Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nemaju oni u planovima da ulažu, vec da crpe postojeci resurs pa da se proda to što više to bolje
Nije tačno
Evo informacija iz prve ruke, za više naselja u Mostaru je planirano uvođenje optike do kraja oktobra 2021.
Uvode je i u prigradskom naselju u kojem ja živim. Raspisan je i tender
Ima moj prethodni post, postavio sam tender bht-a za postavljanje i instalaciju optiku za sve direkciju u fbih
Pored toga radnici bhT idu na obuku za rad sa optikom
Mozda izvade sta od 300miliona sto imaju ustedjenih sa racuna pa poguraju investicije
Del_Boy1 wrote: ↑11/03/2021 17:17
Da li neko ima 2 rutera spojena od bh telecoma, gdje je jedan za internet a drugi za TV? Da li to radi preko dvije parice ili to ide iz jedne u dva rutera?
Ovako je kod kolege spojeno, čini mi se da to ne bi trebalo ovako da bude, kako mi on reče, iz utičnice ide telefonski kabal, prije splitera je kablo presječeno i spojeno još jedno, pa onda jedno ide u ruter za tv a drugo u spliter pa dalje za internet i telefon.
Kod mene je preko dvije parice. Ovu tvoju fotografiju ne mogu otvoriti.
Kod mene su nekada bila dva različita telefonska broja u kući. Na jednoj parici tv i telefon, a na drugoj internet.
Ovo je maksimalno što može.
Brzina interneta je 12,3/1,25
Jedan forumaš mi naštimao. A ovi iz moje općine mi prenijeli da ne može više od 10 Mbps. Mislim da bi moglo i više kada bi se ovaj aneks promijenio, ali bih tada imao manji upload.
zippoo87 wrote: ↑11/03/2021 21:02
Ja racunam da ce do max 5 godina i sela biti uvezana optikom a gradovi u naredne 2-3 godine
Živi bili pa vidjeli.
PS: Volio bih da si ti upravu.
Kakvi to, možda ako prodaju telekom.
Nemaju oni u planovima da ulažu, vec da crpe postojeci resurs pa da se proda to što više to bolje
Ne stoji ti ova konstatacija
BHT zna da mora ulagati u optiku i infrastrukturu,jer im je to okosnica posla i znaju i da kasne...ali obzirom da se politika i previse mijesa u rad firme,onda je sve islo traljavo i nikako.
A eto dend je postavio par postova iza tender gdje se narucuju velike kolicine opreme i materijala za instalaciju optike...tako da se siri to fino.
Samo ne znam kojomto dinamikom ide i koliko mjesecno ljudi mogu spojiti na optiku.
U mom gradu ima izmedju 1500-2000 prikljucaka na optiku trenutno,ovo mi je rekao sef koji radi na uvodjenju optike i na terenu,pa eto ako laze on,lazem i ja.
Dzematlija wrote: ↑12/03/2021 14:57
Pitanje za EKSTRA paket: uskoro ističe ugovor od 2 godine, može li se produžiti po istim uslovima (ako npr potpišem prije isteka trenutnog ugovora)?
Odgovarajući paket je sada nešto skuplji nego onda kada sam potpisivao postojeći.
Koji je skuplji, tad je ta akcija bila sada je druga akcija ali u osnovi su ista cijena. Popust je malo manji nego sto je bio prije za ugovor sa popustom
Pitanje za EKSTRA paket: uskoro ističe ugovor od 2 godine, može li se produžiti po istim uslovima (ako npr potpišem prije isteka trenutnog ugovora)?
Odgovarajući paket je sada nešto skuplji nego onda kada sam potpisivao postojeći.
Koji je skuplji, tad je ta akcija bila sada je druga akcija ali u osnovi su ista cijena. Popust je malo manji nego sto je bio prije za ugovor sa popustom
EKSTRA S paket je u pitanju - bio je 17.5 KM, a sada je 19.8 KM.
EKSTRA S paket je u pitanju - bio je 17.5 KM, a sada je 19.8 KM.
Pa ja manji popust nego sto je bio u toj akciji. Cijena mu je ista 22 KM
Pozdrav
Ukljucio sam moju web tv 12 februara.
Pa me zanima kad istice 30 dana
ili da li mogu dan dva ranije uplatit da se to produzi automatski.
Da li se negdje to moze vidjeti koliko je ostalo
na portalu sam samo vidio da imaju narudbe i slicno ali nigdje nema za ovu uplatu
Bordomen wrote: ↑12/03/2021 18:43
Pozdrav
Ukljucio sam moju web tv 12 februara.
Pa me zanima kad istice 30 dana
ili da li mogu dan dva ranije uplatit da se to produzi automatski.
Da li se negdje to moze vidjeti koliko je ostalo
na portalu sam samo vidio da imaju narudbe i slicno ali nigdje nema za ovu uplatu
Pozdrav,imam namjeru prikljuciti Moja tv Basic paket + 3 stb uredjaja+Cinemax+Moja tv flix,posto sam novi korisnik koliko bi me to kostalo mjesecno i da li imam popust na nesto kao novi korisnik?
Prikljucak tel nemam ali u mom djelu ima optika jer je komsija prikljucio skoro Moju tv,hvala unaprijed.
j66o wrote: ↑12/03/2021 20:39
Pozdrav,imam namjeru prikljuciti Moja tv Basic paket + 3 stb uredjaja+Cinemax+Moja tv flix,posto sam novi korisnik koliko bi me to kostalo mjesecno i da li imam popust na nesto kao novi korisnik?
Prikljucak tel nemam ali u mom djelu ima optika jer je komsija prikljucio skoro Moju tv,hvala unaprijed.
Ima 4mjeseca marka pretplata i jedan stb gratis
4 mj ide na full,2 mj na net a na ove phone basic mislim da je 1 mj 1 KM
Ima 4mjeseca marka pretplata i jedan stb gratis
4 mj ide na full,2 mj na net a na ove phone basic mislim da je 1 mj 1 KM
Del_Boy1 wrote: ↑11/03/2021 17:17
Da li neko ima 2 rutera spojena od bh telecoma, gdje je jedan za internet a drugi za TV? Da li to radi preko dvije parice ili to ide iz jedne u dva rutera?
Ovako je kod kolege spojeno, čini mi se da to ne bi trebalo ovako da bude, kako mi on reče, iz utičnice ide telefonski kabal, prije splitera je kablo presječeno i spojeno još jedno, pa onda jedno ide u ruter za tv a drugo u spliter pa dalje za internet i telefon.
Kod mene je preko dvije parice. Ovu tvoju fotografiju ne mogu otvoriti.
Kod mene su nekada bila dva različita telefonska broja u kući. Na jednoj parici tv i telefon, a na drugoj internet.
Ovo je maksimalno što može.
Brzina interneta je 12,3/1,25
Jedan forumaš mi naštimao. A ovi iz moje općine mi prenijeli da ne može više od 10 Mbps. Mislim da bi moglo i više kada bi se ovaj aneks promijenio, ali bih tada imao manji upload.
Pa vecina korisnika ima tu brzinu.
Jednostavno je to brzina koju plasiraju, a reklamiraju tamo nešto drugo.
Sumnjam da ce se desiti neke promjene u narednom periodu.
Došli su do limita bakrene žice, cim pomaka što se neta tice evo 5x godina i nema.
Pozdrav raja. Jel neko imao problem kada gleda preko Samsung TV (Tizen) moja Web Tv kanale, da mu poslije 10-15 minuta gledanja izbaci iz programa na pocetni meni a u pozadini se
I dalje cuje kanal koji je prethodno bio gledan.
Bas me nervira,ako bi neko bio od pomoci super bi bilo.
Nogatrans wrote: ↑14/03/2021 08:26
Pozdrav raja. Jel neko imao problem kada gleda preko Samsung TV (Tizen) moja Web Tv kanale, da mu poslije 10-15 minuta gledanja izbaci iz programa na pocetni meni a u pozadini se
Dešava se i meni ponekad, nadam se da će popraviti u narednom Update.
Nogatrans wrote: ↑14/03/2021 08:26
Dešava se i meni ponekad, nadam se da će popraviti u narednom Update.
Ma vidi ima jedno godina traje,i bio sam odustao od Moje Web TV. I sada sam opet aktivirao,vidim opet isto sve nista niko nije ulagao niti mjenjao. Odavno je ova greska.