Katedrala Notre Dame u plamenu
-
Nivelacija
#376 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Napravit ce Macron jos ljepsu, i novi stari most je ljepsi nego stari most, danas se niko ne zali.
- Bloo
- Globalna šefica
#377 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Zar nije i ona u Strasbourgu u gotskom stilu?Connaisseur Karlin wrote:pa jesste vazno, pa i francuzi su vise izrelamirali parisku katerdalu od straburske ,a ova u straburgu je starija i jednako interesantan kao u parizuhadzinicasa wrote:ljubavi, ovo sto si postavila svako informaticki imalo pismen moze klikom zbaviti s Interneta. Nije bas da niko nema blage veze (osim tebeConnaisseur Karlin wrote:
problem je sto nitko nemam blage veze do jucer o ND u Parizu , a deceijama se ND Strazburska posjecuje , pa sam vo ponudila svima da posejte ovu Stazbgurugu, jer im je zao sto nisu posjetili ovu u Parizu) Imas li dodati nesto svoje? Opisati utiske iz ND u Parizu ili te u Strazburgu? Kako i koliko si ti promijenjena izasla iz njih? Neka added value temi?
jesma bila u francusskoj vise puta i opet cu ici, a ND u Parizu vidjela izvana, niesma isla u unutra, jer ne volim goticki stil
to je moj doprinos temi , ne razumijem, sto sam opet zabrljala
- insomnia78
#378 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Pa bolje onda onu u Ransu. Ona je daleko poznatija. A i bila je devastirana u ratuhadzinicasa wrote:ljubavi, ovo sto si postavila svako informaticki imalo pismen moze klikom zbaviti s Interneta. Nije bas da niko nema blage veze (osim tebeConnaisseur Karlin wrote:
problem je sto nitko nemam blage veze do jucer o ND u Parizu , a deceijama se ND Strazburska posjecuje , pa sam vo ponudila svima da posejte ovu Stazbgurugu, jer im je zao sto nisu posjetili ovu u Parizu) Imas li dodati nesto svoje? Opisati utiske iz ND u Parizu ili te u Strazburgu? Kako i koliko si ti promijenjena izasla iz njih? Neka added value temi?
P.s. Nisu iste. De malo proguglaj bolje.
Bgm nije. Evo sad vidim da je ova u Strazburu poslije one u Parizu najposjecenija u Fr
Last edited by insomnia78 on 16/04/2019 22:04, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#379 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Bllo, jeste , isti period izgradnjeBloo wrote:Zar nije i ona u Strasbourgu u gotskom stilu?Connaisseur Karlin wrote:pa jesste vazno, pa i francuzi su vise izrelamirali parisku katerdalu od straburske ,a ova u straburgu je starija i jednako interesantan kao u parizuhadzinicasa wrote: ljubavi, ovo sto si postavila svako informaticki imalo pismen moze klikom zbaviti s Interneta. Nije bas da niko nema blage veze (osim tebe) Imas li dodati nesto svoje? Opisati utiske iz ND u Parizu ili te u Strazburgu? Kako i koliko si ti promijenjena izasla iz njih? Neka added value temi?
jesma bila u francusskoj vise puta i opet cu ici, a ND u Parizu vidjela izvana, niesma isla u unutra, jer ne volim goticki stil
to je moj doprinos temi , ne razumijem, sto sam opet zabrljala
- Connaisseur Karlin
#380 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
za ovu sam cula nakon njihove posjete "teskih" vjernika katolikainsomnia78 wrote:Pa bolje onda onu u Ransu. Ona je daleko poznatija. A i bila je devastirana u ratuhadzinicasa wrote:
ljubavi, ovo sto si postavila svako informaticki imalo pismen moze klikom zbaviti s Interneta. Nije bas da niko nema blage veze (osim tebe) Imas li dodati nesto svoje? Opisati utiske iz ND u Parizu ili te u Strazburgu? Kako i koliko si ti promijenjena izasla iz njih? Neka added value temi?
P.s. Nisu iste. De malo proguglaj bolje.
ali nisam znala za ND u Strazburug da je ovako slicna ND u Parizu
- hadzinicasa
#381 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Samo sto je ona u Strazburu starija i nisu identicne, al‘ isto je to.
- Connaisseur Karlin
#382 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Najstarija , pa nisu identicne, zasto bi bile idneitcne, ali su jako slicne,blsii vremenski periodi, stilovi , sa manjim prmjenama, tocnije receno, nakon ND u Strazburgu , planirane ostale tri u FRAhadzinicasa wrote:Samo sto je ona u Strazburu starija i nisu identicne, al‘ isto je to.
- insomnia78
#383 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Shvatas ti da krovnu konstrukciju ND od milja nazivaju šuma. Hrastovina, stotine ako ne i hiljade greda starihpar stotina godina i tako u nedogled

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#384 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Ovdje je neki bauštelac bacio opušak 
- Connaisseur Karlin
#385 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
insomnia78 wrote:Shvatas ti da krovnu konstrukciju ND od milja nazivaju šuma. Hrastovina, stotine ako ne i hiljade greda starihpar stotina godina i tako u nedogled
insomnia, cijela Venecija lezi na drvenim balvnaima, nevjerovatna " lego" konstrukcija
- skafiskafsnjak
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#388 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Pročitam, pa pogledam ko je napiso, pa opet pročitam...insomnia78 wrote:Najlakse je popljuvati sve
Estagfirulah...
- insomnia78
#389 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Chmoljo wrote:Pročitam, pa pogledam ko je napiso, pa opet pročitam...insomnia78 wrote:Najlakse je popljuvati sve
Estagfirulah...
- Chmoljo
- insomnia78
#391 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Ova predsjednicka budala stvarno rekla kako ce izgraditi jos ljepsu 
- pustopoljina
#392 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Ok, ipak su nam slicni.insomnia78 wrote:Ova predsjednicka budala stvarno rekla kako ce izgraditi jos ljepsu
Karamelo, izvinjavam se.
- Chmoljo
#393 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Nek to isto kaže kad mu hanuma preseli.insomnia78 wrote:Ova predsjednicka budala stvarno rekla kako ce izgraditi jos ljepsu
- arzuhal
#394 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Još je u šoku, pusti čojka...Chmoljo wrote:Pročitam, pa pogledam ko je napiso, pa opet pročitam...insomnia78 wrote:Najlakse je popljuvati sve
Estagfirulah...
- skafiskafsnjak
#395 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Ne spava covjek.... insomniaaaaaarzuhal wrote:Još je u šoku, pusti čojka...Chmoljo wrote:Pročitam, pa pogledam ko je napiso, pa opet pročitam...insomnia78 wrote:Najlakse je popljuvati sve
Estagfirulah...
- Diwan
#396 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Ludilo sa medijskim natpisima
Koje sranje i publicitet se pravi od ovoga:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/zas ... 78873.aspx
Koje sranje i publicitet se pravi od ovoga:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/zas ... 78873.aspx
- Bosanski_kralj
#397 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Da mi je drago što je izgorila, nije.
Da mi je nešto pretjerano žao što je izgorila, pa ne mogu reći da mi je nešto pretjerano žao. Nikakvih konekcija nikad sa njom nisam imao, osim gledanja Kuasimoda dok sam bio dijete.
Da mi je smiješno pa i žalosno da se za jednu građevinu u manje od 24h skupi pola milijarde dolara, jeste mi smiješno toliko da plačem.
I da sreća u nesreći je što nema ljudskih žrtava, to je daleko najbitnije (bar bi trebalo biti) u ovoj priči. Svakako da je dobro da se radi o čistom nemaru radnika, a ne o kakvom terorističkom napadu.
Da mi je nešto pretjerano žao što je izgorila, pa ne mogu reći da mi je nešto pretjerano žao. Nikakvih konekcija nikad sa njom nisam imao, osim gledanja Kuasimoda dok sam bio dijete.
Da mi je smiješno pa i žalosno da se za jednu građevinu u manje od 24h skupi pola milijarde dolara, jeste mi smiješno toliko da plačem.
I da sreća u nesreći je što nema ljudskih žrtava, to je daleko najbitnije (bar bi trebalo biti) u ovoj priči. Svakako da je dobro da se radi o čistom nemaru radnika, a ne o kakvom terorističkom napadu.
- Chmoljo
#398 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Al mi je šega vidjeti kako bi ljudi raspolagali tuđim parama.
Nije ibret potrošiti milione za auta, brodove i kurve, al jebote gdje ćeš za crkvu toliko dati...
Nije ibret potrošiti milione za auta, brodove i kurve, al jebote gdje ćeš za crkvu toliko dati...
- arzuhal
#399 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Ti bi dao milion za crkvu?Chmoljo wrote:Al mi je šega vidjeti kako bi ljudi raspolagali tuđim parama.![]()
ahahahahahahahaha
- Chmoljo
#400 Re: Katedrala Notre Dame u plamenu
Bih da imam milijardu.arzuhal wrote:Ti bi dao milion za crkvu?Chmoljo wrote:Al mi je šega vidjeti kako bi ljudi raspolagali tuđim parama.![]()
ahahahahahahahaha
Al bih dao dva za đžamiju