Krasno.Kikibombona wrote:
Ovo je jedino relevantno istrazivanje koje imamo...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjan ... /180711098
Draško Stanivuković
- LBVIEW
#376 Re: Draško Stanivuković
- cyprus
#377 Re: Draško Stanivuković
Pa ni ovaj što je rekao da griješim u pogledu nacionalističke ostrašćenosti mladih u RS-u nije iznio nikakve empirijske pokazatelje... Zbog čega bih ih onda morao iznijeti ja?horkesh wrote:Čuj, iskustvo i lični kontakti su sad, odjednom, validni?cyprus wrote:
A što se tiče mladih naraštaja, nije sve crno, niti bijelo... Ima raznorazne omladine... Takvo je bar moje iskustvo...A da, zato što ti sad tako odgovara
![]()
De ti nama empirijske pokazatelje te omladine i njihovih rezultata. Nećemo valjda ovdje raspravljati na osnovu ličnih iskustava![]()
Uostalom, evo kiki je postavio link za jedino iole ozbiljno istraživanje na ovu temu... Prema istom, više od trećine mladih u RS-u smatra da su Karadžić i Mladić zločinci, a više od 40% da se u Srebrenici desio genocid... Malko ovo narušava predrasudu o 99,9% krvožednih četnika i 0,1% normalnih, ali mi vazda možemo reći da je istraživanje nerealno i naštimano, jelde? Međutim, kad smo kod "empirijskih pokazatelja" eto, to ti je to što ima...
- Sanjarko
#378 Re: Draško Stanivuković
"Kipar" to bas nije tako ili ja grijesim. Al Jazeera je sprovela anketu a Klix prenio kao vijest.
Da je Radovan Karadžić heroj misli 60,2% ukupno ispitanih, a da je zločinac smatra 28,9%. Bilo je i onih koji su izabrali odgovor "niti heroj niti zločinac", takvih je malo manje od 10%.
Za Ratka Mladića slični rezultati po nacionalnoj strukturi: 76% ispitanika srpske nacionalnosti smatra da je heroj. 6,3% građana koji nisu Srbi tako misli.
Da je Mladić zločinac misli 13,3% Srba, a većina ispitanih koji nisu Srbi - njih 85,8% te 50,9% onih koji se nisu nacionalno izjasnili.
Nije zanemariv procenat onih koji su kao odgovor na ovo pitanje izabrali opciju "niti heroj niti zločinac". Među Srbima je takvih 9%, a među nesrbima 7,5%, dok je 30% među onima koji se nacionalno nisu izjasnili.
Kako ja shvacam 29% smatra Karadzica zlocincem, 24% Mladica, a da je genocid u Srebrenici 20%.Procenti se znatno razliku prema nacionalnosti - 20,1% Srba smatra da je u Srebrenici bio genocid, 89,4% ispitanih koji nisu Srbi i 37,7% nacionalno neopredijeljenih.
Izričito, da se genocid nije desio misli 66,4% Srba; 1,5% ispitanih koji nisu Srbi i 28% nacionalno neopredijeljenih. Za 35% mladih do 30 godina Ratko Mladić je zločinac. Za 36% mladih Radovan Karadžić je zločinac. Za 42% mladih u Srebrenici se desio genocid.
- SmokingMan
#379 Re: Draško Stanivuković
Boj ispitanika je bitan, nije bitan procenat iz ove ankete/uzorka. Kada bi anketa obuhvatila svo stanovništo zasigurno da bi imali nešto drugačije rezultate.
- bunk
#380 Re: Draško Stanivuković
Fasizam da bio neutralisan je morao biti vojno pobijedjen.
Uz pecat na pobjedu u vidu Dresdena ili dva pecata u Japanu.
A onda Nurnberg.
Tako se stvori vakcina protiv fasizma koja djeluje na cijele drzave da ne kazem narode..
A onda Nurnberg.
Tako se stvori vakcina protiv fasizma koja djeluje na cijele drzave da ne kazem narode..
Last edited by bunk on 29/10/2019 13:35, edited 1 time in total.
- cyprus
#381 Re: Draško Stanivuković
@Vizionar, iznio sam podatke iz istog istraživanja koji se odnosio na mlade do 30 godina:
*Naravno, bitno je napomenuti da anketom nisu bili obuhvaćeni samo Srbi... Među ispitanicima je bilo i do 20% ne-Srba iz Republike Srpske...Za 35% mladih do 30 godina Ratko Mladić je zločinac. Za 36% mladih Radovan Karadžić je zločinac. Za 42% mladih u Srebrenici se desio genocid.
- Thorgerson
#382 Re: Draško Stanivuković
Upravo tako. A ovdje ne da nije neutralisan, nego je nagrađen.bunk wrote:Fasizam da bio neutralisan je morao biti vojno pobijedjen.
A onda Nurnberg.
Jednostavno, zavrseno je nerijeseno. Niko nije dobio sve sto je htio, a opet dobio je dovoljno da se smiri.
Međutim, gledajući ko je bio šta u ratu, RS je po mom mišljenju "pobjednik".
Dakle, čitavo političko vodstvo im je u zatvoru i optuženo, ratni zločinci. Vojno rukovodstvo, komandanti, generali - osuđeni ratni zločnici. Diljem teritorije RS-a su stotine i stotine grobnica. I dan danas provode najgoru pshicku torturu nad povratnicima.
A opet, dobili su 50% onoga sto su htjeli na pocetku rata. Svoju zaokruženu teritoriju gdje ce oni biti glavni. I kao šlag na tortu, mogu kočiti bilo koji proces koji požele. Dakle, može 60 i kusur % ljudi htjeti šta hoće, njih 30 i kusur % odlučuje i može to zakočiti. Ma o čemu se radilo.
- Sanjarko
#383 Re: Draško Stanivuković
Opet je to puno. Nema otklona od tog samodestruktivnog, destruktivnog itd., razmisljanja, politike itd. Ovih 20% ne-Srba nemogu komentarisati, ne znam koje su religije itd. Letimicno sam bacio pogled na anketu. Opet kazem puno je ovo i vecina ovo misli i opet bi se zaratilo itd., radi ove vecine. Isto ko prosli put i rat, i prosli put i rat je bilo onih protiv rata itd.cyprus wrote:@Vizionar, iznio sam podatke iz istog istraživanja koji se odnosio na mlade do 30 godina:
*Naravno, bitno je napomenuti da anketom nisu bili obuhvaćeni samo Srbi... Među ispitanicima je bilo i do 20% ne-Srba iz Republike Srpske...Za 35% mladih do 30 godina Ratko Mladić je zločinac. Za 36% mladih Radovan Karadžić je zločinac. Za 42% mladih u Srebrenici se desio genocid.
PS. Odkad ste preuzeli ovo "ne" sa ovom crticom "-".
- SmokingMan
#384 Re: Draško Stanivuković
Za vođenje politike RS brine se isključivo Beograd (u saradnji sa Rusijom), on predlaže svoje zastupnike od interesa, i uklanja ih kada im više nisu od koristi. Uvijek nam pokušavaju podvaliti neke "nove pro-Europske" snage, sa novim pogledom na uređenje BIH, koje bi nam kroz razna "presvlačenja" bilo nuđena u formi "ruke trajnog pomirenja", koja je više destruktivna nego prihvaltjiva zdravom razumu. Eto, tako se skriveni beogradski fašisti ophode prema naivnim bošnjama, kojima je, nadati se, Trivićka bila posljednja opomena da se više pažnje obraća na ono oni govore, iako često ne govore ono što misle, ili govore sve što misle samo onda kada se zavuku među svoja četiri zida. Eto, Jelena im je baš nedavno zveknula jedan dobar nemoralni šamar, kako za sebe tako i za svoga druga Draška.
-
putokaz1
#385 Re: Draško Stanivuković
Istinite vijesti svaka čast za orginalnost-Hrabrost ali sve me podsjeća na Dodika 1998

- LBVIEW
#386 Re: Draško Stanivuković
Pa sto onda prezentiras rezultate ankete kao samo srpske ?cyprus wrote:@Vizionar, iznio sam podatke iz istog istraživanja koji se odnosio na mlade do 30 godina:
- LBVIEW
#387 Re: Draško Stanivuković
SmokingMan wrote:Za vođenje politike RS brine se isključivo Beograd (u saradnji sa Rusijom), on predlaže svoje zastupnike od interesa, i uklanja ih kada im više nisu od koristi. Uvijek nam pokušavaju podvaliti neke "nove pro-Europske" snage, sa novim pogledom na uređenje BIH, koje bi nam kroz razna "presvlačenja" bilo nuđena u formi "ruke trajnog pomirenja", koja je više destruktivna nego prihvaltjiva zdravom razumu. Eto, tako se skriveni beogradski fašisti ophode prema naivnim bošnjama, kojima je, nadati se, Trivićka bila posljednja opomena da se više pažnje obraća na ono oni govore, iako često ne govore ono što misle, ili govore sve što misle samo onda kada se zavuku među svoja četiri zida. Eto, Jelena im je baš nedavno zveknula jedan dobar nemoralni šamar, kako za sebe tako i za svoga druga Draška.
- Styling
#388 Re: Draško Stanivuković
Zar ih ima tamo toliko?cyprus wrote:@Vizionar, iznio sam podatke iz istog istraživanja koji se odnosio na mlade do 30 godina:
- SmokingMan
#389 Re: Draško Stanivuković
Ja mislim da se nema šta više niti dodati, niti oduzeti, Draško je u originalu onakakv je i u odrazu ogledala, prilagođavati se ne znači biti iskren i doslijedan. Gluma se svakako da prepoznati, u suštini, čovjek je jako loš glumac, ali to mu omogućava opstanak u "globalnoj divljini" Pa ako pratite medije primjetit će te da svaki dan uglavnom imamo gotovo identične izjave, nimalo nečega što podsjeća na neke pozitivne promjene u društvu, da bi sa pravom kazali da tamo negdje zasita postoje ljudi bolji od mene, od tebe, od nas. Željnih da BIH istinski doživljavaju kao državu, a ne kao rezervat nacionalnih etno-korpusa, koja funkcionišu na principu interesa, poghubnih za funkcionisane zdravog društva. Uglavnom, definišu nas politički nametnute odrednice, a manje to kakvi smo ljudi, ništa ne možemo da odlučujemo sami, osim da pristanemo da budemo isti kao i oni koji na vodaju na uzici, dok jednom ne postanemo ono što su oduvijek željeli, a vjerovatno još i gori. Valjda im kao takvi i odgovaramo. Valjda smo i mi previše prestrašeni od mogućnosti da nam može biti bolje, samo uz malo više vlastite odgovornosti.
- cyprus
#390 Re: Draško Stanivuković
Otkud ti to da ih prezentiram kao samo srpske?LBVIEW wrote:Pa sto onda prezentiras rezultate ankete kao samo srpske ?cyprus wrote:@Vizionar, iznio sam podatke iz istog istraživanja koji se odnosio na mlade do 30 godina:
- BHCluster
#391 Re: Draško Stanivuković
Pored svih presuda za genoci i ostale zlocine pred domacim i medjunarodnim sudovima i jos uvijek ima dvojbe? Pa trebas stvarno biti budala pa sa nekom pozitivnoscu u ove rezultate gledati. Kazem ja jos samo da neJma ti prokleti muslicha Bosna i Hercegovina bi bila raj!
- Maraschino
#392 Re: Draško Stanivuković
Mislis da nema onih koji ce ih svaki dan i na svakom koraku podsjecati na zlocine sve dok neljudi sami ne priznaju te zlocine.BHCluster wrote:Pored svih presuda za genoci i ostale zlocine pred domacim i medjunarodnim sudovima i jos uvijek ima dvojbe? Pa trebas stvarno biti budala pa sa nekom pozitivnoscu u ove rezultate gledati. Kazem ja jos samo da neJma ti prokleti muslicha Bosna i Hercegovina bi bila raj!
Poslije toga cemo lahko.
- BHCluster
#393 Re: Draško Stanivuković
Chekaj magarche da trava naraste a onda ce sve biti lahko.Maraschino wrote:Mislis da nema onih koji ce ih svaki dan i na svakom koraku podsjecati na zlocine sve dok neljudi sami ne priznaju te zlocine.BHCluster wrote:Pored svih presuda za genoci i ostale zlocine pred domacim i medjunarodnim sudovima i jos uvijek ima dvojbe? Pa trebas stvarno biti budala pa sa nekom pozitivnoscu u ove rezultate gledati. Kazem ja jos samo da neJma ti prokleti muslicha Bosna i Hercegovina bi bila raj!
Poslije toga cemo lahko.
- Thorgerson
#394 Re: Draško Stanivuković
Iskreno, i meni je ovo patetično. Dakle, mi sad ko biva treba da vadimo iz naftalina nekakva istraživanja koja pokazuju eto da ko 20-ak% stanovništva ipak smatra da su presuđeni ratni zločinci, ratni zločinci.BHCluster wrote:Pored svih presuda za genoci i ostale zlocine pred domacim i medjunarodnim sudovima i jos uvijek ima dvojbe? Pa trebas stvarno biti budala pa sa nekom pozitivnoscu u ove rezultate gledati. Kazem ja jos samo da neJma ti prokleti muslicha Bosna i Hercegovina bi bila raj!
Pa mi nismo fakat normalan narod. Ljudi i dalje kriju masovne grobnice, dokazano je da su ih i godinama poslije rata premještali tamo-vamo. I sad ja treba da dumam jel neko spada u onih 20% ili ne!
To se davno trebalo zakonski riješiti.
Mi smo 97 godine MORALI tražiti zakon o zabrani negiranja genocida, zakon o zabrani podrške ratnim zločinicima itd itd. A ne voditi se ilmihal politikom, neka saburli, lako ćemo, polako doće oni tobe.
Još nije kasno da se vratimo na pravi put. A to je državnički put, put gdje se neće dati pardona nijednom anti državničkom elementu. I naravno, raditi u okviru zakona u kojem možemo raditi. Ali u isto vrijeme lobirati, lobirati i lobirati.
Pametni ljudi su rekli - Još 97 se trebalo odmah otić u Izrael i posavjetovati sa ljudima i održavati veze sa Izraelom. I učiti od njih. I dan danas jebote snimaju emisije o nacistima, sto dokumentarne, sto igrane. Upalis nat geo 30% programa ti je hitler i nacisti. Ne kazem da je hitler bio cvijet, ali jebote neces nikad imati week na nat geo o sta ja znam nekakvom africkom diktatoru koji je pobio milion ljudi. Niti naravno o nama.
Fino organizovati posebnu ekipu pravnika, ljudi koji ce ganjati cetnicke zlocnice po svijetu i praviti otpuznice. Jer ne mozemo kao jevreji hodati okolo i ubijati, ali mogli smo im ne dati da mirno spavaju.
Pa jedan Šušnjar ne bi mogao do 2017 godine da uživa na slobodi nego bi bio lociran, uhvacen i isporucen 1998. godine.
Ili da svaki bosanac prvo pljune jedan srbijanski proizvod, ili hrvatski pa ga onda ostavi na polici. A ne da nama 70% asortimana po marketima upravo cine proizvodi od onih koji su nas do jucer napadali (a i dan danas ne daju mira). Pa ce onda i Bingo i Konzum i ostali razmisliti kad vide hrakotinu na proizvud, da li ga sljedeci put naruciti od distributera.
Ja uopste nisam nacionalista, niti me to zanima. Ali nisam glup covjek. A nas upravo takvima smatraju. Glupim bosancima. Jer dopustamo da se s nama ko kako hoce.
- LBVIEW
#395 Re: Draško Stanivuković
U zadnjoj receninici zadnjeg upisa.cyprus wrote:
Otkud ti to da ih prezentiram kao samo srpske?Pa baš sam posljednju rečenicu stavio kako bi, istine i tačnosti radi, i najvećoj budali bilo jasno da se navedeni podatak ne odnosi isključivo na Srbe, i onda me ti pitaš to - svašta
A sto rece kolega, pateticno je to - koji uspeh da cak 20 posto Srba 25 godina nakon rata ne smatra Radovana 'erojem.
Last edited by LBVIEW on 31/10/2019 15:21, edited 1 time in total.
- LBVIEW
#396 Re: Draško Stanivuković
Thorgerson wrote:Iskreno, i meni je ovo patetično. Dakle, mi sad ko biva treba da vadimo iz naftalina nekakva istraživanja koja pokazuju eto da ko 20-ak% stanovništva ipak smatra da su presuđeni ratni zločinci, ratni zločinci.BHCluster wrote:Pored svih presuda za genoci i ostale zlocine pred domacim i medjunarodnim sudovima i jos uvijek ima dvojbe? Pa trebas stvarno biti budala pa sa nekom pozitivnoscu u ove rezultate gledati. Kazem ja jos samo da neJma ti prokleti muslicha Bosna i Hercegovina bi bila raj!
Pa mi nismo fakat normalan narod. Ljudi i dalje kriju masovne grobnice, dokazano je da su ih i godinama poslije rata premještali tamo-vamo. I sad ja treba da dumam jel neko spada u onih 20% ili ne!
To se davno trebalo zakonski riješiti.
Mi smo 97 godine MORALI tražiti zakon o zabrani negiranja genocida, zakon o zabrani podrške ratnim zločinicima itd itd. A ne voditi se ilmihal politikom, neka saburli, lako ćemo, polako doće oni tobe.
Još nije kasno da se vratimo na pravi put. A to je državnički put, put gdje se neće dati pardona nijednom anti državničkom elementu. I naravno, raditi u okviru zakona u kojem možemo raditi. Ali u isto vrijeme lobirati, lobirati i lobirati.
Pametni ljudi su rekli - Još 97 se trebalo odmah otić u Izrael i posavjetovati sa ljudima i održavati veze sa Izraelom. I učiti od njih. I dan danas jebote snimaju emisije o nacistima, sto dokumentarne, sto igrane. Upalis nat geo 30% programa ti je hitler i nacisti. Ne kazem da je hitler bio cvijet, ali jebote neces nikad imati week na nat geo o sta ja znam nekakvom africkom diktatoru koji je pobio milion ljudi. Niti naravno o nama.
Fino organizovati posebnu ekipu pravnika, ljudi koji ce ganjati cetnicke zlocnice po svijetu i praviti otpuznice. Jer ne mozemo kao jevreji hodati okolo i ubijati, ali mogli smo im ne dati da mirno spavaju.
Pa jedan Šušnjar ne bi mogao do 2017 godine da uživa na slobodi nego bi bio lociran, uhvacen i isporucen 1998. godine.
Ili da svaki bosanac prvo pljune jedan srbijanski proizvod, ili hrvatski pa ga onda ostavi na polici. A ne da nama 70% asortimana po marketima upravo cine proizvodi od onih koji su nas do jucer napadali (a i dan danas ne daju mira). Pa ce onda i Bingo i Konzum i ostali razmisliti kad vide hrakotinu na proizvud, da li ga sljedeci put naruciti od distributera.
Ja uopste nisam nacionalista, niti me to zanima. Ali nisam glup covjek. A nas upravo takvima smatraju. Glupim bosancima. Jer dopustamo da se s nama ko kako hoce.
- Ja_Ja
#397 Re: Draško Stanivuković
Mi pocesto gledamo suprotnosti i pokusavamo da ih izbalansiramo. Pa tako i Draska. Nakon toliko godina poslije rata mi jos uvijek ocekujemo neki momenat u srpskoj politici i narodu koji ce prelomiti i priznati zlocine i iskreno se pokajati za njih. Do te kolektivne svijesti nece doci, i sto prije to prihvatimo bolje po nas. Nas je posao da institucionaliziramo presude i cinjenice i ne dozvolimo manipulaciju sa istim. O genocidu u Srebrenici se ne treba razgovarati uopste u bilo kome obliku osim cinjenicnog, i ne treba se uopste upustati u diskusije s bilo kime ko ima poprecno misljenje. Ignorisati te osobe, istovremeno radeci na uspostavljanju opste svijesti, savjesti i institucionalne podrske mehanizmima kolektivne memorije, od naucnih radova, do memorijalnih centara, i internacionalnih konferencija. Najace oruzije je istina kada se koristi ispravno.
A sto se Draska tice, za mene bi bio uspjeh ukoliko prepozna da mu je njegova avlija vaznija od preko Drinske. Ne mora Bosnjacima da se dodvorava, ili da se zalaze za BiH iznad RS, ali ocekujem da prepozna da je autoput vazan njegovim biracima, da su zakonske procedure koje olaksavaju investicije podjednako vazne i Srbima kao i Bosnjacima, da konstantna ratno-huskaca retorika steti mozda cak vise Srbima nego Bosnjacima, da paraliza vec dogovorenih zakona, agencija, i drugih zajednickih institucija steti svima. Iznad svega nadam se da ce realno sagledati stvari i sam sebi reci da: RS ne mogu Bosnjaci i Hrvati ukinuti, podjednako onako kako ni Srbi ne mogu da se odvoje od BiH. Ukoliko bude te osnove, ne vidim razloga da kada i ako ojaca kao politicar ne mogne naci stranu u FBiH koja bi bila volja da radi s njim.
A sto se Draska tice, za mene bi bio uspjeh ukoliko prepozna da mu je njegova avlija vaznija od preko Drinske. Ne mora Bosnjacima da se dodvorava, ili da se zalaze za BiH iznad RS, ali ocekujem da prepozna da je autoput vazan njegovim biracima, da su zakonske procedure koje olaksavaju investicije podjednako vazne i Srbima kao i Bosnjacima, da konstantna ratno-huskaca retorika steti mozda cak vise Srbima nego Bosnjacima, da paraliza vec dogovorenih zakona, agencija, i drugih zajednickih institucija steti svima. Iznad svega nadam se da ce realno sagledati stvari i sam sebi reci da: RS ne mogu Bosnjaci i Hrvati ukinuti, podjednako onako kako ni Srbi ne mogu da se odvoje od BiH. Ukoliko bude te osnove, ne vidim razloga da kada i ako ojaca kao politicar ne mogne naci stranu u FBiH koja bi bila volja da radi s njim.
-
putokaz1
#398 Re: Draško Stanivuković
Mali će tamo pobjediti 
- cyprus
#399 Re: Draško Stanivuković
Šta je tebi, čovječe? O čemu pričaš?LBVIEW wrote:U zadnjoj receninici zadnjeg upisa.cyprus wrote:
Otkud ti to da ih prezentiram kao samo srpske?Pa baš sam posljednju rečenicu stavio kako bi, istine i tačnosti radi, i najvećoj budali bilo jasno da se navedeni podatak ne odnosi isključivo na Srbe, i onda me ti pitaš to - svašta
A sto rece kolega, pateticno je to - koji uspeh da cak 20 posto Srba 25 godina nakon rata ne smatra Radovana 'erojem.
Prvo, kakvog zadnjeg upisa?
Drugo, ko govori o uspjehu (čijem?)... Dok god brojka onih koji Mladića i Karadžića smatraju herojima ne bude manja od 10% srpske populacije to će biti itekako žalosno... Međutim, niko nije o govorio o nikakvim uspjesima i neuspjesima... Ova anketa je spomenuta (i to ne prvobitno od strane mene), zato što je forumaš koji se predstavlja kao horkesh tražio neke "empirijske pokazatelje"... Ja sam za iste ustvrdio samo da malo remete dominantnu percepciju o RS Srbima kao 99%-tnim četnicima, gdje je u vrh glave 1% normalnih, pogotovo kada je riječ o mlađoj populaciji... O nikakvim "uspjesima" ja nisam pričao...
- LBVIEW
#400 Re: Draško Stanivuković
Ima li jos sta nejasno?cyprus wrote:LBVIEW wrote:
Šta je tebi, čovječe? O čemu pričaš?
Prvo, kakvog zadnjeg upisa?Ja sam rezultatima navedenog istraživanja posvetio ravno dva posta (prije nego si ti upao sa svojom glupošću), i ni u jednom od njih nisam ispitanike iz RS-a prezentirao kao Srbe... Dakle, ne znam na osnovu čega to bulazniš...
Drugo, ko govori o uspjehu (čijem?)... Dok god brojka onih koji Mladića i Karadžića smatraju herojima ne bude manja od 10% srpske populacije to će biti itekako žalosno... Međutim, niko nije o govorio o nikakvim uspjesima i neuspjesima... Ova anketa je spomenuta (i to ne prvobitno od strane mene), zato što je forumaš koji se predstavlja kao horkesh tražio neke "empirijske pokazatelje"... Ja sam za iste ustvrdio samo da malo remete dominantnu percepciju o RS Srbima kao 99%-tnim četnicima, gdje je u vrh glave 1% normalnih, pogotovo kada je riječ o mlađoj populaciji... O nikakvim "uspjesima" ja nisam pričao...Pa ni ovaj što je rekao da griješim u pogledu nacionalističke ostrašćenosti mladih u RS-u nije iznio nikakve empirijske pokazatelje... Zbog čega bih ih onda morao iznijeti ja?
Uostalom, evo kiki je postavio link za jedino iole ozbiljno istraživanje na ovu temu... Prema istom, više od trećine mladih u RS-u smatra da su Karadžić i Mladić zločinci, a više od 40% da se u Srebrenici desio genocid... Malko ovo narušava predrasudu o 99,9% krvožednih četnika i 0,1% normalnih, ali mi vazda možemo reći da je istraživanje nerealno i naštimano, jelde? Međutim, kad smo kod "empirijskih pokazatelja" eto, to ti je to što ima...