Za pocetak, uozbilji se I pocni navoditi izvore gluposti koje pises, bez obzira na nedostatak kredibiliteta istih.ioannes wrote:evo za onog sektaša što se satra "dokazivajući" da CO2 nivo u povijesti nije bio uveliko veći
Ja rekao da CO2 u povijesti nikad nije bio veci? Razumijem kako bi analfabet poput tebe mogao doci do takvog zakljucka, ali ja pazljivo biram rijeci I to nisam rekao. Povijesti cega? Par stotina hiljada godina, ljudskoj povijesti? To si TI rekao, zar ne:
To je laz, i postavio sam izvore koji dokazuju to! FIno sam I podebljao kljucne dijelove. Ne znam jel trebam jos slikovnice pocet lijepit. NIkako da se odlucim jesi li samo izrazito neobrazovan I zatucan, ili drzak i bezobrazan pa namjerno lazes I izvrces.samo za info: prije par 100 hiljada godina je udio CO2 i atmosferi bio 20-40 puta veći
Sad se dobro zagledaj u ovu sliku koju si TI postavio, narocito na natpis ispod horizontalne ose? O kojoj vremenskoj skali se radi, je li stotine hiljada godina ili stotine MILIONA godina? Ovaj vrh na grafiku koji se nalazi otprilike izmedju 500 i 400 MILIONA godina? To je kambrijski period:
https://en.wikipedia.org/wiki/Cambrian#Climate
Sta pise za prosjecnu temperaturu u tom periodu, je li bila manja ili veca nego danas? Jel i dalje tvrdis da nema korelacije izmedju koncentracije CO2 i globalnog zagrijavanja? Hvala sto si sam podastro jos jedan dokaz gdje sam dokazao kolika si neznalica i lazov. Hajmo dalje, ovo je bas zabavno