Finale: Francuska - Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko osvaja?

Poll ended at 16/07/2018 00:27

Francuska
131
53%
Hrvatska
114
47%

Total votes: 245

Mis mekinjas

#376 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Mis mekinjas »

Tomahawk11 wrote:Kako je krenulo, radosni na trgu Bana Jelačića u nedelju navečer.
Ako zeli osigurat cu mu mjesto na jednom kucnom krevetu. :mrgreen:
radostan dan

#377 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by radostan dan »

al što im ga osim šuknu... :zoka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#378 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

Mis mekinjas wrote:
Tomahawk11 wrote:Kako je krenulo, radosni na trgu Bana Jelačića u nedelju navečer.
Gdje ćeš mu to reći, eno ga već zove autobusku i pita u koliko ima bus.
lotPi

#379 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by lotPi »

stakasa wrote:
lotPi wrote: Rijetko pisem ali cesto citam :).
Zasto ste "vi" opsjednuti potrebom da Bosanci navijaju za reprezentaciju susjedne drzave a pri tom vam je najnormalnije da "vi" kao gradjani BiH navijate za susjednu a za sopstvenu u najboljem slucaju nemate osjecaja ili "vas" ne zanima !?
Mada je jako cesta mrznja i nepodnosljivost.
Ko "vi", Bog ti dao, ko vi?
Svi oni koji vazda spominju tu neku potrebu navijanja za druge repke.
Zato i jeste pod navodnicima.
Mada je to "vi" nevazno za moj komentar.
Poenta je bila druga.
radostan dan

#380 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by radostan dan »

Mis mekinjas wrote:
hahh, pokvareni latinu, zamalo se ne zaletih i rekoh - stižem...
sigurno si ovo i fudu ponudila...pa da nas strpaš zajedno naveče.
palermo

#381 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by palermo »

Tomahawk11 wrote:
Ne treba mu ni zvati autobusku, bit će iz kiseljaka organizaovai autobusi.....samo nek se na vrijeme prijavi :D
Mis mekinjas

#382 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Mis mekinjas »

Tomahawk11 wrote:
Mis mekinjas wrote:
Kazu da Globtour ima net u busu jebes put bez foruma.
Taman ce stici na Trg na poluvremenu.
radostan dan

#383 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by radostan dan »

Tomahawk11 wrote:
radostan dan wrote:
raširio transparent - pravda za le klerka....
Eno ti ga na temi BHT, dejstvuje iz hambara.
znači 10 godina ga čitam...i obrazovan, i pametan...ali, ne može sebe da pobjedi, da si pita.... :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#384 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

Ne da se radosni, previše je iskusan da bi sa Fudom završio negdje u nekom sobičku.
Baltazar_khan

#385 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Baltazar_khan »

pa šta uradi crni leklerče :mrgreen: a ni leška nema. bez jakog leška nema ni jakog hrasnog :oops:
MOSALJOZE

#386 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by MOSALJOZE »

radostan dan wrote:
Mis mekinjas wrote:
Sjest cu ja izmedju vas :mrgreen:
MOSALJOZE

#387 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by MOSALJOZE »

palermo wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ne treba mu ni zvati autobusku, bit će iz kiseljaka organizaovai autobusi.....samo nek se na vrijeme prijavi :D
Cekaj fakat? Krecu prema Zagrebu? :lol:
Bosanski_kralj

#388 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Bosanski_kralj »

Tomahawk11 wrote:
Bosanski_kralj wrote: Vide oni, ali pošto se radi o Hrvatskoj plaše se da ako kažu nešto takvo ispadaju neobjektivni, ljubomorni i slično.

Hrvatima se sve poklopilo, povoljan žrijeb, rezultati drugih utakmica. Sreća u najbitnijim momentima, a da su odigrali nešto vrhunski i nisu vala. Nimalo me se nije dojmila njihova igra.
Zato je ovo objektivno
Bosanski_kralj wrote:Englesku su prošli uz veliku dozu sreće.
Ili nisi gledao utakmicu.

Vrhunski, nego šta. Halo, igraju finale. Ne možeš ti to priznati,.
Da je u pitanju jedan Brazil, Argentina, Njemačka, puno bi bilo igrati tri puta produžetke, vraćati se, preokretati...bore se ljudi ba, što je to teško priznati?!
U prvom poluvremenu su Englezi mogli i trebali riješiti pitanje prolaska. Pa Hari Kane sa pola metra gađa stativu i propusta priliku za povećanja na 2:0.

Poklopili im se rezultati. Otišli su u povoljniji dio žrijeba, izbjegli sve glavne favorite za titulu. Ovamo se krve, Brazil, Francuska, Belgija, Urugvaj, a oni igraju sa Dancima i Rusima i na kraju sa Englezima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#389 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

MOSALJOZE wrote:
palermo wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ako Hr osvoji, vjeruj da će biti iz svih krajeva.
Mis mekinjas

#390 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Mis mekinjas »

radostan dan wrote:
Mis mekinjas wrote:
Nisam jos. :mrgreen:
Tromblon

#391 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Tromblon »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Svakako, ne moraš navijati, ali rezultati ekipe su za respekt i to se mora pozdraviti. Ako ništa, ono kao rivala.
Da navijam za Hrvatsku-ne navijam. Da navijam protiv Francuske e to navijam :D nikad ih nisam gotivio, mislim da je to jedina reprezentacija za koju nikad ali ni u jednoj utakmici nisam navijao. Dobro ima i Engleska :D

Sto opet ne znaci da nisu paklena masina i da ne zasluzuju respekt. Samo ako ovo zijane to ce biti trece uzastopno finale koje su izgubili (2006, 2016) a i imaju nekoliko profesionalnih gubitnika finala u ekipi, Grizua u prvom redu :hm:
Ovo za nenavijanje za Fra I Eng kao da Sam Sam napisao :izet:
Tomahawk11
Globalni moderator

#392 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

Bosanski_kralj wrote: U prvom poluvremenu su Englezi mogli i trebali riješiti pitanje prolaska. Pa Hari Kane sa pola metra gađa stativu i propusta priliku za povećanja na 2:0.

Poklopili im se rezultati. Otišli su u povoljniji dio žrijeba, izbjegli sve glavne favorite za titulu. Ovamo se krve, Brazil, Francuska, Belgija, Urugvaj, a oni igraju sa Dancima i Rusima i na kraju sa Englezima.
I to je druga ozbiljna prilika, prva je gol iz slobodnog. Dakle, imali su ukupno dvije prave prilike na utakmici.
Ono što se desilo Brazilu sa Belgijom, to je pitanje sreće. Neće u gol da si pita. Da su tako Englezi igrali, pa ispali, onda bi i ja rekao da je sreća.
Jok, oni prvo čuvali 1-0, na 1-1 se izgubili i umalo fasovali za 3 minute (stativa Perišića) i poslije je bio problem i sa golmanom se dodavati.
palermo

#393 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by palermo »

MOSALJOZE wrote:
jok, prema Sarajevu
Mis mekinjas

#394 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Mis mekinjas »

Joj meni jos ce i Krila oluje mozda biti na tom doceku.

:cry:
PeppermintSA

#395 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by PeppermintSA »

Riddle wrote:Malo kojoj reprezentaciji na ovom turniru nedostaje zelje, ali nijedna nema toliko srece kao Hrvatska. Sad je tebi vrela krv i nema niko jaci, ali polako, sam ces uvidjeti o cemu pricam kad se jednom ohladis i pitati se - kako?
Jasno je da su Hrvati imali puno sreće, ali isto tako se mora priznati da na mnogim velikim takmičenjima nisu imali sreće. 2008. su ispali na penale u četvrtfinalu nakon što su zabili u zadnjoj minuti produžetaka, a onda 30 sekundi kasnije primili gol. Protiv Španije 2012. su igrali fenomenalno i lako mogli pobijediti. Prošlo evropsko su primili gol u zadnjim sekundama, iako su u neposredno prije primljenog gola imali mrtvi zicer, a da su prošli najvjerovatnije bi osvojili jer im se žrijeb otvorio.

Dakle, zaslužili su sreću.
Tromblon

#396 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Tromblon »

radostan dan wrote:zaboravio sam dodati jednu bitnu stvar, u onom postu gdje kažem da 45 mišljenja promjenim tokom utakmice....baš ta, sa englezima.
krenulo se u dva, đoković-nišikori, pa drama anderson-federer. počinje hrvatska-engleska, isto drama. u isto vrijeme igra se NAJJAČI MEČ ove godine sigurno (a možda i zadnjih 3-4), potro - nadal...
sve to se naizmjenično prati, prate se komentari na teniskim forumima, i plus se kvalitetno zajebava na kliksu...
sve u svemu, jedan fantastičan dan.
Svaka cast kako mozes. Ja kad je bala u pitanju, a pogotovo Zeljo, ep I sp ne big kanala promjenio nema sanse ni konektovati se na neki forum.
Riddle

#397 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Riddle »

PeppermintSA wrote:Jasno je da su Hrvati imali puno sreće, ali isto tako se mora priznati da na mnogim velikim takmičenjima nisu imali sreće. 2008. su ispali na penale u četvrtfinalu nakon što su zabili u zadnjoj minuti produžetaka, a onda 30 sekundi kasnije primili gol. Protiv Španije 2012. su igrali fenomenalno i lako mogli pobijediti. Prošlo evropsko su primili gol u zadnjim sekundama, iako su u neposredno prije primljenog gola imali mrtvi zicer, a da su prošli najvjerovatnije bi osvojili jer im se žrijeb otvorio.

Dakle, zaslužili su sreću.
Jesu li ili nisu zasluzuli ovoliku srecu me ne interesuje, samo se nadam da su je potrosili i da ce im Francuzi pokazati kako se bez ogromne srece zasluzeno osvaja turnir. Vec mitove neke citam ovdje, a nije jos ni krenulo finale, kakva ce tek prica biti za 10-20 godina? Svojim ocima ih gledao kako vise o niti nebrojeno puta, a opet se moram ubjedjivati s nekim ovdje o tome. Ko im jebe mater uostalom, zavrsio sam na ovu temu.
radostan dan

#398 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by radostan dan »

Tromblon wrote:
radostan dan wrote:zaboravio sam dodati jednu bitnu stvar, u onom postu gdje kažem da 45 mišljenja promjenim tokom utakmice....baš ta, sa englezima.
krenulo se u dva, đoković-nišikori, pa drama anderson-federer. počinje hrvatska-engleska, isto drama. u isto vrijeme igra se NAJJAČI MEČ ove godine sigurno (a možda i zadnjih 3-4), potro - nadal...
sve to se naizmjenično prati, prate se komentari na teniskim forumima, i plus se kvalitetno zajebava na kliksu...
sve u svemu, jedan fantastičan dan.
Svaka cast kako mozes. Ja kad je bala u pitanju, a pogotovo Zeljo, ep I sp ne big kanala promjenio nema sanse ni konektovati se na neki forum.
razumijem...ja sam drugačiji. taj dan je zvezda igrala u 18.00, vjeruj mi da sam prebacio na dva minuta, vidio kako se vuku...i lagano se odlučio da ne propustim navedene spektakle.

isto se sjećam jedne godine,poklopilo se finale monte karla, igra đoković, i formula 1, kimi odvaljuje u lotusu, još uvjek je u igri za titulu. i hladno prebacim na trku.

a forum mi pomaže da još više budem -u igri- obzirom da nisam na mjestu događaja.

problem je kad na isti upadnu indijanci da liječe frustracije, a ne da se drkaju i zajebavaju.
dječak sa šibicama

#399 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by dječak sa šibicama »

Da je Hrvatska imala srece, usla bi dva Perisiceva gola, ne bi bile stative, imali bi 60 minuta manje drame u nogama i glavama, i tako to.
Bazinga1234

#400 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Bazinga1234 »

Bila je i ona situacija kod 2:1 kad je Kramaric sutirao umjesto da doda Perisicu koji je mogao postići gol...
Presebican je stvarno.
Locked