovni službi od Michela pa pravijo, da ne morejo potrditi njegovega prejema. Janša je zapisal, da se je z Michelom nazadnje srečal lani in bi mu torej težko februarja ali marca karkoli fizično predal. Slovenska veleposlanica v BiH Zorica Bukinac pa je v razgovoru z oblastmi v Sarajevu zatrdila, da Slovenija podpira evropsko pot BiH. Kar seveda pomeni, tudi njeno ozemeljsko celovitost.
ili
Pa zašto bi slovenski premijer i predsjednik još uvijek zagovarali razdvajanje? Stvari ponekad treba banalizirati kako bi pokazale svoju apsurdnost. Pitanje je postavljeno u stilu: zašto su jeti (veliki snjegović koji bi trebao živjeti u regiji Himalaje) za večeru ispekli palačinke. Nema dokaza da je Yeti uopće živio, ali "u Bruxellesu se govori da postoji neslužbeni dokument da je pekao palačinke". A tu su i novinari koji pišu o tom "ponašanju jetija" i političari poput Tanje Fajon, koji su zgroženi da je jeti ugrozio sigurnost od požara u planinama.

Pa vi stvarno postojite? nepapir ili neslužbeni dokument koji bi Janša trebao poslati predsjedniku Europskog vijeća Charlesu Michelu, a govori o promjeni granica na području bivše Jugoslavije prema etničkom principu. Kako su izvjestili sami novinari, "još ga nitko nije vidio", sam bošnjački političar Komšić rekao je da mu je u Bruxellesu rečeno da takav dokument ne postoji, a iz press službe iz Michela rekli su da mu ne mogu potvrditi primitak. Janša je napisao da se s Michelom zadnji put susreo prošle godine i da će mu biti teško fizički nešto predati u veljači ili ožujku. U intervjuu vlastima u Sarajevu, slovenska veleposlanica u BiH Zorica Bukinac izjavila je da Slovenija podržava europski put BiH. Što, naravno, znači i njezin teritorijalni integritet.
E ako AID onda su jebeno dobri, bolji od Izraelaca. Znamo naravno da nije AID.
palermo

#392 Re: NON PAPER

Post by palermo »

:?
Dozer wrote: 16/04/2021 12:17

Umjesto ovakvih ideja, mozda bi bilo bolje da se malo aktiviraju licna muda i da se izadje na ulicu, te da se pocisti ispred svojih vrata prvo. Sta mislis o tome?
Jedno pitanjce. Koja su nasa vrata?
Benjo34

#393 Re: NON PAPER

Post by Benjo34 »

Europa je nesposobna za bilo šta, očekivati od njih da išta riješe je nonsens, i realno za BiH se oni pitaju, kao što se pita Mozambik. Znači 0%. Oni pišu o nekakvoj radikalizaciji Bošnjaka, a nisu svjesni da bi taj pokušaj parčanja, Bošnjake tek radikalizovao. Definitivno najumjerenija religijska skupina na prostoru Europe su muslimani iz Bosne. Dovoljan dokaz je taj da ovi što su činili genocid i uzp, javno isti veličaju, nešto ne znam da su Bošnjaci ikad ozbiljno reagovali na to i zategli na tom pitanju, a trebali su, odavno, ipak ih je većina u ovoj državi, i to lagodna većina.

Još jedna stvar se ovdje pogrešno tumačI. Bosna nije ne funkcionalna država od potpisa DMS. Bosna je postala ne funkcionalna onog trenutka kad su se ameri "povukli" i prepustili baš toj europi da pomogne Bosni da postane dio zapadnog svijeta. Tog trenutka imamo povecan uticaj Srba koji su tad, nedavno izasli iz zajednice sa CG I izgubili Kosovo, a Hrvatska je to uradila onog ttrenutka kad su usli u EU i NATO jer igraju na kartu da im to daje bolje pozicije u budućem otimanju.

Očekivati išta od EU je uzaludno, zato su Britsi izasli, vidjeli su da je to organizacija bez glave i repa. Naša prednost je sto generalno, Bošnjački narod gleda u pravcu Washingtona i NATOa, a to je ono što je Američki interes ovdje zapravo u očuvanju BIH. Jedna država manje pod ruskim uticajem. Naš nedostatak je taj što biramo političare koji znaju otic do Ankare i ništa više.

Da li ce zapad čitav krenuti u rasturanje? Sumnjam

Pitanje koje bi volio postaviti bilo kojem zapadnjaku, diplomati u BiH je to " Da li priznaje sud u Hagu? ako da, zašto onda dopuštaju potencijalnu legalizaciju UZP i Genocida"? ali očito da mi nemamo političara da to sve pita.
Milenkov buraz

#394 Re: NON PAPER

Post by Milenkov buraz »

Nije EU baš nesposobna rekao bih više je glomazni slon sa različitim interesima unutar EU. Sva ova ujdurma nije zvaničan put i politika EU ali naravno da ima onih koji bi pitanje BiH prelomili preko koljena tipa Janez Janša, Orban i takvi rekao bih kršćanski desničari pa zašto da ne kažemo i extremisti. Na kraju Janša je etnički Albanac pa neka dijeli svoju Albaniju do mile volje.
Dozer

#395 Re: NON PAPER

Post by Dozer »

Palmalma wrote: 16/04/2021 12:22 Buducnost BiH, njena opstojnost, suverenitet... zavisi samo od broja Bosnjaka u BiH. Sto se tice Srbije i Hrvatske, Srba i Hrvata (cast izutcima) - kada bi se samo oni pitali o BiH - ona ne bi ni postojala.
To je jasno svakome.
SDA, od vremena Alije i famoznih dogovora sa Krajisnikom, nudjenje Tudjmanu Hercegovine, Bosnjackog kongresa... uvijek je bila na liniji mini muslimanske drzave. Nece narod! I to ne mogu sprovesti.
Kako godinama koje dolaze broj Bosnjaka bude cinio sve veci procenat u ukupnom stanovnistvu BiH - stvar je sve vise zacementirana i to TRAJNO.
Ovo su prilicno velike gluposti, a baziraju se na onome sto vam serviraju politicari. Da se malo vise krecete po BiH, ukljucujuci i "one anamo", i jedne i druge, zmoda biste shvatili da preko 80% i S i H komponente u BiH nemaju alternativu, niti Srbiju i Hrvatsku gledaju kao domovinu.
Bosnjaci su i sada natpolovicna vecina, ali na 24% teritorije. Da ih bude i 80% u drzavi, i dalje ce biti na 24% teritorije.

Ovo je razmisljanje vas mladjih od 40-43, jer ste vi odrasli na ovim ENV jaslama. Svi ste zabijeni u svoje mikro sredine, i naprosto niste u stanju shvatiti da je ono sto vam se plasira preko medija jedna notorna glupost.
Max. 20% ljudi starijih od 40, na sve 3 "strane" u BiH, razmisljaju na ovaj nacin koji si opisao. A to je zadojeno idiotsko i nadasve kratkovido razmisljanje. Vecina njih je na neki nacin nalsonjena na budzet. S druge strane, preko 50% mladjih od 40 razmisljaju upravo ovako. Razlog je jasan - nemaju/nemate pojma ni o cemu drugom. Odrasli su/ste na jaslama nacionalizma i etno-vjerske netrpeljivosti, i za drugo ni ne znate.

Bojite se i zazirete od onih drugih i trecih ako nisu iz vaseg mjesta/grada (a i tada), i u "njihove" dijelove zemlje ni ne idete. To ne smatrate svojim. I to je totalno pogresno.
Ali, u svakom slucaju, pokazuje da je ENV matrica uspjela u onome sto su zapoceli 1990. svojim osnivanjem, a sto nisu uspjeli ratom. Na kraju cete upravo vi, generacije nakon 1978., dohakati BiH kao drzavi. Problem je, a takodjer i nadasve zalosno, sto vi uopste nemate dovoljno mentalnih kapaciteta da biste shvatili kako cete time zapravo dohakati i sebi samima.

Drzava nije = etno-vjersko opredjeljenje Od toga se ne zivi, a vas su ubijedili da su to najbitnije stvari u zivotu. Drzava je puno vise od toga, i za njen opstanak su potrebni mnogi faktori i elementi. Svo to etno-vjersko sranje moci cete strpati sebi u supak ako se BiH raspadne, jer tim raspadom se raspada sve, a mozete slobodno krenuti od ekonomije.
Drzava zavisi od svoje velicine i svojih resursa, a ljudi su u svakoj drzavi najveci resurs.

Da ne pricamo o tome da bi se raspadom raspali i svi sistemi, od penzionog do zdravstvenog. To bi sve naprosto palo na nulu jer vise ne bi bilo ni ovo malo ekonomije koja to sve odrzava kako-tako.

30% penzionera u RS bi ostali bez penzija. Srbija bi dobila novih milion socijalnih slucajeva. Sve uvozne firme u HZHB bi propale momentalno jer vise ne bi imale trziste BiH na raspolaganju (a te firme uvoze cca. 70% svega u BiH). A najnovija muslimanija bi se ugusila sama u sebi jer nema nikakvih kapaciteta za bilo ssta. Sadaka-country.

Dakle, umjesto sto lupetate gluposti, bolje bi bilo da mozgove malo upregnete u pravcu ciscenja ispred svojih vrata, a onda i razvoja oko svojih vrata.
Last edited by Dozer on 16/04/2021 12:47, edited 2 times in total.
Dozer

#396 Re: NON PAPER

Post by Dozer »

palermo wrote: 16/04/2021 12:26 :?

Bosnjacima SDA, Srbima SNSD/SDS, Hrvatima HDZ. Oni su najvece zlo, zvi zajedno, koje se moglo desiti BiH i njenim gradjanima u totalu.

Kada sep oskidaju te glave, naredne ce dobro razmisliti o svom ponasanju i sta ce i kako ce raditi. Ko god da budu.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#397 Re: NON PAPER

Post by mk ultra »

kako ako ih je upravo taj narod izabrao i podržava

samo nemoj priča o zabludi naroda :mrgreen:
nosara

#398 Re: NON PAPER

Post by nosara »

Dozer wrote: 16/04/2021 12:43
palermo wrote: 16/04/2021 12:26 :?

Bosnjacima SDA, Srbima SNSD/SDS, Hrvatima HDZ. Oni su najvece zlo, zvi zajendo, koje se moglo desiti BiH i njenim gradjanima u totalu.
Nije tako. Jansa, Orban, Milanovic, Vucic, Putin... Oni kradu, oni ne daju, oni, oni, oni... :lol:
nosara

#399 Re: NON PAPER

Post by nosara »

Non peper ne da da fadil kupi vakcine, a da da mile kupi. Orban komanduje, Klutin diktira, Jansa podapinje.

Rijeseno.
splinter

#400 Re: NON PAPER

Post by splinter »

Dozer wrote: 16/04/2021 12:42
Palmalma wrote: 16/04/2021 12:22 Buducnost BiH, njena opstojnost, suverenitet... zavisi samo od broja Bosnjaka u BiH. Sto se tice Srbije i Hrvatske, Srba i Hrvata (cast izutcima) - kada bi se samo oni pitali o BiH - ona ne bi ni postojala.
To je jasno svakome.
Ovo su prilicno velike gluposti, a baziraju se na onome sto vam serviraju politicari. Da se malo vise krecete po BiH, ukljucujuci i "one anamo", i jedne i druge, zmoda biste shvatili da preko 80% i S i H komponente u BiH nemaju alternativu, niti Srbiju i Hrvatsku gledaju kao domovinu.
Bosnjaci su i sada natpolovicna vecina, ali na 24% teritorije. Da ih bude i 80% u drzavi, i dalje ce biti na 24% teritorije.

Ovo je razmisljanje vas mladjih od 40-43, jer ste vi odrasli na ovim ENV jaslama. Svi ste zabijeni u svoje mikro sredine, i naprosto niste u stanju shvatiti da je ono sto vam se plasira preko medija jedna notorna glupost.
Max. 20% ljudi starijih od 40, na sve 3 "strane" u BiH, razmisljaju na ovaj nacin koji si opisao. A to je zadojeno idiotsko i nadasve kratkovido razmisljanje. Vecina njih je na neki nacin nalsonjena na budzet. S druge strane, preko 50% mladjih od 40 razmisljaju upravo ovako. Razlog je jasan - nemaju/nemate pojma ni o cemu drugom. Odrasli su/ste na jaslama nacionalizma i etno-vjerske netrpeljivosti, i za drugo ni ne znate.

Bojite se i zazirete od onih drugih i trecih ako nisu iz vaseg mjesta/grada (a i tada), i u "njihove" dijelove zemlje ni ne idete. To ne smatrate svojim. I to je totalno pogresno.
Ali, u svakom slucaju, pokazuje da je ENV matrica uspjela u onome sto su zapoceli 1990. svojim osnivanjem, a sto nisu uspjeli ratom. Na kraju cete upravo vi, generacije nakon 1978., dohakati BiH kao drzavi. Problem je, a takodjer i nadasve zalosno, sto vi uopste nemate dovoljno mentalnih kapaciteta da biste shvatili kako cete time zapravo dohakati i sebi samima.

Drzava nije = etno-vjersko opredjeljenje Od toga se ne zivi, a vas su ubijedili da su to najbitnije stvari u zivotu. Drzava je puno vise od toga, i za njen opstanak su potrebni mnogi faktori i elementi. Svo to etno-vjersko sranje moci cete strpati sebi u supak ako se BiH raspadne, jer tim raspadom se raspada sve, a mozete slobodno krenuti od ekonomije.
Drzava zavisi od svoje velicine i svojih resursa, a ljudi su u svakoj drzavi najveci resurs.

Da ne pricamo o tome da bi se raspadom raspali i svi sistemi, od penzionog do zdravstvenog. To bi sve naprosto palo na nulu jer vise ne bi bilo ni ovo malo ekonomije koja to sve odrzava kako-tako.

30% penzionera u RS bi ostali bez penzija. Srbija bi dobila novih milion socijalnih slucajeva. Sve uvozne firme u HZHB bi propale momentalno jer vise ne bi imale trziste BiH na raspolaganju (a te firme uvoze cca. 70% svega u BiH). A najnovija muslimanija bi se ugusila sama u sebi jer nema nikakvih kapaciteta za bilo ssta. Sadaka-country.

Dakle, umjesto sto lupetate gluposti, bolje bi bilo da mozgove malo upregnete u pravcu ciscenja ispred svojih vrata, a onda i razvoja oko svojih vrata.
Država je skup hobby, mnogo skuplji nego sto neki misle. .
Post Reply