Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kandidati za mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Poll ended at 05/10/2018 23:32

Jerko Ivanković - Lijanović - (Narodna stranka Radom za boljitak)
5
2%
Dragan Čović - (HDZ BiH)
32
10%
Boriša Falatar - (Naša straka)
86
28%
Diana Zelenika - (HDZ 1990)
8
3%
Željko Komšić - (DF)
177
57%

Total votes: 308

spreca

#376 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by spreca »

Nivelacija wrote:Mogao bi ovaj Falatar ili kako vec odigrati kljucnu ulogu za Covica, skinuce barem 40 k Komsicu ..

Njihova stranka
Falatar je kukavicije jaje podmetnuto od NS....ako Komsic ne pobijedi NS racun ispostaviti...mislio sam na iducim izborima za njih glasati i jos kuci i u rodbini mnoge gotovio da glasaju za NS 2020 ali sad nema sanse
Novak20

#377 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Novak20 »

spreca wrote:
Nivelacija wrote:Mogao bi ovaj Falatar ili kako vec odigrati kljucnu ulogu za Covica, skinuce barem 40 k Komsicu ..

Njihova stranka
Falatar je kukavicije jaje podmetnuto od NS....ako Komsic ne pobijedi NS racun ispostaviti...mislio sam na iducim izborima za njih glasati i jos kuci i u rodbini mnoge gotovio da glasaju za NS 2020 ali sad nema sanse
:lol:

Veliki gubitak za NS. Jeste li se dogovorili za koga glasate 2028. ? :D
kolobok

#378 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by kolobok »

BHCluster wrote:
Da to sto si napisao imalo bi smisla da BiH nije duboko decentralizovana država imamo dva entiteta, distrikt te jedan od entiteta ima kantone. Zar se na tim nivoima vlasti ne moze sprovesti razvoj? Naravno da moze ali ne ide jer 45% onih koji imaju pravo glasa ne glasa a ovi drugi nagrađuju politicare i politike koje su doveli do ovoga sada sto imamo.
To stoji, ali ne mijenja suštinu onoga što sam napisao.

U podsvijesti ljudi uviđaju da ova država nema dobre temelje, a samim time ni budućnosti, pa iz toga proizlazi i ta biračka apatija i nerad političara. U stilu čemu se truditi kad ionako ništa još nije konačno definirano i svaki tren može ponovno zakuhati ako se stvore okolnosti. Ja ne znam nikoga tko iskreno vjeruje da ova država u ovakvom obliku može ići naprijed, a nema ni truna konsenzusa oko toga kako bi budući funkcionalniji ustroj trebao izgledati.
BHCluster

#379 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BHCluster »

Novak20 wrote:
spreca wrote:

Njihova stranka

Nije bitno do tada ce sve biti jasnije i lakse, a i za vas ce biti lakse je će te do tada steci pravo da glasate na izborima u Irskoj, Njemackoj itd.
BHCluster

#380 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BHCluster »

kolobok wrote:
BHCluster wrote:
Da to sto si napisao imalo bi smisla da BiH nije duboko decentralizovana država imamo dva entiteta, distrikt te jedan od entiteta ima kantone. Zar se na tim nivoima vlasti ne moze sprovesti razvoj? Naravno da moze ali ne ide jer 45% onih koji imaju pravo glasa ne glasa a ovi drugi nagrađuju politicare i politike koje su doveli do ovoga sada sto imamo.
To stoji, ali ne mijenja suštinu onoga što sam napisao.

U podsvijesti ljudi uviđaju da ova država nema dobre temelje, a samim time ni budućnosti, pa iz toga proizlazi i ta biračka apatija i nerad političara. U stilu čemu se truditi kad ionako ništa još nije konačno definirano i svaki tren može ponovno zakuhati ako se stvore okolnosti. Ja ne znam nikoga tko iskreno vjeruje da ova država u ovakvom obliku može ići naprijed, a nema ni truna konsenzusa oko toga kako bi budući funkcionalniji ustroj trebao izgledati.
Za Bosnu govore to od kako postoji a ta Bosna da prostis ih sviju nadzivila, zato kazem ako ne mogu se dogovoriti na drzavnom nivou zasto to ne urade na nizim nivoima recimo kantonalnom ili nizem? A to sto se ne mogu dogovoriti nije radi razliciti pogleda na proslost ili buducnos to je samo radi prikrivanja vlastitog kriminala.
Novak20

#381 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Novak20 »

BHCluster wrote:
Novak20 wrote:
spreca wrote: Falatar je kukavicije jaje podmetnuto od NS....ako Komsic ne pobijedi NS racun ispostaviti...mislio sam na iducim izborima za njih glasati i jos kuci i u rodbini mnoge gotovio da glasaju za NS 2020 ali sad nema sanse

Nije bitno do tada ce sve biti jasnije i lakse, a i za vas ce biti lakse je će te do tada steci pravo da glasate na izborima u Irskoj, Njemackoj itd.
Ovi što idu u Rusiju će do tada glasati za Putina. :D
spreca

#382 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by spreca »

Novak20 wrote:
spreca wrote:

Njihova stranka

tad ce se birati samo jedan predsjednik ...i to jedan covEk jedan glas i gradjansko uredjenje
Last edited by spreca on 14/09/2018 20:41, edited 1 time in total.
spreca

#383 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by spreca »

Novak20 wrote:
Ovi što idu u Rusiju će do tada glasati za Putina. :D
Pa ako si ti glasao za Tudjmana zasto ja nebi mogao recimo za Putina..izbor je sirok ...nema HDZa i HNS :P
shake69

#384 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by shake69 »

Ima li igdje validne ankete kako stoji u narodu Covke a kako Komsic? Spremio sam olovku za Denisa, ali ako zafali nasem Sarajliji rado cu promijeniti plan.
Ima li igdje pouzdan uzorak misljenja javnog mnjenja o njima dvojici?
Leverage

#385 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Nema, vrlo teško je doći do reprezentativnog uzorka u političkom sistemu poput našeg. Država je politički apsolutno heterogena.

Stranke imaju rezultate relevantnih istraživanja, ali to ih je koštalo k'o svetog Petra kajgana i nema šanse da iko van stranačkih struktura ima uvid u te rezultate.
Hafis

#386 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

shake69 wrote:Ima li igdje validne ankete kako stoji u narodu Covke a kako Komsic? Spremio sam olovku za Denisa, ali ako zafali nasem Sarajliji rado cu promijeniti plan.
Ovisi od lokacije u kojoj anketiraš.
Ako anketiraš u Jablanici, Komšo odnosi 98% glasova, s druge strane, u Čitluku ne prelazi ni prag od 1%..
Capsicum

#387 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

shake69 wrote:Ima li igdje validne ankete kako stoji u narodu Covke a kako Komsic? Spremio sam olovku za Denisa, ali ako zafali nasem Sarajliji rado cu promijeniti plan.
Šanse da Denis i Željko mogu ući zajedno u Predsjedništvo su u praksi 0%. Jednostavno nema dovoljno glasača lijevo-građanske opcije. Ako se glasačko tijelo ljevice podijeli, realna je šansa da nijedan od njih ne uđe u Predsjedništvo. Zato je bitno ne igrati se s takvim stvarima. Mora se spriječiti plan da u Predsjedništvo uđe osovina Čović - Dodik, koja ovu zemlju vodi nesumnjivo u nestanak. Zato samo Željko :bih:
Leverage

#388 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Naravno da ima dovoljno, svako ko nije interesno vezan za nacionalističke stranke potencijalni je glasač ljevice, čak iako nije potpuni ljevičar po opredjeljenju.

Do stranaka je da ljude privuku da glasaju za njih.
putokaz1

#389 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by putokaz1 »

Komšić nema stranku da pobjedi sve Hrvate u BH,zato je bitno da ne pobjedi Džaferović svi za Bećirevića
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#390 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by malakh »

Capsicum wrote: Šanse da Denis i Željko mogu ući zajedno u Predsjedništvo su u praksi 0%. Jednostavno nema dovoljno glasača lijevo-građanske opcije. Ako se glasačko tijelo ljevice podijeli, realna je šansa da nijedan od njih ne uđe u Predsjedništvo. Zato je bitno ne igrati se s takvim stvarima. Mora se spriječiti plan da u Predsjedništvo uđe osovina Čović - Dodik, koja ovu zemlju vodi nesumnjivo u nestanak. Zato samo Željko :bih:
koliko čujem, zadnje dvije džume u tk, par hodža je denisa u hutbama spominjalo.

ali poenta je što ne znam šta ti podrazumijevaš pod ovim lijevo-građanske opcije? :?

nego maloprije vidjeh da poskokovci komšiću servijaju onaj intervju nasera orića, kod senada, nešto na fazon, izdao zapovjednika arbih. kakva nemoć čovječe.
Capsicum

#391 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

malakh wrote:
Capsicum wrote: Šanse da Denis i Željko mogu ući zajedno u Predsjedništvo su u praksi 0%. Jednostavno nema dovoljno glasača lijevo-građanske opcije. Ako se glasačko tijelo ljevice podijeli, realna je šansa da nijedan od njih ne uđe u Predsjedništvo. Zato je bitno ne igrati se s takvim stvarima. Mora se spriječiti plan da u Predsjedništvo uđe osovina Čović - Dodik, koja ovu zemlju vodi nesumnjivo u nestanak. Zato samo Željko :bih:
koliko čujem, zadnje dvije džume, par hodža je denisa u hutbama spominjalo.

ali poenta je što ne znam šta ti podrazumijevaš pod ovim lijevo-građanske opcije? :?

nego maloprije vidjeh da poskokovci komšiću servijaju onaj intervju nasera orića, kod senada, nešto na fazon, izdao zapovjednika arbih. kakva nemoć čovječe.
Nemojte biti djeca. IZ je usko povezana sa SDA. Moguće je da neki hodža nekad spomene Denisa, ali to je samo izuzetak od ustaljene prakse. SDA ima izuzetno stabilnu glasačku bazu. Pod lijevo - građanskom opcijom podrazumijevam sve one građane koji podržavaju jednakost svih građana BiH i jasno prepoznaju opasnost koju ovoj zemlji predstavljaju Čović i Dodik. Ništa više I ništa manje.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#392 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by malakh »

.
Hafis

#393 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

Capsicum wrote:
Šanse da Denis i Željko mogu ući zajedno u Predsjedništvo su u praksi 0%. Jednostavno nema dovoljno glasača lijevo-građanske opcije. Ako se glasačko tijelo ljevice podijeli, realna je šansa da nijedan od njih ne uđe u Predsjedništvo. Zato je bitno ne igrati se s takvim stvarima. Mora se spriječiti plan da u Predsjedništvo uđe osovina Čović - Dodik, koja ovu zemlju vodi nesumnjivo u nestanak. Zato samo Željko :bih:
To je malo zajebaTo...to jest, dvojica populista, tzv. lijeve orientacije mogla bi zbuniti bošnjačko ''lijevo'' glasačko tijelo,tako da u slučaju podjele glasova pola-pola, niti jedan od njih ne uđe u predsjedništvo.
Ja mislim da bi se tu mogao primjeniti uhodani fazon iz doba popisa. Znači veliki bilbordi na svakom pedlju, s onim malim broootom, koji ovaj put ne bi objašnjavao Bošnjacima kako se treba izjasniti za popis, već bi im potanko objašnjavao što je to bošnjački nacionalni interes i koga od ove dvojice šupljatora zaokružiti.
Inače, lako je moguće da bude mrka kapa.
Hafis

#394 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

Imam još bolje rješenje kako uglaviti obojicu ljevičara u predsjedništvo. Genijalna zamisao, upravo zato što je jednostavna.
Znači, da bi se izbjegli nesporazumi, lijevo glasačko tijelo se podijeli u dvije skupine i to vrlo jednostavan način:
Prvu skupinu činili bi Bošnjaci ljevičari i oni bi glasali za Bećirvića.
Drugu skupinu, činili bi Hrvati ljevičari i oni bi glasali za Komšića.
I tako bi obojica bez velikih napora pregazili svoje suparnike

Komšić bi tako još više dodatno učvrstio svoj legitimitet hrvatskom korpusu, a i Bećirević u svom.
Nivelacija

#395 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Nivelacija »

Kako god sracunam Falatar uzima pobjedu Komsicu i poklanja je Covicu.

Znaci Falatar je trenutno najjaci HDZ kadar.
cyprus

#396 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by cyprus »

Jebote, ja kad čujem da je GS stranka lijevo-građanske orijentacije, najednom mi SDA i HDZ više nisu toliko mrski :)
Capsicum

#397 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

Nema boljeg lakmus papira za pozicioniranje stranke od toga ko je najviše napada. Mrtva desnica sva tri konstitutivna tora i kvaziliberali. Ljevica 100%
Capsicum

#399 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

muzicar_iz_parka wrote:Ne dobijaju se izbori na twitteru.
Apsolutno, kao ni na forumu. GS-ovci to kontaju, reklo bi se po tome koliko su ozbiljno ušli u kampanju. Svaki dan neki skup, lični kontakt s biračima na ulici itd...
malakh

#400 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by malakh »

kolobok wrote:
malakh wrote:
glede teme, sa ovakvom kampanjom kakvu vodi čović, zasigurno je da nema teoretske šanse za pobjedu. jedino što može dobiti to je jedan mandat više u federalnom parlamentu i dva-tri mandata više u hnk.
A koju to kampanju on uopće vodi? Ja stvarno ne vidim.

Meni se sve čini da je i on davno procijenio kako mu Komšićeva pobjeda puno više ide na ruku i da se ni ne trudi pobijediti za predsjedništvo.
pogledaj portal dnevnik.ba pa ćeš sam vidjeti kakvu kampanju vodi. ponovo obećava neke federalizacije, kanale na cro jeziku...

i ja zaista ne znam kako njemu komšićeva pobjeda ide u prilog. pojasni mi, ako ti nije mrsko?

razumijem da bi zbog te neke tzv mobilizacije hrvatskog naroda, koja je obična populistička priča, hdz mogao dobiti jedan mandat više u parlamentu fbih i možda pokoji mandat u hnk, livanjskom kantonu ili sbk, a sada da je to nešto od čega bi mogao imati enormno visoku korist, baš i nije.

što se tiče popune domova naroda, ja samo ne razumijem ljude koji misle da ti hdzovci nisu potkupljivi, samo što nikome do sada nije ni bilo u interesu da ih potkupi.
Locked