Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kandidati za mjesto bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Poll ended at 05/10/2018 23:32

Mirsad Hadžikadić - (Platforma za progres)
145
43%
Fahrudin Radončić[/b] - (SBB)
19
6%
Senad Šepić - (Nezavisni blok)
7
2%
Šefik Džaferović - (SDA)
44
13%
Denis Bećirović - (SDP)
116
35%
Amer Jerlagić - (Stranka za BiH)
3
1%

Total votes: 334

Smrcak15

#376 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Smrcak15 »

last mohicans wrote:Amerikanac nema šanse. Fahro ce imati više, slobodno me citirajte. Stotine pdf i trolanja vam nece pomoci da omalovazite i obezvrijedite Denisa, novog člana Predsjednistva iz reda Bošnjačkog naroda, aBd. Moja procjena:
Denis
Šefko
Fahro
Amerikanac i ostali. Broj glasova nebitan ako ovaj poredak bude na kraju.
on je sam sebi pucao u nogu, svako ko imalo razmisljala, sta znaci izbjeci debatu sa protukandidatima, to je Becirovic uradio, kukavicki cin, i zar takav da nas predstavlja...zapamti i ovo jos, ja sam simpatisao Becirovica do debate , kada je odbio kod mene je prekrizen za sva vremena.

Uostalom evo nek bude kao sto si napisao...ako mislisd a ce ti nesto bolje biti :-) nek vam je onda Bog na pomoci u BiH.
Leverage

#377 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Ti ćeš bolan glasat' za Džaferovića, vidio sam ti ranije postove i sve mi je jasno.
ultrasarajevo87

#378 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by ultrasarajevo87 »

Leverage wrote:Pravi trolerski komentar.

Osim toga SDP se uopšte ne bavi međunacionalnim prepucavanjem, to su bezvezne podvale. Treba pogledati govore sa skupova u Banjoj Luci i Livnu. Obratiti pažnju na ljude koji su tamo govorili.

Što se tiče "bošnjačkog jedinstva", nema nikakvog jedinstva sa SDA i sličnim.

Što se tiče ekonomije svako treba da pročita Plan 10.

Što se tiče navodnog banovanja, ili si vrijeđao pa si banovan ili lažeš da si banovan.
NISAM VRIJEĐAO 100%.
Godinama sam podržavao Bećirovića, dok su moji komentari išli totalno sa njegovim/njihovim mišljenjem padali su i lajkovi sa zvaničnih stranica, kad sam promijenio ploču na EKONOMIJU, koja je jedina i bitna odmah sam dobio BAN.

Ne možeš ti meni reći da LAŽEM kad me privatno i ne poznaješ.
Upravo zbog ovakvih poput tebe koga god poznajem vrbovaću da ne glasa za vašu političku opciju. :bih:
SaraFina

#379 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

Smrcak15 wrote:
SaraFina wrote:
neon-x wrote:Jesmo Mirsadu napravilu kampanju na klixu svaka nam cast. Smrcak je njazasluzniji za ovo :) Ali ljudi dosta je vise trolanja glasanjem za Mirsada. Nema smisla raditi to stranackim poltronima. I oni su ljudi :)

Vi ste čudo. Ja sam zadivljena " Fan klubom" , vašim angažmanom i razumijevanjem vas kao obozavatelja aktuelnih političkih zbivanja u BiH.
treba da se pridruzis na radi nas, ne radi hadzikadica, nego radi Bosne

KO sam ja, niko i nista, ko je KIKI i Neon-x i ostali koji guraju Hadzikadica...mi smo nebitni, bitna je BiH, bitan je nas narod...jer davanje glasa istima je mazohizam 100000%, zasto se ljudi onda ponizavate, zasto vam to treba...umjesto svi zajendo da ovog covjeka poguramo da kazemo svima na vlasti

MAMICU VAM VASU, STA NAM RADITE OD DRZAVE...EE NECE MOCI OVE NOCI. 8-)

ovo bi najveca politicka poibjeda bila da jedan cvjek preko facebooka u medijskoj blokadi koji nema svoje bilboarde pobjedi masineriju SBB-SDP-SDA koji koriste nase pare kao sto Hadzikadic kaze da bi nama rekli bit ce bolje i izbavit cemo vas iz ovog stanja u koje smo vas uvalili.

kako uopste neko moze podrzavati Becirovica koji je odbio debatu...meni dodje da povratim jer sam pratio debate u jednoj svedskoj, gdje se sudaraju kandidati kako najmanjjih stranaka tako i najvecih, svako svakog mlati argumentima kako ko stigne...a u Bosni jok, moze u bez debate, da narod upozna kakav je ko kapacitet.

Smrle, prekucali ste ja bi bila suviśna i nepotrebna. Mislim da treba otvoriti temu, za "pojašnjenja" nadležnosti koje predstavnik iz nekog konstitutivnog naroda ima, kako se sprovodi nakon izbora uspostava vlasti i općenito kako sistem fercera.

Forumaš Haris ba, recimo bi bio ok, za sve nedoumice i pitanja adekvatna osoba.
Leverage

#380 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Kako ranije rekoh ti ćeš za Šefika i svoju SDA. Jeftino trolanje ti nije prošlo.

Sebija heroina. Bakire, Bakire, Bakire...
ultrasarajevo87

#381 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Leverage wrote:Kako ranije rekoh ti ćeš za Šefika i svoju SDA. Jeftino trolanje ti nije prošlo.

Sebija heroina. Bakire, Bakire, Bakire...
Nikad ne bih glasao za partiju koja je uništila bošnjački nacionalni korpus nakon rata.

Moj stav o inostranoj politici je drugačiji, ali ključ svega je ekonomija, ako ekonomija stagnira, nazaduje ili ne ide naprijed ne možeš očekivati da ću glasati za iste ljude. Imamo Bakira 8g na čelu države, ništa pozitivno od njega niti njegove partije dobili nismo.

Vi SDP-ovci očito ne možete razumijeti da je demokratija sloboda govora. Ako nudim sugestiju znači da vas pomažem.
Ako ne želite da prihvatite sugestiju to je vaše demokratsko pravo.

Ja imam isto pravo kao i ti. Neću te napadati kao ti mene, prihvatiću tvoje mišljenje, ali nije okej da ti meni govoriš da ću glasati za Džaferovića kad me lično ne poznaješ.
Sinapsa

#382 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Sinapsa »

Leverage wrote:Ti ćeš bolan glasat' za Džaferovića, vidio sam ti ranije postove i sve mi je jasno.
Pa neka glasa za Dzaferovica...Svako glasa po svojoj savjesti...(trebalo bi barem tako biti)....
Leverage

#383 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Pa nek glasa, savršeno me ne zanima.

Al' ovdje je došo s pričom eto kao ja mnogo volim Denisa a on me banov'o. Smiješno. K'o da je neko budala.
Smrcak15

#384 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Smrcak15 »

SaraFina wrote: Smrle, prekucali ste ja bi bila suviśna i nepotrebna. Mislim da treba otvoriti temu, za "pojašnjenja" nadležnosti koje predstavnik iz nekog konstitutivnog naroda ima, kako se sprovodi nakon izbora uspostava vlasti i općenito kako sistem fercera.

svako je bitan ko moze da doprinese da se ova vlast skloni i dovede bolja, a ako mislis da je SDP bolja od SDA , pa sta su to uradili za svog mandata?? sta je to bolje

ja guram Hadzikadica cisto iz patriotskih razloga jer smatram da je covjek svjetskog kalibra, jer znam kakvi su politicari ovdje u swe pa mogu da sporedim, i zato ga guram....a evo da ne pobjedi zbog stranackog glasanja nevazno je li neko bolji od njihovih vodja..pa ljudi u BiH ce okusiti gorcinu njihovog izbora ja necu , jer hvala Bogu fin imam zivot i nastavit cu i dalje kao i do sad ali ce mi biti zao naroda...stani malo sta rekoh, ama nece mi biti zao naroda tek onda jer imao si da biras bolje a nisi, sam pao sam se ubio :kiss: zato suti i trpite ako vas udjasu isti kao sto su vas jahali do sad.
Leverage

#385 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Eto pročitajte mu postove gdje veliča Erdogana. Kako to može biti glasač bilo koje druge stranke osim SDA?
last mohicans

#386 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by last mohicans »

Smrcak15 wrote:
last mohicans wrote:Amerikanac nema šanse. Fahro ce imati više, slobodno me citirajte. Stotine pdf i trolanja vam nece pomoci da omalovazite i obezvrijedite Denisa, novog člana Predsjednistva iz reda Bošnjačkog naroda, aBd. Moja procjena:
Denis
Šefko
Fahro
Amerikanac i ostali. Broj glasova nebitan ako ovaj poredak bude na kraju.
on je sam sebi pucao u nogu, svako ko imalo razmisljala, sta znaci izbjeci debatu sa protukandidatima, to je Becirovic uradio, kukavicki cin, i zar takav da nas predstavlja...zapamti i ovo jos, ja sam simpatisao Becirovica do debate , kada je odbio kod mene je prekrizen za sva vremena.

Uostalom evo nek bude kao sto si napisao...ako mislisd a ce ti nesto bolje biti :-) nek vam je onda Bog na pomoci u BiH.
Po kojim standardima, mjerilima, uzusima, nazovi kako god hoceš, neodazivanje u debatnu emisiju srozava bilo kojeg kandidata u njegovoj kampanji? Pogotovo u ovakvo zemlji kakva jeste. Vecina glasača glasa po inerciji, stranačkom opredjeljenju, političkom ili duhovnom ubjeđenju. Vrlo je malo onih koji ce promjeniti mišljenje zbog neke nebitne TV emisije. Nadasve, nece zarad ponuđenog programa kandidata promjeniti svoj stav, a ne da ga promijene sto nije dotični došao na neku TV debatu. Je li to više milionski auditorij bio, poput onih finalnih u SADa, kad se suoče demokrate i republikanci? Pa da ga super obrazovano i kulturoski nadahnuto glasačko tijelo kazni zbog tog čina. Dajte ljudi, malo realnosti nije na odmet i ne trolajte temu. Samo argumentovano. :bih:
ultrasarajevo87

#387 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Image

Evo jasnog dokaza da sam banovan, tj. da ne govorim istinu kao što si već naveo.

Svim bh. partijama je problem kad počneš govoriti o ekonomiji. Lako je manipulisati sa narodnim masama kad i 23g nakon rata non stop pričaš o nacionalnim temama, a ne o ekonomiji.

EDIT: Što se tiče tzv veličanja Erdogana to je moje lično pravo, da imam simpatije prema nekim osobama.
Ja ću veličati svakog predsjednika Turske jer je to moje pravo. Bakir je nebitan u tim stvarima.

Tebi je očito problem što sam ja Bošnjak, musliman i imam svoje mišljenje.
Last edited by ultrasarajevo87 on 15/09/2018 00:11, edited 1 time in total.
SaraFina

#388 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

:-x
Smrcak15 wrote:
SaraFina wrote: Smrle, prekucali ste ja bi bila suviśna i nepotrebna. Mislim da treba otvoriti temu, za "pojašnjenja" nadležnosti koje predstavnik iz nekog konstitutivnog naroda ima, kako se sprovodi nakon izbora uspostava vlasti i općenito kako sistem fercera.

svako je bitan ko moze da doprinese da se ova vlast skloni i dovede bolja, a ako mislis da je SDP bolja od SDA , pa sta su to uradili za svog mandata?? sta je to bolje

ja guram Hadzikadica cisto iz patriotskih razloga jer smatram da je covjek svjetskog kalibra, jer znam kakvi su politicari ovdje u swe pa mogu da sporedim, i zato ga guram....a evo da ne pobjedi zbog stranackog glasanja nevazno je li neko bolji od njihovih vodja..pa ljudi u BiH ce okusiti gorcinu njihovog izbora ja necu , jer hvala Bogu fin imam zivot i nastavit cu i dalje kao i do sad ali ce mi biti zao naroda...stani malo sta rekoh, ama nece mi biti zao naroda tek onda jer imao si da biras bolje a nisi, sam pao sam se ubio :kiss: zato suti i trpite ako vas udjasu isti kao sto su vas jahali do sad.

Smrle, vodite "Fan Klub" bez osnovnog znanja o ovlastima/polugama, koje čovjek dobija na raspolaganje nakon izbora. Predlažem da se informišete i uputite pa onda nastavak. Je li ok?
Leverage

#389 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Pa sad kad smo ustanovili da si SDA trol sasvim je logično da si banovan.

Koga zanima ekonomski program SDP-a ima Plan 10.
Smrcak15

#390 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Smrcak15 »

Leverage wrote:Eto pročitajte mu postove gdje veliča Erdogana. Kako to može biti glasač bilo koje druge stranke osim SDA?
daj erdogan je dokazani prijatelj BiH...onaj ko odbija svoje prijatelje i to mocne prijatelje u ovoj mocvari kad svako sebi pokusava jako prijatelja da prisloni , kao recimo srbija Rusiju...to je znak nemudrosti
ultrasarajevo87

#391 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Leverage wrote:Pa sad kad smo ustanovili da si SDA trol sasvim je logično da si banovan.

Koga zanima ekonomski program SDP-a ima Plan 10.
E moj ti majstore... Nisi svjestan koliko si nesvjestan nekih činjenica.
Ovdje da napišem 100 postova protiv SDA ti bi i dalje rekao da sam SDA troll, što nije istina.
Sinapsa

#392 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Sinapsa »

Leverage wrote:Pa nek glasa, savršeno me ne zanima.

Al' ovdje je došo s pričom eto kao ja mnogo volim Denisa a on me banov'o. Smiješno. K'o da je neko budala.
Kako stojis momentalno...kakve su sanse da i ti predjes nama Hadzibosancima.... :D .....barem na nivou predsjednistva...ostalo neka bude SDP...?

Vidis i sam da je Hadzija posten covjek, vidis i sam da smo korektna raja...ne pljujemo, ne psujemo, ne gadimo...i tako to.... Vidis i sam da ljudi prepoznaju cestitost i iskrenost, a svaki covjek tezi dobrome...

Ha? :D
Leverage

#393 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Smrcak15 wrote:
Leverage wrote:Eto pročitajte mu postove gdje veliča Erdogana. Kako to može biti glasač bilo koje druge stranke osim SDA?
daj erdogan je dokazani prijatelj BiH...onaj ko odbija svoje prijatelje i to mocne prijatelje u ovoj mocvari kad svako sebi pokusava jako prijatelja da prisloni , kao recimo srbija Rusiju...to je znak nemudrosti
Za nekog sa progresivnim ljevičarskim stavovima Erdogan može biti samo diktator koji guši slobodnu misao u Turskoj. U Turskoj podržavam CHP.

Sinapsa wrote: Kako stojis momentalno...kakve su sanse da i ti predjes nama Hadzibosancima.... :D .....barem na nivou predsjednistva...ostalo neka bude SDP...?

Vidis i sam da je Hadzija posten covjek, vidis i sam da smo korektna raja...ne pljujemo, ne psujemo, ne gadimo...i tako to.... Vidis i sam da ljudi prepoznaju cestitost i iskrenost, a svaki covjek tezi dobrome...

Ha? :D
Nikakve. Denis Bećirović je daleko najbolji kandidat na ponudi i ima moj siguran glas.
ultrasarajevo87

#394 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Ja imam progresivne ekonomske stavove prema svojoj državi BiH, a prema ostalima imam neko drugo mišljenje koje ja ispoljavam, jer mi se može. :bih:

Ja nisam ljevičar, ali uz moje stavove dakako idu pojedine stvari iz prakse ljevičara, prije svega sloboda govora (koju mi ti konstantno oduzimaš, ovdje mi govoriš da sam troll ili plaćenik, a to se kosi sa stavovima ljevičara) te sam izgledaš kao diktator, što nisi niti ćeš ikad biti, jer si niko i ništa.

Ne bih da te vrijeđam, već sam ranije naveo da bih glasao za Bećirovića, jer mi se čini/o kao bolji kandidat od ostalih.
Smrcak15

#395 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Smrcak15 »

Leverage wrote: Nikakve. Denis Bećirović je daleko najbolji kandidat na ponudi i ima moj siguran glas.

a zasto nije smio doci na debatu???
Leverage

#396 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

To što sam ljevičar ne znači da sam budala.

Imam nultu toleranciju prema glasačima SDA.

Vi imate pravo da glasate za SDA, a ja imam pravo da vas ne volim. I svako konzumira svoje pravo.

Priča o diktatoru je smiješna.
Leverage

#397 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Smrcak15 wrote: a zasto nije smio doci na debatu???
Prije dva dana si dobio odgovor na to pitanje. Zašto postavljaš isto pitanje?
sigh

#398 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by sigh »

:lol: pa ko da su americki predsjednicke debate u pitanju
ultrasarajevo87

#399 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Leverage wrote:To što sam ljevičar ne znači da sam budala.

Imam nultu toleranciju prema glasačima SDA.

Vi imate pravo da glasate za SDA, a ja imam pravo da vas ne volim. I svako konzumira svoje pravo.

Priča o diktatoru je smiješna.
Mene ne dotiče tvoja nulta tolerancija prema glasačima SDA, pa svima je jasno da najniži sloj nažalost kroji stanje u kakvom se nalazimo. Meni je dovoljno vidjeti ko dolazi na skupove desničarskih partija i sve mi je jasno.

EKONOMIJA I SAMO EKONOMIJA... Imam neki osjećaj da si bijesan zbog mojih vjerskih stavova, ali da se ljudi drže vjere (Islama, Kršćanstva ili čega god već) ili da prate svoje srce i ne kradu daleko bi nam bolje bilo nego što je sada.

OVDJE NEMA MRŽNJE, protiv tebe ništa nemam, ne poznajem te, ne mogu stvarati sliku o tebi ako ne provodim vrijeme s tobom, ali budi čovjek i prihvati svačije mišljenje. Bog da ti da svako dobro.
Smrcak15

#400 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Smrcak15 »

Leverage wrote:
Smrcak15 wrote: a zasto nije smio doci na debatu???
Prije dva dana si dobio odgovor na to pitanje. Zašto postavljaš isto pitanje?
taj odgovor ne pije vode....ako vam je izgovor nisu mu dorasli protukandidati da bi vodio debatu sa njima ili mozda da bi takva velicina uopste prisustvovao na debati jer smatra nekim ponizenjem, kao drugi kandidati su salabajzeri....

Kukavicki cin jasno ko dan. :wink:
Locked