Boriša Falatar - predsjednik?
- Kejn
#376 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ovo sa Falatarom je dokaz da NS-u nije vrijeme ne sada... već nikada...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#377 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ne znam.vivaldi wrote:ko se ono javno forumski pokajao i ogradio od njih? jel Corto?sabina1 wrote:Vječiti student i banksy su jedini forumaš i forumašica koji su sve ove godine kritikovali Našu stranku opravdano , argumentovano , jasno i bez zle namjere ili uvijanja
Apsolutno je ljudski grijesiti.
Nasa stranka ce na izborima dozivjeti maksimalan broj glasova (25.000 - 30.000) i onda ce sigurnim koracima rukovodstva polako nestati.
- Capsicum
#378 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Samo što GS ima i načelnika i vijećnike i malo dalje od Sarajeva, što je NS-u i nakon 10 godina nedosanjani san. Ali kako bi vi to znali kad do tamo ne ide tramvajsabina1 wrote: Vjerovatno , jer za stranke poput Gradjanskog saveza vrijede potpuno druga pravila s obzirom da djeluju na podrucju tramvajske linije broj 1.
800 Reufovih glasova na Centru , Nuko se nekako na tim glasovima "provuk'o" a i Blagovcaninova zgrada je blize Centru nego ostatku Novog Sarajeva pa je usao u vijece.
Ako se Emir Suljagic kandiduje za predsjednistvo u jednu stvar moze biti siguran - clanovi i simpatizeri Nase stranke ga sigurno nece podrzati jer ne zasluzuje biti clan predsjednistva niti je dorastao zadatku.
Pozdrav.
Ne znam kakve veze ima Suljagić, niti on ni GS nisu obznanili nikakvu kandidaturu za člana predsjedništva?! Možda i ne zaslužuje, ali je za NS institucija sa lično osvojenih 3 puta više glasova nego cijeli NS zajedno
-
putokaz1
#379 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Imala je i NS načelnika u Bosanskom Petrovcu tako da će Gospodin Šuhret brzo preletjeti
Što se tiče NS i GS globalno kradu glasove od SDP i time jačaju SDA
i sam SDP je kriv za nastanak te dvije stranke i DF(Mala SDA)
Što se tiče NS i GS globalno kradu glasove od SDP i time jačaju SDA
i sam SDP je kriv za nastanak te dvije stranke i DF(Mala SDA)
- Capsicum
#380 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Hoće, hoće, evo samo što nije 
Čekam evo dvije godine i stalno ista priča
Čekam evo dvije godine i stalno ista priča
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#381 Re: Boriša Falatar - predsjednik
I onda kad se institucije ohlade u januaru jer je hladno...Capsicum wrote:
Ne znam kakve veze ima Suljagić, niti on ni GS nisu obznanili nikakvu kandidaturu za člana predsjedništva?! Možda i ne zaslužuje, ali je za NS institucija sa lično osvojenih 3 puta više glasova nego cijeli NS zajedno
Nadam se da će se i ta farsa sa Suljagićevim glasovima u oktobru konačno završiti kao što će i Komšićeva i cijele te šarlatanske šarade.- „Odavno niko nije tako artikulisano proglasio borbu za opstanak države i borbu protiv genocidnog projekta nacionalizmom kao što je to uradio @PedjaKojovic danas.“
- „Kao što je na primjer, promijenio Martin Raguž. Kad kažem da je NS dio ekosistema tzv. HercegBosne, opet mi niko ne vjeruje.“
- „Ali, ne može sad @Ivana__Maric napisati da Ann Applebaum nije dobro, ne može levičarka @SabinaCudic napisati da je @wapo takozvana ljevica. Nismo svi rođeni da se bavimo parkingom i trotoarima, neki od nas nemaju tu "akademsku distancu" prema koljačima koji opet oštre noževe.“
- „Stvarnost je pregazila i Yutel 2.0 koji čine @NasaStrankaBiH, @sdpbih, te njihovi rukovodioci i pripuzi je u roku od sedam dana. Dok su se @sdpbih, - - @Sabina_Cudic, @Ivana__Maric upinjali da objasne - prizemnim uvredama - da se nama paravojske priviđaju, vidio ih je čak i @wapo.“
- „Predlažem da iduće pismo međunarodnim medijima, npr. Washington Postu @MiloradDodikRS ne potpisuje sam, nego da ga supotpišu @SabinaCudic i @Ivana__Maric. Da se vidi da ovdje Putina ne vole samo pravoslavci, nego je da je ljubav prema Rusiji multikonfesionalna.
„.@NasaStrankaBiH danas na političkom spektru u BiH zauzima onu poziciju koju je 1991. zauzimao Savez komunista - pokret za Jugoslaviju. I igra istu ulogu.“
- „Takozvana @Sabina_Cudic.“
- „Jesu li @Sabina_Cudic i @PedjaKojovic danas učinili nešto da steknu naklonost @Dragan_Covic ili su pak sjedili skrštenih ruku?“
- „Sad mi je sinulo: @NasaStrankaBiH, @SabinaCudic, @Ivana__Maric, Enver Kazaz, itd - to je zapravo Yutel 2.0!“
- „Sad će @SabinaCudic i @NasaStrankaBiH i @sdpbih objasniti da je Anne Applebaum jedan obični huškač na platnom spisku Bajrovića i Suljagića.| Russia finds young men who love guns — and grooms them“
- „Stav @NasaStrankaBiH formiraju lažni mediji koji: a. Bošnjake nazivaju Poturcima, b. tromjesečnu bebu ubijenu u Ahmićima ISIL-om, c. genocidnu operaciju u Srebrenici uspješnom borbom protiv "prvog evropskog džihada".“
Da , može ući u kantonalnu skupštinu i ukoliko želi spasiti vlastitu stranku to bi trebao uraditi.
Sve ostalo će proizvesti da će se kupiti i druga karta za Ameriku.
U jednom smjeru naravno.
Pozdrav.
-
kluz franjo
#382 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Kolega Capsicum,Capsicum wrote:Samo što GS ima i načelnika i vijećnike i malo dalje od Sarajeva, što je NS-u i nakon 10 godina nedosanjani san. Ali kako bi vi to znali kad do tamo ne ide tramvajsabina1 wrote: Vjerovatno , jer za stranke poput Gradjanskog saveza vrijede potpuno druga pravila s obzirom da djeluju na podrucju tramvajske linije broj 1.
800 Reufovih glasova na Centru , Nuko se nekako na tim glasovima "provuk'o" a i Blagovcaninova zgrada je blize Centru nego ostatku Novog Sarajeva pa je usao u vijece.
Ako se Emir Suljagic kandiduje za predsjednistvo u jednu stvar moze biti siguran - clanovi i simpatizeri Nase stranke ga sigurno nece podrzati jer ne zasluzuje biti clan predsjednistva niti je dorastao zadatku.
Pozdrav.
...
evo upravo danas Konaković opet eksplicitno spominje gradonačelnika Bihaća u kontekstu predizborne koalicije (uklj. i A-SDA).
http://ba.n1info.com/a255912/Vijesti/Vi ... ovima.html (min. 14:28).
Ovo napominjem ne radi zluradosti, već informiranosti.
U kombinaciji sa potpunim twitter ignorisanjem ogromnih problema sa kojima se Bihać zadnjih sedmica suočava, meni to daje određenu sliku...
offtopic, pa nek' ostali ne zamjere.
-
kluz franjo
#383 Re: Boriša Falatar - predsjednik
on topic
Ovo su Ustavom BiH definisane nadležnosti Predsjedništva BiH
Ovo su Ustavom BiH definisane nadležnosti Predsjedništva BiH
Predsjedništvo je nadležno za:
a) Vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine.
b) Imenovanje ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih najviše dvije trećine mogu biti
odabrani sa teritorije Federacije.
c) Predstavljanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim i evropskim organizacijama i institucijama i traženje članstva u
onim međunarodnim organizacijama i institucijama u kojima Bosna i Hercegovina nije član.
d) Vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora Bosne i Hercegovine, otkazivanje i, uz saglasnost Parlamentarne
skupštine, ratifikovanje takvih ugovora.
e) Izvršavanje odluka Parlamentarne skupštine.
f) Predlaganje godišnjeg budžeta Parlamentarnoj skupštini, uz preporuku Vijeća ministara.
g) Podnošenje izvještaja o rashodima Predsjedništva Parlamentarnoj skupštini na njen zahtjev, ali najmanje jedanput godišnje.
h) Koordinaciju, prema potrebi, sa međunarodnim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini.
i) Vršenje drugih djelatnosti koje mogu biti potrebne za obavljanje dužnosti koje mu prenese Parlamentarna skupština, ili na koje pristanu entiteti.
- Pandakonda
#384 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Upravo zbog toga je Falatar dobar kandidat za mjesto predsjednika, dok neki na ovoj temi ga pokušavaju strpat u kantonalne skupštine i parlamentekluz franjo wrote:on topic
Ovo su Ustavom BiH definisane nadležnosti Predsjedništva BiHPredsjedništvo je nadležno za:
a) Vođenje vanjske politike Bosne i Hercegovine.
b) Imenovanje ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika Bosne i Hercegovine, od kojih najviše dvije trećine mogu biti
odabrani sa teritorije Federacije.
c) Predstavljanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim i evropskim organizacijama i institucijama i traženje članstva u
onim međunarodnim organizacijama i institucijama u kojima Bosna i Hercegovina nije član.
d) Vođenje pregovora za zaključenje međunarodnih ugovora Bosne i Hercegovine, otkazivanje i, uz saglasnost Parlamentarne
skupštine, ratifikovanje takvih ugovora.
e) Izvršavanje odluka Parlamentarne skupštine.
f) Predlaganje godišnjeg budžeta Parlamentarnoj skupštini, uz preporuku Vijeća ministara.
g) Podnošenje izvještaja o rashodima Predsjedništva Parlamentarnoj skupštini na njen zahtjev, ali najmanje jedanput godišnje.
h) Koordinaciju, prema potrebi, sa međunarodnim i nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini.
i) Vršenje drugih djelatnosti koje mogu biti potrebne za obavljanje dužnosti koje mu prenese Parlamentarna skupština, ili na koje pristanu entiteti.
-
putokaz1
#385 Re: Boriša Falatar - predsjednik
E zato nije dobar za prosječnog glasači
- Capsicum
#386 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Malo si ti to pomiješao. Konaković je smotano ispričao taj dio oko koaliranja. Poslušaj ponovo. On govori o koaliranju sa ASDA, a Bihaćkog gradonačelnika spominje u kontekstu pohvale kako je ASDA dio koalicije koju je Šuhret okupio u Bihaću da bi skinuo SDA s vlasti (1 vijećnik). Dakle ne govori o koaliciji sa Šuhretom niti GS.kluz franjo wrote: Kolega Capsicum,
evo upravo danas Konaković opet eksplicitno spominje gradonačelnika Bihaća u kontekstu predizborne koalicije (uklj. i A-SDA).
U kombinaciji sa potpunim twitter ignorisanjem ogromnih problema sa kojima se Bihać zadnjih sedmica suočava, meni to daje određenu sliku...
Al da ne idemo u OT više.
- Capsicum
#387 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Nada nikad ne umiresabina1 wrote: Nadam se da će se i ta farsa sa Suljagićevim glasovima u oktobru konačno završiti kao što će i Komšićeva i cijele te šarlatanske šarade.
Da , može ući u kantonalnu skupštinu i ukoliko želi spasiti vlastitu stranku to bi trebao uraditi.
Sve ostalo će proizvesti da će se kupiti i druga karta za Ameriku.
U jednom smjeru naravno.
Pozdrav.
-
kluz franjo
#388 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Prihvatam. Ja pomiješao, a Dino "smotao" na konkretno pitanje voditelja o pred/postizbornim koalicijama između ostalih i na Šuhreta... Nakon što je Šuhret bio jedan od govornika na skupu PODRŠKE Konakovićevog subjekta...Capsicum wrote:Malo si ti to pomiješao. Konaković je smotano ispričao taj dio oko koaliranja. Poslušaj ponovo. On govori o koaliranju sa ASDA, a Bihaćkog gradonačelnika spominje u kontekstu pohvale kako je ASDA dio koalicije koju je Šuhret okupio u Bihaću da bi skinuo SDA s vlasti (1 vijećnik). Dakle ne govori o koaliciji sa Šuhretom niti GS.kluz franjo wrote: Kolega Capsicum,
Al da ne idemo u OT više.
Da ponovim, iako ne znam njegove ideološke preferencije, mislim da Šuhret jako ozbiljno i kvalitetno obavlja poslove u interesu građana Bihaća.
Mislim da je sramota da se niko od državnih, entitetskih, kantonalnih vlasti nije oglasio povodom vapaja iz Bihaća ili Kladuše (gdje je opet Šuhret bio glasnogovornik i svaka mu čast).
Ali da se stranka ili njen politički ideolog "kiti perjem" načelnika izvan tramvajske pruge, a da pri tome "trumpovsko-tviteraški" obradi svakog živog i neživog, a nijednom rječju ne spomene probleme "svog" načelnika...
Ja ne znam kako to nazvati...
Možda, twitt umire zadnji...
Slažem se u jednom. Ovome nije mjesto ovdje. Ja neću zalaziti na pdf GS, pa predlažem da ovo nastavimo na "politička dešavanja"
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#389 Re: Boriša Falatar - predsjednik
jaH i...SLIJEDI KAMPANJA
Naša stranka zvanično potvrdila: Boriša Falatar je naš kandidat za člana Predsjedništva BiH
-
LakePlacid
#390 Re: Boriša Falatar - predsjednik
kakav debil ovaj falatar, eno ga na n1 recituje, tremaroš teški
-
FreakyStyley
#391 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Vec je pokupio glasove 0.5% od cijelih 1% hrvatskog zivlja koje ima razmisljana slicna njegovim.
-
SSemir
#392 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ta ce on, najbolje fakuötete, 6 jezika stranih,predavao na svjetskim univerzitima, radio za unesco....tipicna obiljezlja debila, po recepturi bosnje koji glasa za one ciji je vrhunac politicke karijere "haaaaajte molim vas" "za nOooorod" "nazivanje drugih komunjare itd.LakePlacid wrote:kakav debil ovaj falatar, eno ga na n1 recituje, tremaroš teški
Nek vam radeljas i slicni nisu debili
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#393 Re: Boriša Falatar - predsjednik
kritika koja nikako nije na mjestu, nesto na fazon "vidi mu glave". falatar je relativno novi covjek u politici, sto on i tvrdi, ali je dosta stalozen. djeluje mi kao dosta fin i vjerujem da ce se i on sam dosta razocarati poslije izbora, jer se kod nas medijski prostor dobija prozivanjem drugih i iznosenjem dosta prljavog vesa. ne djeluje mi kao neko ko bi se u kampanji sluzio tim stvarima.LakePlacid wrote:kakav debil ovaj falatar, eno ga na n1 recituje, tremaroš teški
jedino sto u njegovom izlaganju nisam cuo ni L od liberalizma za kojeg se njegova stranka zalaze. iskljucivo socijalna pravda i prica kako gradjani zive tesko.
jos cu samo jedno reci, damir marjanovic je jedan teski licemjer i on ce biti taj koji ce iskopati grob nasoj stranci. svi clanovi nase stranke neka se zapitaju zbog toga.
-
LakePlacid
#394 Re: Boriša Falatar - predsjednik
frajer je nebitan, komentarisem ono sto sam vidio na tv-u, toliko je nebitan kao kada bi se neko od nas sa foruma kandidovao za clana predsjednistva
-
putokaz1
#395 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Falataru smeta što gledmao djecu preko ekrana,što su puste ulice amene ljudi što će zbog njegove kandidature Predsjedništvo činiti Zvizdić-Čović
Ukrast će dovoljno glasova i eventualnom Bećireviću i uventualno Komšiću(za kojeg neću glasati)
Nažalost CENTAR2016 se ponavlja Komšić i Naša stranka ponavljaju Centar ,ako te Zmija dvaputa ujede nije do zmije niti do Rupe
Komšić i Kojović nisu dorasli BH političkoj sceni,Kojović je bar Pošten
Nažalost sad kada smo imali jedinstvenu priliku da sklonimo SDA iz Predsjedništva zbog Komšića i Naše stranke to NEĆEMO uraditi
Ukrast će dovoljno glasova i eventualnom Bećireviću i uventualno Komšiću(za kojeg neću glasati)
Nažalost CENTAR2016 se ponavlja Komšić i Naša stranka ponavljaju Centar ,ako te Zmija dvaputa ujede nije do zmije niti do Rupe
Komšić i Kojović nisu dorasli BH političkoj sceni,Kojović je bar Pošten
Nažalost sad kada smo imali jedinstvenu priliku da sklonimo SDA iz Predsjedništva zbog Komšića i Naše stranke to NEĆEMO uraditi
-
dezurni_ucenik
#396 Re: Boriša Falatar - predsjednik
moSa Komsic

-
mahalik
#397 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ovog makar znamo ko je i sta je a onu zoru iz df niko nije znao ko je
- Ja_Ja
#398 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Sto su se upalili stranacki trolovi.
- Diwan
#399 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Kakve su ovo karikature - ima li igdje u bilo kojoj stranci da se pojavi neko normalan
- hekaton
#400 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Bravo. Glasa se PROTIV Covica !Seyfo wrote:Čović likes this. A lot.
Prosto je nevjerovatno koliko ovi iz NS nemaju dodira sa realnošću. Oni su negdje gore u oblacima a povremeno se spuste na neku njihovu imaginarnu zemlju, gdje su kuće od čokolade a prozori od marmelade. U toj zemlji caruje drugarstvo a država je građanska.
Kako ne kontaju da se na idućim izborima ne glasa ZA kandidata nego PROTIV nekog kandidata? Odnosno, glasa se za onog kandidata koji ima najviše šansi PROTIV nacionalističkog kriminalca. Što je više oponenata istom, veće su šanse da on pobijedi.