Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post Reply
hizo ramidovic

#376 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by hizo ramidovic »

Point. wrote: Jedne sekunde dijete, druge dete. Jebem mu pleme šugavo i mamu koja ga je posrala, pa on mrtav hladan kaže da u Srebrenici nije bio genocid i da nijedno dijete ili žena nisu ubijeni nego strogo vojnici. On ne priznaje ni jedan drugi sud na ovom svijetu osim onog srpskog. Pa kako sa ovakvim tupanima i negatorima išta graditi? Profesor došao i uništio ga argumentima i tačnim formulacijama i datumima a ovaj došao guslati.
klasika, vec vidjeno...
bez obzira sto im iznosis neoborive argumente, cinjenice, dokaze, sudske presude, audio ili video snimke itd oni mrtvi-hladni prelaze preko svega i guslaju svoju mitomaniju...nema tu lijeka
meni su gori novinari i medijske kuce koji ovakvim ljigavcima i smradovima uopce daju medijski prostor
Haris.ba

#377 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Haris.ba »

hizo ramidovic wrote:meni su gori novinari i medijske kuce koji ovakvim ljigavcima i smradovima uopce daju medijski prostor
Trebaju i češće. Svakako nam je pamćenje ko u zlatne ribice.

Samo, nema više potrebe sušeljavati mišljenja. To je trošenje vremena.
hizo ramidovic

#378 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by hizo ramidovic »

Haris.ba wrote:
hizo ramidovic wrote:meni su gori novinari i medijske kuce koji ovakvim ljigavcima i smradovima uopce daju medijski prostor
Trebaju i češće. Svakako nam je pamćenje ko u zlatne ribice.

Samo, nema više potrebe sušeljavati mišljenja. To je trošenje vremena.
osvjezavanje pamcenja imamo na dnevnoj bazi...naravno, ko hoce da pamti.
ko nece, njemu je svakako to besmisleno
Thorgerson

#379 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Thorgerson »

Ni ja ne kontam smisao ovih emisija? Dakle, znas sta ce guslat i ti mu jos dajes da truje medijski prostor. Fkt ne kontam.

Ali eto, za gledanost ce se sve uraditi.

Isto vazi i za Dodika, pa nije normalno koliko se njemu medijske paznje pridaje. Svi mediji u federaciji bi trebali da ga iskuliraju ali hladno! Garantujem vam da bi naredne izbore popušio samo tako...

Al jok...nema se o cemu pisat, pa deder mali potraži sta je sinoc dodik izjavio na nekoj zklj televiziji. :-) :-) :-)
Thorgerson

#380 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Thorgerson »

Henry Chinaski wrote:Elem, ako odustanemo od NATO-a, vrijeme je da se sele svi koji ne žele da ratuju ili da žive u konstantnom strahu od rata.
Nema se više šta čekati...
ZAKON O ODBRANI BOSNE I HERCEGOVINE

Član 84.
(Aktivnosti za prijem u NATO)
Parlamentarna skupština, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, Predsjedništvo, te svi subjekti
odbrane, u okviru vlastite ustavne i zakonske nadležnosti, provest će potrebne aktivnosti za prijem Bosne i
Hercegovine u članstvo NATO-a.

Potpisao:

Predsjedavajući
Predstavničkog doma
Parlamentarne skupštine BiH
dr. Nikola Špirić
Hrmpallier

#381 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Hrmpallier »

Thorgerson wrote:
Sierra club wrote:
Thorgerson wrote:Bosna i Hercegovina i postoji jer u njoj ne zive samo muslimani. Ako u nekoj palestinskoj verziji Bosne budu zivjeli samo muslimani, ta država će tek onda nestati.
Zašto BiH mora da ima druge nacije da bi preživjela? Zašto BiH sa 90% bošnjaka muslimana nebi mogla preživjeti? Jel to misliš da bošnjaci nisu dovoljno sposobni da imaju svoju državu u kojoj vladaju?

Jel bosni puno pomoglo do opstane to što ima 30% srpskog stanovništva? Kako su oni kolkektivno pomogli da Bosna ostane kao država?
Zato sto ne bi. I da, mislim da nismo dovoljno sposobni.

Scenario koji bi isao da je vecinski bosnjacki - muslimanski narod bi isao neminovno vjerskim putem i time bi unistio ovu drzavu i jos je vise podijelio. To mora biti jasno. To smo vidjeli i u ratu od onakvog pocetka, do selamanja i tekbiranja pred kraj rata. To vidim sad u pojedinim opstinama, gdje su bosnjaci vecina i gdje svi koji nisu u dzamiju, ne selamaju se, nisu u SDA su donji.

Znaci prvo bi na meti bili oni ljudi koji nisu muslimani, ali se osjecaju bosancima, vole ovu drzavu. Takvi bi bili marginalizovani. Ne bi ih niko tjerao, ali bi sami otisli. Kao sto je slucaj odlaska hrpe obrazovanih profesora, doktora iz Sarajeva. Za koje vecina i ne zna zasto su otisli, a zna se veoma dobro. Ja licno znam dvojicu komsija koji su otisli iz ovog grada jedino zbog toga sto se ovaj grad pretvorio u kasabu. Ma sta mi ovdje pricali i mislili. Ako covjek dozivi da mu nekakvi po opstini dobacuju da je cetnik, da je ujo...a covjek citav rat proveo ovdje, bio na liniji, pa sta i kako da se osjeca nego porazeno, da pokupi stvari i ode.

Drugo, na meti bi bili muslimani koji nisu "the real deal". Kakvih je sigurno 50+%. Dakle, muslimani deklarisani samo tako, ali su za sekularnu drzavu, vjera ih zanima za bajram 1 i bajram 2. Eventualno tu i tamo prouce fatihu.

Nastao bi takav raskol izmedju svih tih strana, da bi se to sve opet urusilo. Pa i u siriji zive ljudi iste vjere, pa su se klali i kolju se samo tako.

Zbog toga ova drzava ne moze bez rekao bih korektivnog faktora Hrvata i Srba i ostalih. Zato ova drzava i opstaje. I u ovo sam 100% siguran.
I ne samo to. Mi smo suviše mali naroda da se "svi međusobno znaju". Država bi bila premrežena rođacima, prijateljima kumovima, zemljacima, ahbabima, ...... ustvari, i sada je, ali možemo li zamisliti kako bi tek bilo kad bi svi bili "svoji". Veš samo to je dovoljno da ovoj državi trebaju Srbi i Hrvati kao hljeb. Danas je grozno i komatozno, ali kako bi bilo u toj "muslimanijici" ne smijem ni pomisliti.

Mi smo još neodrastao narod. Mi ne mislimo glavom kao racionalni narodi, nego mislimo srcem. Npr. potpuno je nemoguće čovjeku objasniti da je period socijalizma ( kojeg mnogi zovu "komunizam" ) značio preporod za bošnjački narod. Možeš nabrajati šta hoćeš. Škole, puteve, zdravstvo, fabrike, institucije, umjetnost, emancipacija žena, ...... šta god. Čovjek neće pa neće. Došli partizani ( komunjare ) i njegovom đedi svo zlato sa tavana lopatama potovarili i odnijeli. Hbg, ali je tako. Ili nevjerovatno veliki broj ( koliko god je npr. 0,03 % izgleda mali postotak, on je veliki ) ima manje ili veće simpatije za ISIL.

Pogledajmo samo kako smo očekivali kauboja u kariranoj košulji ( SAD ) da dođe i da spasi ovaj narod. Ha nas kauboj spasi i okrenu leđa, počesmo brinuti tuđu brigu. Te Palestinci, te Afganistan, te Irak, te kauboj smrdi, te ružan je, zao, ovo, ono.... a ovamo dupe u boci ( trnju ). Sad opet boga molimo da kauboj svrne pogled na nas i priskoči nam u pomoć, jer je situacija prilično loša.

Muslimanijica = propast
red evil

#382 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by red evil »

BiH ne bi uništili muslimani, kako govorite, već glupi ljudi koji nemaju veze ni sa jednom vjerom. Evo sad imamo to da nisu muslimani glavni i jel nam bolje? Stavovi su vam malo šovinistički.
славянин

#383 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by славянин »

Hrmpallier wrote:

I ne samo to. Mi smo suviše mali naroda da se "svi međusobno znaju". Država bi bila premrežena rođacima, prijateljima kumovima, zemljacima, ahbabima, ...... ustvari, i sada je, ali možemo li zamisliti kako bi tek bilo kad bi svi bili "svoji". Veš samo to je dovoljno da ovoj državi trebaju Srbi i Hrvati kao hljeb. Danas je grozno i komatozno, ali kako bi bilo u toj "muslimanijici" ne smijem ni pomisliti.

Mi smo još neodrastao narod. Mi ne mislimo glavom kao racionalni narodi, nego mislimo srcem. Npr. potpuno je nemoguće čovjeku objasniti da je period socijalizma ( kojeg mnogi zovu "komunizam" ) značio preporod za bošnjački narod. Možeš nabrajati šta hoćeš. Škole, puteve, zdravstvo, fabrike, institucije, umjetnost, emancipacija žena, ...... šta god. Čovjek neće pa neće. Došli partizani ( komunjare ) i njegovom đedi svo zlato sa tavana lopatama potovarili i odnijeli. Hbg, ali je tako. Ili nevjerovatno veliki broj ( koliko god je npr. 0,03 % izgleda mali postotak, on je veliki ) ima manje ili veće simpatije za ISIL.

Pogledajmo samo kako smo očekivali kauboja u kariranoj košulji ( SAD ) da dođe i da spasi ovaj narod. Ha nas kauboj spasi i okrenu leđa, počesmo brinuti tuđu brigu. Te Palestinci, te Afganistan, te Irak, te kauboj smrdi, te ružan je, zao, ovo, ono.... a ovamo dupe u boci ( trnju ). Sad opet boga molimo da kauboj svrne pogled na nas i priskoči nam u pomoć, jer je situacija prilično loša.

Muslimanijica = propast
Cetnik,jugobalija,uzpovac ... spremi se i gledaj speltaktl :D
LBVIEW

#384 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by LBVIEW »

Cuj "korektivni faktor" :-) , jesu li tako i u ratu "korigirali" kako bi se smanjio uticaj Bosnjaka? :oops:
Da ne govorim o zamjeni teza - da se tih "korigirajucih" pitalo, odnosno njihovih politickog elita, ni Bosne niti Bosnjaka danas ne bi ni bilo.
Nedostatak sampostovanja, samosvijesti, snishodljivost i komplekse ne bih puno analizirao, imaju profesionalci kojima se treba obratiti za pomoc. :mrgreen:
amko761

#385 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by amko761 »

Tamo gdje su nas ''korigovali'', danas nas više nema.
LBVIEW

#386 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by LBVIEW »

Pa jes, obrvanko vas, npr. , iseli iz Sarajeva.
Sierra club

#387 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

Thorgerson wrote: Zato sto ne bi. I da, mislim da nismo dovoljno sposobni.

Scenario koji bi isao da je vecinski bosnjacki - muslimanski narod bi isao neminovno vjerskim putem i time bi unistio ovu drzavu i jos je vise podijelio. To mora biti jasno. To smo vidjeli i u ratu od onakvog pocetka, do selamanja i tekbiranja pred kraj rata. To vidim sad u pojedinim opstinama, gdje su bosnjaci vecina i gdje svi koji nisu u dzamiju, ne selamaju se, nisu u SDA su donji.

Znaci prvo bi na meti bili oni ljudi koji nisu muslimani, ali se osjecaju bosancima, vole ovu drzavu. Takvi bi bili marginalizovani. Ne bi ih niko tjerao, ali bi sami otisli. Kao sto je slucaj odlaska hrpe obrazovanih profesora, doktora iz Sarajeva. Za koje vecina i ne zna zasto su otisli, a zna se veoma dobro. Ja licno znam dvojicu komsija koji su otisli iz ovog grada jedino zbog toga sto se ovaj grad pretvorio u kasabu. Ma sta mi ovdje pricali i mislili. Ako covjek dozivi da mu nekakvi po opstini dobacuju da je cetnik, da je ujo...a covjek citav rat proveo ovdje, bio na liniji, pa sta i kako da se osjeca nego porazeno, da pokupi stvari i ode.

Drugo, na meti bi bili muslimani koji nisu "the real deal". Kakvih je sigurno 50+%. Dakle, muslimani deklarisani samo tako, ali su za sekularnu drzavu, vjera ih zanima za bajram 1 i bajram 2. Eventualno tu i tamo prouce fatihu.

Nastao bi takav raskol izmedju svih tih strana, da bi se to sve opet urusilo. Pa i u siriji zive ljudi iste vjere, pa su se klali i kolju se samo tako.

Zbog toga ova drzava ne moze bez rekao bih korektivnog faktora Hrvata i Srba i ostalih. Zato ova drzava i opstaje. I u ovo sam 100% siguran.
Ja zapravo mislim suprotno. Ja mislim da au drugi narodi probali da kolektivno unište BiH kroz uzdruženi zločinački poduhvat, jedni u manjoj jedni u većoj mjeri. I to sve dokazano na sudu.

Mislim da prživljavanje bošnjaka 1993 i tom pokušaju genocida od strane 2 dobro naouražne vojske i eventualna pobjeda i ostvarivanje svih ratnih ciljeva, (suverena i nezavisna BiH) pokazuje sposobnost bošnjaka ne samo da mogu opstat u takvom ratu. Nego i da mogu preuzet ako je potrebno, dominirat i biti uspješni u vodjenju zemlje.

Kao što vidiš, oko 40% stanovnika mrze ove zemlju. I hoće da neuspije i da se uništi. Blokira sav napredak. I rezultat je da imamo veću prosječnu platu od srbije. A kad se broji topli obrok. Imamo znatno veću paltu.

U samoj BiH. Vidi ko drži najveće firme, i vidi da sarajevski kanton ima isti ekonomski kapacitet kao RS.

BiH pod bošnjačkom kontrolom bi bila jača i bogatija od susjeda u našim životima.

Dobro. Neki ni bili više skloni vjeri, Ali mislim da je ogroman procenat bošnjaka sekualran I da nebi dozvolio neku vrstu islamskog zakona.

Mislim da je tvoje razmišljanje neka vrsta štokholmskog sindrona kao posljedica blizu 100 godina srpske okupacije od 1918 do 1995. Gdje je bošnjačka elita a i običan Narod ubijen i opljačkan.

A isto tako postoji mogućnost da nisi bošnajk i naravno, nebi ti godila bošnjačka dominacina.i to je normalno. I ja da sam srbin, sigurno nebi volio biti u eri poslje 1995. I sigurno bi je bojo povratka stanju koji je postojao prije 1918
Bodkin

#388 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Bodkin »

Pa 90% bosnjacka drzava bosna je itekako moguca. Nije cak ni tesko doci do nje
славянин

#389 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by славянин »

Bodkin wrote:Pa 90% bosnjacka drzava bosna je itekako moguca. Nije cak ni tesko doci do nje
Samo na koliko kvadrata bi to islo..
Sierra club

#390 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

славянин wrote:
Bodkin wrote:Pa 90% bosnjacka drzava bosna je itekako moguca. Nije cak ni tesko doci do nje
Samo teoretski, sa razmjenom teritorija sa HR i SRB, mogo bi dogurat da jedno 35,000 km2 možda 40,000 km2 znači više od albanije, manje od holadije.
insomnia78

#391 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by insomnia78 »

Al razmjenom teritorija :lol:
insomnia78

#392 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by insomnia78 »

Sta, da ti Srbi da’nu Sandzak a ti njima RS? Ono ko Pojas Gaze i Zapadna obala? ‘vamo Hamas tamo Fatah?
славянин

#393 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by славянин »

Sierra club wrote:
славянин wrote:
Samo teoretski, sa razmjenom teritorija sa HR i SRB, mogo bi dogurat da jedno 35,000 km2 možda 40,000 km2 znači više od albanije, manje od holadije.
Sumnjam da bi Bosanski Srbi dali teritorije sa obzirom da su u dejtonu vratili oko Sarajeva teritorije i to urbane itd..Hrvati bi vjerovatno dali kiseljak,vitez,zepce,busovacu i slicno za odcjepljenje hercegovine ... ali sumnjam da moze se bas 70% teritoriie izganjati = mission impossible :roll:
insomnia78

#394 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by insomnia78 »

Kak’i kurac bosanski Srbi vidis da cojk pise Srb
славянин

#395 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by славянин »

insomnia78 wrote:Kak’i kurac bosanski Srbi vidis da cojk pise Srb
Milosevic nije mogao karadzica natjerati da prihvati vens-ovenov plan u ratu pored prijetnje natoa mislis danas da bi Srbi u BiH se ono iselili iz pola RS a dobrovoljno jel ? Logika razum ukljuciti mozak nista vise.
insomnia78

#396 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by insomnia78 »

славянин wrote:
Milosevic nije mogao karadzica natjerati da prihvati vens-ovenov plan u ratu pored prijetnje natoa mislis danas da bi Srbi u BiH se ono iselili iz pola RS a dobrovoljno jel ? Logika razum ukljuciti mozak nista vise.
Jok bolan. Mi njima RS. Oni nama Sandzak.
Ovaj ako ima vise od 15 godina tu me seci
славянин

#397 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by славянин »

славянин wrote:
Koji sandzak onaj u SRB ili CG i kako bi te uvezane teritorije izgledale tj. Na sta bi to licilo - ipak mislim da bi mozda Srbija i dala svoj dio sandzaka (4-5k km2)za RS (nekih 25k km2) pa onda ovaj neka izracuna kvadraturu te Bosnjacke BiH.
insomnia78

#398 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by insomnia78 »

Kolega zaboravio si se ulogovat :lol:
Rekoh ja Pojas Gaze i Zapadna obala. Tamo ‘odza ‘vamo Bakir
Sierra club

#399 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

insomnia78 wrote:Sta, da ti Srbi da’nu Sandzak a ti njima RS? Ono ko Pojas Gaze i Zapadna obala? ‘vamo Hamas tamo Fatah?
Naravno da ne. Niko nije lud. Nebi oni mogli zadržat RS. Jer nezavisna teritorija vrijedi više od teritorije koja je pod kontrolom BiH.

Kolko bi oni dali % RS-a da se odvoje? Mislim više od pola. Njima netrebaju prazna sela u istočnoj BiH. Pogotovo blizu CG. Nebi bilo lako pravit granice. Ali ako izguraju podjelu BiH protiv naše volie došlo bi do toga.
insomnia78

#400 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by insomnia78 »

Jesi ti decko spreman poginuti za to. Ono dok raja ispija kafe po Ze, Sa i Tz, dijaspora se zajebava po forumu a ti odes i pogines?
Post Reply