Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
emmir1

#376 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by emmir1 »

Dino34 wrote::lol:
Dakle, ako podržavaš parade u kojima će homoseksualci šetati gradom, onda si prosperitetan, kulturan i čojk evropljanin. A ako ne podržavaš šetanje istospolnih parova, onda si krezavi štovatelj krim. hobotnice zvane sda. Jesam li to dobro skonto?
ili spika da su trebali u višegrad :-D
Men se čini da su se protivnici parada branili i odbranili od četnika. Dakle, bili su tu kad je trebalo i opet će ako zatreba. Za razliku od njih, zagovornici ovih parada će u slučaju sukoba kidnuti kod tih istih gejeva i slati parole poput one "help bosnia"
Šta znaš, možda ih baš zato podržavaju :mrgreen:

Nije stvar podržavati.

Ja ne podržavam, no apsolutno me ne zanima da li će se održati ili ne.

Ako žele da hodaju, zašto da im neko to brani?

Stvar je u ljudskim pravima a ne paradi.

Ljudi su bolesni, šetaju za svoja prava.

Bolesniji od njih su oni koji će doći da se protive sa željom da ih prebiju palicama.
spreca

#377 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by spreca »

Prpa.ba wrote:Mislim da je, s obzirom na lokacije odakle organizatori i organizatorke dolaze, ipak bolje da se prve parade organizuju u slobodarskoj Banjoj luci, Bijeljini i europejskim dijelovima Mostara. :thumbup:
Sa je nosioc multi kulti :mrgreen: :lol: ...svi oni slave 9 januar i Svetog Bika iz Laktasa
sumirprimus

#378 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

najvaznije bit covjek, zivi i pusti druge da zive, a ne licemjer, a licemjerne su izjave mnogih ..
realna do boli

#379 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by realna do boli »

Nemam nista protiv ljudi koji imaju "drugacije sklonosti". Njihov zivot..
Ali, nece mi nikada biti jasne te parade i njihova svrha. Znamo da ih ima, ok, zivim i pusti cu te da zivis.
Ako ima nekakv problem, rijesi ga u institucijama, ne na ulici. Nekako te parade, po meni, budu parada kica i vise mi lice na karneval u Riju, nego na nesto ozbiljno.
Mozda su nekada imale svoju svrhu..danas, mislim da nemaju.
sumirprimus

#380 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

jebga ako imaju potrebu, a i demokratsko pravo a nikog ne diraju, ko ste vi da im zabranjujete?
moonca

#381 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moonca »

elk wrote:e cuj onog,treba hormone davati i tako "lijeciti" ljude.ja sam mislio da se za takav oblik "devijacije" kod hodze vodi...tacno da im covjek pozeli nekog pedera u familiji.mislim da bi prije prihvatili masovnog ubicu.
Malo je previshe, prihvatiti masovnog ubicu, ipak radije gay- a.

Podrzavam ih ....ali, ne podrzavam parade...zasto im to treba... :roll:
realna do boli

#382 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by realna do boli »

Ja nisam za zabranu..samo ne kontam svrhu tih parada. Bore se za svoja prava, ok..jos nisam skontala koja. Ako su pokrenuli i zatrazili zastitu svojih prava, onda bi mi bilo logicnije da protestvuju protiv vlasti koja im to neomogucava.
Point.

#383 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Point. »

Pustite nek se raja jebe.
sumirprimus

#384 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

prvo pometite u svojim zivotima i sovjim avlijama, pa onda izadjite da cistite u mahalama, malo je rec o licemjeri :lol:
breuer

#385 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by breuer »

spreca wrote:
Dope_Man wrote:Potpuno sam za jednaka prava svih ljudi, sto naravno ukljucuje i gej populaciju, i za to sam da imaju i pravo na brak i usvajanje djece jer znam, kao obrazovan covjek koji se ne vodi oni sto prica komsiluk i hodza, da djeca ne postaju gej u takvim porodicama.

Ali za samu paradu.. nisam. Nisam jer smatram paradu besmislenom, ne mislim da ce parada ikome pomoci na bilo koji nacin, cak moze u ovakvim drustvima samo odmoci onome koga vide u povorci, i pri tom je odlican povod za razne nerede (sjetimo se Beograda).
nemam nista protiv da imaju zvanicni brak ,ali usvajanje djece je nesto drugo.....kako ce se osjecati djeca kad sutra saznaju da su mu babo i "babo" pederi a to ce veoma brzo saznati od svojih vrsnjaka...dali neko razmislja o djecijoj psihi....dali neko pita djecu sta oni hoce i kako ce se nositi cio zivot sa time pa i njihovi potomci koji ce biti prozivani pederima a ni luk jeli ni luk mirisali ali samo zato da se udovolji nekoj populaciji i to koja nista ne doprinosi odrzanju nataliteta
isto tako, potpuno podržavam da im se urede pitanja braka i nasljedstva, ali da usvajaju djecu, pa ako su već rođeni kao homoseksualci kakav im je poriv za djecom?

ona vijest jučer iz Engleske je više nego bolesna, baka rodila sina svom sinu homoseksualcu i njegovom partneru, koji k. :-)
Dr. Kuca

#386 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Dr. Kuca »

Mnogi od vas bi trebali izaci iz ormara svakako, idealna prilika.
mO k3

#387 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by mO k3 »

Prpa.ba wrote:Mislim da je, s obzirom na lokacije odakle organizatori i organizatorke dolaze, ipak bolje da se prve parade organizuju u slobodarskoj Banjoj luci, Bijeljini i europejskim dijelovima Mostara. :thumbup:
:thumbup:
Izasla bi citava popadija na ulice i pocela tuci ko onda 2010 god u beogradu
lajkujMe

#388 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by lajkujMe »

Prvo da kazem da podrzavam paradu ponosa drugo da kazem zasto treba i sta ti ljudi zele.

Prvo homosexualnost nije neprirodna, ta pojava se moze vidjeti kod skoro svake zivotinjske vrste na planeti.
Kod ljudi ta pojava postoji duze od svih religija zajendo duze od prvih pocetaka civilizacije i u tadasnje vrijeme je bila prihvacenija nego danas. Glavni razlog mrznje i odbojnosti prema tim ljudima dolazi iz religije i nepoznavanju tih ljudi.
Svako predpostavlja sta oni rade a kad ih napokon upoznas skontas jednu stvar, ti ljudi nisu nista drugaciji od tebe, mene ili bilo koga drugoga. Rade, educiraju se, idu na derneke, slave isto sto ti i ja, imaju iste probleme kao ti i ja i iste srece kao ti i ja. Ima jedna bitna razlika doduse, ti ljudi su jaci mentalno od mene, od tebe i od.svih drugih, jer njihova ljubav je zabranjena od vecinskog kolektiva, do te mjere da bilo kakva otvorena homoseksulanost po automatizmu znaci fizicko i psihicko maltretiranje, odbacenost od drustva i teske probleme u zivotu. A nisu nikome naudili niti zele zlo ikome samo zele da budu voljeni i da oni vole a to im se ne da.

Ne daju im se osnovna prava koja ja i i svi drugi imamo i uzivamo. A oni ne neka od tih prava su pravo na brak, prava koja proistecu od bracne zajednice, pravo na izrazavanje i kulturu, pravo na zivot u normalnim okolonostima koja oni nemaju.

Jedan od primjera sta ne mogu, ako su u bracnoj ljubavnoj zajednici a jedno je na samrti u bolnici ne daju ti ga posjetiti jer nisi clan familije. Nemas pravo da sahranis svog partnera to su samo neki od primjera.

Nazalost kod nas je problem upravo ta zatucanost gdje je religija na prvom mjestu pa tek tamo negdje daleko pravi pojedinca na svoj zivot.
To je jedan od razloga zasto nam je svima ovako kako jeste u drzavu zatucani smo o tome sta je ispravno a sta nije po visevjekovnim stajalistima bez mogucnosti da pogledamo druge perspektive.
daddy-kool

#389 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by daddy-kool »

:D
breuer

#390 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by breuer »

mO k3 wrote:
dns se u Beogradu parade održavaju nesmetano
sumirprimus

#391 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

bas tako :thumbup:
mO k3

#392 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by mO k3 »

breuer wrote:
mO k3 wrote:
dns se u Beogradu parade održavaju nesmetano
:thumbup: Pa tako i treba da bude !
Prpa.ba

#393 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Prpa.ba »

Red je da Prijedor, Bijeljina i Banja Luka omoguce slobodno iskazivanje seksualnosti svojim, ocito brojnim, sugradjanima alternativnih seksualnih orijentacija. Tuzno je da ta omladina mora dolaziti u Sarajevo na jedan dan u godini da bi bili to sto vec jesu.
Dope_Man

#394 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Dope_Man »

breuer wrote: pa ako su već rođeni kao homoseksualci kakav im je poriv za djecom?
Neznanje na vrhuncu, jos samo reci da su gej i pedofil automatski isto.
Ramzess Veliki

#395 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Najjaci mi je ovaj argument to je prirodna pojava kod svake zivotinjske vrste na planeti.

Znaci LAZ da veca ne moze da bude. To sto se u promociju homoseksualnosti koristi snimak izoliranog plemena majmuna koji se prce izmedju sebe u nedostatku zenki ne mozete koristiti kao dokaz da je homoseksualnost normalna. Dokazite da se muzjaci vukova medjeda lavova karaju izmedju sebe, pa onda povlacite tu pricu.

Vi niste normalni ali moramo zivjeti sa vama. Ali to ne znaci da cemo dozvoliti da diktirate normalnoj ljudskoj zajednici kako ce se ponasati.
Mozete traziti I da vas se registruje kao politicka stranka i trazite svoja prava, zenite se I udajite uopce mi ne smeta. Smeta mi sto ste dosadni i sto svoj poremecaj sirite na zdravoj djecijoj populaciji, sto hocete da drzite predavanja po skolama da je moderno biti derpe i zabijati ga u analni otvor kojem je svrha izbacivanje govana a ne radjanje djece.
Je li anus stvoren za oplodnju? Ima li nervne zavrsetke stvorene sa uzivanje kao penis i vagina? Nije. Kontate???

Normalno je koliko i pedofilija, nekrofilija i druge neprirodne izpoacenosti, ali eto vas tamo pa uzivajte, samo mi ne mlatarajte kitama sa kamiona obuceni u roze suknjice i ne pricajte kako vam uskracujemo slobodu ako nam se to ne svidja.
madner

#396 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by madner »

Ima logika, no budimo realni, moramo kupiti ambasadora :D
Otto24

#397 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Otto24 »

pici wrote:Image
Indira Sinanovic je upoznala svoju istomisljenicu.
Ramzess Veliki

#398 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

realna do boli wrote:Ja nisam za zabranu..samo ne kontam svrhu tih parada. Bore se za svoja prava, ok..jos nisam skontala koja. Ako su pokrenuli i zatrazili zastitu svojih prava, onda bi mi bilo logicnije da protestvuju protiv vlasti koja im to neomogucava.
Pogledaj snimak sa skupstine u Srbiji, ovo je pocetak, poslije idu u skole da drze predavanja kako je normalnije biti gay nego imati vezu sa suprotnim polom, traze prednost prilikom zaposljavanja, traze veca prava nego roditelji sa djecom.
breuer

#399 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by breuer »

Dope_Man wrote:
breuer wrote: pa ako su već rođeni kao homoseksualci kakav im je poriv za djecom?
Neznanje na vrhuncu, jos samo reci da su gej i pedofil automatski isto.
naravno da nisu, al opet mi nije jasno kako imaju poriv za djecom ako su homoseksualci?
broj dva

#400 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by broj dva »

Ramzess Veliki wrote:Najjaci mi je ovaj argument to je prirodna pojava kod svake zivotinjske vrste na planeti.

Znaci LAZ da veca ne moze da bude. To sto se u promociju homoseksualnosti koristi snimak izoliranog plemena majmuna koji se prce izmedju sebe u nedostatku zenki ne mozete koristiti kao dokaz da je homoseksualnost normalna. Dokazite da se muzjaci vukova medjeda lavova karaju izmedju sebe, pa onda povlacite tu pricu.

Vi niste normalni ali moramo zivjeti sa vama. Ali to ne znaci da cemo dozvoliti da diktirate normalnoj ljudskoj zajednici kako ce se ponasati.
Mozete traziti I da vas se registruje kao politicka stranka i trazite svoja prava, zenite se I udajite uopce mi ne smeta. Smeta mi sto ste dosadni i sto svoj poremecaj sirite na zdravoj djecijoj populaciji, sto hocete da drzite predavanja po skolama da je moderno biti derpe i zabijati ga u analni otvor kojem je svrha izbacivanje govana a ne radjanje djece.
Je li anus stvoren za oplodnju? Ima li nervne zavrsetke stvorene sa uzivanje kao penis i vagina? Nije. Kontate???

Normalno je koliko i pedofilija, nekrofilija i druge neprirodne izpoacenosti, ali eto vas tamo pa uzivajte, samo mi ne mlatarajte kitama sa kamiona obuceni u roze suknjice i ne pricajte kako vam uskracujemo slobodu ako nam se to ne svidja.
Nisi ni ti normalan pa neko mora ziviti i sa tobom.
Locked