Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#376 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by Evolution_IV »

al u panjevima za novije :lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#377 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by izvrsni direktor »

S4mpion wrote: 07/11/2020 16:54
Mlad i Nevin wrote: 10/09/2020 17:45 Golf je narodna samo golfa treba voziti , kopčate?
Velika prednost Golfa, na našim prostorima, je ta što mu više od pola kvarova možeš otklonit' usput', na putu za kafu, za njeg ima ptičijeg mlijeka.
E da mi je da vidim onog koji ce na golfu 7 usput otklonit kvar
citroen xm

#378 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by citroen xm »

Jedino ako se loše izrazio pa mislio samo na dostupnost dijelova. A što se tiče popravke na putu, toka više odavno nema.
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#379 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by RagibUzoriti »

izvrsni direktor wrote: 07/11/2020 17:52
Mlad i Nevin wrote: 10/09/2020 17:45 Golf je narodna samo golfa treba voziti , kopčate?
Velika prednost Golfa, na našim prostorima, je ta što mu više od pola kvarova možeš otklonit' usput', na putu za kafu, za njeg ima ptičijeg mlijeka.
U svakom slucaju dosta lakse nego na bilo kojem azijatu. Cisto zbog toga sto su dijagnosticki sistemi vise dostupniji i za garaza majstore nego sto je slucaj sa dijagnostikama za azijate.
VCDS ce ti reci preciznije gdje je kvar nego neke dijagnostike koje su nepotpune pa nagadjaju za azijate...
dzajs

#380 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by dzajs »

Pozdrav svima. Da li neko ima iskustva sa kupovinom auta u "AC Jure" iz Kiseljaka? Imao sam danas ne tako prijatno iskustvo, pa me interesuje da li ima neko slično iskustvo?
Last edited by dzajs on 07/11/2020 21:18, edited 2 times in total.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#381 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by bitanga_sa_otesa »

jebo vas golf :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#382 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by konektovan »

dzajs wrote: 07/11/2020 18:40 Pozdrav svima. Da li neko ima iskustva sa kupovinom auta u "AC Jure" iz Kiseljaka? Imao sam danas ne tako prijatno iskustvo, pa me interesuje da li ima neko sa slično iskustvo?
Znam dvojicu, imali dobro iskustvo.
Optimist

#383 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by Optimist »

dzajs wrote: 07/11/2020 18:40 Pozdrav svima. Da li neko ima iskustva sa kupovinom auta u "AC Jure" iz Kiseljaka? Imao sam danas ne tako prijatno iskustvo, pa me interesuje da li ima neko sa slično iskustvo?
Ispricaj nam, sta se desilo?
Evolution_IV

#384 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by Evolution_IV »

RagibUzoriti wrote: 07/11/2020 18:33

U svakom slucaju dosta lakse nego na bilo kojem azijatu. Cisto zbog toga sto su dijagnosticki sistemi vise dostupniji i za garaza majstore nego sto je slucaj sa dijagnostikama za azijate.
VCDS ce ti reci preciznije gdje je kvar nego neke dijagnostike koje su nepotpune pa nagadjaju za azijate...
joj mi ulazili delphijem u sve postavke na mazdi i hondi jednoj :-) :lol:

neka auta ne trebaju original diagnostike da se pristupi autu,s druge strane za kalibracije svega i svacega treba original za svaku marku...

a VCDS originalni ima svako i to zadnju verziju licence??? :D
Last edited by Evolution_IV on 07/11/2020 19:51, edited 1 time in total.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#385 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by izvrsni direktor »

Jel to onaj sto renault megane prodavao :-)
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#386 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by RagibUzoriti »

Evolution_IV wrote: 07/11/2020 19:50
RagibUzoriti wrote: 07/11/2020 18:33

joj mi ulazili delphijem u sve postavke na mazdi i hondi jednoj :-) :lol:

neka auta ne trebaju original diagnostike da se pristupi autu,s druge strane za kalibracije svega i svacega treba original za svaku marku...

a VCDS originalni ima svako i to zadnju verziju licence??? :D
Nemoj bolan vazda kontraš biti.

Eto probaj sa Delphijem/AutoCom-om/Whurtom uraditi sve ono na francuzima sto mozes sa Digijem ili Lexijom. Mozes al u khurcu.
O japancima da ne pricam. Udjes ti u neke i poneke kanale i module, ali khurko da ces dobiti detaljan opis greske ili pokrenuti neke funkcije ili kodiranja kao sto ce VCDS kod VW gruoacije raditi.

Ja imam novi VCDS, zadnji update, ne kontam sta je to neki bauk?
dzajs

#387 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by dzajs »

Optimist wrote: 07/11/2020 19:10
Ispricaj nam, sta se desilo?
Ima čovijek solidnu ponudu auta vw i uglavnom iz uvoza, reklamira se na olx kako prodaje auta na rate uz povoljne kamatne stope od 2% i čak još povoljnije za penzionere i slično. Čujem se telefonom, pošaljem svu potrebnu dokumentaciju, čovjek mi izvrši provjeru i kaže mi visinu kredita koju mogu dobiti, dođem na lice mijesta kaže zbog korone i trenutnog stanja na auto od 10000 km moram platiti 375KM ratu 60 mjeseci, kažem ja pa to je preko 20000KM, kažem da to nije ni blizu dogovora, a on kaže takva je politika, pa ko voli nek izvoli, ljudi većinom gledaju mjesečnu ratu, a ne cijelokupan iznos. Nije mi jasno da li je želio da me na fin način tijera u pm po ne znam kojoj osnovi ili stvarno kupa zelenaši ili šta već, bilo kako bilo nije korektno da se bilo ko obmanjuje.
ranger

#388 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by ranger »

2% al mjesecna kamata
Evolution_IV

#389 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by Evolution_IV »

RagibUzoriti wrote: 07/11/2020 21:09

Eto probaj sa Delphijem/AutoCom-om/Whurtom uraditi sve ono na francuzima sto mozes sa Digijem ili Lexijom. Mozes al u khurcu.
O japancima da ne pricam. Udjes ti u neke i poneke kanale i module, ali khurko da ces dobiti detaljan opis greske ili pokrenuti neke funkcije ili kodiranja kao sto ce VCDS kod VW gruoacije raditi.

Ja imam novi VCDS, zadnji update, ne kontam sta je to neki bauk?
Naravno :)

Ma vidim pisu se gluposti(nije tebi upuceno),cuj popravit usput i ima svega,ima moj qrc niko nista nema na stanju :lol: ,a pride je 2020 godina a ne 2000 sto se tice azijskih dijelova i dijagnostika,nego mrsko je vecini da se zajebaje s njima,nema ih puno pa se ne isplati...

Skupa licenca za svakuu marku ako ides sve po PS koliko sam upucen :o
citroen xm

#390 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by citroen xm »

ranger wrote: 07/11/2020 23:07 2% al mjesecna kamata
Fakat, stara fora svih tih "zelenaša". Tako se reklamiraju i mikrokreditne organizacije, stavi primamljivu stopu a nigdje ne naglasi obračunski period. I jedno 95% ljudi popuši foru jer se ne razumiju. Takav kredit ćeš dobiti na 10 mjesta, ne treba Jure i slični kao posrednik, samo što takav kredit pametan čovjek može podići samo u slučaju da je život u pitanju.
S4mpion

#391 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by S4mpion »

Ne moraš uzimat' Golfa 7 za primjer, uzmi peticu ili šesticu i uporedi ih sa Azijatima sličnog godišta.
dzajs

#392 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by dzajs »

ranger wrote: 07/11/2020 23:07 2% al mjesecna kamata
Sve je meni bilo jasno na licu mijesta, srećom zbrojih 2 i 2 i rekoh mu pa mnogo je to, a on kaže kako ni sam ne može vjerovati da taj paket prolazi kod ljudi, jednostavno ljudi u većini slučajeva gledaju mjesečnu ratu. A tačno da je napisao mjesečna kamatna stopa, ali lafo kao "po simboličnoj mjesečnoj kamatnoj stopi od 0,5 do 2 %". Baš me zanima gdije tu simbolika i iskreno mi je drago što ne popuši foru, a žao mi ljudi koji se upuste u to. Sa druge strane ko ima novac u kešu, mislim da će kupiti solidno vozilo kod njega, a ovakvi kao ja, joj pa što dalje od AC Jure iz Kiseljaka, ako im nije o glavu. Bilo kako bilo, potrošio sam jedan dan života, ali bar sam mu zahvalan jer sam malo više naučio da pratim te kamatne stope između redova. Na kraju da kažem, čovijek sve radi potpuno legalno, propisno i transparentno, samo što je mnogo mnogo je.
Last edited by dzajs on 10/11/2020 17:31, edited 1 time in total.
citroen xm

#393 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by citroen xm »

Ne zarađuje on tu ništa jer kamate ne idu njemu, tj. on nema svoj fond za finansiranje kupovine na kredit. On samo ima sklopljen ugovor sa nekim od tih lihvara iz svijeta mikrokreditnih organizacija. On prikupi papire, a oni ekspresno odobre kredit. Zbog takvih deračkih stopa oni su spremni na rizik pa daju novac i ljudima koji nemaju baš uslove za kredit. Jer jbg, neka ih jedan zajebe, ostalih 10 im donese zaradu dovoljnižu da pokriju i taj jedan gubitak i zarade.
Optimist

#394 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by Optimist »

S tim da ja ovdje ne vidim zasto bi Jure bio prevarant...
citroen xm

#395 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by citroen xm »

Naravno da nije. :thumbup:

Onaj ko daje kredite trebao bi da naglasi na koji period se odnosi kamata, ali namjerno neće. Samo je lud i kupac koji pristane na tu ratu, jer je očigledno da nešto ne štima.
ranger

#396 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by ranger »

citroen xm wrote: 08/11/2020 10:29 Naravno da nije. :thumbup:

Onaj ko daje kredite trebao bi da naglasi na koji period se odnosi kamata, ali namjerno neće. Samo je lud i kupac koji pristane na tu ratu, jer je očigledno da nešto ne štima.
Ne bih da ga branim al pise fino na oglasu...
O jurinim autima bi se moglo diskutovat u smislu jel prevara nije li al sto se finansiranja tice sve je cisto.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#397 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by konektovan »

Ne vidim uopšte problem...
I ovi sto prodaju nova auta, stave reklamu, rata za novi polo 299 KM,.......a sto ljudi lete i ne citaju sve ostale uslove....hebiga
Snake Eyes

#398 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by Snake Eyes »

Jure tu nista nije kriv osim sto posreduje i reklamira lihvara.
Trgovina i moral bi trebali biti jedno, nazalost, sve su dalje jedno od drugog.
dzajs

#399 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by dzajs »

Daleko od toga da je moja greška što nisam odmah skontao šta je napisano, za to ne govorim, sam pao sam se ubio. Jedina stvar što mi nije rekao, a smatram da je trebao, imao sam uslov za kamatu od 0,5%, a kada sam prešao 200km i došao do njega, rekao mi da nažalost zbog korone i izbora može mi dati 2% i u tom slučaju se smatram malo izigranim, uredno smo se čuli predhodni dan i sve papire sam uredno poslao na uvid. A što se tiče kreditiranja sam kaže ko voli nek izvoli i to je uredno i mislim da sam jasno razumio da mi je rekao da kreditira iz sopstvenih sredstava, sem ako je drugačije. Sve su to sitne fore, sve je čisto i pravno legalno, samo smatram da je previsoka cjena u tom slučaju. Naravno ovo je moje iskustvo i ne mora značiti da je svačije tako, da imam novac u kešu svakako da bih kupio dobar auto kod njega za povoljnu cjenu, ali većina ljudi je primorana na drugu opciju i to se koristi maksimalno, e sad moj komentar na sve je što je puno puno je, kome odgovara nek izvoli naravno. Heh lakše mi je kad malo prokomentarišem sa nekim :)
dzajs

#400 Re: Prodaja auta na OLX tips, tricks i sta vama smeta.

Post by dzajs »

I još jedna stvar, postoji li osnov kako se radi kreditna kalkulacija, tipa 2% na mjesečnom nivou, šta to podrazumjeva? Mislim da u svim komercijalnim bankama u BiH postoji neki matematički model kako se računa kreditna kalkulacija, a ne ova pijaca model, ja tebi ti meni drži nedaj aj zdrao. Hehe
Post Reply