jebte zamisli zidove da su trazili 40tih unaprijed plate za formiranje izraela
Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
-
sumirprimus
#376 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
ne mora ni sredit, kako napravimo tako ce i bit 

Last edited by sumirprimus on 21/02/2019 14:24, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#377 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Poenta je da se prvo treba riješiti ovaj problem koji si i ti sam detektovao da bi se pričalo o bilo čemu drugom.512MB wrote:Ako je tako onda sve pet, podrzavam. Samo onako usput, jedna USA uvozi strucnjake iz citavog svijeta i placa ih masno, a BiH ih ne treba, ajde neka bude tako...
Znaš to i ti, nego si mudro servirao - zakuhajte malter, eto mene s ciglom
Lahko ćemo i za uvozne stručnjake, međutim treba riješiti mito, korupciju, komplikovani državni aparat...
-
sumirprimus
#378 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
pravi bosnjo.
tamo ga krenulo pa sad misli ovde bi sve sam sredio.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#379 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Bosna je formirana, haman, već i 25 godina.sumirprimus wrote:ne mora ni sredit, kako napravimo tako ce i bit
jebte zamisli zidove da su trazili 40tih unaprijed plate za formiranje izraela![]()
-
sumirprimus
#380 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
nismo mi nju jos formirali, nego zivimo sa posljedicama nerada i nepostojanja jasnog cilja i plana kako je napravit i ko po obicaju sa naknadnom pameti zakasnili na sve vozove.Jimmy McNulty wrote:Bosna je formirana, haman, već i 25 godina.sumirprimus wrote:ne mora ni sredit, kako napravimo tako ce i bit
jebte zamisli zidove da su trazili 40tih unaprijed plate za formiranje izraela![]()
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#381 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Granice imamo, himnu imamo, teritoriju imamo, zastavu imamo, suverenitet imamo, Ustav imamo, priznanje drugih država imamo, legalno i demokratski izabranu vlast imamo. Ja bih rekao da imamo formiranu državu, a sad drugi par opanaka je što u njoj osim mržnje i zlobe ništa ne funkcioniše.
-
Seyfo
#382 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Đimi, u pravu si. Formalno-pravno je tako,ali države i sistema nema u praksi. Taman koliko je u onom sistemu bilo, sad je nema.
-
Fudo387
#383 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Drugo dan bi rek’o, jebo ti ovo, i uclanio se u sda.sumirprimus wrote:pravi bosnjo.
-
sumirprimus
#384 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
ma pojeli bi ga za marendu do podneFudo387 wrote:Drugo dan bi rek’o, jebo ti ovo, i uclanio se u sda.sumirprimus wrote:pravi bosnjo.
nista licno
-
Seyfo
#385 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
I još bi dodao: život je prekratak.Fudo387 wrote:Drugo dan bi rek’o, jebo ti ovo, i uclanio se u sda.sumirprimus wrote:pravi bosnjo.
To sam previše puta čuo od povratnika, naročito povratnika u pi si koji su onda prešli u FBiH.
-
Fudo387
#386 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Imas na papiru, u stvarnosti je poluprotektorat na kojem cunu silji mali milion stranih interesa, sto preko ambasada, sto preko dobrog dijela populacije koji je ne dozivljava kao svoju drzavu i najradije bi je prikacili komsijama.Jimmy McNulty wrote:Granice imamo, himnu imamo, teritoriju imamo, zastavu imamo, suverenitet imamo, Ustav imamo, priznanje drugih država imamo, legalno i demokratski izabranu vlast imamo. Ja bih rekao da imamo formiranu državu, a sad drugi par opanaka je što u njoj osim mržnje i zlobe ništa ne funkcioniše.
Cini mi se da si i ti izrazio zelju za ovim zadnjim.
-
Fudo387
#387 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Staro pravilo, ako ih ne mozes pobijediti, pridruzi im se, kud svi turci tu i mali jomu.sumirprimus wrote:ma pojeli bi ga za marendu do podneFudo387 wrote:Drugo dan bi rek’o, jebo ti ovo, i uclanio se u sda.sumirprimus wrote:pravi bosnjo.
tamo ga krenulo pa sad misli ovde bi sve sam sredio.![]()
nista licno
-
sumirprimus
#388 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
problem je ugao gledanja. i djelovanja.
- 512MB
#389 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Kakav povratak? Ja bih dosao da odradim projekat, eficijentno i bez milosti. Cist racun duga ljubav. Pa ja sam kroz svabsku skolu prosao, a ne prasinarsko dzamijsku. Al Toma kaze ko nas jebe dijasporase, ima u BiH strucnjaka dovoljnoSeyfo wrote:I još bi dodao: život je prekratak.Fudo387 wrote:Drugo dan bi rek’o, jebo ti ovo, i uclanio se u sda.sumirprimus wrote:pravi bosnjo.
To sam previše puta čuo od povratnika, naročito povratnika u pi si koji su onda prešli u FBiH.
-
Fudo387
#390 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Dobro je Hans,512MB wrote: Kakav povratak? Ja bih dosao da odradim projekat, eficijentno i bez milosti. Cist racun duga ljubav. Pa ja sam kroz svabsku skolu prosao, a ne prasinarsko dzamijsku. Al Toma kaze ko nas jebe dijasporase, ima u BiH strucnjaka dovoljno
O kakvom projektu konkretno pricas?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#391 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Samo bih da demantujem, ne kaže to Toma.512MB wrote:Al Toma kaze ko nas jebe dijasporase, ima u BiH strucnjaka dovoljno
Kako nema, pa iz BiH masovno idu inžinjeri, doktori, ekonomisti, znači da ima.
To nikako ne znači ''ko jebe dijasporaše'', samo mislim da ti ponuda nije fer.
Počistite prvo avliju, pa eto i nas.
-
Fudo387
#392 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Dobro majke ti, imas li ti ikakve ovlasti da onog bolesnika gore umlatis?Tomahawk11 wrote:Samo bih da demantujem, ne kaže to Toma.512MB wrote:Al Toma kaze ko nas jebe dijasporase, ima u BiH strucnjaka dovoljno
- 512MB
#393 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Jesi siguran? Kolko me sjecanje sluzi, a dok sam bio mladji, karindzanja je bilo vice versaVolim meso wrote:jedino masovno možete slat žensku rodbinu na kurac ovamo a ionako samo to i traže kad dođu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#394 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Fudo387 wrote: Dobro majke ti, imas li ti ikakve ovlasti da onog bolesnika gore umlatis?
Kojeg
-
Fudo387
#395 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
A jbg...Tomahawk11 wrote:Fudo387 wrote: Dobro majke ti, imas li ti ikakve ovlasti da onog bolesnika gore umlatis?
Kojeg
Pustili ste ga da pise bljuvotine, i k’o da cekate da se neko upeca i spomene mu uzu i siru rodbinu, pa da opet zaginem.
-
Seyfo
#396 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Oj Hansa našeg,iz švapsko-bečke škole, što uze fursata !
Pa moja teza je i bila da bi smatrao da je život prekratak da bi se vratio i ostao. I došao bi, palamudio, uzeo pare i zbrisao, baš kao i recimo svi visoki predstavnici i bjelosvjetski hohštapleri koji su ovuda prodefilovali od rata naovamo. I to je meni ok, naravno, takva nafaka bila.
Izazov je, po meni, neko je vani mnogo uspješan, dođi, iskoristi znanje(napravi nešto), zaradi (što da ne), i ostani da uživaš u plodovima svog rada. Ha ya
Pa moja teza je i bila da bi smatrao da je život prekratak da bi se vratio i ostao. I došao bi, palamudio, uzeo pare i zbrisao, baš kao i recimo svi visoki predstavnici i bjelosvjetski hohštapleri koji su ovuda prodefilovali od rata naovamo. I to je meni ok, naravno, takva nafaka bila.
Izazov je, po meni, neko je vani mnogo uspješan, dođi, iskoristi znanje(napravi nešto), zaradi (što da ne), i ostani da uživaš u plodovima svog rada. Ha ya
- 512MB
#397 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Pa svako treba svoj dio posla odradit, ne vidim druge opcije. Neces zvat onog momka iz Boinga da ganja SDA misheve po dzamijama. Nekog vida kolaboracije mora bit..Tomahawk11 wrote:Samo bih da demantujem, ne kaže to Toma.512MB wrote:Al Toma kaze ko nas jebe dijasporase, ima u BiH strucnjaka dovoljno
-
normala brate
#398 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Jimmy McNulty wrote:Granice imamo, himnu imamo, teritoriju imamo, zastavu imamo, suverenitet imamo, Ustav imamo, priznanje drugih država imamo, legalno i demokratski izabranu vlast imamo. Ja bih rekao da imamo formiranu državu, a sad drugi par opanaka je što u njoj osim mržnje i zlobe ništa ne funkcioniše.
Ja u ponedjeljak reko da prošetam, kad ono puni kafici piju se kafe s kiselom novi mobiteli na stolovima original jakne i cvike na glavama.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#399 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Kako smo došli do toga da je moj dio posla govnjivom motikom na SDA, a tvoj fini radovi?512MB wrote: Pa svako treba svoj dio posla odradit, ne vidim druge opcije. Neces zvat onog momka iz Boinga da ganja SDA misheve po dzamijama. Nekog vida kolaboracije mora bit..
Aha, ti već odredio da si ti ''momak iz Boeinga'', a ja irget
Kad već pričaš o kolaboraciji, najbolje je da i vi i mi zapnemo svim silama da ove potisnemo u tamni budžak BiH, pa ćemo onda ko će kakav prosperitet donijeti.
- 512MB
#400 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Sto bi znacilo u prevodu dodji iskoristi jeftinu radnu snagu i obogati se.Seyfo wrote: Izazov je, po meni, neko je vani mnogo uspješan, dođi, iskoristi znanje(napravi nešto), zaradi (što da ne), i ostani da uživaš u plodovima svog rada. Ha ya