Venecuela

Post Reply
Point.

#376 Re: Venecuela

Post by Point. »

rajv0sa wrote:
Ja putina nikad nisam nešto specijalno branio, drago mi je što su intervenirali u Siriji i to je to. Smeta i meni što se na RT stalno vrte neki islamofobcni clanci gdje u komentarima sve vrvi od evropske i americke ultra desnice koja bi protjerivala muslimane u pustinju. Msm znam zašto to radi, ali opet to nije okej. A za "mule" ne možemo na istoj ravni raspravljat dok god je takav orijentalisicki pristup Iranu kao da smo u 18 stoljeću pa se govori o nekom crnom Turcinu i zamotanim mulama. Iran ima svoj parlament, predsjednika sve demokratske institucije. Iranom ne upravljaju "mule". Posebno mi je iritantno da ljudi iz Bosne koji ako nisu muslimani onda su odrasli uz iste koriste takve termine. Mula jusuf i dahije su dio nekog drugog folklora.
Pa dobro, ne bih baš rekao da "mule" ili ti ajatola ne upravlja Iranom.
The Iranian president has limited power compared to the Supreme Leader Khamenei. The current longtime Supreme Leader, Ali Khamenei, has been issuing decrees and making the final decisions on the economy, environment, foreign policy, education, national plannings, and everything else in the country. Khamenei also outlines elections guidelines and urges for the transparency, and has fired and reinstated presidential cabinet appointments. Key ministers are selected with the Supreme Leader Ali Khamenei's agreement and he has the ultimate say on Iran's foreign policy. The president-elect is required to gain the Leader Khamenei's official approval before being sworn in before the Parliament (Majlis). Through this process, known as Tanfiz (validation), the Leader agrees to the outcome of the presidential election. The Supreme Leader is directly involved in ministerial appointments for Defense, Intelligence and Foreign Affairs, as well as other top ministries after submission of candidates from the president. Iran's regional policy is directly controlled by the office of the Supreme Leader with the Ministry of Foreign Affairs' task limited to protocol and ceremonial occasions. All of Iran's ambassadors to Arab countries, for example, are chosen by the Quds Corps, which directly reports to the Supreme Leader.
Ali nije tema, ne bih više začatavao ovu temu.
Krokodajl

#377 Re: Venecuela

Post by Krokodajl »

General zračnih snaga Francisco Yanez objavio video u kojem daje zakletvu samoproglašenom predsjedniku Venecuele Juanu Guaidu.
salik79

#378 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Point. wrote:
rajv0sa wrote:
Ja putina nikad nisam nešto specijalno branio, drago mi je što su intervenirali u Siriji i to je to. Smeta i meni što se na RT stalno vrte neki islamofobcni clanci gdje u komentarima sve vrvi od evropske i americke ultra desnice koja bi protjerivala muslimane u pustinju. Msm znam zašto to radi, ali opet to nije okej. A za "mule" ne možemo na istoj ravni raspravljat dok god je takav orijentalisicki pristup Iranu kao da smo u 18 stoljeću pa se govori o nekom crnom Turcinu i zamotanim mulama. Iran ima svoj parlament, predsjednika sve demokratske institucije. Iranom ne upravljaju "mule". Posebno mi je iritantno da ljudi iz Bosne koji ako nisu muslimani onda su odrasli uz iste koriste takve termine. Mula jusuf i dahije su dio nekog drugog folklora.
Pa dobro, ne bih baš rekao da "mule" ili ti ajatola ne upravlja Iranom.
The Iranian president has limited power compared to the Supreme Leader Khamenei. The current longtime Supreme Leader, Ali Khamenei, has been issuing decrees and making the final decisions on the economy, environment, foreign policy, education, national plannings, and everything else in the country. Khamenei also outlines elections guidelines and urges for the transparency, and has fired and reinstated presidential cabinet appointments. Key ministers are selected with the Supreme Leader Ali Khamenei's agreement and he has the ultimate say on Iran's foreign policy. The president-elect is required to gain the Leader Khamenei's official approval before being sworn in before the Parliament (Majlis). Through this process, known as Tanfiz (validation), the Leader agrees to the outcome of the presidential election. The Supreme Leader is directly involved in ministerial appointments for Defense, Intelligence and Foreign Affairs, as well as other top ministries after submission of candidates from the president. Iran's regional policy is directly controlled by the office of the Supreme Leader with the Ministry of Foreign Affairs' task limited to protocol and ceremonial occasions. All of Iran's ambassadors to Arab countries, for example, are chosen by the Quds Corps, which directly reports to the Supreme Leader.
Ali nije tema, ne bih više začatavao ovu temu.
Nije bas ovako kao iz tvog citata. Ali, sto ti rece, da ne zacatavamo. Recimo i da jeste ovako, otidji i pogledaj drustveno-politicko uredjenje Velike Britanije, pa uporedi s ovim sto si citirao.

A o "korporokratiji", ili "oligarhokratiji", kako je Jimmy Carter nazva, je suvisno i govoriti.
jeza u ledja

#379 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

Krokodajl wrote:Ljudima koji šire zapadnu propagandu smetaju oni koji šire istočnu propagandu.

O tempora o mores...

Forum služi razmjeni mišljenja, stavova, ideja o raznim temama, i sama ideja foruma kao i u antičkoj Grčkoj i Rimu i jeste da se tu okupe ljudi da kaže što misle.

Polazeći od toga da svi ne mislimo isto, hvala Bogu, dolazimo do toga da će neko koristiti RT neko BBC neko CNN a neko Figaro kao izvor.

Tako da, ako je neko došao na forum da sazna "istinu" i eto kao nasjeo na bilo čiju propagandu i eto indoktriniralo ga na forumu jer je čitao vijesti sa ove ili one stranice, onda za toga i nije forum nego candy crush na FB.
Nije pitanje “razlicitih misljenja”, vec uloge odredjenih forumasa na ovakvim temama.
Znaci nas 100 palamudi o necemu, a jedan tu po zadatku, i to stanca postove ko na traci. Nije to tako samo na politici, takvih ljudi ima i na drugim temama, rade za neku firmu/stranku/klub o kojem je rijec, pa sluze tu da stancaju postove u superlativima.

Samo sto je ovdje u pitanju ozbiljna stvar, globalni igraci, i to danas dodje i u nase selo, do nasih monitora. Ono sto su prije radili ogromni medijski koglomerati danas moze raditi i neki kilobajt iz svoje sobe u stanu svojih roditelja. Naravno, neki su bolji u tome od drugih.

Sto se tice “zapadne propagande”, takvo nesto kao paralela ovim drzavnim projektima Rusije, Irana, Turske, ne postoji, barem ne kod nas. Siguran sam da postoji u drzavama gdje je neko komesanje, tipa Venecuela ili na BI, Ukrajina, ali i to sumnjam da ima obim ovoga sto danas rade Rusi. Na Zapadu ne postoji jedan vodja, jedna struja, jedan cijeli drzavni aparat koji radi sinhronizovano saljuci jednu poruku. Jebote otvoris temu o Rusiji, Iranu, ili stara tema o Venecueli, one sluze za reklamu tih zemalja i njihovih sistema, i odbranu istih od upadica nas ostalih. Otvoris pak temu o Americi, tamo se vjecito svadjamo medjusobno o tome sta i kako treba u Americi. Kad nemo uleti da nesto kritikuje (znaci cak i nevezano za debila koji sad sjedi u BK), mi ne skacemo uvijek automatski da branimo tu stvar, vec se znamo i sloziti i sami kritikovati. Kad na temi o Iranu neko pak napise nesto kriticno, neki tamo dobiju dojavu da se uloguju na forum i napisu nesto u odbranu toga. (htio bih ovdje staviti neki zajebantski smajli, ali ja mislim da se ovo doslovce ovako dogadja)

Stoga, nije u pitanju razmjena misljenja, vec upadanje na forum ljudi kojima je to doslovce posao, zadatak. Kad znas da je to tako, onda neces ni ono sto pisu nuzno gledati na isti nacin, cak i onda kada se slazes s njima, ili kad jednostavno iznose neke obicne fakte ili vijesti.
U takvim vremenu zivimo, jbg, i vrijeme je da to ljudi shvate.

Mislim da se tek otkriva obim ovog drzavnog projekta Rusije. Ljudi doslovce deru fejk njuz propagndom svugdje u svijetu. U bilo kojoj zapadnoj zemlji, na Balkanu, BI, vjerovatno i u Aziji, J. Americi. Odasilju se vijesti i ideje, interesi koji promovisu anti-zapadne stavove i naravno proruske ideje. Od vojske, preko ekonomije, do promovisanja drustvenih vrijednosti. Ali ne samo preko regularnih medija, gdje znas ko govori, vec i ovako, anonimno, pa ti sad kontas vidi stvarno, mozda imas pravo... Na taj nacin imaju ogroman uticaj na dnevno-politicka desavanja u raznim zemljama. Mislim da sto se tice socijalnih mreza, da su Ameri daleko iza Rusa, jer sve to dodje od njih je preglomazno i previse uocljivo. Rusi ulijecu granularno, fuserski, jeftino, navrat-nanos, nekad i komicno, naivno, djecije, i zato to funkcionise jer prolazi ispod radara. Ali ima efekta. :wink:
Samprotivsviju

#380 Re: Venecuela

Post by Samprotivsviju »

Meni ljudi koji podrzavaju Rusiju i njenu vansjku politiku nikako nisu jasni :-) ako nista iz BiH prespektive :-)
eltroxin

#381 Re: Venecuela

Post by eltroxin »

Samprotivsviju wrote:Meni ljudi koji podrzavaju Rusiju i njenu vansjku politiku nikako nisu jasni :-) ako nista iz BiH prespektive :-)
Nije ti jasno zato sto se ne razumijes u sahovsku partiju koja se odvija na svjetskoj sahovskoj tabli. Ne mozes da sagledas siru sliku pa tek onda izvuces zakljicke. Sve informacije koje imas su od mainstream medija. :evil:
sarajevoxxxx

#382 Re: Venecuela

Post by sarajevoxxxx »

eltroxin wrote:
Samprotivsviju wrote:Meni ljudi koji podrzavaju Rusiju i njenu vansjku politiku nikako nisu jasni :-) ako nista iz BiH prespektive :-)
Nije ti jasno zato sto se ne razumijes u sahovsku partiju koja se odvija na svjetskoj sahovskoj tabli. Ne mozes da sagledas siru sliku pa tek onda izvuces zakljicke. Sve informacije koje imas su od mainstream medija. :evil:
Evo malo materijala za širu sliku o Rusima, treba tu sliku dobro izoštriti, ne smije ništa faliti:

“Zbog ruskog veta rezolucija o Srebrenici na Vijeću sigurnosti UN-a nije usvojena”

“RUSIJA KONTRA SVIH: Cijeli svijet pozdravlja presudu Mladiću - jedino su Rusi ogorčeni!
Osuđujuća presuda Ratku Mladiću naišla je na jednodušnu podršku zapadnih vlada, istaknutih intelektualaca i novinara, a negativno reakcije na presudu čule su se samo u Rusiji koja se od prvog dana uspostave Haškog tribunala protivila njegovom radu tvrdeći da je osnovan kako bi se kažnjavali samo Srbi.”

“Guskova: Rusija Ratka Mladića smatra junakom...”

“prije 2 dana · Rusi žele da Mladić i Karadžić izađu van. Ništa nije nemoguće. I na sudu rade ljudi koji rade greške – izjavio je sudac Flügge.”

“Rusija intenzivno lobira za promjene prvostepenih presuda Karadžiću i Mladiću”
Nadzornik

#383 Re: Venecuela

Post by Nadzornik »

Ja podrzavam Madura i Rusiju iz Austrijske persperktive tj. sa moje tacke gledista i protiv sam NATO pakta kao i zemlja u kojoj zivim.

Veliki Putinovi prijatelji,predsjednik i podpredsjednik Austrijske vlade Kurz i Strache sa Putinom... :thumbup:

Image
Kikibombona

#384 Re: Venecuela

Post by Kikibombona »

jeza u ledja wrote:
rajv0sa wrote:A ova tema posebno :mrgreen: Ti francuz, šveđanin, onaj drugi amerikanac i pokoji islamofob (koji je na drugim temama etiketiran od tih gore pomenutih komunjarom i antiBošnjakom) glavni (jedini) akteri. Hajte molim vas :mrgreen: Msm i ja bezveze dangubim ovdje, al me trigeruje tako to bezvezno etiketiranje i neki pogled sa visine.

A Venecuela mi je da izvineš tek na trećem mjestu.
Pa eto ti pises proiranski, imas ajatolahe nake na avataru, pa ti nikad nisam tako nesto napisao. Ni tebi ni onom Krokodajlu, kako se zove.

Kad neko provodi dane postavljajuci linkove sa nekih shlj stranica, i tako godinama, covjek se zapita, jelde?
Jos sa saznanjima zadnjih par godina o velicini tog ruskog drzavnog projekta, neke stvari postanu jasnije.
Pa ljudima se na fejsbuk individualno salju fake news, a ti se pitas kako to. Pa fino. Evo ti primjera iznad.
Nema nikakve sumnje da na forumu imamo iranske i ruske placenike. Ne bih nikoga etiketirao ali je sigurno da neki forumasi rade za pomenute drzave.

U Sarajevu ima nekoliko iranskih organizacija koje okupljaju prilcan broj Bosanaca.

Jedna o njih je Mula Sadra

https://mullasadra.ba

Druga je Ibn Sina

http://www.ibn-sina.net/index.php

Tu su iranski mediji

http://balkan.sahartv.ir

Iranci su vec preobratili solidan broj bosanskih muslimana na siitsku interpretaciju islama, iransku.drzavnu vjeru. Jedan od lidera bosanskih siita u BiH je Abdulah Sabar. Iranci isto tako odrzavaju dobre odnose sa sufijskim autoritetima u BiH.

Iranci nesumnjivo rade i imaju dosta svojih ljudi u BiH.

Evo sta o tome kaze jedan zabrinuti bosanski imam :D

https://m.youtube.com/watch?v=69avxfCDeCM

Isto je sa Rusima koji preko Sputnjika sire propagandu na Balkanu.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#385 Re: Venecuela

Post by japin_mutapi »

kiki :thumbup: :bih:
salik79

#386 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Ko placa kurdske propagandiste?! Posto rade za interese Amerike i Izraela, pretpostavljam da sredstva dolaze odatle...Tanko da sta Kurdi mogu finansirati.
Kikibombona

#387 Re: Venecuela

Post by Kikibombona »

japin_mutapi wrote:kiki :thumbup: :bih:
Da se razumijemo, nemam nista protiv da neko radi za Irance i Ruse. Nemam nista protiv iranskog i ruskog prisustva u BiH sve dok postuju zakone.

Isto vazi za vjere, bila ona protestantska, momrmonska, siitska, anglikanska ili sta znam koja, svima treba omoguciti nesmetano djelovanje.

Ono sto ne podnosim je laganje i zamajavanje. Priznaj brate, radim za Iran/Rusiju, promoviram protestantizam/siizam ili sta vec.

Iranci su posebno takticni. Trude se da budu neprimjetni a ima ih posvuda.

Safa je fakat uplasen i izrevoltiran prisustvom Iranaca. I naravno, ne podrzavam ovakav ton i stigmatizaciju sija. Neka ljudi rade. Argumente treba suociti ali se pri tome zadrzati u okvirima pristojnosti.

https://m.youtube.com/watch?v=69avxfCDeCM

PS

Inace... Fahro Radoncic, stari iranofob, je optuzio naseg vrlog gradonacelnika Fuada Kasumovica da je iranski covjek u BiH. :D
Nadzornik

#388 Re: Venecuela

Post by Nadzornik »

salik79 wrote:Ko placa kurdske propagandiste?! Posto rade za interese Amerike i Izraela, pretpostavljam da sredstva dolaze odatle...Tanko da sta Kurdi mogu finansirati.
A ne,neeeeeee,Kiki to radi volonterski iz ubjedjenja kao i ostali kurdski aktivisti koji informacije crpe sa lica mjesta a
ne iz Mainstream Media a pogotovo ne iz RT kuhinje.... :thumbup:
salik79

#389 Re: Venecuela

Post by salik79 »

I reis Kavazovic i naibu reis Smajic su iranski ljudi u bih :oops:

Ko stoji iza ekstremnih, separatistickih, Kurda u BiH? Americka ambasada, njeni uredi i organizacije, ili pak izraelski lobi, kao i u slucaju Dodikovih havera?
Kikibombona

#390 Re: Venecuela

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Ko placa kurdske propagandiste?! Posto rade za interese Amerike i Izraela, pretpostavljam da sredstva dolaze odatle...Tanko da sta Kurdi mogu finansirati.
Americke organizacije su dobrodosle jer BiH i vecina gradjana tezi NATO paktu i EU.

S druge strane, Rusija i Iran su najveci neprijatelji NATO pakta. I to je problematicno.

Ja sam na strani Amerike protiv Rusije i Irana kao vecina gradjana BiH. Zelim da BiH udje u NATO a ne savez sa Rusijom, Iranom i Kinom.
salik79

#391 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Nadzornik wrote:
A ne,neeeeeee,Kiki to radi volonterski iz ubjedjenja kao i ostali kurdski aktivisti koji informacije crpe sa lica mjesta a
ne iz Mainstream Media a pogotovo ne iz RT kuhinje.... :thumbup:
A svi znamo sta bilo kakvi izvori prihoda znace u Zenici.
salik79

#392 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
Americke organizacije su dobrodosle jer BiH i vecina gradjana tezi NATO paktu i EU.

S druge strane, Rusija i Iran su najveci neprijatelji NATO pakta. I to je problematicno.

Ja sam na strani Amerike protiv Rusije i Irana kao vecina gradjana BiH. Zelim da BiH udje u NATO a ne savez sa Rusijom, Iranom i Kinom.
Vecina gradjana BiH, pogotovo onih koji su prezivjeli rat, zna sta je i ko je Iran za nas.

Silom prilika svi smo za NATO. Da su nam dozvolili napraviti normalnu drzavu, a ne ovog frankenstajna, mozda nam to i ne bi igralo toliku ulogu kao sada.
Nadzornik

#393 Re: Venecuela

Post by Nadzornik »

salik79 wrote: Vecina gradjana BiH, pogotovo onih koji su prezivjeli rat, zna sta je i ko je Iran za nas.
Ustati i spomenuti Iran... :bih:
salik79

#394 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Nadzornik wrote:
salik79 wrote: Vecina gradjana BiH, pogotovo onih koji su prezivjeli rat, zna sta je i ko je Iran za nas.
Evo kikiju njegovog sugradjanina, kada vec spominje "zabrinute efendije", Mahmut ef. Karalica, ratnog emira 7. muslimanske brigade, neka mu on kaze:

sarajevoxxxx

#395 Re: Venecuela

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
Kikibombona wrote:

Vecina gradjana BiH, pogotovo onih koji su prezivjeli rat, zna sta je i ko je Iran za nas.

Silom prilika svi smo za NATO. Da su nam dozvolili napraviti normalnu drzavu, a ne ovog frankenstajna, mozda nam to i ne bi igralo toliku ulogu kao sada.
Iran je svoje lice pokazao u Siriji. Notorni fašisti kakvih nema na zemlji. Zlikovci koji će ako Bog da odgovarati za silne masakre u Siriji.

Šta im je cilj bio kada su slali oružje u Bosnu? Malo oružja malo šijske ideologije, da mogu sutra napraviti šiitske milicije u Bosni, da se ljudi sjekirama udaraju u glavu po Bašcarsiji, ili da likovi poput tebe mogu nabijati na nos pomoć koju su poslali.

Malo o ratnoj pomoći pa onda malo o Jezidu, Muaviji, Vehabijama. Trebamo svi biti šije kao ti, trebamo psovati ashaba, jer zato sluzi iransko oružje.

Dobio si oružje i pričaj kako Iran nije leglo fašizma, kako Iranci nisu bijedne ubice sirijske djece, kako Iran nije notorna diktatura :-)

Iranske kukavice baš im fino stoji savez sa likovima koji veličaju Mladića i Karadžića.

Nema tog oružja koje će oprati njihov kukavičluk i zločine koje su počinili nad sirijskim narodom.
salik79

#396 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Kako je lijepo citati kada te Isilovac proziva i naziva "fasistom". 8-)
sarajevoxxxx

#397 Re: Venecuela

Post by sarajevoxxxx »

Nadzornik wrote:
Da, spomenuti ga u kontekstu sirijskih masakara, hiljada ubijene sirijske djece, i hiljada ludih pripadnika šijitskih milicija koji se udaraju sjekirama u glavu i pričaju o Jezidu i Muaviji dok idu ratovati u Siriju.
sarajevoxxxx

#398 Re: Venecuela

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:Kako je lijepo citati kada te Isilovac proziva i naziva "fasistom". 8-)
Nisam Isilovac, a ti jesi opsjednut šiitskom ideologijom, Jezidom, šiitskim milicijama.

Baš ti lijepo stoji dok braniš likove koji veličaju Mladića i Karadžića. Baš si na mjestu gdje i trebaš biti.
salik79

#399 Re: Venecuela

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
Nadzornik wrote:
Da, spomenuti ga u kontekstu sirijskih masakara, hiljada ubijene sirijske djece, i hiljada ludih pripadnika šijitskih milicija koji se udaraju sjekirama u glavu i pričaju o Jezidu i Muaviji dok idu ratovati u Siriju.
Mozes li nam ovo potkrijepoti dokazima? Ali ne "dokazima" sa engleskim sijama, s kojima ste u savezu, nego dokazima s upravo ovim ljudima o kojima pricas. Dakle, recimo, snimak pripadnika Hizbullaha kako se mlate sjekirama po glavi.

Doduse, obzirom kako montirate audi-video sadrzaje (jucer sam te inflagranti otkrio), cudi me da i to, nekako, do danas niste smontirali, kao i bilo kakav dokaz o "zlocinima" te vojne formacije.
salik79

#400 Re: Venecuela

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:Kako je lijepo citati kada te Isilovac proziva i naziva "fasistom". 8-)
Nisam Isilovac, a ti jesi opsjednut šiitskom ideologijom, Jezidom, šiitskim milicijama.

Baš ti lijepo stoji dok braniš likove koji veličaju Mladića i Karadžića. Baš si na mjestu gdje i trebaš biti.
Dokazani Isilovac. I to svako ko prati temu o Siriji zna. Trebam li te citirati?
Post Reply