Ma ja najlakse je po zagondjijama ...Henry Chinaski wrote: Ako se sa strane tamburaju redovno, onda im i nije loše što se vidi iz dijela koji opisuje dan poslije velikog praska.
Znači, krivica je i u ovima sa strane. Ako mamu redovno podmiruje zagondžija, ona cvrkuće po kući i svi sretni.
E sad, ako i on zakaže i ne šalje srca u mailbox, nije dobro, pa sad reci da nije kriv...
Svaka peta žena vara muža ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ramzess Veliki
#376 Re: Svaka peta žena vara muža ?
- Euridika
- Globalna šefica
#377 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Wewo, pričali smo o ekstremima u ponašanju muškaraca i žena, ne o osnovnim ljudskim pravima. Konkretno, ovdje muški pokušavaju dokazati da je feminizam uzrok sve češćih prevara koje rade žene u braku.wewa wrote:pravo zena na glas je ekstrem? pravo na nasljedstvo, na obrazovanje, na upravljanje svojom imovinom, na brigu o svojoj djeci u slucaju razvoda?Euridika wrote:@Almir90, hajde ne lupetaj, Tita ti. Ti znaš kako ko djecu odgaja...![]()
@Zlato
A bogati šta muški rade? Oni ne prave žrtve od sebe? Čitaš li ti forum uopće - ko ovdje kuka??![]()
![]()
Feminizam - šovinizam, dvije strane iste medalje. Ko teži jednom ekstremu, treba da očekuje i drugi. Ko se vodi umjerenom strujom, tom su oba ekstrema glupa, suluda, besmislena.
Uključi se u taj dio vrlo zanimljive, a nadasve svrsishodne diskusije.
- wewa
#378 Re: Svaka peta žena vara muža ?
tesko se ukljuciti u raspravu kad ucesnici ne barataju ni osnovnim pojmovima.Euridika wrote:Wewo, pričali smo o ekstremima u ponašanju muškaraca i žena, ne o osnovnim ljudskim pravima. Konkretno, ovdje muški pokušavaju dokazati da je feminizam uzrok sve češćih prevara koje rade žene u braku.wewa wrote:pravo zena na glas je ekstrem? pravo na nasljedstvo, na obrazovanje, na upravljanje svojom imovinom, na brigu o svojoj djeci u slucaju razvoda?Euridika wrote:@Almir90, hajde ne lupetaj, Tita ti. Ti znaš kako ko djecu odgaja...![]()
@Zlato
A bogati šta muški rade? Oni ne prave žrtve od sebe? Čitaš li ti forum uopće - ko ovdje kuka??![]()
![]()
Feminizam - šovinizam, dvije strane iste medalje. Ko teži jednom ekstremu, treba da očekuje i drugi. Ko se vodi umjerenom strujom, tom su oba ekstrema glupa, suluda, besmislena.
ko hoce, naci ce opravdanje za svoje postupke i stavove u bilo cemu. ko hoce biti insan, njemu opravdanja ne trebaju. bez obzira na rod.
- Ramzess Veliki
#379 Re: Svaka peta žena vara muža ?
To i ja kazem.wewa wrote: tesko se ukljuciti u raspravu kad ucesnici ne barataju ni osnovnim pojmovima.
ko hoce, naci ce opravdanje za svoje postupke i stavove u bilo cemu. ko hoce biti insan, njemu opravdanja ne trebaju. bez obzira na rod.
Prevara je radi zadovoljstva a izgovori radi prikrivanja.
Kakva zapostavljenost ... samo obrnuta psihologija na djelu.
- wewa
#380 Re: Svaka peta žena vara muža ?
osjecas se zapostavljeno u braku? sjednes pa razgovaras valjda o tome s tim s kojim hljeb dijelis.Ramzess Veliki wrote:To i ja kazem.wewa wrote: tesko se ukljuciti u raspravu kad ucesnici ne barataju ni osnovnim pojmovima.
ako razgovor ne poluci zeljene rezultate, onda se posteno razvedes, ako vidis da vise ne mozes podnijeti takav odnos.
ako imas djecu, onda ces se duze odlucivati, ali odgajati se moze i mimo braka, koliko ko hoce.
los brak je los za sve koji su u njemu i pod njegovim uticajem.
- dr_Evil
#381 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Kud ces tako, zene kad varaju one ne uzivaju u tome, samo legnu i cekaju da zavrsis, to one vise onako iz osveteRamzess Veliki wrote:
- Henry Chinaski
#382 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Koliko slučajeva iz stvarnog života znaš da se ponašaju po ovom paternu?wewa wrote:osjecas se zapostavljeno u braku? sjednes pa razgovaras valjda o tome s tim s kojim hljeb dijelis.Ramzess Veliki wrote:To i ja kazem.wewa wrote: tesko se ukljuciti u raspravu kad ucesnici ne barataju ni osnovnim pojmovima.
ako razgovor ne poluci zeljene rezultate, onda se posteno razvedes, ako vidis da vise ne mozes podnijeti takav odnos.
ako imas djecu, onda ces se duze odlucivati, ali odgajati se moze i mimo braka, koliko ko hoce.
los brak je los za sve koji su u njemu i pod njegovim uticajem.
Priča ti je kao da kažeš: Neka svi lijepo voze i pridržavaju se pravila u saobraćaju pa će biti malo ili nikako nesreća.
Ili je to iz nekog filma?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#383 Re: Svaka peta žena vara muža ?
almir90 wrote:Zato što se većina muške djece odgaja da budu veće pičke od žena, a ima i posljedica gdje su roditelji previše strogi pa nabiju razne traume djetetu dobi do desetak godina gdje mu ostanu posljedice. Muškarci se danas ne odgajaju da budu muškarci, na zapadu je to najviše vidljivo, što stopa samoubistava, depresije itd govori.Ramzess Veliki wrote:Pa i kod nas se momci od dvadesetak pa do cetrdesetak kljukaju time. Nije do zena nego do njihovog samopouzdanja.dr_Evil wrote:Citam nedavno u Skandinaviji sve vise klinaca sa 16 pocinje da koristi viagru. Razlog kao zene su postale previse dominante to ce reci klinci dobiju stres pa ne mogu ga pristavit

- wewa
#384 Re: Svaka peta žena vara muža ?
pa i kazem, nek se svi pridrzavaju pravila, pa ce svima biti ljepse zivjeti. sta je pogresno u tome?Henry Chinaski wrote:
Koliko slučajeva iz stvarnog života znaš da se ponašaju po ovom paternu?
Priča ti je kao da kažeš: Neka svi lijepo voze i pridržavaju se pravila u saobraćaju pa će biti malo ili nikako nesreća.
Ili je to iz nekog filma?
samo sto se u saobracaju nesto pita i policija, a kod emocionalnih odnosa se pitaju dvoje ljudi koji u njima ucestvuju, uz ponekog iz okoline.
mozda mom izlaganju 'fali mesa' jer me zaista ne zanima razglabanje o nekim tamo ljudima i nekim tamo slucajevima, nekim 'statistickim podacima' koje je neko negdje procitao.
ne postoje dvije iste osobe ni dva ista zivota, generalizacije o bilo cemu su besmislene. kad se o emocijama radi, onda je tek apsurdno donositi nekakve zakljucke pa se o njima raspravljati... life's too short.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#385 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Malo ljudi sjedne i priča o problemima, to je fakt.
Uglavnom se to gura pod tepih ili se kukavica i radije se ne priča ni o čemu, a poslije je to alibi za šveranje.
Uglavnom se to gura pod tepih ili se kukavica i radije se ne priča ni o čemu, a poslije je to alibi za šveranje.
- dr_Evil
#386 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Zeno moram da ti kazem nesto, vidis onu komsinicu tamo, imam zelju pravo da budem sa njom, sta mislis da se ti nasminkas i obuces kao ona pa da zamisljam da je ona dok te ..Tomahawk11 wrote:Malo ljudi sjedne i priča o problemima, to je fakt.
Da, super zvuci, zaista zasto svi ne pricamo o tome
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#387 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Kad smo kod ove situacije, imam poznanika koji je bračnu krizu riješio upravo na taj načindr_Evil wrote:Zeno moram da ti kazem nesto, vidis onu komsinicu tamo, imam zelju pravo da budem sa njom, sta mislis da se ti nasminkas i obuces kao ona pa da zamisljam da je ona dok te ..Tomahawk11 wrote:Malo ljudi sjedne i priča o problemima, to je fakt.
Da, super zvuci, zaista zasto svi ne pricamo o tome
Zvuči nevjerovatno, međutim uključivanje treće osobe im je spasilo brak.
Sad normalno funkcionišu.
U većini slučajeva to bi samo pogoršalo stvari, jasno.
Last edited by Tomahawk11 on 15/10/2019 11:19, edited 1 time in total.
-
almir90
#388 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Ovi na romobilima su baš sesiTomahawk11 wrote:
[url=https://postimg.cc/qzD4H9gc][img]https://i.postimg.cc/bwpJkPh5/zmeeeeennn.jpg
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#389 Re: Svaka peta žena vara muža ?
almir90 wrote:
Ovi na romobilima su baš sesi
-
allem_77
#390 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Preljuba, kurvanje...ne tiče se samo pojedinaca i porodice, nego čitavog društva.
Zašto da ja moram plaćati nečije kurvanje?
- dr_Evil
#391 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Pojasniallem_77 wrote:Preljuba, kurvanje...ne tiče se samo pojedinaca i porodice, nego čitavog društva.
-
allem_77
#392 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Ti se kurvao sa nečijom suprugom. Njen muž saznao, izvadio dugu devetku i upucao te. On ide u zatvor. Cijena ležanja jednog dana u zatvoru oko 100 km košta državu. Pomnoži to sa brojem godina zatvora.dr_Evil wrote:Pojasniallem_77 wrote:Preljuba, kurvanje...ne tiče se samo pojedinaca i porodice, nego čitavog društva.
Ostala samohrana majka i djeca siročad. Grade se kuće za te neke majke. Djeca znaju završiti u domovima...
A ko to sve plaća? Država, od mog PDV-a. Ima tu još primjera, ali da ne nabrajam.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#393 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Ako se mlada odluči preći na drugu stranu, definitivnoEuridika wrote: Wewo, pričali smo o ekstremima u ponašanju muškaraca i žena, ne o osnovnim ljudskim pravima. Konkretno, ovdje muški pokušavaju dokazati da je feminizam uzrok sve češćih prevara koje rade žene u braku.
- dr_Evil
#394 Re: Svaka peta žena vara muža ?
allem_77 wrote:
Ti se kurvao sa nečijom suprugom. Njen muž saznao, izvadio dugu devetku i upucao te. On ide u zatvor. Cijena ležanja jednog dana u zatvoru oko 100 km košta državu. Pomnoži to sa brojem godina zatvora.
Ostala samohrana majka i djeca siročad. Grade se kuće za te neke majke. Djeca znaju završiti u domovima...
A ko to sve plaća? Država, od mog PDV-a. Ima tu još primjera, ali da ne nabrajam.
Pa to ja isto kazem za vjerske zajednice, zasto ih placamo od PDV-a. Van budzeta, uskrati grantove i nek clanovi placaju. Ali eto ne slusa narod..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#395 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Ti za vjerske, neko drugi za sport, treći za javnu kuhinju...i ode to.
Nije ti baš primjer.
Nije ti baš primjer.
- dr_Evil
#396 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Pa to i kazemTomahawk11 wrote:Ti za vjerske, neko drugi za sport, treći za javnu kuhinju...i ode to.
Nije ti baš primjer.
-
allem_77
#397 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Nisam znao da su vjerske zajednice u BiH na državnom budžetu. Možda su u EU. A ja kao član IVZ plaćam mjesečno.dr_Evil wrote:allem_77 wrote:
Ti se kurvao sa nečijom suprugom. Njen muž saznao, izvadio dugu devetku i upucao te. On ide u zatvor. Cijena ležanja jednog dana u zatvoru oko 100 km košta državu. Pomnoži to sa brojem godina zatvora.
Pa to ja isto kazem za vjerske zajednice, zasto ih placamo od PDV-a. Van budzeta, uskrati grantove i nek clanovi placaju. Ali eto ne slusa narod..
- dječak sa šibicama
#398 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Logikom stvari, svaka peta forumasica koja se javi na temu, vara muza.
- dr_Evil
#399 Re: Svaka peta žena vara muža ?
,allem_77 wrote:
Nisam znao da su vjerske zajednice u BiH na državnom budžetu. Možda su u EU. A ja kao član IVZ plaćam mjesečno.
Isplacuju ih kroz budzete, grantove itd, naravno imaju prihode i od clanarine te od zakupa, donacija itd.
U eu, makar u zemljama gdje ja znam skinu ti automatski za crkvu jedan dio poreza, ako se izjasnis kao clan neke druge vjere onda daju toj instituciji.
-
almir90
#400 Re: Svaka peta žena vara muža ?
Ovo je malo i smiješno, ali ima istine. Ne sada obračuni tipa ubistva, ali jeste čest slučaj da muž ganja preljubnika, ili u vezama momak se fizički obračunava sa onim s kojim ga je cura prevarila. Meni je ovo glupost, taj drugi jeste kriv u mjeri gdje se petljao sa tvojom partnericom, ali o koncu je ona odlučila da se prevara desi. Da ne govorimo gdje neko na sve načine pokušava na sve načine zadržati drugu stranu koja vara. Gubitak treba podnijeti i prihvatiti da nekoga ne možeš jednostavno imati ma koliko ti volio, ili mislio da voliš tu osobu.allem_77 wrote: