Greta Thunberg

Post Reply
Maxxtro

#376 Re: Greta Thunberg

Post by Maxxtro »

ioannes wrote:evo za onog sektaša što se satra "dokazivajući" da CO2 nivo u povijesti nije bio uveliko veći

Image
Za pocetak, uozbilji se I pocni navoditi izvore gluposti koje pises, bez obzira na nedostatak kredibiliteta istih.

Ja rekao da CO2 u povijesti nikad nije bio veci? Razumijem kako bi analfabet poput tebe mogao doci do takvog zakljucka, ali ja pazljivo biram rijeci I to nisam rekao. Povijesti cega? Par stotina hiljada godina, ljudskoj povijesti? To si TI rekao, zar ne:
samo za info: prije par 100 hiljada godina je udio CO2 i atmosferi bio 20-40 puta veći
To je laz, i postavio sam izvore koji dokazuju to! FIno sam I podebljao kljucne dijelove. Ne znam jel trebam jos slikovnice pocet lijepit. NIkako da se odlucim jesi li samo izrazito neobrazovan I zatucan, ili drzak i bezobrazan pa namjerno lazes I izvrces.

Sad se dobro zagledaj u ovu sliku koju si TI postavio, narocito na natpis ispod horizontalne ose? O kojoj vremenskoj skali se radi, je li stotine hiljada godina ili stotine MILIONA godina? Ovaj vrh na grafiku koji se nalazi otprilike izmedju 500 i 400 MILIONA godina? To je kambrijski period:
https://en.wikipedia.org/wiki/Cambrian#Climate

Sta pise za prosjecnu temperaturu u tom periodu, je li bila manja ili veca nego danas? Jel i dalje tvrdis da nema korelacije izmedju koncentracije CO2 i globalnog zagrijavanja? Hvala sto si sam podastro jos jedan dokaz gdje sam dokazao kolika si neznalica i lazov. Hajmo dalje, ovo je bas zabavno :)
insomnia78

#377 Re: Greta Thunberg

Post by insomnia78 »

Mescini da je ionnes seka
jeza u ledja

#378 Re: Greta Thunberg

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:Mescini da je ionnes seka
Ma kakvi, baustela u Austriji, srednja Bosna, eventualno Mostar/zap. Hercegovina. Imao je interesantne upise na forumu, ljubitelj Chaveza, Gadafija, i tako tih boraca za pravdu i zestoki borac protiv kapitalizma :D . Naravno, prije nego sto je pisao o nepostojanju bosanskog jezika i imao slicne upise koji tuknu na zna se vec sta. Uopste me ne cudi da ima ovakve stavove u globalnom zagrijavanju, valjda to sve ide zajedno. :D :sax:
insomnia78

#379 Re: Greta Thunberg

Post by insomnia78 »

Ko da nedje u podsvjesti imam da je zeMsko. A guza je pod OTAN kisobranom to je sigurno
cyprus

#380 Re: Greta Thunberg

Post by cyprus »

Ja mislim da je suvišno bilo šta više pisati na ovoj temi nakon što su Nino Raspudić i Danijal Hadžović raskrinkali eko-mafiju :D :D
Nadzornik

#381 Re: Greta Thunberg

Post by Nadzornik »

insomnia78 wrote:Mescini da je ionnes seka
Odmah se sjetim crvenih obrascica.. :D
Nadzornik

#382 Re: Greta Thunberg

Post by Nadzornik »

cyprus wrote:Ja mislim da je suvišno bilo šta više pisati na ovoj temi nakon što su Nino Raspudić i Danijal Hadžović raskrinkali eko-mafiju :D :D
Provjerene informacije od insajdera.
uglavnomja

#383 Re: Greta Thunberg

Post by uglavnomja »

Bodkin wrote:
armin071 wrote:
insomnia78 wrote: Hajd pogledaj malo koliko Francuska i Njemacka skrkaju struje godisnje
E nema sta "unistio" si me sa ovom tvrdnjom :roll: Pa bolan kakve veze ima to sa trazenjem alternative nuklearnom otpadu kojeg se ne mozes nikad vise rijesiti. Znaci nema rok nakon kojeg mozes reci to vise nije radioaktivno. Da ne pricamo o skladistenju koje treba ogromne resurse itd. O potencijalnoj opasnosti nakon Japana i Ukrajine valjda je i suvisno govoriti..... Elektro fazon je samo guran kroz medije da bi se Tesla spasila opravdanog bankrota koji prijeti toj kompaniji a o proizvodnji baterija za iste i kakvu tek oni stetu prave valjda je svima poznato ako nije jebiga onda nastavi sa drzavnim vijestima i uzivaj u blagodatima nuklearne struje....
:D jeste, cijeli svijet fura elektro fazon kroz medije da bi se spasila jedna kompanija :D
evo malo elektricara

https://elbil.no/om-elbil/elbiler-idag/
Point.

#384 Re: Greta Thunberg

Post by Point. »

Greta bolje parla engleski od Trumpa.

Go Greta :thumbup:
jeza u ledja

#385 Re: Greta Thunberg

Post by jeza u ledja »

Point. wrote:Greta bolje parla engleski od Trumpa.

Go Greta :thumbup:
E jest to tesko...
dezurni_ucenik

#386 Re: Greta Thunberg

Post by dezurni_ucenik »

Dzaba sva hampa Lisa Simpson pricala o klimatskim promjenama mnoooogo prije Grete.
tranquil

#387 Re: Greta Thunberg

Post by tranquil »

dezurni_ucenik wrote:

Dzaba sva hampa Lisa Simpson pricala o klimatskim promjenama mnoooogo prije Grete.
Pa niko nije rekao da je ona prva.

Eto recimo bio je godinama Al Gore.

Ali zanimljivo, iako su i njega ismijavali, nije se baš ovako otvoreno pričalo da ga treba išaketati, išamarati, izdegenečiti i slično.

Očito je on, kao odrasla osoba, prejaka meta za ove beta muškarce. S druge strane, tinejdžerka sa nekim sindromom, to je već u njihovom rangu. Naravno i to samo izdaleka.
Nivelacija

#388 Re: Greta Thunberg

Post by Nivelacija »

Pustite sad planetu, spasite Gretu !
melac

#389 Re: Greta Thunberg

Post by melac »

Nivelacija wrote:Pustite sad planetu, spasite Gretu !
Spasi ti nas!
PeppermintSA

#390 Re: Greta Thunberg

Post by PeppermintSA »

Greta Thunberg: Maskota Četvrte industrijske revolucije
http://www.prometej.ba/clanak/osvrti/gr ... ucije-4094
AleksoMKD

#391 Re: Greta Thunberg

Post by AleksoMKD »

Donegde se slazem sa Gretom, samo sve mi se cini da ce se sve ovo svesti na povecani porez kao "carbon tax" koji ce snositi poreski obaveznici.

Koliko samo Oruzane snage USA doprinose povecanju CO2 https://www.gq.com/story/military-climate-change-cycle
U.S. Military Churns Out More Greenhouse Gas Emissions Than Entire Countries

A da ne spomenemo N.R. Kinu.

Resiti plastiku i posumljavati bi bio dobar pocetak.
graue_maus

#392 Re: Greta Thunberg

Post by graue_maus »

:D
basicm

#393 Re: Greta Thunberg

Post by basicm »

Sto je nekoga degenjek tesko pogodio :lol:

Greta vec zaboravljena, idemo dalje.
jeza u ledja

#394 Re: Greta Thunberg

Post by jeza u ledja »

tranquil wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Ali zanimljivo, iako su i njega ismijavali, nije se baš ovako otvoreno pričalo da ga treba išaketati, išamarati, izdegenečiti i slično.

Očito je on, kao odrasla osoba, prejaka meta za ove beta muškarce. S druge strane, tinejdžerka sa nekim sindromom, to je već u njihovom rangu. Naravno i to samo izdaleka.
Haha tacno tako. :D :thumbup:
omar little

#395 Re: Greta Thunberg

Post by omar little »

Greta Thunberg: Maskota Četvrte industrijske revolucije
http://www.prometej.ba/clanak/osvrti/gr ... ucije-4094

politicki objekt koji se marketingom spinuje u subjekta. dobro rasclanjivanje.
dezurni_ucenik

#396 Re: Greta Thunberg

Post by dezurni_ucenik »

jeza u ledja wrote:
tranquil wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Haha tacno tako. :D :thumbup:

Vi liberali bas vidite samo ono sto zelite da vidite. Nigdje to nisam napisao da malu treba izdegeneciti. Stvarno dokle ide taj leftisticki debilizam to preslo sve moguce granice.
¤ jelena ¤

#397 Re: Greta Thunberg

Post by ¤ jelena ¤ »

Nigdje i ne piše da si ti to napisao.
dezurni_ucenik

#398 Re: Greta Thunberg

Post by dezurni_ucenik »

¤ jelena ¤ wrote:Nigdje i ne piše da si ti to napisao.

Onda u tom slucaju nema potrebe za citiranjem mog komentara. :-)
tranquil

#399 Re: Greta Thunberg

Post by tranquil »

dezurni_ucenik wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Nigdje i ne piše da si ti to napisao.

Onda u tom slucaju nema potrebe za citiranjem mog komentara. :-)
Tebe sam citirao da skrenem pažnju na to da Greta nije izmislila ekološki aktivizam, što takođe nije niko tvrdio.

Nije ga izmislio ni Al Gore, ali je poslužio da ilustrira različite reakcije koje isti ljudi imaju na Gora i Gretu, jer tzv. muškarčine godinama ne smiju pisnuti ništa protiv čovjeka koji priča isto što i Greta, a zapjenjenih reakcija na Gretu je bilo na ovoj temi je bilo od strane dosta njih.

Čovjek bi rekao da je nekima dovoljno da žensko, pa još mlado, izrazi jak stav, i odmah dobije agresivno prosipanje jeda na desetine stranica.

Stoga taj dio nije upućen tebi nego beta cuckoldima što se lože na marisanje tinejdžerki. A njih ima, i gutaju ovu temu jer ih baš svrbi.
jeza u ledja

#400 Re: Greta Thunberg

Post by jeza u ledja »

dezurni_ucenik wrote: Vi liberali bas vidite samo ono sto zelite da vidite. Nigdje to nisam napisao da malu treba izdegeneciti. Stvarno dokle ide taj leftisticki debilizam to preslo sve moguce granice.
Mozda da procitas sta je napisano iznad prije nego sto poletis pruzati jezik?
Post Reply