UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Moja očekivanja su:

Poll ended at 03/09/2020 21:07

Prije svega vidjeti dobru borbu, zalaganje i ideju selektora kako igra treba izgledati, bez obzira na rezultat
12
29%
Ne očekujem apsolutno ništa
17
41%
Ubićemo ih ko Kuduz Bademu, logično
12
29%

Total votes: 41

PerfekcionistaTZ

#376 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by PerfekcionistaTZ »

Zna li ko zasto nema Menala u ekipi?
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#377 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Slo Burner »

Ja sam jos uvijek ubjedjen da Menalo vaga
Edin H.

#378 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Edin H. »

Slo Burner wrote: 05/09/2020 15:37 Ja sam jos uvijek ubjedjen da Menalo vaga
Glupan,a vrijeme prolazi.

Ima njih dosta takvih,pa ih sada nigdje nema.
Logovan

#379 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Logovan »

Cüneyt Çakır će biti glavni arbitar u meču između Bosne i Hercegovine i Poljske.
Edin H.

#380 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Edin H. »

Logovan wrote: 05/09/2020 15:50 Cüneyt Çakır će biti glavni arbitar u meču između Bosne i Hercegovine i Poljske.
Hoce li ovaj siljiti za nas? :skoljka:
Bosanski_kralj

#381 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Bosanski_kralj »

Edin H. wrote: 05/09/2020 15:56
Logovan wrote: 05/09/2020 15:50 Cüneyt Çakır će biti glavni arbitar u meču između Bosne i Hercegovine i Poljske.
Za nas ne šilji mati rodenja. :sad:
dječak sa šibicama

#382 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by dječak sa šibicama »

Sta vaga, on u HR ne moze ni u B ekipi igrati.
Edin H.

#383 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Edin H. »

dječak sa šibicama wrote: 05/09/2020 16:53
Sta vaga, on u HR ne moze ni u B ekipi igrati.

U nadi se živi, u nadi se mre...
dječak sa šibicama

#384 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

dodje ga ko onaj Simunovic, izvagao je samo transfer u Kebabspor :D
luckylaka

#385 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by luckylaka »

Edin H. wrote: 05/09/2020 15:50
Glupan,a vrijeme prolazi.

Ima njih dosta takvih,pa ih sada nigdje nema.
Dobio je naknadno poziv nisam upratio je li dosao na pripreme
turbofolk

#386 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by turbofolk »

Bosanski_kralj wrote: 05/09/2020 16:29
:lol: :lol: bolna istina :thumbup:
PerfekcionistaTZ

#387 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by PerfekcionistaTZ »

je li iko izvukao kakvu inf za Menala??? Trebaju novinari vec jednom raskrinkati slucaj Menalo, je li izbjegava ili ne.
Da sam ja selektor svim ovim mladim potencijalnim preletacima u tudje repke bih dao po 5sekundi na teren da ne mogu nigdje ici pa makar ni za nas ne igrali.Tako radi Svica tako trebamo i mi.
Porodice Foht

#388 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Porodice Foht »

Grean wrote: 05/09/2020 15:28
Porodice Foht wrote: 05/09/2020 13:36 Vi koji bolje pratite, da li smo ikada odigrali dobro dvije utakmice, na terenu i rezultatski u ovom bloku od 4-5 dana? Tu ne mislim na onu neponovljivu kampanju za Brazil kad smo licili na ozbiljnu ekipu?
Malo smo euforicni nakon jedne utakmice jer tek protiv Poljaka ce se vidjeti znamo li igrati kad napadamo, kad stoperi budu visoko, kad je teze drzati liniju stoperima pored brzih krila protivnika i slicno. Sreca nema onog iz Bayerna pa se imamo cemu nadati. :bih:
Ove dvije utakmice su dobro odradjene u paketu, koliko se sjecam, protiv tada veoma dobre Bjelorusije

https://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=75&t=4922

Ali pogledaj tadasnji interes, 213 stranica ispisano za jedan dvomec sa Bjelorusijom.
Tacno, i zaboravio sam to ali je dokaz da smo urijetko pokazali karakter u dvije utakmice. A i navijaci su ohladili, u pravu si. Prije da cekaju kiks i bruku da provri iz njih najgore rijeci osude i kritike da smo odron i sramota od fudbala. :sad:
BarbaDue

#389 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by BarbaDue »

Bosanski_kralj wrote: 05/09/2020 16:29
Edin H. wrote: 05/09/2020 15:56
Ja sam mislio da će nas u prošloj grk ukopati, ono kontam jedino bi sudija iz RS-a bio gori...al eto bi prilično OK.
dječak sa šibicama

#390 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Meni se kod nas ne svidja ono klasicno donosenje zakljucaka nakon jedne utakmice.

Izvuces remi sa Italijom u LN, leti se u nebo, vec se crta prvih 11 za EP i SP.

Izgubis sljedecu utakmicu, potop, gasi motaj kablove, ne treba vise ni igrati, trazi se strik za vjesanje.

I tako ukrug.

Isto i sa selektorima, ama bas svaki je istom pricom i docekan i ispracen. Prosinecki je bio "fantastican sa Azerbejdzanom, konacno pravi trener", a ispracen je kao neznalica i futavac. I Ciro je ispracen kao futavac, i Bazdarevic, a svi su docekivani sa ovacijama.

To je sve nesto na ho ruk, kad ce konacno i javnost nauciti da fudbal nije trka na 100 metara nego maraton.
Leverage

#391 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Leverage »

dječak sa šibicama wrote: 05/09/2020 23:46 Meni se kod nas ne svidja ono klasicno donosenje zakljucaka nakon jedne utakmice.

Izgubis sljedecu utakmicu, potop, gasi motaj kablove, ne treba vise ni igrati, trazi se strik za vjesanje.

I tako ukrug.

Isto i sa selektorima, ama bas svaki je istom pricom i docekan i ispracen. Prosinecki je bio "fantastican sa Azerbejdzanom, konacno pravi trener", a ispracen je kao neznalica i futavac. I Ciro je ispracen kao futavac, i Bazdarevic, a svi su docekivani sa ovacijama.

To je sve nesto na ho ruk, kad ce konacno i javnost nauciti da fudbal nije trka na 100 metara nego maraton.
Ovo je posve tačno ali nije baš realno da će se promijeniti u skorije vrijeme.

I puno govori o nama.
Edin H.

#392 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Edin H. »

dječak sa šibicama wrote: 05/09/2020 23:46 Meni se kod nas ne svidja ono klasicno donosenje zakljucaka nakon jedne utakmice.

Pa hvali ti kad zijanimo, ko ti brani :D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#393 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by izvrsni direktor »

dječak sa šibicama wrote: 05/09/2020 23:46 Prosinecki je bio "fantastican sa Azerbejdzanom, konacno pravi trener", a ispracen je kao neznalica i futavac. I Ciro je ispracen kao futavac, i Bazdarevic, a svi su docekivani sa ovacijama..
Pa kako treba da budu docekani? Zar podrska i ovacije nisu najbolja opcija?
S druge strane, kako da ispratis prosineckog poslije onako losih i besmislenih igara? Da mu se zahvaljujes- na cemu? Da ga dizes u nebesa-zbog cega? Da zalis sto odlazi-kako posle onako lose igre?
Kako da ispratis ciru posle onog krkanluka sto je priredio na kraju sa misimovicem?
Sta da mislis o bazdarevicu posle prikazanog? Nemam dobro u sjecanju igru iz vremena mise smajlovica npr ali u novije vrijeme, bazdarevic se pokazao kao najveca neznalica koja je bila u reprezentaciji. Sjetimo se samo baraza protiv irske.

Od uvijek sam govorio da susic nije zasluzio takav tretman kakav je dobio. Najljepsi fudbal smo igrali pod njegovom palicom, najdalje dogurali ikad, najbolje smo izgledali na terenu ikad. Trnci me prodju kad se sjetim utakmice u parizu npr
izvrsni direktor

#394 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Doveli bazdarevica kako bi unistio ljepotu igre, posle prosinecku kako bi rezuötate ujebao i dobijes na kraju da raja nema pojma ni kad igra repretentacija
Edin H.

#395 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Edin H. »

izvrsni direktor wrote: 06/09/2020 00:46 Kako da ispratis ciru posle onog krkanluka sto je priredio na kraju sa misimovicem?
Ciro je nekih 110% u pravu bio sto se kritike Misimoviceve igre u Portugalu tice, ovaj isfolirao nakon toga povredu zbog koje kao ne moze igrati, i par dana nakon toga igra za klub, manite se naivnosti.

Ako vec kritikujes Ciru, kritikuj ga s razlogom. A to je situacija iz Estonije kada kod naseg vodstva mu prilazi Spaha i pita da cistimo zute, jer je sljedeca utakmica nebitna. Ciro u onoj frci vjerovatno nije ni skontao sta ili zasto ga to pita i odbija. UEFA odbija da cisti kartone prije baraza, i naravno u veoma teskoj utakmici, ali odlicno odigranoj utakmici u Lisabonu svi kljucni defanzivni igraci Muratovic, Spaha i Rahimic dobijaju drugi zuti, te uz Misimovicevo durenje gubimo bilo kakvu sansu za prolaz u drugoj utakmici.
izvrsni direktor

#396 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Edin H. wrote: 06/09/2020 01:03
izvrsni direktor wrote: 06/09/2020 00:46 Kako da ispratis ciru posle onog krkanluka sto je priredio na kraju sa misimovicem?
Ciro je nekih 110% u pravu bio sto se kritike Misimoviceve igre u Portugalu tice, ovaj isfolirao nakon toga povredu zbog koje kao ne moze igrati, i par dana nakon toga igra za klub, manite se naivnosti.
Ciro:Misimovic je prodao utakmicu za interese negatora bih iz rs
Ako je ciro 110% u pravu onda....da ne lajem, al vodi ciru sebi kuci kad ti odgovara ovakav patoloski lazov
Billy The Pljuc

#397 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Billy The Pljuc »

Nema smisla vraćati se u prošlost, realno nema mjesta ni euforiji, iskreno nisam primjetio da se nešto Bajević diže u nebesa i da se stvara fama oko repke i ovog rezultata u Italiji.

Da se vratim na svoj prvi upis na ovoj temi, nisam ni sam očekivao neki "rezultat" u ovom izdanju LN, čak vjerujem da nam u ovoj kategorizaciji nije ni mjesto u toj nekoj tzv. Liga A ali nismo jedini koji realno ne pripadamo kremi evropskog fudbala a nalazimo se tu gdje jesmo.

Ono što me oduševilo a nakon svih godina razočarenja jeste što smo konačno izgledali kao ekipa na terenu i što su se neka nova imena pojavila i dokazala da se na njih može itekako računati. Meni lično predstava ne djeluje kao trenutak inspiracije naših i nakon čega slijedi obavezan pad a čemu smo svjedočili bezbroj puta do sada, ima tu nekog potpisa stručnog štaba (da ne ispadne da dižem samo Bajevića bespotrebno).

Naravno mjesta za poboljšanjem vazda ima, fali nam snage i izdržljivosti, uigranosti itd. ali generalno vrlo čudna godina u sportskom smislu zbog situacije sa koronom je na svaki sportski kolektiv (izuzev Bayerna :D ali to su švabe) i na svakog pojedinca ostavila traga.

Nije tragedija ni ako se izgubi od Poljske bez obzira na njihov eventualni sastav kao i naš, tragedija će biti ako ne vidimo one elemente fudbalske igre koje smo vidjeli u sudaru sa talijanima i tu jednu ozbiljnost u pristupu utakmici kao i u toku iste.

Mada napisah da nema smisla da se vraćamo u prošlost a s obzirom na gornji pasus sjetimo se samo tragedija sa Kiprom, Izraelom, Grčkom itd.
spree

#398 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by spree »

Onaj sto se onoliko derao, treba da bude nasljednik bajevica. Vidi se da poznaje fudbal, a nije mu mrsko igracima ukazati na to + cini se da to radi s mjerom. Bilo je i ohrarbrenja i kritika.
Grean

#399 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Post by Grean »

Bilo je dosta komentara da nemamo kondicije vjerovatno zakljuceno iz toga sto smo im davali prostora ispred sesnest sto nije uzrok vec posljedica.

Prije ce biti da je umor dosao iz toga sto nismo bili u stanju zadrzati loptu. Predavali smo je prebrzo i onda dolazis u situaciju da si uvijek ti onaj koji ganja i zatvara sto izmara trostruko vise nego kad tvoj tim ima loptu u nogama.

Zato me iznenadila Naliceva izjava, ko' oni ce se umoriti u drugom jer ofanziva trazi vise snage. Po meni i onom sto se uvijek govori kako protivnicki posjed izmara ekipu ta izjava je bas nigdje veze. Malo me tu razocarao, inace uvijek djeluje da zna sta prica.
dječak sa šibicama

#400 Re: UEFA Nations League: Italija - BiH / BiH - Poljska (4.9. / 7.9.)

Kondicije nema niko, korona time, svi igraju u brzini manje mene skoro i smaraju utakmice posebno kad nema gledalaca pa sve izgleda kao trening.
Ali bod je bod, u Italiji, ipak je to Italija. Iako su oni daleko daleko od najboljih dana, trenutno nisu za neki respekt izgubili su onu svoju prepoznatljivu igru ali vratice oni to. Definitivno se visegodisnja kriza u seriji a prenijela i na reprezentaciju, nekad to bjese najzanimljivija liga Europe a sad su tek ispred Francuske u krugu Petice. Mogli su nasi maznuti i u kvalifikacijama, uz nesto bolju igru.

Nego mi glupo to kad se docekuje selektora velikim rijecima, a ispraca uvredama. Hajde Prosinecki je bas sve promasio, i onaj prije njega, ali Safet je odveo ekipu na SP, imao Argentinu na konopcima, da sudija nije usrao protiv Nigerije malo srece malo postenog sudjenja i eto Safeta u drugom krugu. Bar je on zasluzio neku pohvalu, a ne da ga sad zbog necaka pljuju i omalovazavaju.

I to mijenjanje misljenja nakon svake utakmice, prvi poraz i bice napadi na Bajevica. Ne moze to tako, ovo je ekipa sa realno tek dvije zvijezde, sve ostalo su u svjetskim okvirima prosjecni igraci. Neki ni to. Neki mozda postanu odlicni igraci ali za sada nisu. Covjek krpa sta moze, plus menadzeri i mutljavine u savezu a to je stara prica. Bajevic nije carobnjak, prva utakmica ima prolaznu ocjenu jer se vidjela i trenerska ruka. Opet kazem, nije mjerilo, Italija je igrala prilicno slabasno, sve ce se mane pojedinih igraca vidjeti u nekim jacim utakmicama. Ne treba tada pljuvati ni trenera a ni te igrace, nisu oni krivi sto nisu mega igraci.
Post Reply