Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??
- JThomas
#376 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
dobro galami. žestok, uvjerljiv, nema šta.
- Cherry-Cherry
#377 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Treba ovakvih protesta i okupljanja! 
-
radostan dan
- insomnia78
#379 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pa na fejsbuku. Ne mislis valjda da je bila
- Cherry-Cherry
- cyprus
#381 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ja ipak kontam da bi se pravda lakše istjerala da nisu išli sa ovim ''spajanjem'' slučajeva... Dženanov otac će vjerovatno izgubiti na podršci određenog dijela društva zbog "saradnje sa četnikom", a pogotovo Davidov otac zbog "saradnje sa rušiteljima Republike Srpske''...
Mislim daj Bože da ne bude tako, ali previše u ovom društvu ima stoke, koja se nakostriješi čim se ukaže ma i najmanji znak međutorske saradnje... Dakle, ovo forsiranje tog aspekta koje se radi vjerovatno iz dobre namjere je mač sa dvije oštrice...
Mislim daj Bože da ne bude tako, ali previše u ovom društvu ima stoke, koja se nakostriješi čim se ukaže ma i najmanji znak međutorske saradnje... Dakle, ovo forsiranje tog aspekta koje se radi vjerovatno iz dobre namjere je mač sa dvije oštrice...
-
sumirprimus
#382 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pa realno najcisce urusavanje rs.a je ono iznutra.
Ne kazem da ovaj slucaj ima veze s tim.eskjuzmi.
Ne kazem da ovaj slucaj ima veze s tim.eskjuzmi.
-
farisovo
#383 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Problem je puno veci. I do sada su likvidirali po B. Luci, onu sutkinju Osnovnog suda - koja se kao sama raznijela rucnom bombom..., i uvijek je zvanicni izvjestaj glasio Samoubistvo. Ovo je prvi put da roditelj, ili porodica ubijenog, ne pristaje na lazi.
E sad, problem nastaje kada struka ( patolog sudske medicine) zajedno sa politikom upadne u laz. Valja se sada vaditi, a sve sto se vise vade sve se dublje kopaju.
Interesantno je da danas cujem na ovom skupu da je medju ubicama Davida i Cecin sin.
E sad, problem nastaje kada struka ( patolog sudske medicine) zajedno sa politikom upadne u laz. Valja se sada vaditi, a sve sto se vise vade sve se dublje kopaju.
Interesantno je da danas cujem na ovom skupu da je medju ubicama Davida i Cecin sin.
- karanana
#384 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
pa nek mi neko objasni kako i zbog cega je moguca zavjera od minimalno u uzem krugu 50-100 ljudi a u sirim mozda i od nekoliko stotina da bi se ovaj mladic ubio i da se to prikrije?
ko je on pa da je toliko vrijedan? ko je njegov ubica pa da je toliko vrijeedan? lukacev 10-ogodisnji sin? cecin sin? miletov amidzic? bubam.....
da se razumijemo, lukacu se na cehri vidi da je kriminalac, i otpadnik i zlocinac i ubica vjerovatno. ali ovdje ima toliko nedoumica koje je on iznijeo na skupstini da mu nema razlog ne vjerovati kao ni patologu sa vma kojeg su doveli maksuz, kao ni onom katani iz sarajeva za detektore lazi.
dakle, ponovicu moje pitanje: zasto je david dragicevic bio toliko vazna licnost da ga se kidnapuje, siluje i likvidira?
da li je moguca zavjera od nekoliko stotina ljudi pocev od obicnog policajca koji osigurava mjesto gdje je tijelo nadjeno pa preko patologa i inspektora, tuzitelja pa sve do lukaca i zeljkana naseg?
zar je moguce da su svi ovako dobro uigrani i da sute i podrzavaju ovaj zlocin?
ko je on pa da je toliko vrijedan? ko je njegov ubica pa da je toliko vrijeedan? lukacev 10-ogodisnji sin? cecin sin? miletov amidzic? bubam.....
da se razumijemo, lukacu se na cehri vidi da je kriminalac, i otpadnik i zlocinac i ubica vjerovatno. ali ovdje ima toliko nedoumica koje je on iznijeo na skupstini da mu nema razlog ne vjerovati kao ni patologu sa vma kojeg su doveli maksuz, kao ni onom katani iz sarajeva za detektore lazi.
dakle, ponovicu moje pitanje: zasto je david dragicevic bio toliko vazna licnost da ga se kidnapuje, siluje i likvidira?
da li je moguca zavjera od nekoliko stotina ljudi pocev od obicnog policajca koji osigurava mjesto gdje je tijelo nadjeno pa preko patologa i inspektora, tuzitelja pa sve do lukaca i zeljkana naseg?
- SaraFina
#385 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pa neko očigledno jeste važan. Inače bi Mile zaštitnik srpstva i RS isporučio tog počinitelja onim ljudima na Trgu Krajine u lancima.
Nebulozno je i pomisliti obzirom koliko četalji sikću iz SNSD-a i onaj zločinac Lukač da ovo nije prikrivanje i zločinaca i nalogodavaca.
Nebulozno je i pomisliti obzirom koliko četalji sikću iz SNSD-a i onaj zločinac Lukač da ovo nije prikrivanje i zločinaca i nalogodavaca.
-
sumirprimus
-
Fudo387
#387 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ma ima puno vise od tvojih, stotinjak.radostan dan wrote:po slikama, ja bih rekao da je bliža procjena atv-a, nego klix-a.Fudo387 wrote:I ko sad laze?
Klix veli da se okupilo hiljade gradjana (imaju i slike), radosni veli stotinjak?
Sto tebi smeta ovaj covjek?
-
farisovo
#388 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
To i jeste pitanje. Ali jos slozenije je pitanje zasto prvi Obdukcijski nalaz krije hematome, zatvoreno lijev oko, slomljenu vilicu i nekoliko izbijenih zuba na momkovom lesu?karanana wrote:pa nek mi neko objasni kako i zbog cega je moguca zavjera od minimalno u uzem krugu 50-100 ljudi a u sirim mozda i od nekoliko stotina da bi se ovaj mladic ubio i da se to prikrije?
Isto tako, ako je u tijelu ubijenog nadjena droga i drugi nedozvoljeni opijati nakon obdukcijskog nalaza, istraga ne smije stati - mora dati odgovor otkud ubijenom nedozvoljeni opijati i kako je dosao do njih. Kod njih je sve to izgledalo labavo i vjerovatno otvorilo veliki prostor za spekulacije.
-
radostan dan
#389 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
nebitno je dal je nastradali važna ili nije važna ličnost.karanana wrote:pa nek mi neko objasni kako i zbog cega je moguca zavjera od minimalno u uzem krugu 50-100 ljudi a u sirim mozda i od nekoliko stotina da bi se ovaj mladic ubio i da se to prikrije?
bitno je da se utvrdi istina.
iz tog razloga, dobro je što:
-su angažovani patolozi sa vma, forenzičar iz slovenije, stručnjak iz sarajeva
-je omogućeno ocu nastradalog mladića da se obrati u narodnoj skupštini
-je oformljen anketni odbor, sastavljen od 6 članova (pet opozicionih i jedan iz pozicije...čiji je predsjednik ujedno i predsjednik opozicione stranke)
-te što protesti u banja luci nisu sputavani odnosno zabranjivani.
ako ima ubica, ili krivaca, ili propusta...nek odgovaraju kako treba i po zakonu, bez obzira na ime ili prezime.
no, ovdje na žalost, kod nekih nije o tome riječ..a ja volim da -neke- podsjetim na tu činjenicu.
- rajv0sa
#390 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
[/size]
Ja bio, i druže daleko je ono više od "stotinjak".radostan dan wrote:po slikama, ja bih rekao da je bliža procjena atv-a, nego klix-a.Fudo387 wrote:I ko sad laze?
Klix veli da se okupilo hiljade gradjana (imaju i slike), radosni veli stotinjak?
-
radostan dan
#391 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
nisu mojih stotinjak fudo, nego atv-a, ne izvrći...Fudo387 wrote:Ma ima puno vise od tvojih, stotinjak.radostan dan wrote:po slikama, ja bih rekao da je bliža procjena atv-a, nego klix-a.Fudo387 wrote:I ko sad laze?
Sto tebi smeta ovaj covjek?
http://www.atvbl.com/davor-muriz-posala ... iminalaca/
ne smeta, naprotiv...vidi šta sam napisao karanani.
- SaraFina
#392 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
radostan dan wrote:
nebitno je dal je nastradali važna ili nije važna ličnost.
bitno je da se utvrdi istina.
iz tog razloga, dobro je što:
-su angažovani patolozi sa vma, forenzičar iz slovenije, stručnjak iz sarajeva
-je omogućeno ocu nastradalog mladića da se obrati u narodnoj skupštini
-je oformljen anketni odbor, sastavljen od 6 članova (pet opozicionih i jedan iz pozicije...čiji je predsjednik ujedno i predsjednik opozicione stranke)
-te što protesti u banja luci nisu sputavani odnosno zabranjivani.
ako ima ubica, ili krivaca, ili propusta...nek odgovaraju kako treba i po zakonu, bez obzira na ime ili prezime.
no, ovdje na žalost, kod nekih nije o tome riječ..a ja volim da -neke- podsjetim na tu činjenicu.
Institucije RS i Srbije će da rade svoj posao kao i do sada! Je li tako zemo?
Neće se pravda na ulicama tražiti, što bi rekao Mile!
Kako ofirno po 2x.
-
farisovo
#393 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Kako ce neko "odgovarati po zakonu" za ubistvo, krivicu ili propust, ako je zvanicni stav istrage mup-a da se radi o samoubistvu?radostan dan wrote:
"Načelnik Uprave za organizovani teški i kriminalitet MUP RS Darko Ilić, rekao je da su se u istragu uključili nakon pronalaska tela, te da su nakon pregleda video nadzora napravili rutu kretanja nastradalog mladića.
– Istragom je utvrđeno da nema elemenata krivičnog dela. Reč je o zadesnoj smrti – istakao je on".
"Patolog Željko Karan je potvrdio da je smrt mladića nastupila utapanjem i da je imao povrede, ali su one nastale dok je bio živ.
– U pitanju su lake telesne povrede. – objasnio je Karan."
Last edited by farisovo on 15/05/2018 22:59, edited 1 time in total.
- SaraFina
- mO k3
#395 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ima puno vise ubistava u bl koji su jednostavna nestala u nekim ladicama i zaboravljeni . Mislili su da ce se to zataskati kao i sa ostalima , ali malo su se zajebali nisu racunali na odlucnost Davora , koji se zaista bori kao lav i iskreno moram reci divim mu se odakle mu snaga . Cega se ja bojim da ga nece uklonuti na bilo koji nacin ....karanana wrote:pa nek mi neko objasni kako i zbog cega je moguca zavjera od minimalno u uzem krugu 50-100 ljudi a u sirim mozda i od nekoliko stotina da bi se ovaj mladic ubio i da se to prikrije?
Primjer znam jednu zenu koja je izgubila/ubijen brata ako se ne varam 2010 Obdukciju je radio cik pogodi?!? Karan !!!! Uglavnom pousali su tom momku nabacaiti neku pljacku pa je taj momak iskrvavio i policija gledala i pustila ga da iskrvavi .... Nadam se da ce Vaskovic prsati ovome slucaju u skoro
- mO k3
#396 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
https://www.glassrpske.com/hronika/crna ... 56206.html
Banjaluka - Mirko Lovrić (37), čije je tijelo pronađeno na lokalnom putu u banjalučkom naselju Dragočaj, preminuo je zbog povreda nastalih udarcem u glavu.
Tijelo Lovrića pronađeno je 12. februara u jutarnjim časovima nedaleko od kuće u kojoj stanuje, i tada je na lice mjesta došla policija i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji je obavio uviđaj. Iako se sumnjalo da je preminuo zbog smrzavanja, obdukcija u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske je pokazala drugačije.
- Smrt Mirka Lovrića je nastupila usljed povrede glave. U narednom periodu biće formiran predmet kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa ovim slučajem - rekli su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.
Dodali su da se u ovom trenutku ne mogu izjasniti o tačnom načinu i uzroku smrti i da će to biti utvrđeno daljom istragom.
Preminuli Lovrić je Banjalučanima poznat po tome što je često prosio ispred robne kuće "Boska" zajedno sa svojom sestrom. Sa njom i ocem živio je u kući jednog mještanina ovog sela koji im je ustupio objekat pošto su bili beskućnici. Bio je nižeg rasta, a navodno je jedno vrijeme radio i u cirkusu. U Dragočaju se priča da je Mirko veče prije nego što je pronađen mrtav bio u kafiću "Boldi" u ovom naselju i da ga je neko povezao kući.
- Navodno ga je čovjek koji mu je uvijek pomagao ostavio u blizini kuće jer joj se automobilom ne može prići. Nesrećni mladić je izašao i krenuo prema kući. Prije toga, u kafiću se žalio da ga boli lijeva ruka, pa su ljudi kasnije pričali da je možda umro od moždanog udara - rekao je jedan od mještana koji nije želio da mu objavimo ime.
Predsjednik Mjesne zajednice Dragočaj Slavenko Tadić ispričao je da je preminuli Mirko bio kulturan i pristojan, i da nikada nikome nije pravio probleme.
- Nije bio jedan od onih napasnih prosjaka. Bilo mi ga je žao, pošto su Lovrići veoma siromašni. Kad god sam ga vidio, pitao sam ga da li je gladan, pa sam mu kupovao hranu ili slatkiše - kazao je Tadić.
Zapaljena kuća
Prije dvije godine Lovrići su ostali bez krova nad glavom zbog podmetnutog požara.
- Kuću je zapalio Mirkov brat, koji ima psihičkih poteškoća. On ne živi sa njima, mislim da je trenutno zatvoren u nekoj ustanovi. Godinama su imali problema sa njim. S druge strane, pokojni Mirko i njegova sestra uvijek su se trudili da zarade koji dinar i pomognu ocu - rekao je jedan od mještana Dragočaja i dodao da je ovaj mladić uvijek ustajao u autobusu kako bi drugima ustupio mjesto.
-
lijepa u dusi
#397 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Zao mi je sto nemam priliku Davora licno pitati, sta je trebalo znaciti sljedece:" Ja sam Srbin, pravoslavac i mog sina su ubili Srbi. Sta bi tek bilo da su druge vjere?!"
Memica bih da priupitam sta znaci:"Bakire, tebe Dzenan ne bi izdao."
Cemu ove ljigave izjave?
Toliko od mene.
Memica bih da priupitam sta znaci:"Bakire, tebe Dzenan ne bi izdao."
Cemu ove ljigave izjave?
Toliko od mene.
-
farisovo
#398 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Indikativan primjer kako se ubistvo proglasi samoubistvom je likvidacija one sutkinje Osnovnog suda u B. Luci Mirjane Trbojevic. Tu se ne moze prigovoriti djeci sto su pristali na izreziranu pricu institucija, jer ipak su izgubili majku.
Isto je pokusano i u ovoj prici sa Davidom, samo sto je otac uvijek jaci borac za djete - nego obratno. I tu su se ovi u institucijama RS-a zahebali, nisu na to racunali.
https://www.cin.ba/ubistvo-ili-samoubis ... trbojevic/
Isto je pokusano i u ovoj prici sa Davidom, samo sto je otac uvijek jaci borac za djete - nego obratno. I tu su se ovi u institucijama RS-a zahebali, nisu na to racunali.
https://www.cin.ba/ubistvo-ili-samoubis ... trbojevic/
- Altsa
#399 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
svi znaju zasto je ubijen. ali ne smiju kasti.karanana wrote:pa nek mi neko objasni kako i zbog cega je moguca zavjera od minimalno u uzem krugu 50-100 ljudi a u sirim mozda i od nekoliko stotina da bi se ovaj mladic ubio i da se to prikrije?
-
Novak20
#400 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Podržavam.radostan dan wrote:pitam gdje, iz razloga jer je dragičević danas bio u sarajevu.
u sarajevu je bio da da podršku ocu ubijenog momka pod imenom dženan memić.
na forumu postoji tema - slučaj dženan memić.
nisam primjetio da su otvaračica ove teme, te -najgrlatiji- diskutanti na istoj, smatrali za potrebnim da se jave na pomenutoj - slučaj dženan memić.
to samo po sebi govori o motivima otvaranja teme o smrti dragičevića, i potrebi javljanja na istoj, za bar 70 posto učesnika... da se ne lažemo.
poprilično je licemjerno koristiti nečiju smrt, zarad liječenja svojih frustracija, ili postizanja nekog cilja (mislim na ovih gore pomenutih 70 posto učesnika teme)...
i ostavlja gorak ukus, da ne kažem gađenje.
uzgred, u sarajevu se, pred očevima nastradalih dženana i davida skupilo stotinjak ljudi.