Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post Reply
_Scarlett_

#376 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

¤ jelena ¤ wrote:
_Scarlett_ wrote: Razlika izmedju FGR u Beogradu i u Sarajevu je sto su u Beogradu uglavnom obrazovaniji i intelektualno sposobniji i napredniji.
:?
Duhovitiji su, pametniji.

3/4 FGRovaca (sto ovdje, sto uzivo) u Bosni su uzasno glupi. Ono, stavove na stranu, jednostavno nisu dovoljno intelektualno sposobni da s njima ima smisla voditi neki dijalog. Cyprus i Kiki su ok, ali (bez namjere zaista da budem mean) onaj Busman je tipican primjer bosnjackog FGRovca. "Isto je to u BL i SA ba, nama Oric heroj, njima Mladic, fuj, vrati se Tito, sta nam SDA uradi."

Ne slazem se s Haznadarom da se srpski FGRovci ne sprdaju s vjerom. Ne znam jeste li slusali podcast Dasko i Mladja: oni bas vrijedjaju i SPC i sve Patrijarhe redom, i srpstvo kao takvo. Ali radi to na duhovit nacin.
Banksy

#377 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Banksy »

Kikibombona wrote:
Ceda Jovanovic je mali od Zeljka Komsica, njegov savjetnik.

Ceda nije promijenio, opozicija je Vucicu
Čeda je danas Vučićev glasnogovornik.
I savjetnik Komšiću,
Koji je glasnogovornik Bakira Izetbegovića.

Perverzija, a zapravo savršeno logično.
insomnia78

#378 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by insomnia78 »

Jel otpustilo sljunkaru?
John Cleese

#380 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by John Cleese »

Banksy wrote:
Kikibombona wrote:Ceda Jovanovic je mali od Zeljka Komsica, njegov savjetnik.
I savjetnik Komšiću,

Ma nije to nista - postoje i takvi oblici zivota na Zemlji koji su uvjereni da je Seselj opozicija Vucicu, vjerovala ili ne :D
_Scarlett_

#381 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

Cak bih rekla da je donekle drustveno prihvacenije vrijedjati vjeru u Srbiji nego u Hrvatskoj. I tamo ima ljudi koji to rade naravno, ali izaziva vise bijesa u drustvu, Hrvatska je prirodno tradicionalnija i konzervativnija od Srbije. Ko se previse sprda s vjerom, nema sta traziti na hrv. politickoj sceni.

Srbi su s druge strane i godinama poslije pada komunizma bili vjerni ateistickoj komunistickoj (kasnije socijalistickoj) partiji.

Postoji bitna razlika izmedju bosnjacke i srpske sprdnje s vjerom, doduse, a ova Dijana je dobar primjer toga.

Srbi se sprdaju s nazadnoscu vjere, kritikuju obespravljenost zena recimo, kazu da je za SPC i za krscanstvo generalno zena samo masina za radjanje.

Bosnjaci kao Dijana ne kritikuju samo vjeru, nego udju u taj istorijski-srpski mitski dio o Bosnjacima kao Srbima porijeklom. Nije vazan samo islam, nego to da su Bosnjaci eto izdali krscanstvo.

Znaci kod bosnjackih FGRovaca to postane neka mijesavina stvarne (i cesto opravdane) kritike vjere kao takve, i srpskog historijskog guslanja o ljudima koji su "prodali vjeru za veceru".
Last edited by _Scarlett_ on 30/09/2019 18:36, edited 1 time in total.
Banksy

#382 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Banksy »

John Cleese wrote:
Banksy wrote:
Kikibombona wrote:Ceda Jovanovic je mali od Zeljka Komsica, njegov savjetnik.
I savjetnik Komšiću,

Ma nije to nista - postoje i takvi oblici zivota na Zemlji koji su uvjereni da je Seselj opozicija Vucicu, vjerovala ili ne :D
Verujem :lol:
John Cleese

#383 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by John Cleese »

insomnia78 wrote:Jel otpustilo sljunkaru?
Jok.
Cuvaju je za pelcera :|
Banksy

#384 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Banksy »

Bg fgr jeste uvijek bio vrlo "nacionalno osviješten", velika većina njih, to je istina,
palermo

#385 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by palermo »

Kikibombona wrote:
FGR u Sarajevu i Beogradu nije isti, ali ovdje i tamo ima FGR. Ovdje FGR-ovce nazivaju srbofilima, u Srbiji ih nazivaju ustasama, siptarima i balijama. Princip je isti ostalo su nijanse. Mnogo bi se iznenadio da upoznas glasace Cede Jovanovica ili Nenada Canka, ljude koji razmisljaju poput njih. Vidio bi sa kakvom odvratnoscu mrze srpski nacionalizam, SPC i cijeli taj srpski folklor.
Pa ta priča o FGR-u je tipična torovska priča,samo su okviri različiti . I kad si se već pozvao na forum b92.....upravo taj (sad već bivši forum, još jedna Vučićeva žrtva) je bio toliko sektaški i isključiv da je na kraju na njemu ostalo desetak likova koji su iz dana u dan vrtili istu priču.

I nisu oni mrzili srpski nacionalizam, oni su samo htjeli sebe prezentovati kao drugačije od ostalih.

Čast izuzecima.
LBVIEW

#386 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by LBVIEW »

_Scarlett_ wrote:
Kikibombona wrote:
Vidi, ljudi koje opisujes, imam osjecaj, su moji prijatelji. :D Iz tog razloga smatram da ih poznajem bolje od tebe.

Svi ljudi, o kojima govoris, redovno osudju srpski i hrvatski fasizam. Evo, Sajprus, kao definicija FGR, koliko je puta na ovom forumu pisao o srpskom fasizmu i koliko puta ostro osudio srpsku politiku? Milijardu puta.

Svi ti koji sipaju kritike na Albance i Sandze, sipaju kritike na Srbe i Hrvate. Milion posto. Samo ti vidis jednu stranu medalje, to je problem.

Moj dobar drug, Bosnjak, musliman praktikant, se jezi coporativnih napada. Taman ako 'zrtva' nije u pravu, iako on sam osudjuje i ima rijeci kritike, ne zeli biti dio hajke. Uvijek se usportivi. I ja sam takav, ima nesto u mojoj nutrini sto se protivi coporativnim napadama, stampedu radikala, taman meta cipelarenja bio fasista. Ne mogu biti dio osvetnicke soldateske.

Taj prijatelj cesto ispali nesto protiv Albanaca i Sandza, ali isto tako ispali protiv Srba i Hrvata, u jos vecoj mjeri, sa zescim tonom.

...
Vidis, u tome je stvar: FGR ce se sprdati na racun Abanaca kao takvih, ili govoriti o njima u maltene rasistickom tonu. Znaci, ne o albanskom fasizmu, nego o Albancima kao takvim. "Oni su kao Siptari", "Siptar su ovakvi, onakvi", zajebani, zatucani, tuku zene, nazadni, primitivn, ovo, ono.

To ces cesto cuti i kod Srba sto se Bosnjaka tice (u RSu nije uopste neobicno cuti kako ljudi govore "balije" cak bez da misle nesto pretjerano lose u tom trenutku, jednostavno su navikli na tu rijec). Prije nekoliko mjeseci vidim na fb jedna poznanica, Srpkinja, komentarise s osmijehom na komentar neke urbane prijateljice kako joj je smijesno sto se menstruacija strucno zove "menarha" jer joj zvuci kao (citiram) "debela komsinica muslimanka koja bije muza i smrdi na przeno i znoj".

Tebi su takvi komentari i osudjivanje hrvatskog i srpskog fasizma u istom rangu, jer to, i jedni i drugi osudjuju ljude jelda :D

I o tome ti pricam. Kod FGR Bosnjaka takve stvari neces cuti za Srbe, tj da su "prirodno" ovakvi, onakvi, nasilni, naprotiv, FGR Bosnjaci se uvijek maksimalno trude da razlikuju Srba od cetnika, dok za Albance i Sandzaklije nikada ne prave takve razliku.

Znaci mani mi se vise o tome kako ti fini FGR Bosnjaci imaju naglasenu osjecaj za pravdu i toleranciju :lol: :lol: :lol: Znam ih previse da bih vjerovala u tu pricu.
:thumbup:
Scarlett prekucala temu.
Bušman

#387 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Bušman »

_Scarlett_ wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
_Scarlett_ wrote: Razlika izmedju FGR u Beogradu i u Sarajevu je sto su u Beogradu uglavnom obrazovaniji i intelektualno sposobniji i napredniji.
:?
Duhovitiji su, pametniji.

3/4 FGRovaca (sto ovdje, sto uzivo) u Bosni su uzasno glupi. Ono, stavove na stranu, jednostavno nisu dovoljno intelektualno sposobni da s njima ima smisla voditi neki dijalog. Cyprus i Kiki su ok, ali (bez namjere zaista da budem mean) onaj Busman je tipican primjer bosnjackog FGRovca. "Isto je to u BL i SA ba, nama Oric heroj, njima Mladic, fuj, vrati se Tito, sta nam SDA uradi."

Ne slazem se s Haznadarom da se srpski FGRovci ne sprdaju s vjerom. Ne znam jeste li slusali podcast Dasko i Mladja: oni bas vrijedjaju i SPC i sve Patrijarhe redom, i srpstvo kao takvo. Ali radi to na duhovit nacin.
Svasta sam čuo, od toga da su me u ratu zvali četničkim kopiletom i mlatilo (valjda jer me prava kopilad s brda nije ubila), do toga da sam intelektualno ograničen, ali da me neko nazovem bošnjačkim fgr - to mi je zaista novo. A koliko si ti zlonamjerna u cijeloj raspravi dokazuje upravo što si napisala sa čim se nikad nisam slagao. Tvoj problem je što ti je neko rekao da nisi ništa bolja od onih koje kao navodno prezireš.

A kad smo kod bogohuljenja, sretan vam svima dan bogohuljenje uz želju da vam se hodža raznese u pravoslavnoj crkvi u ime Isusa Krista :p
insomnia78

#388 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by insomnia78 »

Pa da. Stvar je jasna. Srb’
:D
Kikibombona

#389 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Kikibombona »

_Scarlett_ wrote:
Kikibombona wrote: FGR u Sarajevu i Beogradu nije isti, ali ovdje i tamo ima FGR. Ovdje FGR-ovce nazivaju srbofilima, u Srbiji ih nazivaju ustasama, siptarima i balijama. Princip je isti ostalo su nijanse. Mnogo bi se iznenadio da upoznas glasace Cede Jovanovica ili Nenada Canka, ljude koji razmisljaju poput njih. Vidio bi sa kakvom odvratnoscu mrze srpski nacionalizam, SPC i cijeli taj srpski folklor.
Razlika izmedju FGR u Beogradu i u Sarajevu je sto su u Beogradu uglavnom obrazovaniji i intelektualno sposobniji i napredniji.

Ova Dijana je odlican primjer bosnjacke FGRovke: govori podrugljivo o Bosnjacima, stavlja sebe nekako van tog etnosa i prica o njima u trecem licu, kao o narodu kojem ne pripada. Ubijedila sebe da, vrijedjajuci Bosnjake, to ne ukljucuje i nju (iako pripada toj etnickoj skupini) jer "ona se ne izjasnjava tako" :D Beogradski FGRovac je uvijek svjestan (nije ni svijest koliko je samo cinjenicno stanje) da je on, ma koliko pljuvao po Srbiji, SPC, itd., Srbin.
Ti u svakom komentaru vrijedjas Bosnjake i postavljas stvari kao da su inferiorni i maloumni u odnosu na Srbe.

To nije tacno.

Istih ovakvih, poput Dijane, imas kod Srba u BG, NS, SU.
insomnia78

#390 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by insomnia78 »

Slikaju se sa slovom U?
JThomas

#391 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by JThomas »

i naravno, od takmičenja u pljuvanju nekoga tamo tema se pretvorila u takmičenje u pljuvanju forumaša. sve uz "ima i njih normalnih" ograde, k'o ono imam ja i prijatelja crnaca. kolo vodi dugogodišnji trol koji je "promijenio" spol, kao što su to znali raditi i neki drugi. sve već decenijama gledano...
zilog

#392 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by zilog »

Kikibombona wrote:Ako mogu dobro vidjeti, uslikala se se srpskom kokardom, sa srpskim grbom, a ne cetnickim, sto je ogromna razlika. Srpska kokarda se moze tretirati kao neukus i slicno, ali ne smije biti sankcionisana.
Mojne Kiki :roll: Evo ti rijec eksperata: :mrgreen:
https://forum.krstarica.com/threads/kokarda.280932/
Maraschino

#393 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Maraschino »

insomnia78 wrote:Pa da. Stvar je jasna. Srb’
:D
troll
kakavdanakneiskustvu

#394 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by kakavdanakneiskustvu »

JThomas wrote:i naravno, od takmičenja u pljuvanju nekoga tamo tema se pretvorila u takmičenje u pljuvanju forumaša. sve uz "ima i njih normalnih" ograde, k'o ono imam ja i prijatelja crnaca. kolo vodi dugogodišnji trol koji je "promijenio" spol, kao što su to znali raditi i neki drugi. sve već decenijama gledano...
:thumbup:
julisiz es grant

#395 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by julisiz es grant »

JThomas wrote:i naravno, od takmičenja u pljuvanju nekoga tamo tema se pretvorila u takmičenje u pljuvanju forumaša. sve uz "ima i njih normalnih" ograde, k'o ono imam ja i prijatelja crnaca. kolo vodi dugogodišnji trol koji je "promijenio" spol, kao što su to znali raditi i neki drugi. sve već decenijama gledano...
A ti fiškalu nisi nikada učestvovao u pljuvanju nekoga na temi?

Ne kontam uopšte potrebu da se brani ova ženska spodoba? Šta branite, pravo nečije da sutra hoda sa šajkačom i kokardom Sarajevom?
insomnia78

#396 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by insomnia78 »

Pa da. Budimo dobre komsije
_Scarlett_

#397 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

Kikibombona wrote:
Ti u svakom komentaru vrijedjas Bosnjake i postavljas stvari kao da su inferiorni i maloumni u odnosu na Srbe.

To nije tacno.

Istih ovakvih, poput Dijane, imas kod Srba u BG, NS, SU.
Imam oci u glavi, imas i ti.

Vidim i osjetim i sama po nacinu raspravljanja na forumu da su nasi FGRovci jednostavno ogranicenij i glupljiji od njihovih. Tebi je problem nazvati stvari pravim imenom.

Ljudi poput Dijane nemas u BG, SU, NS. Nemoj lagati da ijedan od tih tvojih prijatelja, ma koliko opleli po srpstvu i sprdali se sa srpskim svetinjama, za sebe kaze, i to s uvjerenjem, da "zapravo nije Srbin", nego je eto on drugacije nacije od ostalih u tom etnosu, on je Srbijanac, to je nesto sasvim drugacije. To je ta kljucna razlika: oni se sprdaju sa sobom, pljuju po sebi samima. Dijana misli da moze sebe staviti izvan toga svega i ovako sa strane popljuvati sve bosnjacko. A jednostavno ne moze. Mislim, kad ona kaze da su obrezani muskarci frustrirani jer im nedostaje pola cune, svjesna je da prica o svom muzu, ocu, svojoj braci. Da kada prica o "prodaji vjere za vecere" i "poturicama", da i ona spada pod to.

Ali ipak se predstavlja kao nekog koga se to eto ne tice :D "Jesu Bosnjaci takvi al ja nisam, ja sam Bosanka-Hercegovka-Jugoslovenka-Sarajka-Ateista, ne spadam ja u to."

Glupost.

Najjace je kad se trude da objasnjavaju te razlike strancima (recimo Srbijancima), a njima, kao svima osim njima samima, svi Bosnjaci isti, bio najveci zelenas il najveci komunista.
John Cleese

#398 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by John Cleese »

insomnia78 wrote:Slikaju se sa slovom U?
Image

Usred Beograda! :|
kakavdanakneiskustvu

#400 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by kakavdanakneiskustvu »

julisiz es grant wrote:
A ti fiškalu nisi nikada učestvovao u pljuvanju nekoga na temi?

Ne kontam uopšte potrebu da se brani ova ženska spodoba? Šta branite, pravo nečije da sutra hoda sa šajkačom i kokardom Sarajevom?

član predsjednistva je covjek koji tvrdi da karadžić nije zločinac,tar to nije veci problem sarajlijama nego da neko prohoda sa šajkačom kroz grad?
Post Reply