Neredi u Francuskoj

Post Reply
insomnia78

#376 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Challenger_ wrote:Nesanice, daj prevedi ovo, života ti:

Image
Marlène Schiappa Je politicarka, pisac i feministica. Nekakav je kurac u vladi za jednakost izmedju zena i muskaraca.
Pise Schiappin zakon za pedofile
DemoNkratija
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#377 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

Hvala.
insomnia78

#378 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Tek sad vidim ovo drugo. Pise 11 vakcina = otrov
U fr je obavezno 11 vakcina za djecu
jeza u ledja

#379 Re: Neredi u Francuskoj

Post by jeza u ledja »

@ salice, jel taj neokupani bradonja protestovao u martu 2011?

Kazu stotine hiljada mudzahedina, sve obrijani, a neki preruseni i u zene izasli da protestuju protiv Asada. A on ih, ko Makron Francuze fino pustio da prevrcu automobile.
A onda mu podmetnuli snajpere, ko Makronu. :(

He jebo te led, kakva suplja...
Čitalac

#380 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Čitalac »

Ovde se valjda aludira na njen predlog zakona o seksualnom nasilju u kojem nije jasno definisana minimalna starosna granica za stupanje u seksualne odnose što su, opet, neke grupe protumačile kao otvoreno promovisanje pedofilije.
Challenger_

#381 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

Čitalac wrote:Ovde se valjda aludira na njen predlog zakona o seksualnom nasilju u kojem nije jasno definisana minimalna starosna granica za stupanje u seksualne odnose što su, opet, neke grupe protumačile kao otvoreno promovisanje pedofilije.
Čitaoče, imaš li sad impresiju da ovi protesti prevazilaze već viđeno od '68 do danas i da imaju veći potencijal?
jeza u ledja

#382 Re: Neredi u Francuskoj

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:Tek sad vidim ovo drugo. Pise 11 vakcina = otrov
U fr je obavezno 11 vakcina za djecu
Znaci skupljaju se nacionalisti i socijalisti. Taman da se spoje zajedno. :skoljka:
insomnia78

#383 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Čitalac wrote:Ovde se valjda aludira na njen predlog zakona o seksualnom nasilju u kojem nije jasno definisana minimalna starosna granica za stupanje u seksualne odnose što su, opet, neke grupe protumačile kao otvoreno promovisanje pedofilije.
Ma da. Al taj zakon je pogresno shvacen. Osim toga ima tu jos stvari oko kojih se krve. Npr seksualno obrazovanje u skolama...
Point.

#384 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Point. »

Eksperti i globalni analitičari svjetskog glasa sa sirijske teme se prešaltali na ovu temu, naravno sve i jedan svjetska krem ekspertiza za zemlju Asterixa i Obelixa. Još kad vidim glavnog zagondžiju sa Krimskih punih plaža onda je vrijeme za kokice i smijeh je zagarantovan.
Challenger_

#385 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

Macron kann schon froh sein wenn er dieses Wochenende überlebt. Und damit meine ich nicht sein politisches Überleben, dass ist mittlerweile ohnehin unmöglich.
"Makron može biti sretan ako preživi ovaj vikend. Ne mislim na njegov politički opstanak, to je u svakom slučaju nemoguće".

#GelbeWesten

Hoho, počelo se tagovati i na njemačkom.
Čitalac

#386 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Čitalac »

Challenger_ wrote:
Čitaoče, imaš li sad impresiju da ovi protesti prevazilaze već viđeno od '68 do danas i da imaju veći potencijal?
Ne bih se zaista usudio da to kažem, te 1968. u jednom trenutku u štrajku je bilo čak 11 miliona ljudi. Tada se sve raspalo, De Gaulle napustio zemlju, raspušten parlament i na kraju se sve stišalo za par dana, pa na sve to De Gaulle docnije ostvari i najubedljiviju pobedu na izborima u istoriji. Tada su iza protesta stajali prilično dobro organizovani komunisti i anarhisti, a danas mi se čini da je to više nekakva improvizacija.
Challenger_

#387 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

Čitalac wrote:Ne bih se zaista usudio da to kažem, te 1968. u jednom trenutku u štrajku je bilo čak 11 miliona ljudi. Tada se sve raspalo, De Gaulle napustio zemlju, raspušten parlament i na kraju se sve stišalo za par dana, pa na sve to De Gaulle docnije ostvari i najubedljiviju pobedu na izborima u istoriji. Tada su iza protesta stajali prilično dobro organizovani komunisti i anarhisti, a danas mi se čini da je to više nekakva improvizacija.
Vjerovatno sam bio nejsan. Mislio sam na proteste NAKON '68. Da li stičeš utisak da ovi protesti imaju veći potencijal od svega viđenog NAKON '68?
insomnia78

#388 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Zarobile hin Makronove šebihe

Oplako sam kad reče “voila une classe qui se tient sage”
Evo jednog finog razreda
Last edited by insomnia78 on 07/12/2018 18:37, edited 1 time in total.
Challenger_

#389 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

Ova dešavanja su već predmet analiza i različitih razmišljanja.

Npr:
Liberalism is not a ground truth state for humanity, it's a product of a specific time and place. Thus I think the #YellowVests movement can be seen as another marker on the road which represents the slow, painful, inevitable decline of the West and it's purported value system.
Čitalac

#390 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Čitalac »

Challenger_ wrote:
Čitalac wrote:Ne bih se zaista usudio da to kažem, te 1968. u jednom trenutku u štrajku je bilo čak 11 miliona ljudi. Tada se sve raspalo, De Gaulle napustio zemlju, raspušten parlament i na kraju se sve stišalo za par dana, pa na sve to De Gaulle docnije ostvari i najubedljiviju pobedu na izborima u istoriji. Tada su iza protesta stajali prilično dobro organizovani komunisti i anarhisti, a danas mi se čini da je to više nekakva improvizacija.
Vjerovatno sam bio nejsan. Mislio sam na proteste NAKON '68. Da li stičeš utisak da ovi protesti imaju veći potencijal od svega viđenog NAKON '68?
Aha, nisam razumeo, praštaj. Pa ni tu nisam siguran, bilo je u Francuskoj velikih protesta povodom reforme obrazovanja 2009. čini mi se. I tada su milioni bili na ulicama. Sada su zahtevi demonstranata dosta široki, ali opet kažem bez neke ozbiljne organizacije u pozadini mislim da će i ovi protesti proći kao i ostali u ovom veku (ovo je dvanesti talas u poslednjih 13 godina). No, videćemo!
Point.

#391 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Point. »

Vidi ih što potajno vuku i naginju o raspadu Zapada. Neće moći ove noći.
salik79

#392 Re: Neredi u Francuskoj

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:@ salice, jel taj neokupani bradonja protestovao u martu 2011?

Kazu stotine hiljada mudzahedina, sve obrijani, a neki preruseni i u zene izasli da protestuju protiv Asada. A on ih, ko Makron Francuze fino pustio da prevrcu automobile.
A onda mu podmetnuli snajpere, ko Makronu. :(

He jebo te led, kakva suplja...
Ne znam, pokusaj ga pronaci:

Sta ka'e "stotine hiljada"?! Ma sta stotine, milijarde ih izaslo na ulice...A sto jes' jes', Ford, McCain&CO su ih uvozili od svuda i to u desetinama hiljada.
insomnia78

#393 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

No nije sve u lupanju i razbijanju
Image
Challenger_

#394 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

Čitalac wrote:Aha, nisam razumeo, praštaj. Pa ni tu nisam siguran, bilo je u Francuskoj velikih protesta povodom reforme obrazovanja 2009. čini mi se. I tada su milioni bili na ulicama. Sada su zahtevi demonstranata dosta široki, ali opet kažem bez neke ozbiljne organizacije u pozadini mislim da će i ovi protesti proći kao i ostali u ovom veku (ovo je dvanesti talas u poslednjih 13 godina). No, videćemo!
Prefinjeni akademski oprez, hihi. Zahvaljujem.
No, videćemo!
Indeed.

_____

Laku noć.
jeza u ledja

#396 Re: Neredi u Francuskoj

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Sta ka'e "stotine hiljada"?! Ma sta stotine, milijarde ih izaslo na ulice...A sto jes' jes', Ford, McCain&CO su ih uvozili od svuda i to u desetinama hiljada.
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-13988701

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... p.vp9.webm
On 1 July, with more than 400,000 protestors, Hama witnessed the largest demonstration against Bashar al-Assad.
Koliko je ovdje ljudi? hmm

Sve uvezla Amer'ka jos 2011e :D
salik79

#397 Re: Neredi u Francuskoj

Post by salik79 »

Ni blizu...

Nego, nadje li cupavog na snimcima?
jeza u ledja

#398 Re: Neredi u Francuskoj

Post by jeza u ledja »

kakvim snimcima? ne pada mi na pamet vrtiti te tvoje gluposti iz rt kuhinje.

fino imas novinski clanak, imas video snimak. stotine hiljada obicnih ljudi, nikakvih bradonja.
al ces ponavljati laz sto puta. stotine hiljada ljudi, a tvoj ljubac asad ih ko stoku poceo tamaniti ko i babo mu. :wink:
General War

#399 Re: Neredi u Francuskoj

Post by General War »

insomnia78 wrote:No nije sve u lupanju i razbijanju
Image
Jel ovo na Sickom? :mrgreen:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#400 Re: Neredi u Francuskoj

Post by japin_mutapi »

podrska narodu francuske

makaron se sjebo
Post Reply