Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
drndalo

#377 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by drndalo »

Bodkin wrote:
Boemica wrote:Šta ka'e nema Vispak ništa da valja.

Image
Ovo se pakovanje nije 10 godina promijenilo. Uradio im neko u paintu prije sto godina za 100km inod tad nista. Sjecam se da sam se nekad davio ovim cokoladicama. Prerastao ih kao i vecinu domacih proizvoda
Ja sam osim toga i ubjedjen da su se slosili u tih 10 god. sa naizgled "istim" proizvodom... Znam da to malo ide od teme ali kad bi Vispak npr. objavio da izbacuje palmino ulje iz proizvoda, majar zbog toga bio i skuplji, vise bi ih kupovao... Dosta je vise svjeCkog smeca...
Fudo387

#378 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Fudo387 »

Boemica wrote:E'o zar Fudo387 ne bi trebao biti moderator. 387, haloo :oops:
Imali samo jednog Bosnju moderatora, gospodina Arzu, i njega su nam ofirno otjerali...pusti to, nisam ja lud, vidim sta se radi. :D
GandalfSivi

#379 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by GandalfSivi »

Treba se razluciti ovdje par stvari. Nije u pitanju bojkot proizvoda iz Hrvatske, nego bojkot svih proizvoda koje uvoze firme iz Z. Hercegovine. Uzmes proizvod, pogledas etiketu, pise ko je i odakle je uvoznik. Toliko geografije valjda znamo.

I ovo se ne moze porediti sa bojkotom proizvoda iz Slovenije, jer je to bila stednja pojedinaca, dok se ovdje drzavi radi o glavi. Kome nije jasno, neka pogleda danasnji intervju Karamatica za N1. Covjek je upravo objavio kako BiH vise ne postoji.

Shvatam ja da je ova tema sada zajebancija, ali nece vam biti za par mjeseci (najkasnije 31. marta), pa se sjetite ove teme... Nikome ne treba zaostrenje odnosa, ali ne treba biti ni ovca...
Bloo
Globalna šefica

#380 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Fudo387 wrote:
Imali samo jednog Bosnju moderatora, gospodina Arzu, i njega su nam ofirno otjerali...pusti to, nisam ja lud, vidim sta se radi. :D
E...ponudeni mu je da se pokrsti da bi.ostao moderator, on povikao Nikada! Tekbir i raznio se....
Dva dana strugala.mozdanu masu sa skripte... :|
Bloo
Globalna šefica

#381 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

GandalfSivi wrote:Treba se razluciti ovdje par stvari. Nije u pitanju bojkot proizvoda iz Hrvatske, nego bojkot svih proizvoda koje uvoze firme iz Z. Hercegovine. Uzmes proizvod, pogledas etiketu, pise ko je i odakle je uvoznik. Toliko geografije valjda znamo.

I ovo se ne moze porediti sa bojkotom proizvoda iz Slovenije, jer je to bila stednja pojedinaca, dok se ovdje drzavi radi o glavi. Kome nije jasno, neka pogleda danasnji intervju Karamatica za N1. Covjek je upravo objavio kako BiH vise ne postoji.

Shvatam ja da je ova tema sada zajebancija, ali nece vam biti za par mjeseci (najkasnije 31. marta), pa se sjetite ove teme... Nikome ne treba zaostrenje odnosa, ali ne treba biti ni ovca...
Sve to stoji.
Hoces nam slati neke pelene i uloske koje ne proizvode ili uvoze ONI?
triconja

#382 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Bloo wrote:
Fudo387 wrote:
E...ponudeni mu je da se pokrsti da bi.ostao moderator, on povikao Nikada! Tekbir i raznio se....
Dva dana strugala.mozdanu masu sa skripte... :|
Ma hajde bogati, samo jasi svi smo nasi (naravno do prvih etnonacionalnih naprdjivanja) :mrgreen:
Fudo387

#383 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Fudo387 »

Bloo wrote:
GandalfSivi wrote:Treba se razluciti ovdje par stvari. Nije u pitanju bojkot proizvoda iz Hrvatske, nego bojkot svih proizvoda koje uvoze firme iz Z. Hercegovine. Uzmes proizvod, pogledas etiketu, pise ko je i odakle je uvoznik. Toliko geografije valjda znamo.

Sve to stoji.
A sho si ti najglasnija u kontrabojkotu? :D
GandalfSivi

#384 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by GandalfSivi »

Bloo wrote:

Sve to stoji.
Normalno da se ne moze apsolutno sve bojkotovati. Ali vecina stvari moze, ne budimo bukvalisti sada...
Bloo
Globalna šefica

#385 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Fudo387 wrote: A sho si ti najglasnija u kontrabojkotu? :D
Pa zbog ulozaka svetenejeblo :lol: :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#386 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by _BataZiv_0809 »

Samo vi bojkotujte po Detroitima, Bečovima i Hamburgovima
Bloo
Globalna šefica

#387 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

GandalfSivi wrote:
Normalno da se ne moze apsolutno sve bojkotovati. Ali vecina stvari moze, ne budimo bukvalisti sada...
Gdje povlacimo liniju?
Tariguz?
Cokolade?
Lijekovi?
Da li i srpsko-srbijanske proizvode i firme takode bojkotovati jer je Covic prikriveni srbin sto je mlada dama potencirala?
Bloo
Globalna šefica

#388 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Uzmite sve, ali Eurokrem ne dirajte!
moonca

#389 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by moonca »

GandalfSivi wrote:
Treba se razluciti ovdje par stvari. Nije u pitanju bojkot proizvoda iz Hrvatske, nego bojkot svih proizvoda koje uvoze firme iz Z. Hercegovine.
Je li ovo povezano sa izborom Komsica?
mayab

#390 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by mayab »

Ma nista od toga.
Ja bih se mozda na tako nesto odlucio , ali tek nakon sto DRŽAVA uputi barem neku pišljivu faking protestnu(prosvjednu) notu Rvackoj zbog javnog mijesanja u unutrašnje stvari druge suverene države!
Dotle, ništa, pa neće hohstapleri preko mojih leđa šutiti i zavađati narod, a ništa konkretno ne poduzeti, a ja da nekome činim uslugu time gdje ću trošiti MOJE , i samo moje krvavo zarađene pare
:bih:
Fudo387

#391 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Fudo387 »

Bloo wrote:
Fudo387 wrote: A sho si ti najglasnija u kontrabojkotu? :D
Pa zbog ulozaka svetenejeblo :lol: :mrgreen:
:cry:
triconja

#392 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Bloo wrote:Uzmite sve, ali Eurokrem ne dirajte!
Jesul one pive sa ukusom (somersbi i slicno) srpske ili hrvatske? :lol: :lol: :lol:
GandalfSivi

#393 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by GandalfSivi »

Bloo wrote:
GandalfSivi wrote:
Gdje povlacimo liniju?
Tariguz?
Cokolade?
Lijekovi?
Da li i srpsko-srbijanske proizvode i firme takode bojkotovati jer je Covic prikriveni srbin sto je mlada dama potencirala?
Kazem ti, sada je zajebancija, ali za par mjeseci ce nekome dokurciti da mu levat sa 7000 glasova govori da nema drzave. Sta je alternativa, opet cekati dok ne dodje do oruzja?
GandalfSivi

#394 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by GandalfSivi »

moonca wrote:
GandalfSivi wrote:
Treba se razluciti ovdje par stvari. Nije u pitanju bojkot proizvoda iz Hrvatske, nego bojkot svih proizvoda koje uvoze firme iz Z. Hercegovine.
Je li ovo povezano sa izborom Komsica?
Ovo je povezano sa najavom HNS-a da ce blokirati izbor Federalne i Drzavne vlasti...
Bloo
Globalna šefica

#395 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

GandalfSivi wrote:
Bloo wrote:
GandalfSivi wrote:
Gdje povlacimo liniju?
Tariguz?
Cokolade?
Lijekovi?
Kazem ti, sada je zajebancija, ali za par mjeseci ce nekome dokurciti da mu levat sa 7000 glasova govori da nema drzave. Sta je alternativa, opet cekati dok ne dodje do oruzja?
Pa da ga neki od predstavnika ove drzave iz reda najmnogobrojnijeg naroda malo verbalno nasamara...
Pozivate Bosnjake u bojkot, dok njihovi predstavnici sute ko picke.
Bloo
Globalna šefica

#396 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

triconja wrote:
Bloo wrote:Uzmite sve, ali Eurokrem ne dirajte!
Jesul one pive sa ukusom (somersbi i slicno) srpske ili hrvatske? :lol: :lol: :lol:
I srpske i hrvatske... :cry:
Fudo387

#397 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Fudo387 »

Bloo wrote: Pa da ga neki od predstavnika ove drzave iz reda najmnogobrojnijeg naroda malo verbalno nasamara...
Pa mora neko kad oni kojima je to pos’o nece, inace, to nam je civic duty. :oops: :D
MarlboroGold

#398 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Yep bojkot, a onda SDA kao pobjednička bošnjačka stranka uđe u koaliciju sa HDZ :D
Vi kao djeca majke mi :D

Bojkotujte propalu bošnjačku politiku, Bakira i slične. Od toga treba početi.
dale cooper

#399 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by dale cooper »

Bloo wrote: Pa da ga neki od predstavnika ove drzave iz reda najmnogobrojnijeg naroda malo verbalno nasamara...
Slažem se, ovo treba rješavati unutar političkih okvira. Koji sam kurac onda glasao za Komšića i SDP da bi se sad stvari opet prelamale preko
mojih leđa. Oni su moji predstavnici i neka se sad bore sa Čovićem i pronađu rješenja. Boli me kurac, neka rade posao za koji su izabrani.
GandalfSivi

#400 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by GandalfSivi »

Jebote, isto k'o da ti zivis u Americi a ne ja. Kakvi crni predstavnici? Ti jos ne znaju sta im se desava medju njima samima.

Gradjanski odgovor je apsolutno legalno i legitimno pravo gradjana zemlje da uzmu sudbinu u svoje ruke, barem koliko mogu. Ovo je jedan primjer kako se to moze raditi, ali kod nas je puno lakse paliti zgrade institucija. Svako kao jedinka ima obavezu i pravo da iskaze svoju politicku volju kroz svoje akcije, sve dok su iste legalne. Danas je ovo u pitanju, sutra ces mozda odluciti da radis nesto drugo...
Locked