Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zomri wrote:slabo sta insana nasekira kao dumanje o transferima za fantasy kad nema očite opcije. a još imaš 2 free transfera i ne vidiš ništa pametno.
jarane ja vidim 4 ocigledna transfera kod tebe ali hajde
zomri wrote:slabo sta insana nasekira kao dumanje o transferima za fantasy kad nema očite opcije. a još imaš 2 free transfera i ne vidiš ništa pametno.
Pričaj mi o tome
Taman lijepo dosla ova reprezentativna pauza, koliko god mi nedostajao Liverpool, toliko mi nije nedostajalo dumanje o fantasyu, pogotovo kad imam malo lošiju sezonu.
Ja i dalje dumam, da li da prodam Salaha i tako naredno kolo omogućim kupovinu Sterlinga...
Pričaj mi o tome
Taman lijepo dosla ova reprezentativna pauza, koliko god mi nedostajao Liverpool, toliko mi nije nedostajalo dumanje o fantasyu, pogotovo kad imam malo lošiju sezonu.
Ja i dalje dumam, da li da prodam Salaha i tako naredno kolo omogućim kupovinu Sterlinga...
htjećeš salaha opet za 4 kola, to ti je 2 transfera potrošena za upitan bodovni dobitak. eto razmisli sam pametan si momak
Isto sam razmišljao, ali je pitanje hocu li njega htjeti ili Manea i tako ustediti 0.7-0.8. Od Palacea (GW13) imamo fin raspored i morat cu ubaciti i defanzivca Liverpoola tada (Trenta vjerovatno). Mogu kupiti Mahreza i ostaviti Salaha ili D/B-ilvu, ali oni ne mogu eksplodirati kao Sterling i nemaju tu sigurnost startanja utakmica. Mind blowing
Gerro wrote:Isto sam razmišljao, ali je pitanje hocu li njega htjeti ili Manea i tako ustediti 0.7-0.8. Od Palacea (GW13) imamo fin raspored i morat cu ubaciti i defanzivca Liverpoola tada (Trenta vjerovatno). Mogu kupiti Mahreza i ostaviti Salaha ili D/B-ilvu, ali oni ne mogu eksplodirati kao Sterling i nemaju tu sigurnost startanja utakmica. Mind blowing
baš tako, htjećeš dodatne pool igrače za 4 kola pa je ove što imaš sad glupo prodavati. ako si pratio sterling sada mora držati širinu jer igra zinchenko a ne mendy, a sane dugoročno povrijeđen. više grli aut liniju nego ikad prije i rijetko je u prilici za gol. ako bilvu banuju mahrez će bit dobra opcija jer će bit redovan starter a on za razliku od raheema ulazi u sredinu.
sad mi je jasno zašto nisi htio napisati transfere odmah
pa šta onda da imam u odbrani 2 4.0 igrača da se rotiraju za treće mjesto, a u veznom jednog dobrog (cantwell,mcginn) uvijek na klupu?
dakle prvo pravilo iz osnova fantasyja: pare na teren, na klupi što manje!
zomri wrote:
pa šta onda da imam u odbrani 2 4.0 igrača da se rotiraju za treće mjesto, a u veznom jednog dobrog (cantwell,mcginn) uvijek na klupu?
kakve veze ima cijena
uzmes VVDa lik 1 utakmicu ima clean sheet. Robertsona i TAA uzimas radi asistencija od skupih
Van Arnholt ima vise golova i asistencija, a jeftiniji
Sheffildova odbrana svi oko 4.5, a ljudi primili samo 7 golova ove sezone.
Last edited by todd_smith on 17/10/2019 10:20, edited 1 time in total.
zomri wrote:
kakve veze ima cijena
uzmes VVDa lik 1 utakmicu ima clean sheet. Robertsona i TAA uzimas radi asistencija od skupih
pa ima jer su igrači uglavnom sa razlogom skupi ili jeftini tako da ako imaš nekoga ko je iznad bazne cijene na klupi znači da nešto pogrešno radiš. može upaliti u pojedinačnim slučajevima ali generalno nije pametna solucija. kelly ima užasan raspored pa mi ne bi igrao narednih 5 kola, morao bi lundstram koji takođe nema dobar raspored. sve to i nekako ali ne želim se riješiti cantwella još, a dendoncker za mcginna mi nije dobar transfer iz pomenutih razloga.
todd_smith wrote:cak bih i wooda izbacio i ubacio recimo Ayewa, dodatnih 1.2m za vezni red/odbranu imas i igras 3-5-2 ili 4-4-2
pa wood je jedna od slabijih karika ali ne vidim kombinaciju da dovedem nekoga ko će biti napredak za ekipu. pogledaj kloppa i on isto razmišlja ko i ja zašto da dovede nekoga ko neće donijeti ekipu na novi nivo?
kako vrijeme prolazi kontam da mi je el mohamady -> kelly izvjestan luxury transfer ovo kolo.
zomri wrote:
kakve veze ima cijena
pa ima jer su igrači uglavnom sa razlogom skupi ili jeftini tako da ako imaš nekoga ko je iznad bazne cijene na klupi znači da nešto pogrešno radiš. može upaliti u pojedinačnim slučajevima ali generalno nije pametna solucija. kelly ima užasan raspored pa mi ne bi igrao narednih 5 kola, morao bi lundstram koji takođe nema dobar raspored. sve to i nekako ali ne želim se riješiti cantwella još, a dendoncker za mcginna mi nije dobar transfer iz pomenutih razloga.
pa evo uzmi onda naredna 3 kola pa uporedi.
Palace ima gadan raspored, ali ljudi su imali i na pocetku gadan raspored, pa su u vrhu tabele. Meni igraju solidan fudbal ove sezone. Tvrd i na kontre. Sto znaci da im zadnja linija dosta radi za napad. Ward, Kelly, Van Arnholt..svi imaju po gol ili asistenciju
trenutno van arnholt i Lundstrom su zajedno 10m, TAA i Peryra su 13.5
Razlika u bodovima je 2 boda.
mislim kako god ti mislis da tebi najvise odgovara, ali valjda je i car igre u tome sto moras ovako tijesno igrati, da svi mozemo birati koga hocemo ne bi bilo zabavno
liverpoolu se povrijedio alisson, cityju laporte - dva stuba odbrane. strategija sa njihovom odbranom otišla u neku stvar. pool će se vratiti clean sheetovima uskoro, a za city nisam siguran do nove godine isplati li se. pereira imao loš raspored do sad pa opet 2 gola (ko za prošlu sezonu tuto kompleto) a sad očekujem i dosta asistencija od njega (prošle sezone imao desetak).
palace utegnut to se slažem, ali sad je pogrešno vrijeme za investiciju. u sljedećih 5 ako budu imali jedan cs biće super. van aanholt drugi na penalu poslije milivojevića, a nema bonusa. kelly je onaj koga treba uzeti.
zomri wrote:liverpoolu se povrijedio alisson, cityju laporte - dva stuba odbrane. strategija sa njihovom odbranom otišla u neku stvar. pool će se vratiti clean sheetovima uskoro, a za city nisam siguran do nove godine isplati li se. pereira imao loš raspored do sad pa opet 2 gola (ko za prošlu sezonu tuto kompleto) a sad očekujem i dosta asistencija od njega (prošle sezone imao desetak).
palace utegnut to se slažem, ali sad je pogrešno vrijeme za investiciju. u sljedećih 5 ako budu imali jedan cs biće super. van aanholt drugi na penalu poslije milivojevića, a nema bonusa. kelly je onaj koga treba uzeti.
ma liverpool je opcenito suplja rupa ove sezone, primaju glupe golove. Ne vjerujem da ce Alison nesto tu napraviti posebno.
City takodjer zbog povreda, kao sto rekoh od njih bih jedino uzeo Robbo/TAA zbog asistencija
Lesterova odbrana ima dobrih za uzeti a jeftini, Soy, Evans.. mislim da cu Evansa sljedece kolo uzeti
Sad sam baš gledao statistike Liverpoola i stvari stoje jako dobro. Ubjedljivo najmanje šuteva u okvir gola od svih ekipa ove sezone, dozvolili su protivnicima samo 11 velikih šansi, jedino Burnley i United su dopustili manje (po 10). Ono gdje definitivno prednjače po negativnom su individualne greške gdje dijele drugo mjesto sa Tottenhamom sa po 6 grešaka.
Dakle ne vidim neki sistemski problem, samo individualni. Jako je dobra odbrana a sa Alissonom bi trebala biti puno bolja. Cijela odbrana igra puno bolje kad znaju da je on iza.
zomri wrote:Sad sam baš gledao statistike Liverpoola i stvari stoje jako dobro. Ubjedljivo najmanje šuteva u okvir gola od svih ekipa ove sezone, dozvolili su protivnicima samo 11 velikih šansi, jedino Burnley i United su dopustili manje (po 10). Ono gdje definitivno prednjače po negativnom su individualne greške gdje dijele drugo mjesto sa Tottenhamom sa po 6 grešaka.
Dakle ne vidim neki sistemski problem, samo individualni. Jako je dobra odbrana a sa Alissonom bi trebala biti puno bolja. Cijela odbrana igra puno bolje kad znaju da je on iza.
ma fazon je sto prime 1 glup gol kad je sve rijeseno
Norwich, Newcastle, Southampton...sve su to trebali biti clean sheetovi
zomri wrote:Sad sam baš gledao statistike Liverpoola i stvari stoje jako dobro. Ubjedljivo najmanje šuteva u okvir gola od svih ekipa ove sezone, dozvolili su protivnicima samo 11 velikih šansi, jedino Burnley i United su dopustili manje (po 10). Ono gdje definitivno prednjače po negativnom su individualne greške gdje dijele drugo mjesto sa Tottenhamom sa po 6 grešaka.
ma fazon je sto prime 1 glup gol kad je sve rijeseno
Norwich, Newcastle, Southampton...sve su to trebali biti clean sheetovi
pa jeste, ali moja poenta je upravo da ih ne treba prodavati zbog toga. najbolja odbrana lige ubjedljivo. za fantasy će bekovski par uskoro biti must have, bože zdravlja.