Aluminij Mostar
Moderator: anex
- SaraFina
#376 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Trebaju radnici Alminijuma do Čovićeve hacijende na proteste. On im je legitimno izabrani član presjedništva iz reda HR naroda po reakcijama, vlada i Bog otac. Pa neka od njega i traže prava. Treba baciti u minus i rudnike FBiH i EP da bi mi dokazali kako suosjećamo sa hrvatskim življem/radnicima Al. i njihovim porodicama.
A rudari i njihove porodice? EP? To ćemo sve žrtvovati zarad dobrosusjetskih odnosa da bi ovi u AL živjeli i isplaćivali sebi plaće kao da su u Njemačkoj negdje.
A rudari i njihove porodice? EP? To ćemo sve žrtvovati zarad dobrosusjetskih odnosa da bi ovi u AL živjeli i isplaćivali sebi plaće kao da su u Njemačkoj negdje.
-
Hafis
#377 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Fadil mi je jedan od najsmješnijih likova koji jašu ovaj narod.Pozitivan na pare wrote:saće fadil doleHafis wrote:Strućnjaci, jeste li išta riješili?
Nešto gledam...skini mu funkciju, kravatu, folove....pa jebote ja ono ne bih ni po pivu poslao, bojao bih se da ne zajebe nešto u radnji.
Ali jebi ti to, snoooga noooroda.
Žao mi je razočarati ovih par ekstremnijih likova na ovoj temi, ali objektivno gledano - kakvo ba gašenje. Shvaćam šovinizam, frustracije, nemoć, mržnju prema hercegovcima...ali čovječe ugasiti... pa kako misle doći do para koje potražuju.
Edit.
Evo nam i struĆnjakinje iz Bečkog džemata...sve je ide, samo nikako nekoga uloviti za braka.
- BHCluster
#378 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Prvo mimohod, onda misa pa tromeđa.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#379 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Uvijek je smiješna karikatura koja jaše komšiluk.Hafis wrote: Fadil mi je jedan od najsmješnijih likova koji jašu ovaj narod.
Kad već spominješ džemat, imate i vi takvih na izvoz, ali su vaši, pa šutite o njima.
-
Hafis
#380 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Jebote, kad se nešto sjetim....kad sam bio mali dječarac, uvijek mi je nana Elizabeta govorila: čuvaj se kusata muška i dlakava ženska.
A ja uvijek kontao...što joj to znači.... svaka joj je bila k'o iz musafa
A ja uvijek kontao...što joj to znači.... svaka joj je bila k'o iz musafa
-
155_mm
#381 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
The 51st State wrote:Sad bi od vlade pomoc, a puskama branili onomad ulazak federalnih inspektora i te sitnice, nema pomoci aluminiju dok se na sti ne stave sve otvorene teme, kad je bal nek je maskenbal.
To je za nas nelegitimno izabrana kompanija.
https://www.klix.ba/biznis/privreda/alu ... /181014045Po dogovoru koji je 2013. godine Vlada tadašnjeg premijera Nikšića potpisala s Aluminijem ona je dobila veći procenat vlasništva, a kompanija se obavezala isplatiti obeštećenja predratanim radnicima. Ti radnici danas tuže kompaniju i njima će kako kaže direktor Pandža kompanija morati isplatiti tražene iznose.
pitaju sto kao vlada ne ispostuje ugovor a svoj dio ugovora da isplate etnicki ociscene predratne radnike nisu ni pomislili.
naucilo decenijama da ne ispostuju sta su potpisali i sad su iznenadjeni kad tako vise ne moze.
do 2013. niko nije ni smio pomisliti da vladini inspektori vide sta se radi u aluminiju iako je vlada imala kao neki mali udio. nazalost od 2013. su kao odobrili i zbog zoga je odgovornost vlade za 44% duga u zadnjih pet godina.
nevidjena glupost ucinjena.
-
melac
#382 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
U Gacku, blize je155_mm wrote:kakva redukcija u sarajevu. valjda ce biti redukcija u banjaluci. zar nisi sam tvrdio da ce vam milorad isporucivati struju da je sve vec dogovoreno i koalicija i sve.mostarac1905 wrote:da vam nisu u sarajevu i redukciju struje uveli? drzava je u aluminiju.Vizionar 1985 wrote:S tim da drzava nema uticaj nikakav u ovoj firmi iako ima 44% udjela.
drzava = hdz
jucer, danas a i sutra. znam da se lakse busat kojekakvom pijanicom u vidu predsjednika, ali stvarna moc je na drugoj adresi.
i kao sto rece daddy- kol, kriza je umjetna, zasto, pokazat ce vrijeme
ili si to sve izmislio.?
-
emmir1
#383 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Naravno da je gašenje Aluminija katastrofa koju ne treba dozvolit.
Ali neki će se morati dobro sageti.
-
155_mm
#384 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
pripadnik najbrojnijeg naroda na beckoj socijali po obicaju pljuje po po bosnjacima sa pogleda neke vise rase u stilu"vidi mu glooooove u krezavog balije"Hafis wrote:Fadil mi je jedan od najsmješnijih likova koji jašu ovaj narod.Pozitivan na pare wrote:saće fadil doleHafis wrote:Strućnjaci, jeste li išta riješili?
Nešto gledam...skini mu funkciju, kravatu, folove....pa jebote ja ono ne bih ni po pivu poslao, bojao bih se da ne zajebe nešto u radnji.
Žao mi je razočarati ovih par ekstremnijih likova na ovoj temi, ali objektivno gledano - kakvo ba gašenje. Shvaćam šovinizam, frustracije, nemoć, mržnju prema hercegovcima...ali čovječe ugasiti... pa kako misle doći do para koje potražuju.
Edit.
Evo nam i struĆnjakinje iz Bečkog džemata...sve je ide, samo nikako nekoga uloviti za braka.
-
The 51st State
#385 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Pomoc alumoniju usloviti sano sa paketom kladionice, dom naroda, izborni zakon sa eu normama, nista manje, ako ne zele to onda nista, trzisno poslovanje neka mu odredi sudbinu.emmir1 wrote:Naravno da je gašenje Aluminija katastrofa koju ne treba dozvolit.
-
155_mm
#386 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
ma vec se zna koliko se je saginjati i sta je cijena i zbog toga ova taktika "plasimo mecku resetom".emmir1 wrote:Naravno da je gašenje Aluminija katastrofa koju ne treba dozvolit.
-
155_mm
#387 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
upravo to je i covicu receno i zato sad ovaj cirkus.The 51st State wrote:Pomoc alumoniju usloviti sano sa paketom kladionice, dom naroda, izborni zakon sa eu normama, nista manje, ako ne zele to onda nista, trzisno poslovanje neka mu odredi sudbinu.emmir1 wrote:Naravno da je gašenje Aluminija katastrofa koju ne treba dozvolit.
-
emmir1
#388 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
The 51st State wrote:Pomoc alumoniju usloviti sano sa paketom kladionice, dom naroda, izborni zakon sa eu normama, nista manje, ako ne zele to onda nista, trzisno poslovanje neka mu odredi sudbinu.emmir1 wrote:Naravno da je gašenje Aluminija katastrofa koju ne treba dozvolit.
Naravno.
Vidiš kako se ibrete kao mržnja pa mi nećemo Aluminij da pomognemo.
A oni blokiraju investiciju od milijardu eura u Blok 7 iz ljubavi
- BHCluster
#389 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Treba pomoci ovim nasim katolicima kad vec ne znaju.
- Haris.ba
#390 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Dežuraju li pored trafostanice? 
- SaraFina
#391 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Hafis wrote:Fadil mi je jedan od najsmješnijih likova koji jašu ovaj narod.Pozitivan na pare wrote:saće fadil doleHafis wrote:Strućnjaci, jeste li išta riješili?
Edit.
Nisam bila u Beču za vikend krilniče
Hoće biti kakve hrvatske "jeseni" ako AL ode u stečaj? Daj molim te ti svoje prognoze
Što se braka tiče, rekoh ti odavno.... Nisam birala katolibana, već merhametli Bošnju, da mogu na internet kad mi ćejf...
- SaraFina
#392 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
BHCluster wrote:Treba pomoci ovim nasim katolicima kad vec ne znaju.
Što ne znaju? Cvatu Hercegovcima poslovna carstva! Ovo sa AL je trenutno!
- SaraFina
#393 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Život je jarac inačeemmir1 wrote:Naravno da je gašenje Aluminija katastrofa koju ne treba dozvolit.
Sageti dakako, i to po hijerarhiji u HDZ-u kako stoje. Prvo stožernik Čović
- славянин
#394 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Prelazem igru - zgrabi prvi proizvod i pogledaj ko je uvoznik -SaraFina wrote:BHCluster wrote:Treba pomoci ovim nasim katolicima kad vec ne znaju.
- VladaFBiH
#395 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
neće ništa izgubit već može i dobiti ako prodaje struju po tržišnim cijenama... a firme koje "zavise" od Aluminija će isti moći kupiti a berzi (sad je pitanje po kojim cijenama ali će sigurno biti tržišne za razliku od trenutnih)... tako da će GDP ostati na sličnom nivoumelac wrote:Koliko ce BiH izgubiti od BDP za iducu godinu gasenjem Aluminija, i koliko ce porasti kamate sa smanjenjem BDPa?Prpa.ba wrote:Bosnjo samo svoje firme ne spasava, nema sumnje da ce SDA nastaviti finansirati katolicki uhljebistan nasim novcem.
Ovo su pitanje i komentari na koje treba dati odgovor ako se zeli sagledati da li Aluminij ugasiti, a ne emotivni ispadi. Samo prosta racunica, pustite se emocija.
Last edited by VladaFBiH on 15/10/2018 10:14, edited 1 time in total.
- SaraFina
#396 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
славянин wrote:Prelazem igru - zgrabi prvi proizvod i pogledaj ko je uvoznik -SaraFina wrote:BHCluster wrote:Treba pomoci ovim nasim katolicima kad vec ne znaju.
Zastupništva? Pa to je u ratu pokupljeno, ta zastupništva... jer da nije ne bi bila u onoj pripizdini Široki Brijeg... Ljudi kamenjar krčili i pravili kućerine i poslovne objekte.... No sad je i to pomalo sve pomjereno prema glavnom gradu Sarajevu...
- BHCluster
#397 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
славянин wrote:Prelazem igru - zgrabi prvi proizvod i pogledaj ko je uvoznik -SaraFina wrote:Što ne znaju? Cvatu Hercegovcima poslovna carstva! Ovo sa AL je trenutno!BHCluster wrote:Treba pomoci ovim nasim katolicima kad vec ne znaju.

Oчигледно! да наставим?
-
hizo ramidovic
#398 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Evo najave tog saginjanja, iz ugla adezea:emmir1 wrote: Naravno da je gašenje Aluminija katastrofa koju ne treba dozvolit.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan- ... /181015017
- славянин
#399 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Nastavi i dodaj Aluminij tome
Tako je propali su u Hercegovini , Sarajevo cvijeta,naprijed nasi njihove fabrike propadaju too !!
- славянин
#400 Re: Gubitaš Alminijum na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Sad ce Bakir lupiti rukom i reci dobit ce koliko zasluzuju, oni ce se prepasti i prihvatiti sve samo da on ne dolazi da zavodi red dole!hizo ramidovic wrote:Evo najave tog saginjanja, iz ugla adezea:emmir1 wrote: Naravno da je gašenje Aluminija katastrofa koju ne treba dozvolit.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan- ... /181015017