Nije poenta u sukanju nego u zakonu - sukanjem nogdje necemo stici.Nego lijepo spakovati mu u kabinet zastavu i nema prob neka kaci 6 zastava 5 ikona i 11 gusli. Ali u svecanom salonu i zajednickim prostorijama koje predstavljaju drzavu a ne entitete ide drzavna zastava.zenit dozic wrote:Ova dva nasa levata, da imaju malo klikera, samo stavit ljiljane i kuces veci suk![]()
Samo kontre udarat
Lijepi Sejfudin u po centiteta im ga suka a ovi ne znaju u sred rajvosa.
Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
- славянин
#376 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
- AmiĐa_Idriz
#377 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Treba mijenjati zastavu 
-
zenit dozic
#378 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Tako je samo po zakonu nek im ga on sukaславянин wrote:Nije poenta u sukanju nego u zakonu - sukanjem nogdje necemo stici.Nego lijepo spakovati mu u kabinet zastavu i nema prob neka kaci 6 zastava 5 ikona i 11 gusli. Ali u svecanom salonu i zajednickim prostorijama koje predstavljaju drzavu a ne entitete ide drzavna zastava.zenit dozic wrote:Ova dva nasa levata, da imaju malo klikera, samo stavit ljiljane i kuces veci suk![]()
Samo kontre udarat
- славянин
#379 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Jes kakvu neutralniju od trokuta i zvijezdaAmiĐa_Idriz wrote:Treba mijenjati zastavu
- AmiĐa_Idriz
#380 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Slavensku trobojku ko kod tebe, samo u grb potrpat srpsku, šahovnicu, ljiljane, simbol bakra i Davidovu zvijezdu. Svi sretniславянин wrote:Jes kakvu neutralniju od trokuta i zvijezdaAmiĐa_Idriz wrote:Treba mijenjati zastavu
- insomnia78
#381 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Ne mogu ljiljani. Ipak je to ratna zastava
- славянин
#382 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
To bi bilo super samo sto bi se Bosnjaci uvrijedili jer ih je SFRJ tukla kad idu u dzamiju i naravno Bosnjaci nisu Slaveni kao ni Hrvati - Bosnjaci su Iliri a Hrvati GermaniAmiĐa_Idriz wrote: Slavensku trobojku ko kod tebe, samo u grb potrpat srpsku, šahovnicu, ljiljane, simbol bakra i Davidovu zvijezdu. Svi sretni
- BarbaDue
#383 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Može onda mjesečina na zelenoj podlozi podcrtana sabljominsomnia78 wrote:Ne mogu ljiljani. Ipak je to ratna zastava
- славянин
#384 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Naravno to je mjesecina na nebu neko pogledao brdo prije 700 godina ono sablja nekom ispala a iznad nje mjesec sija.Salik ce to bolje objasnitiBarbaDue wrote:Može onda mjesečina na zelenoj podlozi podcrtana sabljominsomnia78 wrote:Ne mogu ljiljani. Ipak je to ratna zastava
- AmiĐa_Idriz
#385 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Ništa onda umjesto Ljiljana ćemo mi Vartu za nas 
- salik79
#386 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
A grb grada Zagreba? Koincidencija? Hmmmmm....славянин wrote:Naravno to je mjesecina na nebu neko pogledao brdo prije 700 godina ono sablja nekom ispala a iznad nje mjesec sija.Salik ce to bolje objasnitiBarbaDue wrote:Može onda mjesečina na zelenoj podlozi podcrtana sabljominsomnia78 wrote:Ne mogu ljiljani. Ipak je to ratna zastava
- salik79
#387 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Slavene, a paz' sad' ovo:

Al', et', tek kada to opcina Hadzici stavi na svoj grb, onda postaje problematicno i ima negativne konotacije

Al', et', tek kada to opcina Hadzici stavi na svoj grb, onda postaje problematicno i ima negativne konotacije
- славянин
#388 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Pa naravno mjesec i zvijezda na grbu hadzica apsolutno nije vjerski simbol nego kad pogledas kroz prozor ono tako na nebu i jedno tiho vece nacelnik pogleda kroz prozor i rece kako predivan prizor i odluci mjesec i zvijezdu na grb da stavi 
- salik79
#389 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Jeste, i ovi jevreji gore su ustvari "muslimanskiславянин wrote:Pa naravno mjesec i zvijezda na grbu hadzica apsolutno nije vjerski simbol nego kad pogledas kroz prozor ono tako na nebu i jedno tiho vece nacelnik pogleda kroz prozor i rece kako predivan prizor i odluci mjesec i zvijezdu na grb da stavi

U sta li je njihov nacelnik gledao?!
- славянин
#390 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Jel ti ozbiljno vjerujes da mjesec i zvijezda na grbu hadzica ne predstavljaju vjerski simbol 

Ovo jel

Ovo jel
- salik79
#391 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Nije bitno sta ja mislim, iznosim ti fakte i tvrdim da bi na isti nacin opcina Hadzici mogla pobiti te tvrdnje i sudskim putem (kada bi neko "potegao" pitanje). Dok sehadet, kao i krst/kriz ne mogu imati nikakvu drugu konotaciju.славянин wrote:Jel ti ozbiljno vjerujes da mjesec i zvijezda na grbu hadzica ne predstavljaju vjerski simbol
Dakle, da rezimiram, polumjesec i zvijezdu nalazimo na grbovima krscana, jevreja i muslimana, samim time nista ne mozes dokazati nekakvom licnom aluzijom, ili svojim mikrokosmickim pogledom na svijet.
- славянин
#392 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Onda Dodo moze reci za pola opstina da se nalaze plusovi a ne krizovisalik79 wrote:Nije bitno sta ja mislim, iznosim ti fakte i tvrdim da bi na isti nacin opcina Hadzici mogla pobiti te tvrdnje i sudskim putem (kada bi neko "potegao" pitanje). Dok sehadet, kao i krst/kriz ne mogu imati nikakvu drugu konotaciju.славянин wrote:Jel ti ozbiljno vjerujes da mjesec i zvijezda na grbu hadzica ne predstavljaju vjerski simbol
Dakle, da rezimiram, polumjesec i zvijezdu nalazimo na grbovima krscana, jevreja i muslimana, samim time nista ne mozes dokazati nekakvom licnom aluzijom, ili svojim mikrokosmickim pogledom na svijet.
- salik79
#393 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Kriz/krst je krst i jasno je vidljiv na bilo kojem grbu. A, uz sve to, ne bastini ga niko drugi nego krscani. Za razliku od polumjeseca i zvijezde.славянин wrote:Onda Dodo moze reci za pola opstina da se nalaze plusovi a ne krizovisalik79 wrote:Nije bitno sta ja mislim, iznosim ti fakte i tvrdim da bi na isti nacin opcina Hadzici mogla pobiti te tvrdnje i sudskim putem (kada bi neko "potegao" pitanje). Dok sehadet, kao i krst/kriz ne mogu imati nikakvu drugu konotaciju.славянин wrote:Jel ti ozbiljno vjerujes da mjesec i zvijezda na grbu hadzica ne predstavljaju vjerski simbol
Dakle, da rezimiram, polumjesec i zvijezdu nalazimo na grbovima krscana, jevreja i muslimana, samim time nista ne mozes dokazati nekakvom licnom aluzijom, ili svojim mikrokosmickim pogledom na svijet.Poenta nije sud nego ljudski - treba nam vise iskrenosti jednih prema drugima ...
- славянин
#394 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Netacno kriz je predkrscanski simbol dosta povezivam sa paganizmom a pazi prvi dokazi toga poticu iz Sirije/Iraka
.Imas onda i u hinduizmu (kada mozes relativizirati petkoraku zvijezdu uz mjesec ili sestokraku ili sve to zvijezda u mjesecu ili pored - mozemo onda i ove tacke relativizirati)
(Da mi oprostite na forumu - samo trenutno je situacija “oni lazu mi znamo da lazu ali pravimo se da ne znamo da lazu a oni se prave da ne znaju da mi lazemo da znamo da oni ne lazu)
(Da mi oprostite na forumu - samo trenutno je situacija “oni lazu mi znamo da lazu ali pravimo se da ne znamo da lazu a oni se prave da ne znaju da mi lazemo da znamo da oni ne lazu)
- salik79
#395 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Ma bravo. Sprava za mucenje povezivana s necim prije krscanstvaславянин wrote:Netacno kriz je predkrscanski simbol dosta povezivam sa paganizmom a pazi prvi dokazi toga poticu iz Sirije/Iraka.Imas onda i u hinduizmu (kada mozes relativizirati petkoraku zvijezdu uz mjesec ili sestokraku ili sve to zvijezda u mjesecu ili pored - mozemo onda i ove tacke relativizirati)
Hajde, da bih ti dao za pravo, nadji mi neki grb, bilo kojeg grada, ili zajednice, u kojima ne obitavaju krscani, a da ima kriz na njemu!?
-
zavrzlama
#396 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Etika i moral su i odbranili BIH...znam ja da to ne pije danas vode u tvom gradu gdje si rodjen,ALI sta je alternativa,imati svog dodika,ne, bolje je imati nesposobnog i uhljupa Dzaferovica i slicne nego kopiju dodika...Probih snage mogu vremnenom samo jacati jer bosnjaci su tek poceli da postaju narod u politickom smislu...znam ja da se poslije rata moglo 10000000x bolje ,ali uz sve opstrukcije,podijeljenu MZ dobro se doguralo i dovde.hAZNADAR wrote:A ja se rastuzim kada vidim da se kod nas politika tumaci kroz moral, modu, etiku,... ima li vece patetike? Sto vi momci uopce trazite na politici?Maraschino wrote:MaksprotivMarksa wrote:Dodik je kreten sto je zasjenio sjajan govor o suverenitetu i polozaju BiH danas jeftinim politikantskim potezom provokacije koja je za cilj imala samo skupljanje jeftinih politickih poena na dnevnopolitickoj osnovi.
Kada god gledam Dodika rastuzim se, mogao je biti jedna od najznacajnih historijskih licnosti BiH ikada, ali je odabrao put jeftinog nacionalizma i patetike kojom njegov nastup obiluje posljednjih 10 godina, ostaje nam da vidimo kako ce skoncati, da li ce doci do metamorfoze u ono sto je trebao biti ili ce nastaviti vuci sebe i svoj narod u provaliju.![]()
post 5+
Dodik je bio marginalan politicar dok je furao nesto drugo,... od kako je poceo dizati tri prsta i provocirati - druga prica. Cist populizam, prilagodio se javnom mjenju i ne moze mu niko pera odbit,... a naivci pilave o moralnom sunovratu, provalijama, skoncavanjima,... nesto ko prica kako smo mi najveca zrtva rata al najposteniji, najtolerantniji,.. i da se tjesimo time.
Treba skloniti sa politicke scene SDA,napraviti jak probih blok,ojacat namjensku i skolovat mlade diplomate koji ce lobirati za BIH.
- Maraschino
#397 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Kakva su vremena, dovoljno da nista ne radi odnosno da makar ne radi na stetu drzave.cyprus wrote:Komšo će sve to da riješi... Ja se ne sekiram
- Maraschino
#398 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
to bi to bilo otprilikeasker wrote:Na tom fonu se rodio Dodik, dasak pozitivnog vjetra, miljenik MZ a i domace u to vrijeme, osudjivac ratnih zlocina, priznaje genocid, govori za Ratka i Radovana da su ratni zlocinci.........................premotas vrijeme i dobijes ovo sto imas sad.pemanapemani wrote:
Od 1996., pišao krv da pomognem povratnicima u manji entitet, gradio građansku državu gdje god mogu, pa makar u općini. Reagovao na svaku izjavu. Ne bih se dogovarao oko tranši MMF dok se ne prestane sa separatističkom pričom. Sve bih pokušao, samo se ne bih rahat patio, što smo radili prethodnih 20 i kusur godina, kontajući da će se sve samo od sebe riješiti.
Nema magicnog stapica.
Povratnik koji je okusio Geteborga i Minhena nece nazad u Sucesku i Glogovu, etnicko ciscenje i genocid nije nuspojava vec pazljivo smisljen plan, ogaditi covjeku samu pomisao na povratak i suzivot.
Gradjanska drzava se gradila i jos uvijek gradi samo gdje su Bosnjaci, reagovalo se na izjave, Alija islamista ratni predsjednik, Haris nas zavadja, Sulejman dobija aplauz u NSRS pa nista, separatisticka prica nikad nije prestajala niti ce prestati. Prije nego "jugosloveni" reaguju da kazem da je unaprijed Pedja Alijin Srbin, kompletna ljevica je radikalna Bosnjacka struja.
Bosnjaci kao narod nemogu bit' faktor, to je neprirodno stanje, nedopustivo, nemoguce. To ti pokaze Dragan Covic ili 40 godina mladji Ante, Milorad Dodik ili 40 godina mladji navijaci u RS-u sa "noz, zica, Srebrenica". U 2018oj se Ramiz Salkic izbaci iz zgrade predsjednika RS-a, smanji mu se plata, a mladjahna voditeljka na RTRS-u kaze "ako tako govori neka ide iz RS", covjeku koji je rodjen i zivi tamo.
Bosanski jezik se institucialno zabrani djeci, nevinim maksumima Bozijim, koji predstavljaju apsolutno neznatan, zanemariv procenat u RS-u, nikakva prijetnja, ali ipak zabrana. Nani Fati se iz prkosa napravi crkva u dvoristu. Nije incident, nesporazum, glavnokomandujuci ponavlja milion puta kad mu je predoceno od strane US ambasadora da crkva pored sto je na tudjem zemljistu nema ni gradjevinsku dozvolu, da je nazvao ministra/ministarku i naredio izradu dozvole. Uvijek, bez greske i izuzetka slijedi gromoglasan aplauz prisutnih u studiju.
Izbacuje se prefiks Bosanski iz imena gradova. Tamo nema Bosnjaka, to izglasa opcinsko vijece Srba, rodjenih i odraslih u Bosanskom Brodu, Novom itd. Njima Bosanski para kozu, ubija srpsko bice, rusi ambicije za velikom Srbijom. Nedopustivo!
Rahat patnja nije nikakav plan, nema tu nekog sretnog izbora, to je brutalna realnost i jedina opcija. Druga je rat.
Da nije sve tako mracno govori milion detalja. Mozemo to primjetit' ili ne, zavisi ko i kako gleda.
Bosna i Hercegovina JESTE suverena, medjunarodno priznata DRZAVA, sa svim relevantnim priznanjima od strane CIJELOG SVIJETA. Mi nemamo probleme Kosova, Katalonije i slicnih kako neprijatelji ove zemlje vole da govore. Clanica smo svih relevantnih svjetskih organizacija.
Post Daytonska Bosna i Hercegovina, od kako su se cijevi ohladile do danas, za svakog objektivnog posmatraca je bila pogubna za mrzitelje ove drzave.
Pasos, tablice, granicna sluzba, OS BiH (znam, ako pukne pola ih napusta, boli me kardan, opet bolja startna pozicija nego '92), UIO, vijece ministara/defakto vlada BiH (nije je bilo '96) itd itd. Slusao sam Krajisnika kad kaze da je cinjenica da samo Sarajevo znaci 25% cijele Bosne i Hercegovine, da je to nenadoknadiv gubitak Srba. Slusao sam Dodika, kad ima one svoje prenose, da nemoze da vjeruje da je potpisan i odobren plan modernizacije OS BiH, to smatra izdajom. Jos mnogo je ovakvih primjera.
Dakle, ta rahat patnja nije neki izbor ili pakleni plan Bosnjaka, jednostavno druga opcija ne postoji. Ustvari postoji, al' tu poskoci FGR i jugosloveni pa da je i ne pominjemo.
Ostaje nada da ce se roditi neki Pedja Kojovic u Baja Luci i Sirokom, da ce i Srbima i Hrvatima otvoriti oci neki Dino Konakovic, Senad Sepic i ostali u njihovom korpusu i sa autenticnim srpsko/hrvatskim imenima.
Do tad kokice i rahat patnja. I ovako naprdjivanje po forumima i FB. I to je bolja startna pozicija nego '92. Moj rahmetli otac je bio totalno nepripremljen za desavanja koja su dolazila tad.
- Maraschino
#399 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Bas je fora istaci ljiljane u Sarajevu.zenit dozic wrote:Ova dva nasa levata, da imaju malo klikera, samo stavit ljiljane i kuces veci suk![]()
Samo kontre udarat
Istaci BH zastave svuda gdje se moze u entitetu. Nije kaznjivo djelo a dokazuje da i taj dio pripada drzavi.
-
zavrzlama
#400 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH
Tek se sad pokazuje ispravnost izbora Komsica u predsjednistvo BIH..Da je covic sa dodikom pojeli bi Dzafera.