Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
beni-bu-man

#376 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by beni-bu-man »

samo treba Maroon 5 sulsati 8-)
xoklix

#377 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by xoklix »

Ma meni je novčanik miran dok Jala i Buba drndaju :mrgreen:
Znaš da te nijedna pjesma neće strefit u pete :mrgreen:
merlin246

#378 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by merlin246 »

medvjed23 wrote:
merlin246 wrote:
medvjed23 wrote:ma ima merlin246 pravo.. muzički neukus nije pokazatelj lošeg karaktera koji zaslužuje uvrede.. jedno je reći da neka muzika ne valja, a drugo da su ljudi koju tu muziku slušaju retardirani, pokvareni i dr..
E pa drago mi je da ima netko barem tko shvaca koliko je glupo stvarati sliku o covjeku samo na osnovi muzike koju slusa i generalizirati ljude prema tome.

Jucer sam naletila na neki komentar tipa: ne bih mogao bitii s nekom koja slusa to i to, ja da to trpim necu hahah..I pitam se jel stvarno moguce da nekog toliko moze odbiti muzicki ukus i da na to tako gleda.
pa vidi, može.. nekom je muzika jako bitan dio života, puno više od puke zabave i samim tim i kriterij za odabir partnera.. dakle, sasvim je razumljivo ako neko ne želi biti s tobom jer slušaš to i to.. međutim, taj neko te ne bi trebao vrijeđati zbog tvog muzičkog ukusa.. postoji bitna razlika između uvrede i kulturnog: nisam zainteresovan :D
Pa daa kazes nisam zainteresiran bebo hahaah
spreca

#379 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by spreca »

Trazim djevojku za druzeenje koja voli Kalesijske Zvuke :oops: ...moguc brak :lol: :lol: ....cekam vas u inboxu :lol: :lol: :lol: ...to mora biti izuzetno glupa osoba koja odjebe curu koja mu se svidja samo zaradi muzike koju slusa.....boze frljakni jedan meteorit u njegov vrt :lol:
dale cooper

#380 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

merlin246 wrote:
dale cooper wrote:
merlin246 wrote:Nisam rekla taj neki rock, nego "tako taj neki rock". Nije isto znacenje. Ovdje svatko na svoj nacin tumaci moje rijeci. :oops:
I kakva je tačno razlika? :zoka: :mrgreen:
Razlika je sto kada kazem "taj neki rock" mislim na neko sranje, a kada kazem "tako taj neki rock" misli se na jedan specificno bezvezan muzicki pravac, zvani rock. Razlika je i vise nego ocigledna :lol:
:? :-?
merlin246

#381 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by merlin246 »

spreca wrote:Trazim djevojku za druzeenje koja voli Kalesijske Zvuke :oops: ...moguc brak :lol: :lol: ....cekam vas u inboxu :lol: :lol: :lol: ...to mora biti izuzetno glupa osoba koja odjebe curu koja mu se svidja samo zaradi muzike koju slusa.....boze frljakni jedan meteorit u njegov vrt :lol:
Kalesijske zvuke hahaha :lol:
Jel to neki novi muzicki pravac koji ce da nadmasi Bubu i Jalu?
BadBoy

#382 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

merlin246 wrote:
BadBoy wrote:
merlin246 wrote:Da ne spominjem diskoteke i vecernje izlaske gdje ova dvojica dominiraju. I iako vi mislite da se na njih pale samo balavci ovo slusaju i ljudii zreliji,iznenadili bi ste se tko ovo sve slusa :)

Hahaha pa daa odes u klub ono sve prepi*ke. Sve sredjeno, dotjerano, oci bolee sta je to haha.. I onda se ti lagano okerenes jer ne volis Bubu i Jalu i ljude koji se super zabavljaju na te pjesme haha.. Odes kuci,upalis Sabana i mirna Bosna
Ti lutaš bebo, skrenula si s puta beboo :D :D
To nije ljubav beboo hahaha[/quote]

Pusti ove mrtve rockere to više niko ne sluša. Hoćemo u Walter za vikend ili čekamo SFF i myface :D
dale cooper

#383 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

medvjed23 wrote:
merlin246 wrote:
medvjed23 wrote:ma ima merlin246 pravo.. muzički neukus nije pokazatelj lošeg karaktera koji zaslužuje uvrede.. jedno je reći da neka muzika ne valja, a drugo da su ljudi koju tu muziku slušaju retardirani, pokvareni i dr..
E pa drago mi je da ima netko barem tko shvaca koliko je glupo stvarati sliku o covjeku samo na osnovi muzike koju slusa i generalizirati ljude prema tome.

Jucer sam naletila na neki komentar tipa: ne bih mogao bitii s nekom koja slusa to i to, ja da to trpim necu hahah..I pitam se jel stvarno moguce da nekog toliko moze odbiti muzicki ukus i da na to tako gleda.
pa vidi, može.. nekom je muzika jako bitan dio života, puno više od puke zabave i samim tim i kriterij za odabir partnera.. dakle, sasvim je razumljivo ako neko ne želi biti s tobom jer slušaš to i to.. međutim, taj neko te ne bi trebao vrijeđati zbog tvog muzičkog ukusa.. postoji bitna razlika između uvrede i kulturnog: nisam zainteresovan :D
Slažem se. Mislim da su afiniteti i zajednički interesi jako bitni u ovom slučaju.
medvjed23

#384 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by medvjed23 »

konto sam tebi prepustiti repliku (znam koliko ti muzika znači), al mislim da sam i ja ubo poentu :D
dale cooper

#385 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

medvjed23 wrote:konto sam tebi prepustiti repliku (znam koliko ti muzika znači), al mislim da sam i ja ubo poentu :D
Jesi. :D :thumbup:
spreca

#386 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by spreca »

merlin246 wrote:
spreca wrote:Trazim djevojku za druzeenje koja voli Kalesijske Zvuke :oops: ...moguc brak :lol: :lol: ....cekam vas u inboxu :lol: :lol: :lol: ...to mora biti izuzetno glupa osoba koja odjebe curu koja mu se svidja samo zaradi muzike koju slusa.....boze frljakni jedan meteorit u njegov vrt :lol:
ma to je klasika/ozbiljna muzika :oops: sa pocetka 70tih :mrgreen: ..zato sve koje vole Kalesijsku klasiku su dobro dosle i neka se jave :mrgreen: ....takodje u obzir dolaze i one koje slusaju Sprecanske talase,Kaleaijske Slavuje,Kalesijsku Trojku i mnoge iz sprecanskog polja :mrgreen:
HAVANA

#387 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by HAVANA »

Normalno da je bitan.Zamisli zena ti obozava janu,canu i stoju.Prati farmu... :cry: Il mi ovog sda navije
Steph

#388 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Steph »

Jes' vala, dođeš kući, malo bi da odmoriš i ona ti odvrne Zvezde Granda. Onda moraš da je prebiješ :sad:
merlin246

#389 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by merlin246 »

BadBoy wrote:
merlin246 wrote:
BadBoy wrote:Da ne spominjem diskoteke i vecernje izlaske gdje ova dvojica dominiraju. I iako vi mislite da se na njih pale samo balavci ovo slusaju i ljudii zreliji,iznenadili bi ste se tko ovo sve slusa

Ti lutaš bebo, skrenula si s puta beboo :D :D
To nije ljubav beboo hahaha
Pusti ove mrtve rockere to više niko ne sluša. Hoćemo u Walter za vikend ili čekamo SFF i myface :D[/quote]

Gdje god tebi odgovara, bebo :lol:
beni-bu-man

#390 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by beni-bu-man »

merlin246 wrote:
Bona to ti je oldschool
spreca

#391 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by spreca »

beni-bu-man wrote:
merlin246 wrote:
Bona to ti je oldschool
ta ona zna...odmah se vidi da je iz neke ruralne sredine :mrgreen:
BadBoy

#392 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

A jeste primijetili jednu stvar?

Samo slušatelji kulturnih, pravih muzičkih pravaca pljuju, generaliziraju i omalovažavaju druge, dok ovi drugi ništa ružno ne govore ovim prvim? Ko je tu istinski seljak?
merlin246

#393 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by merlin246 »

spreca wrote:
beni-bu-man wrote:
merlin246 wrote:
Bona to ti je oldschool
ta ona zna...odmah se vidi da je iz neke ruralne sredine :mrgreen:
Tako jee hahah ne mogu ponosno reci da sam iz Kalesije jbg
beni-bu-man

#394 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by beni-bu-man »

merlin246 wrote:
ne moras biti iz kalesije :mrgreen:
zomri

#395 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

BadBoy wrote:A jeste primijetili jednu stvar?

Samo slušatelji kulturnih, pravih muzičkih pravaca pljuju, generaliziraju i omalovažavaju druge, dok ovi drugi ništa ružno ne govore ovim prvim? Ko je tu istinski seljak?
:thumbup:
Mahom kultur-fašisti, jasno ko dan.
spreca

#396 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by spreca »

merlin246 wrote:
nije ba vazno odakle si ...vazno je da volis i slusas ovu muziku :mrgreen: ...mnogo nacina je kako biti iz Kalesije :D ...nisam ni ja bas iz Kaleije :mrgreen:
merlin246

#397 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by merlin246 »

BadBoy wrote:A jeste primijetili jednu stvar?

Ovi prvi, logicno :D
spreca

#398 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by spreca »

beni-bu-man wrote:
merlin246 wrote:
ne moras biti iz kalesije :mrgreen:
a moze biti :mrgreen:
merlin246

#399 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by merlin246 »

spreca wrote:
merlin246 wrote:
nije ba vazno odakle si ...vazno je da volis i slusas ovu muziku :mrgreen: ...mnogo nacina je kako biti iz Kalesije :D ...nisam ni ja bas iz Kaleije :mrgreen:
Veliki sam fan Kalesijskih zvukova, pratim ih jos od malih nogu :-D
pirpa

#400 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pirpa »

maksuzija za Havanu brudera :lol:

Post Reply