Bez namjere da ulazim u to da li je receno sala ili ne, ovo bi u stvarnom zivotu bila (jedna od) presuda kojom je brak osudjen na propast. Nema u braku "tvoje i moje". U braku je "nase". Okej je imati "svoj dinar", dzeparac takoreci ali budzet bracne zajednice, ona "kamara" na koju isto pravo polazu oba bracna partnera, mora postojati. Ne kazem da sad s te "kamare" zagrabi koliko ko hoce i kad hoce, nego se ta sredstva, prema dogovoru, trose i/ili ulazu u nesto sto je od interesa i koristi za cijelu porodicu.Mis mekinjas wrote:...ali na sta ja recimo trosim svoje zaradjene pare je moja stvar.![]()
![]()
Institucija braka i današnji vakat
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Paco
#376 Re: Institucija braka i današnji vakat
- mad_max_ba
#377 Re: Institucija braka i današnji vakat
a neda mi se čitat sve gluposti na temi, al malo upratih i helem...
došlo je do toga koji je ispravan a koji pogrešan razlog za ulazak u brak
nema ih i svi su
tj
Svi su u isto vrijeme i ispravni i pogrešni,
I narcisoidni i empatični.....
nema ih i svi su
tj
- Bloo
- Globalna šefica
#378 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ja cekam da Velko bude punoljetan i odma ga zenim..
-
sekerbay
#379 Re: Institucija braka i današnji vakat
Hahaha veri fani gaj 
Čuj žensku dat da raspolaže parama
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#380 Re: Institucija braka i današnji vakat
au contraireMarlboroGold wrote:Budimo realni... većina, ako ne svi, teže ka brakovima u kojima će biti što manja potreba za kompromisima, a puno više međusobnog uvažavanja.
Neki lako prihvataju i primjenjuju kompromise, često zdravo za gotovo, a najprije zbog straha da ne izgube drugu osobu, pa se u to upuštaju, dok drugi ipak razmišljaju u smislu "ako sad popustim, šta je sljedeće".
Drugo, treba prepoznati i efekat tog kompromisa i kako će se on ubuduće odražavati na brak. Ukoliko se pokaže kao loš, onda nešto nije u redu.
Ni jedan brak neće uspjeti bez kompromisa. Ako toga nema, prije ili kasnije jedno drugo pošalju u pičku materinu.
Uvažavanje je sastavni dio kompromisa.
Nije kompromis ''ako popustim''. To je stavljanje u podređeni položaj jednog partnera u odnosu na drugog.
I vjeruj, prije će tako doći do gubitka druge osobe.
Kompromis ne može biti loš. Nadmudrivanje druge strane, e to je već nešto drugo.
- MarlboroGold
#381 Re: Institucija braka i današnji vakat
Bloo wrote:Ja cekam da Velko bude punoljetan i odma ga zenim..

daj mu koju kašiku
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#382 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ko će nositi pantalone u toj zajednici?Bloo wrote:Ja cekam da Velko bude punoljetan i odma ga zenim..
-
zoomba
#383 Re: Institucija braka i današnji vakat
Sretno u svakom slucajuMis mekinjas wrote:Ko kaze da smo se mi vjencali? To sto se volimo i trpimo to je baska stvar.zoomba wrote:Cuj ako nisu sposobni nek se zeneMis mekinjas wrote:Juuuuu 15 strana okrsaja.![]()
Samci trebaju nauciti voljeti sebe, moraju se ostvariti kao persone, izgraditi zivot potpuno neovisan o drugim ljudima, stvoriti nesto materijalno za sebe.
Elem ako nosu sposobni ovo nek se udaju i zene radi samo udaje i zenidbe.![]()
Ako su sve ovo sto sam nabrojala vec napravili bit ce sposobni voljeti i bivati uz nekoga.
Naravno osobnog sam misljenja i zivljena u braku da ni muz ni zena ne trebaju znati sve sitnice jedno o drugom. Krupne stvari ok, dogovori ok, odgoj djece ok, slobodno vrijeme donekle ok, ali na sta ja recimo trosim svoje zaradjene pare je moja stvar.![]()
![]()
Kredit za stan najbolje dizati sam ni pod razno u duetu. Vodi ka propasti.![]()
Pa sto si ti poletila da se udas onda?
Kolko se sjecam u pitanju ie bio forumas
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#384 Re: Institucija braka i današnji vakat
blooice, samo ako radiš u kladari, drugačije ćemo teško opstat'...
- Bloo
- Globalna šefica
#385 Re: Institucija braka i današnji vakat
Osoba sa većim mudima....u tom slučaju jaTomahawk11 wrote:Ko će nositi pantalone u toj zajednici?Bloo wrote:Ja cekam da Velko bude punoljetan i odma ga zenim..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#386 Re: Institucija braka i današnji vakat
Huh, već suosjećam sa VelkomBloo wrote:Osoba sa većim mudima....u tom slučaju jaTomahawk11 wrote:Ko će nositi pantalone u toj zajednici?Bloo wrote:Ja cekam da Velko bude punoljetan i odma ga zenim..
- Bloo
- Globalna šefica
#387 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ljubavi, šta u kladari...Turkish airlinesVelkoski wrote:blooice, samo ako radiš u kladari, drugačije ćemo teško opstat'...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#388 Re: Institucija braka i današnji vakat
meni treba neko da mi uplati bez da siđem, samo da pošaljem poruku.Bloo wrote:Ljubavi, šta u kladari...Turkish airlinesVelkoski wrote:blooice, samo ako radiš u kladari, drugačije ćemo teško opstat'...
otpadaš
- MarlboroGold
#389 Re: Institucija braka i današnji vakat
Govorim koja je težnja svih nas... realnost je sasvim drugačija i tu si u pravu. Bilo bi dobro da postoji manja potreba za njime, ali to je već skoro pa nemoguće.Tomahawk11 wrote:au contraireMarlboroGold wrote:Budimo realni... većina, ako ne svi, teže ka brakovima u kojima će biti što manja potreba za kompromisima, a puno više međusobnog uvažavanja.
Neki lako prihvataju i primjenjuju kompromise, često zdravo za gotovo, a najprije zbog straha da ne izgube drugu osobu, pa se u to upuštaju, dok drugi ipak razmišljaju u smislu "ako sad popustim, šta je sljedeće".
Drugo, treba prepoznati i efekat tog kompromisa i kako će se on ubuduće odražavati na brak. Ukoliko se pokaže kao loš, onda nešto nije u redu.
Ni jedan brak neće uspjeti bez kompromisa. Ako toga nema, prije ili kasnije jedno drugo pošalju u pičku materinu.
Uvažavanje je sastavni dio kompromisa.
Nije kompromis ''ako popustim''. To je stavljanje u podređeni položaj jednog partnera u odnosu na drugog.
I vjeruj, prije će tako doći do gubitka druge osobe.
Kompromis ne može biti loš. Nadmudrivanje druge strane, e to je već nešto drugo.
- Bloo
- Globalna šefica
#390 Re: Institucija braka i današnji vakat
Velkoski wrote: meni treba neko da mi uplati bez da siđem, samo da pošaljem poruku.
otpadaš![]()
Jarane, za to ljubavnica služi.....n00b
Nisi moj tip svejedno, boja fesa i tak to...
-
zoomba
#391 Re: Institucija braka i današnji vakat
nemad_max_ba wrote:a neda mi se čitat sve gluposti na temi, al malo upratih i helem...
nema ih i svi su
tj
Mogu se boriti sa stvarima pa bi da udju u unaprijed siguran i sredjen brak, sto ne postoji..
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#392 Re: Institucija braka i današnji vakat
ma nema te ljubavnice koja će u deset milja minusa za meneBloo wrote:Velkoski wrote: meni treba neko da mi uplati bez da siđem, samo da pošaljem poruku.
otpadaš![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jarane, za to ljubavnica služi.....n00b![]()
Nisi moj tip svejedno, boja fesa i tak to...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#393 Re: Institucija braka i današnji vakat
Realnost je da su ljudi uglavnom beskompromisni i onda je jasno i zašto si ti onako pojasnio kompromis.MarlboroGold wrote: Govorim koja je težnja svih nas... realnost je sasvim drugačija i tu si u pravu. Bilo bi dobro da postoji manja potreba za njime, ali to je već skoro pa nemoguće.
Ali, ono nije kompromis, ono je sebičluk, narcisluk, samoživost i tu nema priče o zajedničkom životu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#394 Re: Institucija braka i današnji vakat
Crni VelkoVelkoski wrote:ma nema te ljubavnice koja će u deset milja minusa za meneBloo wrote:Velkoski wrote: meni treba neko da mi uplati bez da siđem, samo da pošaljem poruku.
otpadaš![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jarane, za to ljubavnica služi.....n00b![]()
Nisi moj tip svejedno, boja fesa i tak to...žena s druge strane.... još ako su djeca u igri!
- Bloo
- Globalna šefica
#395 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ima, ako imaš šta ponuditiVelkoski wrote:
ma nema te ljubavnice koja će u deset milja minusa za menežena s druge strane.... još ako su djeca u igri!
But anyway...
Bolje se ne razmnožavati...
Last edited by Bloo on 06/04/2018 15:53, edited 1 time in total.
- mad_max_ba
#396 Re: Institucija braka i današnji vakat
Šta je to problem?sekerbay wrote:Hahaha veri fani gaj
Jarane ja sam svjestan da ne znam sa parama jer sve što imam u džepu to i potrošim na kojekakve gluposti, kutarišem se ja toga odmah, što dalje od mene to bolje.
Može se reći da je to jedna od obaveza koje ne želim i rado predajem raspolaganje sredstava na zajedničkoj kamari, mom ministru trezora
Ali moraš i da znaš da ta zajednička kamara nije potrošačka mojoj hanumi......
- mad_max_ba
#397 Re: Institucija braka i današnji vakat
ma ne postoji ništa sigurno i uređeno...zoomba wrote:nemad_max_ba wrote:a neda mi se čitat sve gluposti na temi, al malo upratih i helem...
nema ih i svi su
tj
Mogu se boriti sa stvarima pa bi da udju u unaprijed siguran i sredjen brak, sto ne postoji..
U najuređenijim sistemima upravljanja imaš probleme na koje niko nije mogao računati....
-
zoomba
#398 Re: Institucija braka i današnji vakat
Svi bi na gotovo i sredjeno da udju u brak i jeste to najljepse al nije realno nit je to brak..
- MarlboroGold
#399 Re: Institucija braka i današnji vakat
Let's agree to disagree... kompromis nije uvijek pozitivan i kad tad se to pokaže.Tomahawk11 wrote:Realnost je da su ljudi uglavnom beskompromisni i onda je jasno i zašto si ti onako pojasnio kompromis.MarlboroGold wrote: Govorim koja je težnja svih nas... realnost je sasvim drugačija i tu si u pravu. Bilo bi dobro da postoji manja potreba za njime, ali to je već skoro pa nemoguće.
Ali, ono nije kompromis, ono je sebičluk, narcisluk, samoživost i tu nema priče o zajedničkom životu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#400 Re: Institucija braka i današnji vakat
pa jesi l' ti u braku