Moj brat je nedavno iz baglama adaptirao stan, bas se nije stedilo, i nekim prepravkama i pregradjivanjima je “osvoio” ca 5-6 m2 stambene povrsine (naravno nikakva uzurpacija tudjeg, sve unutar onoga sto pripada stanu) i sve je 100% integrisana u postojeci dnevni boravak (izolacija, podovi, cent. grijanje itd) i kad bi ga prodavao treba stan od 85 m2 stambene povrsine da prodaje po istoj cijeni kao i adaptiran stan od 80 m2 samo zato sto klixovom strucnjaku to ne uklapa u koncepciju? Karikiram, stan kosta ca 212k KM, ako ce klixovom strucnjaku biti lakse nek racuna koliko je to KM/m2 i nema sta da filozofira po forumu, puno-malo. Imas para kupis, nemas para setaj dalje.un1ted wrote:Cijena stana je kombinacija više faktora. Npr. kvadratura, Lokacija, spratnost, unutrašnja uredjenost, komsiluk... To sto naši ljudi gledaju samo kvadratura, nije tačan pokazatelj stvarne cijene nekretnine.
Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
-
tempuser
#376 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
- HAVANA
#377 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Znas kako sam ja u belgiji kupio stan? Dodjes, pogledas,najvaznija stavka kvart i uredjenost stana...Dodji,pogledaj,uzmi ili ne i dovidjenja.Koliko je reko kvadrata,kaze ne znam,ima 3 spavace sobe.Evo,pogledajte.Na pola oglasa nema nikako kvadrature stana navedene...Twee slaapkamer,drie slaapkamer...
Last edited by HAVANA on 31/07/2019 09:00, edited 1 time in total.
- HAVANA
#378 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
A ove nase agencije,to je ba ko dusa u poredjenju sa onim zlocincima po minhenu,berlinu...To je ba lista cekanja,a zanemari se lista bez problema sa jedno 5,6000 eura...Za izdavanje mi jaran dao 5000 eura,ne da kupi... 
-
Cookie85
#379 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
HAVANA wrote:A ove nase agencije,to je ba ko dusa u poredjenju sa onim zlocincima po minhenu,berlinu...To je ba lista cekanja,a zanemari se lista bez problema sa jedno 5,6000 eura...Za izdavanje mi jaran dao 5000 eura,ne da kupi...
Nije ni u Becu neka razlika vezano za stanove, jedino za kupovinu je lakse (ako si pametan ne ides preko marklera nego direktno firmu kontaktiras cija je zgrada), imas cijenu, dogovoris termin da vidis stan, odes vidis i ako hoces kupiti kupis, naravno ako neko prije tebe nije rekao da hoce da kupi
A iznajmljivanje stana je katastrofa, pogotovo preko marklera, to je cudo nevidjeno.
- dr_Evil
#380 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Evo jedna zanimiljiva novogradnja iz Mostara.
Naselje Oaza na rudniku, lafo fancy novogradnja drug kupio stan. Stvarno kad udjes poviseni plafoni, fancy lift, mramor, elektricna roleta itd.
Upitam ga kako on kao rodjeni mostarac moze da kupi stan, a zna da je ispod rudnik i ogromna rupa, kaze ma oni su napunili to pjenom kazu
.
Prvo ako jesu odakle im pravo i kako ta pjena utice na okolis, sad kad razmislim mozda zato i piralen ili kako se vec zove ono, drugo kakva pjena moze da drzi 6 zgrada od po 6 spratova. Ne znam, poznavajuci potresa koliko ima kod nas ne bih nikada prespavao tu. I kazu novogradnja e bas me zanima koliko je para inspekcija uzela da potpise da moze tu graditi. Prije rata tu je bila stroga zabrana gradnje.
Tol'ko od mene za sada
Naselje Oaza na rudniku, lafo fancy novogradnja drug kupio stan. Stvarno kad udjes poviseni plafoni, fancy lift, mramor, elektricna roleta itd.
Upitam ga kako on kao rodjeni mostarac moze da kupi stan, a zna da je ispod rudnik i ogromna rupa, kaze ma oni su napunili to pjenom kazu
Prvo ako jesu odakle im pravo i kako ta pjena utice na okolis, sad kad razmislim mozda zato i piralen ili kako se vec zove ono, drugo kakva pjena moze da drzi 6 zgrada od po 6 spratova. Ne znam, poznavajuci potresa koliko ima kod nas ne bih nikada prespavao tu. I kazu novogradnja e bas me zanima koliko je para inspekcija uzela da potpise da moze tu graditi. Prije rata tu je bila stroga zabrana gradnje.
Tol'ko od mene za sada
- VladaFBiH
#381 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
on i dalje prodaje i posjeduje stan od 80m2 s tim da neko ko kupuje kupuje "stan kao cjelinu" a ne m2 tako da će na osnovu stanja dobiti nešto veću cijenu po m2 a "osvajanje površine" ako je legalno se može bez problema uknjižiti tako da i u papirima stan bude 85m2... uglavnom ovdje su svi u pravu ali i u krivu - stan se kupuje kao cjelina po cijeni XX KM i neko je spreman da da više novca a neko manje a m2 upisan u ZK je ono što ti legalno posjeduješ sve ostalo je priča za malu djecu npr. hipotetički, sutra da ti ruše zgradu dobit ćeš naknadu za upisane kvadrate a ne za ono "što si osvojio"tempuser wrote:Moj brat je nedavno iz baglama adaptirao stan, bas se nije stedilo, i nekim prepravkama i pregradjivanjima je “osvoio” ca 5-6 m2 stambene povrsine (naravno nikakva uzurpacija tudjeg, sve unutar onoga sto pripada stanu) i sve je 100% integrisana u postojeci dnevni boravak (izolacija, podovi, cent. grijanje itd) i kad bi ga prodavao treba stan od 85 m2 stambene povrsine da prodaje po istoj cijeni kao i adaptiran stan od 80 m2 samo zato sto klixovom strucnjaku to ne uklapa u koncepciju? Karikiram, stan kosta ca 212k KM, ako ce klixovom strucnjaku biti lakse nek racuna koliko je to KM/m2 i nema sta da filozofira po forumu, puno-malo. Imas para kupis, nemas para setaj dalje.un1ted wrote:Cijena stana je kombinacija više faktora. Npr. kvadratura, Lokacija, spratnost, unutrašnja uredjenost, komsiluk... To sto naši ljudi gledaju samo kvadratura, nije tačan pokazatelj stvarne cijene nekretnine.
-
Cookie85
#382 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ne kontam problem, neko prodaje stan skuplji nego sto je neko misli da vrijedi?
Njegov stan i on ga moze prodavati za koliko hoce, da li ce ga prodati? nebitno, sta je tu problem, ti kao kupac ili ti odgovara ili ne
Njegov stan i on ga moze prodavati za koliko hoce, da li ce ga prodati? nebitno, sta je tu problem, ti kao kupac ili ti odgovara ili ne
- Thorgerson
#383 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Joj prijatelju to mi baš nekako naivno zvuči. Naročito jer je svaka, ali baš svaka zgrada nagrđena. Ko će to provesti? Daj mi tu vlast koja ima muda da to uradi? Da se zakaci sa 70% graDŽana.VladaFBiH wrote: Zakon postoji istina dijelom ga je potrebno dopuniti ali i dalje postoji (Zakon o prostornom uređenju KS) po kojem se može kažnjavati svaka promjena vanjskog izgleda zgrade. Što se tiče legalizacije izmjena to će teško proći bez obzira na tvoje mišljenje jer za promjenu vanjskog izgleda zgrade (koji je zajednička imovina) bi morao imati saglasnost svih stanara jer vršiš promjenu na zajedničkoj imovini - e vidiš u mojoj zgradi neće ga nikada dobiti od mene. A to što je neko nagrdio zgradu jer se njemu tako svidjelo tako isto može ukloniti promjene koje je napravio ili ih prilagoditi stanju npr. različita boja prozora ne zahtijeva zamjenu već samo promjenu boje ali tamo gdje je stavio dva krila a bilo je jedno e tu će se morati mijenjati cijeli prozor... pitanje je samo kada će se ovo početi primjenjivati - da li za godinu, pet ili deset ali će se sigurno početi primjenjivati
Taj film nećeš gledati.
- VladaFBiH
#384 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
polako, prvi test imaju sljedeće godine - eliminatorni eko test za vozila koja ne zadovoljavaju eko normu za koju su napravljeni... vjeruj da će ovo biti teže sprovesti nego srediti zgrade - zgrade se moraju utopavljavati svakako i sve se može fino u projekte upakovati tako da budu svi sretniThorgerson wrote:Joj prijatelju to mi baš nekako naivno zvuči. Naročito jer je svaka, ali baš svaka zgrada nagrđena. Ko će to provesti? Daj mi tu vlast koja ima muda da to uradi? Da se zakaci sa 70% graDŽana.VladaFBiH wrote: Zakon postoji istina dijelom ga je potrebno dopuniti ali i dalje postoji (Zakon o prostornom uređenju KS) po kojem se može kažnjavati svaka promjena vanjskog izgleda zgrade. Što se tiče legalizacije izmjena to će teško proći bez obzira na tvoje mišljenje jer za promjenu vanjskog izgleda zgrade (koji je zajednička imovina) bi morao imati saglasnost svih stanara jer vršiš promjenu na zajedničkoj imovini - e vidiš u mojoj zgradi neće ga nikada dobiti od mene. A to što je neko nagrdio zgradu jer se njemu tako svidjelo tako isto može ukloniti promjene koje je napravio ili ih prilagoditi stanju npr. različita boja prozora ne zahtijeva zamjenu već samo promjenu boje ali tamo gdje je stavio dva krila a bilo je jedno e tu će se morati mijenjati cijeli prozor... pitanje je samo kada će se ovo početi primjenjivati - da li za godinu, pet ili deset ali će se sigurno početi primjenjivati
Taj film nećeš gledati.
- dr_Evil
#385 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Nema sanse da se to desi, ako se desi onda ce vlada od nasih para da to i plati nece prebaciti trosak na ljude. Zasto mislim da nece proci, pa iz istog razloga zasto ne ruse nelegalne objekte, gube glasove, a glasovi su za njih novac. Uglavnom oni odrzavaju nered, jer sve dok je nered oni su na vlasti, onog trenutka kad se krene u dovodjenje reda oni su prvi na tapeti. Sta i ja napisah svastapolako, prvi test imaju sljedeće godine - eliminatorni eko test za vozila koja ne zadovoljavaju eko normu za koju su napravljeni... vjeruj da će ovo biti teže sprovesti nego srediti zgrade - zgrade se moraju utopavljavati svakako i sve se može fino u projekte upakovati tako da budu svi sretni
- VladaFBiH
#386 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
misliš na eko norme? zakon je donesen i samo ga treba primijeniti - rekoh da je ovo odličan test (da ne spominjem da moraju to uraditi zbog pritisaka iz evrope, samo je pitanje kolko dugo će ovo uspjeti "odgoditi") a što se tiče glasača, nereda i nelegalnih objekata mislim da se varaš jer trenutna vlada upravo može dobiti glasove na rješavanju ovih stvari jer su to svakako glasači trenutne opozicije u KSdr_Evil wrote:Nema sanse da se to desi, ako se desi onda ce vlada od nasih para da to i plati nece prebaciti trosak na ljude. Zasto mislim da nece proci, pa iz istog razloga zasto ne ruse nelegalne objekte, gube glasove, a glasovi su za njih novac. Uglavnom oni odrzavaju nered, jer sve dok je nered oni su na vlasti, onog trenutka kad se krene u dovodjenje reda oni su prvi na tapeti. Sta i ja napisah svastapolako, prvi test imaju sljedeće godine - eliminatorni eko test za vozila koja ne zadovoljavaju eko normu za koju su napravljeni... vjeruj da će ovo biti teže sprovesti nego srediti zgrade - zgrade se moraju utopavljavati svakako i sve se može fino u projekte upakovati tako da budu svi sretni
- dr_Evil
#387 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Mislio sam na vanjske fasade i ciganluk koji danas imamo po zgradama. Pronaci ce oni vec nacin da to odrade iz budzeta tj kredita koji cemo mi porezni obaveznici vracati, a firme bliske vladajucim raditi po duplim cijenama. A mozda ova vlada koju imate u KS trenutno nesto drugacije uradi, vidim zeljni su dokazivanja, kod nas u mostaru zna se vec kako to sda/hdz odrade, montazni kruzni tok 100 000KM raspao se za dva dana
. Za eko norme to ce oni odraditi, sve oko auta prolazi bez problema.
- VladaFBiH
#388 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
stvarno je nevjerovatno kako su s*ebali jedan od najljepših gradova.dr_Evil wrote:Mislio sam na vanjske fasade i ciganluk koji danas imamo po zgradama. Pronaci ce oni vec nacin da to odrade iz budzeta tj kredita koji cemo mi porezni obaveznici vracati, a firme bliske vladajucim raditi po duplim cijenama. A mozda ova vlada koju imate u KS trenutno nesto drugacije uradi, vidim zeljni su dokazivanja, kod nas u mostaru zna se vec kako to sda/hdz odrade, montazni kruzni tok 100 000KM raspao se za dva dana. Za eko norme to ce oni odraditi, sve oko auta prolazi bez problema.
-
tempuser
#389 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
On bi stan od 80 m2 prodavao za 212k KM, tu pocinje i zavrsava sva filozofija, a nek filozofi racunaju koliko je kvadrat.VladaFBiH wrote:on i dalje prodaje i posjeduje stan od 80m2 s tim da neko ko kupuje kupuje "stan kao cjelinu" a ne m2 tako da će na osnovu stanja dobiti nešto veću cijenu po m2 a "osvajanje površine" ako je legalno se može bez problema uknjižiti tako da i u papirima stan bude 85m2... uglavnom ovdje su svi u pravu ali i u krivu - stan se kupuje kao cjelina po cijeni XX KM i neko je spreman da da više novca a neko manje a m2 upisan u ZK je ono što ti legalno posjeduješ sve ostalo je priča za malu djecu npr. hipotetički, sutra da ti ruše zgradu dobit ćeš naknadu za upisane kvadrate a ne za ono "što si osvojio"tempuser wrote:Moj brat je nedavno iz baglama adaptirao stan, bas se nije stedilo, i nekim prepravkama i pregradjivanjima je “osvoio” ca 5-6 m2 stambene povrsine (naravno nikakva uzurpacija tudjeg, sve unutar onoga sto pripada stanu) i sve je 100% integrisana u postojeci dnevni boravak (izolacija, podovi, cent. grijanje itd) i kad bi ga prodavao treba stan od 85 m2 stambene povrsine da prodaje po istoj cijeni kao i adaptiran stan od 80 m2 samo zato sto klixovom strucnjaku to ne uklapa u koncepciju? Karikiram, stan kosta ca 212k KM, ako ce klixovom strucnjaku biti lakse nek racuna koliko je to KM/m2 i nema sta da filozofira po forumu, puno-malo. Imas para kupis, nemas para setaj dalje.un1ted wrote:Cijena stana je kombinacija više faktora. Npr. kvadratura, Lokacija, spratnost, unutrašnja uredjenost, komsiluk... To sto naši ljudi gledaju samo kvadratura, nije tačan pokazatelj stvarne cijene nekretnine.
- VladaFBiH
#390 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
upravo, to što kupac dobije 5m2 u toj cijeni je "bonus" koji istina ne postoji u papirima ali ga dobije i koristi (kod mene je cca 8m2 više nego u ZKtempuser wrote:On bi stan od 80 m2 prodavao za 212k KM, tu pocinje i zavrsava sva filozofija, a nek filozofi racunaju koliko je kvadrat.VladaFBiH wrote:on i dalje prodaje i posjeduje stan od 80m2 s tim da neko ko kupuje kupuje "stan kao cjelinu" a ne m2 tako da će na osnovu stanja dobiti nešto veću cijenu po m2 a "osvajanje površine" ako je legalno se može bez problema uknjižiti tako da i u papirima stan bude 85m2... uglavnom ovdje su svi u pravu ali i u krivu - stan se kupuje kao cjelina po cijeni XX KM i neko je spreman da da više novca a neko manje a m2 upisan u ZK je ono što ti legalno posjeduješ sve ostalo je priča za malu djecu npr. hipotetički, sutra da ti ruše zgradu dobit ćeš naknadu za upisane kvadrate a ne za ono "što si osvojio"tempuser wrote: Moj brat je nedavno iz baglama adaptirao stan, bas se nije stedilo, i nekim prepravkama i pregradjivanjima je “osvoio” ca 5-6 m2 stambene povrsine (naravno nikakva uzurpacija tudjeg, sve unutar onoga sto pripada stanu) i sve je 100% integrisana u postojeci dnevni boravak (izolacija, podovi, cent. grijanje itd) i kad bi ga prodavao treba stan od 85 m2 stambene povrsine da prodaje po istoj cijeni kao i adaptiran stan od 80 m2 samo zato sto klixovom strucnjaku to ne uklapa u koncepciju? Karikiram, stan kosta ca 212k KM, ako ce klixovom strucnjaku biti lakse nek racuna koliko je to KM/m2 i nema sta da filozofira po forumu, puno-malo. Imas para kupis, nemas para setaj dalje.
- patriota.sila
#391 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
@SA_RA_JA jedan od načina da oboriš cijenu stana oglašenog preko agencije je slijedeći:
Prva opcija: Stan je oglasio npr myspace agent 140k. Nazoves agenciju ponudis agentu(agenciji) 9k a vlasniku stana 115k. U tom slucaju agent igra za kupca i prodavcu obara stan jer zasto nebi to radio ako ce zaraditi na tom stanu ko da je cetiri prodao. A i ako nista eliminisao si ostale potencijalne kupce. Licno sam dosao do stana na taj nacin. Oni koji prodaju preko agencije stanove i onako nisu baš razboriti i "pismeni" tako da oni u te agente gledaju ko u aman nake strucnjake koji im pricu pricaju i jos im na kraju daju 2-3k od prodaje stana:)).
Druga opcija je da kad ti kazu da daš ponudu za stan pa će ti se javiti, u tom slučaju daj im ponudu 1k više od najviše ponude i na taj način ćeš eliminisati druge potencijalne kupce.
Pusti @tempusera sta prica. Ja takve ljudine kupujem.
Prva opcija: Stan je oglasio npr myspace agent 140k. Nazoves agenciju ponudis agentu(agenciji) 9k a vlasniku stana 115k. U tom slucaju agent igra za kupca i prodavcu obara stan jer zasto nebi to radio ako ce zaraditi na tom stanu ko da je cetiri prodao. A i ako nista eliminisao si ostale potencijalne kupce. Licno sam dosao do stana na taj nacin. Oni koji prodaju preko agencije stanove i onako nisu baš razboriti i "pismeni" tako da oni u te agente gledaju ko u aman nake strucnjake koji im pricu pricaju i jos im na kraju daju 2-3k od prodaje stana:)).
Druga opcija je da kad ti kazu da daš ponudu za stan pa će ti se javiti, u tom slučaju daj im ponudu 1k više od najviše ponude i na taj način ćeš eliminisati druge potencijalne kupce.
- dr_Evil
#392 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Pa kako ces oboriti cijenu ako kazes da dajes milju vise od najvise ponude, druga stvar kako ti znas koja je ponuda moze da ti slaze sta hoce, nije to ko u skandinaviji gdje ti u ugovoru dodju sve pristigle ponude sa imenom i maticnim brojem ponudjaca. A i da dodje kod nas bi imali par ljudi sta nude lazno za njih jer ponuda nije zakonski obavezna kao u skandinaviji. Tito dragiUnread postby patriota.sila » 31/07/2019 12:05
@SA_RA_JA jedan od načina da oboriš cijenu stana oglašenog preko agencije je slijedeći:
Pusti @tempusera sta prica. Ja takve ljudine kupujem.![]()
- patriota.sila
#393 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Eliminisat ces ostale potencijalne kupce i na kraju ce tebe nazvati i ponudit ti stan za milju više pa ako ti odgovara kupis a ako ne, daš mu onda tvoju konkretnu ponudu.
Nista. Ti odmah daj konkretnu cifru i cekaj
...preskoči ovo gore...možda budeš imao sreće a možda i budeš jedini koji mu je ponudio 5k više... 
Nista. Ti odmah daj konkretnu cifru i cekaj
- dr_Evil
#394 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ja sam inace poznat kao skot, tako da nikada ne placam trazenu cijenu. Ona prva opcija ti je bila cak i dobra poznavajuci koliko su ljudi kod nas neprofesionalni, ali i dalje tvrdim da ti ova druga nema smisla, nista nisi eliminisao imaju oni i dalje priliku da se vrate na stare kupce, ili jednostavno cekaju nove.. jedino ako se nekome bas zuri i ne da mu se handrit oko prodaje.Unread postby patriota.sila » 31/07/2019 12:50
Eliminisat ces ostale potencijalne kupce i na kraju ce tebe nazvati i ponudit ti stan za milju više pa ako ti odgovara kupis a ako ne, daš mu onda tvoju konkretnu ponudu.
Nista. Ti odmah daj konkretnu cifru i cekaj...preskoči ovo gore...možda budeš imao sreće a možda i budeš jedini koji mu je ponudio 5k više...
- Thorgerson
#395 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Svaka cast agentu koji uspije ubijediti nekoga da odstupi 25.000 KM od prvobitne cifre.patriota.sila wrote:@SA_RA_JA jedan od načina da oboriš cijenu stana oglašenog preko agencije je slijedeći:
- dr_Evil
#396 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Mozda je ponudio i escorta is '87 jos u zamjenu : DSvaka cast agentu koji uspije ubijediti nekoga da odstupi 25.000 KM od prvobitne cifre.
- Thorgerson
#397 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ne mozes porediti vozila i nekretninu, gdje ljudi zive. Vozila hajd tu i tamo cemo preci preko toga (mada sta je bilo sad kad je bila zima? Je li iko ziv postivao ono sto su bili rekli - nije). Ti pregledi, to je smijurija ziva, to je samo sebi svrha - to uopste nije namjenjeno za vozila i vozace, nije valjda da vjerujes da su fkt sva vozila tehnicki ispravna.VladaFBiH wrote: polako, prvi test imaju sljedeće godine - eliminatorni eko test za vozila koja ne zadovoljavaju eko normu za koju su napravljeni... vjeruj da će ovo biti teže sprovesti nego srediti zgrade - zgrade se moraju utopavljavati svakako i sve se može fino u projekte upakovati tako da budu svi sretni
Da, ti moras utopljavati zgrade - ali ne sve. Imas hrpu zgrada koje imaju ok izolaciju i nije im potrebno nista. I ti mislis da ce ljudi tek tako poskidati investiciju od 1500-2000-3000 KM koju su ulozili?
Onda si veoma, veoma optimistican. Ili naivan.
btw...
https://sa-c.net/news-archive/other-new ... buca-potok
- choxnox
#398 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Mozda je cijena stana 2 miliona, pa 25k KM na dva miliona nije punoThorgerson wrote:Svaka cast agentu koji uspije ubijediti nekoga da odstupi 25.000 KM od prvobitne cifre.patriota.sila wrote:@SA_RA_JA jedan od načina da oboriš cijenu stana oglašenog preko agencije je slijedeći:
- choxnox
#399 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Inace vezano za kupovinu kvadratura jest bitna, ali ne kontam koliko je bitno jel se radi o 49 ili 50 m2? Jos da se natezes za taj kvadrat-dva sa vlasnikom ako je vrsio prepravljanje...
Kao sto neko rece gore osim kvadrature tu je lokacija (kakvo je naselje), spratnost (nije isto prvi i sedmi sprat bez lifta), komunikacija (koliko je udaljen od najblize glavne cestovne komunikacije), orijentacija (nije isto imati sjeverno i juzno orijentisan stan) itd. To su stvari koje se ne mogu promijeniti, a igraju veliku ulogu.
Unutrasnje uredjenje je stvar ukusa - u isti stan se moze uloziti 10.000 KM u renoviranje, a moze i 110.000 KM.
Kao sto neko rece gore osim kvadrature tu je lokacija (kakvo je naselje), spratnost (nije isto prvi i sedmi sprat bez lifta), komunikacija (koliko je udaljen od najblize glavne cestovne komunikacije), orijentacija (nije isto imati sjeverno i juzno orijentisan stan) itd. To su stvari koje se ne mogu promijeniti, a igraju veliku ulogu.
Unutrasnje uredjenje je stvar ukusa - u isti stan se moze uloziti 10.000 KM u renoviranje, a moze i 110.000 KM.
-
tempuser
#400 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Volimo mi gledat u tudji sahan!Cookie85 wrote:Ne kontam problem, neko prodaje stan skuplji nego sto je neko misli da vrijedi?