RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Locked
commendatore

#376 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by commendatore »

Tomahawk11
Globalni moderator

#377 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Tomahawk11 »

Maraschino wrote:Uvijek isti bi ratovali i isti koji ne bi. :-)
Haj mu znaj, možda bi to ovaj put i bilo tako...pošalje je naš iz St. Luisa na Grahovo, pa onda njihov iz Čikaga na Visoko.
horkesh

#378 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by horkesh »

Niko ovdje nije ni rekao da bi ratovao, mada, barem ja, upozoravam da bi moglo doći i do toga i da i to treba imati u vidu. Ako ništa, da se dignu krediti za kurseve njemačkog na vrijeme :lol:

S druge strane, sve bivše veterane ovakve teme okupe. Sad će opet neko reći kako uvijek ima pun rezervoar i tome slično :-)

Ne mogu im ni zamjeriti, oni su svoje odradili, a barem kažu odmah šta je i kako je. Najviše bih se bojao onih koji bi odmah rekli da bi išli ratovati.
Maraschino

#379 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Maraschino »

Tomahawk11 wrote:
Haj mu znaj, možda bi to ovaj put i bilo tako...pošalje je naš iz St. Luisa na Grahovo, pa onda njihov iz Čikaga na Visoko.
Tu ne bi ni NATO stit pomogao. :D

...a da se oni probaju tamo razracunat?
SmokingMan

#380 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by SmokingMan »

90% ih ne bi.I oni što govore da bi,nisu sigurni,to su samo trenutni emotivni patriotski ispadi,moj jarane kada se zapuca,pa skontaš da možeš izgubiti glavu.Psuješ sebe,psuješ druge,tražiš mišiju rupu u koju bi se momentalno mogao zavući.Eh još kada se sjetiš da si mogao sjesti na onaj avion za Kanadu,dođe ti da uzmeš metar ipo užeta i objesiš se. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#381 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Tomahawk11 »

Maraschino wrote:
...a da se oni probaju tamo razracunat?
Nisu budale. Ovdje smo već navikli na to.
A i ne daju Ameri, Nijemci, Austrijanci i ostala bratija da se puca kod njih.
mishic

#382 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by mishic »

Ta pozicija bila bi daleko povoljnija od one kada nas zaskočila četnizirana JNA. Oni su tada rasporedili oklopna sredstva i artiljriju na sve dominantne pozicije i najveće pogibije i stradanja i dogodili su se u periodu dok nismo uspostavili linije.
A kada se to dogodilo četnici u prkos ogromnoj prednosti u naoružanju su ga debelo ispušili. Ovaj put pušiona bi bila definitivna. A raspoloženja za sahranu četniteta RS ne nedostaje.
sumirprimus

#383 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by sumirprimus »

славянин wrote:
denimb wrote:A jedno pitanje, mislim onako...a zasto je svako ko bi ratovao za BiH budala ?
Image
Kazu slika vrijedi 1000 rijeci.
Gledaj ljepojke medju ruzdijama..
palermo

#384 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by palermo »

Grean wrote:
Zasto juznokiprani ne ratuju sa sjeverokipranima nego ih zaboli q?

Naravno za takav stav MZ se treba izboriti da odvojeni mole one od kojih su se odvojili da se ponovo ujedine.
Misliš da se može RS izboriti za poziciju kao što je imaju južnokiprani ??
horkesh

#385 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by horkesh »

palermo wrote:
Grean wrote:

Naravno za takav stav MZ se treba izboriti da odvojeni mole one od kojih su se odvojili da se ponovo ujedine.
RS je u tom scenariju sjeverni Kipar :)
palermo

#386 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by palermo »

horkesh wrote:
palermo wrote:
Grean wrote:

RS je u tom scenariju sjeverni Kipar :)
ma skontao sam ja to.... :D možda je RS-sjeverni kipar, ali je problem što se ne može nikakva paralela povući između nas i južnog kipra.....
Jack Be Nimble

#387 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Jack Be Nimble »

Znaci taman vrijeme prodavati kucu i stan. :sretan:
horkesh

#388 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by horkesh »

Jack Be Nimble wrote:Znaci taman vrijeme prodavati kucu i stan. :sretan:
Požuri dok ne završe svu ovu novogradnju u 2019, past će cijene.
basar

#389 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by basar »

Vojne uniforme, automati na entitetskoj granici. Fino Bgm.

Mirno spavajte, potpisuj Alija nek je ko avlija.
General War

#390 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by General War »

Tomahawk11 wrote:
Ma jasta, ja se sjecam 92, te nije to njihov rat, te gdje ce komsija na komsiju, kako ce se to bosna dijelit, i tad aliji jebavali mater...i sta bi, za par mjeseci vise ljudi nego oruzja...samo budala moze misliti da se to opet sve nebi ponovilo.
Zivo mi se j.be za bakira i ostalu stoku sitnog zuba... budu i prodju, ali zemlja se ne daje ovako kako neki misle, posebno na ovakav nacin, i ako trebamo za vratove bolje ja nego moje djete u sumu...postaje iritirajuce ovo naricanje od nekih nazovi " osvjestenih patriota" ..nebi on ovo, nebi on ono..
basar

#391 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by basar »

Svoje nedam, tuđe neću. Posjedujem imovinu i u Sarajevu i u genocidnoj.
Jebo vas više i Bakir i SDA i ostale priče. Pa nije država Bakir i SDA.

Štititi svoje i boriti se za svoje je plemenita stvar. Rat mrzim, ali ako te neko napada i jebe- da izvineš, pa ćeraćemo se. Ne daj na se, što bi rekli.
Last edited by basar on 29/01/2019 21:10, edited 1 time in total.
horkesh

#392 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by horkesh »

General War wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ma jasta, ja se sjecam 92, te nije to njihov rat, te gdje ce komsija na komsiju, kako ce se to bosna dijelit, i tad aliji jebavali mater...i sta bi, za par mjeseci vise ljudi nego oruzja...samo budala moze misliti da se to opet sve nebi ponovilo.
Zivo mi se j.be za bakira i ostalu stoku sitnog zuba... budu i prodju, ali zemlja se ne daje ovako kako neki misle, posebno na ovakav nacin, i ako trebamo za vratove bolje ja nego moje djete u sumu...postaje iritirajuce ovo naricanje od nekih nazovi " osvjestenih patriota" ..nebi on ovo, nebi on ono..
:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#393 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Tomahawk11 »

Dobro je dok ima interneta.
Ako ukinu, belaj.
vernes81

#394 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by vernes81 »

Ja dobre emisije :D .
Nista, ja pristavio da se skida Call of Duty.
To nek bude neki prvi korak :izet: :bih:
155_mm

#395 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by 155_mm »

mozda ne bi bilo lose pomenuti da je 1991/92. odprilike 0.1% vojnosposobnih tadasnjih Muslimana bilo spremno dobrovoljno ici u rat.

po ovim forumu je nekih ca. 1% bosnjaka spremno dobrovoljno se boriti za bioloski opstanak. to je 10 puta vise nego Muslimana devedesetih.

ja tu vidim ogroman napredak.
Seyfo

#396 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Seyfo »

Obicno se atmosfera dovede pred ratno stanje i pred otcjepljenje pi si entiteta uoci izbora. Prodju izbori, prica o ratu pije vode,i onda se sve zaboravi. Ovaj put su se dosjetili pokrenuti staru pricu u dnevno-politicke svrhe. I onda neko uslika na prelazu entiteta duge cijevi i svaka sumnja je otklonjena. Ma dajte molim vas....
General War

#397 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by General War »

Tomahawk11 wrote:Dobro je dok ima interneta.
Ako ukinu, belaj.
Jest, bio internet i 93 kad sam ja otisao u vojsku, ne znam za druge, nisam se tad bojao a posebno sad, samo za buducnos svog i druge djece...a qurac im ostavljamo.
ninjahepek

#398 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by ninjahepek »

Moram postat opet, jbg, nisam imao namjeru naredne 4 godine al hajde.

I. Sarajevo/Dobrinja: Maskirani specijalci zaustavljaju (i legitimišu) građane, iz MUP-a RS tvrde sve normalno
Redakciju portala Radiosarajevo.ba kontaktiralo je nekoliko građana, koji su na granici dva entiteta prema sarajevskom naselju Dobrinja, primijetili pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kako su obučeni u maskirne uniforme, s kapama na glavi i drugim cijevima, te zaustavljaju i legitimiraju vozače koji namjeravaju prijeći entitetsku granicu.

Mnogi, koji su nam se javili i koji su prolazili svojim vozilima bili su iznenađeni, a pomalo i zabrinuti reakcijom pripadnika MUP-a RS, koji su kontrolirali vozače i vozila u maskirnim uniformama, s kapama na glavi.

Kontaktirali smo dežurnog operativnog u MUP-u RS u Istočnom Sarajevu, da bismo dobili informaciju više.

"Upoznati smo sa dešavanjima naših snaga i riječ je u uobičajenim dnevnim aktivnostima koji se provode na međuentitetskoj granici", kazao je za Radiosarajevo.ba dežurni operativni u MUP-u RS Istočno Sarajevo.
denimb

#399 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by denimb »

Pa zato sam i pitao zasto je po nekim ljudima automatski budala onaj ko bi branio sebe, svoju imovinu i drzavu. Zivim u gradu gdje mi na dvije strane nekih 20tak kilometara od kuce stavljaju punktove isti oni koji su me drzali u okruzenju 18 mjeseci...i sad ja budala ako kazem da sam "spreman" za njih.
Ne znam da li bi otisao ili bi se borio u slucaju takvih sranja, ali sam spreman za obje varijante, pa neka kaze da sam budala ko hoce, i neka se ismijava po forumu...a pola tih gleda na discovery preperse po americi i klima glavom potvrdno :-)

Uci u NATO sto prije, i to je to.
Fudo387

#400 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Fudo387 »

ninjahepek wrote:Moram postat opet, jbg, nisam imao namjeru naredne 4 godine al hajde.

I. Sarajevo/Dobrinja: Maskirani specijalci zaustavljaju (i legitimišu) građane, iz MUP-a RS tvrde sve normalno
Redakciju portala Radiosarajevo.ba kontaktiralo je nekoliko građana, koji su na granici dva entiteta prema sarajevskom naselju Dobrinja, primijetili pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kako su obučeni u maskirne uniforme, s kapama na glavi i drugim cijevima, te zaustavljaju i legitimiraju vozače koji namjeravaju prijeći entitetsku granicu.

Mnogi, koji su nam se javili i koji su prolazili svojim vozilima bili su iznenađeni, a pomalo i zabrinuti reakcijom pripadnika MUP-a RS, koji su kontrolirali vozače i vozila u maskirnim uniformama, s kapama na glavi.

Kontaktirali smo dežurnog operativnog u MUP-u RS u Istočnom Sarajevu, da bismo dobili informaciju više.

"Upoznati smo sa dešavanjima naših snaga i riječ je u uobičajenim dnevnim aktivnostima koji se provode na međuentitetskoj granici", kazao je za Radiosarajevo.ba dežurni operativni u MUP-u RS Istočno Sarajevo.
PusCaj Hatica iz zatvora nek’ to rasCera.
Locked