Ilegalni migranti u BiH
-
biscanka2
#377 Re: Migranti
Haaj sta se sad bunisinsomnia78 wrote:Sta sad po mom?
- animals
#379 Re: Migranti
biscanka2 wrote:Polizisten müssen Afrikaner laufen lassen: 200 Migranten verhindern Abschiebung
Rund 200 Migranten haben die Abschiebung eines Togolesen aus einer Flüchtlingsunterkunft in Baden-Württemberg mit Gewalt verhindert.
Ellwangen - Die Polizei musste die Aktion in Ellwangen nach Informationen der Deutschen Presse-Agentur in der Nacht zum Montag abbrechen, weil die Situation für die drei Streifenwagenbesatzungen zu gefährlich war. Unterstützung durch andere Polizeikräfte war nicht in Sicht, da die Organisation und Anfahrt dafür mehrere Stunden gedauert hätte.
Demnach umringten die Afrikaner die Streifenwagen und bedrängten die Polizisten. Ein Security-Mitarbeiter wurde von den Migranten als Mittelsmann beauftragt, den Beamten ein Ultimatum zu unterbreiten: Die Polizei müsse dem 23 Jahre alten Togolesen binnen zwei Minuten die Handschellen abnehmen, andernfalls würden sie die Pforte stürmen. Er wurde daraufhin von den Handschellen befreit.
Lesen Sie auch: Hunderte Migranten überqueren EU-Außengrenze in Griechenland
„Sie waren so aggressiv und drohten uns immer deutlicher, so dass wir den Mann (...) zurück lassen und uns bis zur LEA-Wache zurückziehen mussten“, beschrieb ein beteiligter Polizist die Lage in der Bild-Zeitung. Die Migranten schlugen demnach gegen die Polizeiautos, die dadurch beschädigt worden seien. Der 23-jährige Togolesesoll nun untergetaucht sein.
dpa
Za poznavaoce njemackog
Ovo Pirmin ne bi nikad objavio..
- Sanjarko
#380 Re: Migranti
Ko je od njih pocinio neko krivicno djelo treba da bude uhapsen i smjesten u zatvor a ne deportovan. Razlika. Mnogi bi ih deportovali radi toga negdje drugo, ovamo na Balkan, u Tursku ili u maticne drzave iako su krivicno djelo pocinili, a ne bi ih hapsili i smjestili u svojim drzavama u zatvor.
Znaci ja nikada nisam sporio da su neki od njih cinili krivicna djela i nikada ne sporim da za to trebaju biti adekvatno kaznjeni.
PS. Ovo smo i mi svi isto radili kada smo migrirali. Cak i gore stvari. Pljackali, silovali itd. Naravno mislim na neke nase pretke. Tokom seoba naroda.
Znaci ja nikada nisam sporio da su neki od njih cinili krivicna djela i nikada ne sporim da za to trebaju biti adekvatno kaznjeni.
PS. Ovo smo i mi svi isto radili kada smo migrirali. Cak i gore stvari. Pljackali, silovali itd. Naravno mislim na neke nase pretke. Tokom seoba naroda.
- Sanjarko
#381 Re: Migranti
Cak i donedavno. Ono Jugen mafija i slicno. Pa i Dzek Trbosjek, Troterovi, onaj Harlem, Bronks i slicno. Zaboravili ste kako je bilo donedavno. Kakvi smo i mi bili. Pa boli se ljudi cakijama, ubijali jedni druge sjekirama i slicno. Nismo ni mi bili nista bolji od njih. Dok nas MILICIJA nije civilizirala.
-
Hendrix
#382 Re: Migranti
Znate sta, ne serite protiv migranata jer smo mi isti ovakvi bili 1992.
Ja sam licno bio izbjeglica u kampu u Hrvatskoj sa 1000+ bosanaca svih vjera i mogu reci da vece stoke u zivotu nisam vidio. Tad sam upoznao pravu sliku Bosne i sa kakvim ljudima mi dijelimo zemlju.
Podjela humanitarne pomoci je uvijek rezultirala tucom, i prosto mi je bilo zao onih volontera stranaca koji su jadni pokusavali da urazume majmune. Par ih je dobilo i modrice jer su kreteni i njih poceli tuci ne bi li ugrabili sebi jebenu trenerku ili majicu. Svi volonteri su bili opljackani, ukrali su im stvari, dokumente, pare i jebene vrece za spavanje su ljudima ukrali majmuni i ja nisam mogao shvatit njihovu zelju da opet ostanu i pomazu izbjeglicama.
U kampu ljudi dodju i srede WC-ove, tus kabine, cesme...i to sve preko noci nestane. Skinu kreteni sve i prodaju na pijaci, jer njima ne treba cesma ni tus...imas kantu i nosi pa se peri. I tako ljudi par puta obnove sve i skontaju nema fajde od toga, i tako smo 3 godine imali kupanje s kantama. Nabavili su nam bili i 3 vesh mashine, one su sjebane u rekordnom roku, jedna je nestala...valjda na pijacu, gdje drugo.
Donesu ljudi televizor da se napravi sala za gledanje filmova...to je trajalo mozda 2 sata prije nego sto su razbili daljinski i potukli se oko filma, sutradan je nestao i Tv. Sjecam se i talijanskog elektricara koji je volontirao da popravi elektro mrezu u kampu, dusa od covjeka, lik je radio 24h da bi napravio novu mrezu i table sa osiguracima da bi imali stabilan napon. Sutradan nestade struje...nigdje ni osiguraca ni zica...sve poskidali i prodali. Covjek ne moze da vjeruje, pa ja sam dosao da pomognem, zasto ovo radite?
Isli smo u lokalnu osnovnu skolu, oko 50 djece Bosanaca...nakon 3-4 mjeseca ostalo nas dvoje, ostali izbaceni zbog nenormalnog ponasanja, tuca i kradja. Njima je normalno bilo uciteljici jebat mater u sred casa, ljudi su se zgrazavali bosanaca izbjeglica i to s pravom.
I jebem ja nas i vas koji ovde serete protiv migranata a isti smo ovakvi bili prije 25 godina. Zaboravili ste neke stvari. Ja nisam.
Ja sam licno bio izbjeglica u kampu u Hrvatskoj sa 1000+ bosanaca svih vjera i mogu reci da vece stoke u zivotu nisam vidio. Tad sam upoznao pravu sliku Bosne i sa kakvim ljudima mi dijelimo zemlju.
Podjela humanitarne pomoci je uvijek rezultirala tucom, i prosto mi je bilo zao onih volontera stranaca koji su jadni pokusavali da urazume majmune. Par ih je dobilo i modrice jer su kreteni i njih poceli tuci ne bi li ugrabili sebi jebenu trenerku ili majicu. Svi volonteri su bili opljackani, ukrali su im stvari, dokumente, pare i jebene vrece za spavanje su ljudima ukrali majmuni i ja nisam mogao shvatit njihovu zelju da opet ostanu i pomazu izbjeglicama.
U kampu ljudi dodju i srede WC-ove, tus kabine, cesme...i to sve preko noci nestane. Skinu kreteni sve i prodaju na pijaci, jer njima ne treba cesma ni tus...imas kantu i nosi pa se peri. I tako ljudi par puta obnove sve i skontaju nema fajde od toga, i tako smo 3 godine imali kupanje s kantama. Nabavili su nam bili i 3 vesh mashine, one su sjebane u rekordnom roku, jedna je nestala...valjda na pijacu, gdje drugo.
Donesu ljudi televizor da se napravi sala za gledanje filmova...to je trajalo mozda 2 sata prije nego sto su razbili daljinski i potukli se oko filma, sutradan je nestao i Tv. Sjecam se i talijanskog elektricara koji je volontirao da popravi elektro mrezu u kampu, dusa od covjeka, lik je radio 24h da bi napravio novu mrezu i table sa osiguracima da bi imali stabilan napon. Sutradan nestade struje...nigdje ni osiguraca ni zica...sve poskidali i prodali. Covjek ne moze da vjeruje, pa ja sam dosao da pomognem, zasto ovo radite?
Isli smo u lokalnu osnovnu skolu, oko 50 djece Bosanaca...nakon 3-4 mjeseca ostalo nas dvoje, ostali izbaceni zbog nenormalnog ponasanja, tuca i kradja. Njima je normalno bilo uciteljici jebat mater u sred casa, ljudi su se zgrazavali bosanaca izbjeglica i to s pravom.
I jebem ja nas i vas koji ovde serete protiv migranata a isti smo ovakvi bili prije 25 godina. Zaboravili ste neke stvari. Ja nisam.
- Men_of_Numenor
#383 Re: Migranti
Porediti naše ljude koji su zbog rata postali izbjeglice i ove ekonomske izbjeglice koje veze sa ratom nemaju može samo osoba sa niskom inteligencijom.
A tek ove priče koje Bošnjake žele prikazati kao kakve divljake
Samo čekajte dok vam ovi imigranti ne krenu pljačkati kuće (a već su krenuli u Krajini) i napadati žene, sestre, majke i potomke, onda ćete drugu pjesmu pjevati.
A tek ove priče koje Bošnjake žele prikazati kao kakve divljake
Samo čekajte dok vam ovi imigranti ne krenu pljačkati kuće (a već su krenuli u Krajini) i napadati žene, sestre, majke i potomke, onda ćete drugu pjesmu pjevati.
- Men_of_Numenor
#384 Re: Migranti
To su možda tvoji radili, naši nisu.Vizionar 1985 wrote:Ko je od njih pocinio neko krivicno djelo treba da bude uhapsen i smjesten u zatvor a ne deportovan. Razlika. Mnogi bi ih deportovali radi toga negdje drugo, ovamo na Balkan, u Tursku ili u maticne drzave iako su krivicno djelo pocinili, a ne bi ih hapsili i smjestili u svojim drzavama u zatvor.
Jebem ti dokle sve ljudi neće da odu kako bi ove krmke imigrantske odbranili.
-
Hendrix
#385 Re: Migranti
Kako si posto izbjeglica nema veze s mojom pricom, ima veze to da se ponasas kao neandertalac, ali OK, ako to nisi dozivio i vidio ne mozes ni da shvatis. Gledam u Avazu zgrazavaju se kako se migranti tuku i guraju da uhvate paket a ja to isto gledo uzivo 1993. u kampu, kad zene jedna drugu za maramu hvataju i od beton lupaju...radi paketa trenerki.Men_of_Numenor wrote:Porediti naše ljude koji su zbog rata postali izbjeglice i ove ekonomske izbjeglice koje veze sa ratom nemaju može samo osoba sa niskom inteligencijom.
A tek ove priče koje Bošnjake žele prikazati kao kakve divljake![]()
I uopste ih ne branim, cak stavise, bagra je bagra...ali samo kazem da se ne pravimo naivni i lafo ono jao kako se ovo desava?
- Haris.ba
#386 Re: Migranti
Ko nas upozna, ni sirijske izbjeglice nisu problem.Hendrix wrote:
Nego, da podsjetim da bivši borci leže ispred (bivše) zgrade vlade u parku koliko? Nađe se i septik, i struja, i hrana....
To nam izgleda nimalo ne smeta.
Ono što meni jedino smeta jeste što je sve do nas. Čekalo se 20 godina da se donese bezvezni zakon da havarisana auta možeš odnijeti sa parkinga. Nazoveš policiju i kažeš treba auta odvući, i dobiješ odgovor da se taj zakon ne sprovodi. Nije određen parking.
A sad treba rješavati gdje smjestiti ljude?
Samo je trebalo postaviti dvije patrole u park. 24 sata. Konstantno. Ali, ko smije reći policiji da treba raditi svoj posao.
- Men_of_Numenor
#387 Re: Migranti
O čemu ti govoriš?Hendrix wrote:Kako si posto izbjeglica nema veze s mojom pricom, ima veze to da se ponasas kao neandertalac, ali OK, ako to nisi dozivio i vidio ne mozes ni da shvatis. Gledam u Avazu zgrazavaju se kako se migranti tuku i guraju da uhvate paket a ja to isto gledo uzivo 1993. u kampu, kad zene jedna drugu za maramu hvataju i od beton lupaju...radi paketa trenerki.Men_of_Numenor wrote:Porediti naše ljude koji su zbog rata postali izbjeglice i ove ekonomske izbjeglice koje veze sa ratom nemaju može samo osoba sa niskom inteligencijom.
A tek ove priče koje Bošnjake žele prikazati kao kakve divljake![]()
Pa i treba da se zgražavaju, šta treba da se raduju i navijaju zbog tuče, silovanja ili krađe?
I ja sam gledao kako kolju ljude po terenu, i šta sad trebali bi i ovdje dozvoliti da se kolju jer eto ja sam to vidio pa sad to smatram normalnim?!
Po toj logici možeš i genocid opravdati. I silovanje. I krađe. I svako zlo koje vidiš
-
Hendrix
#388 Re: Migranti
Ja govorim o tome kako ljudi ovde pisu stvari kao da se ovo isto nama nije desilo prije 25 godina, ja sam upravo za rastjerivanje bagre i ne opravdavam ih uopste.Men_of_Numenor wrote:
O čemu ti govoriš?
Pa i treba da se zgražavaju, šta treba da se raduju i navijaju zbog tuče, silovanja ili krađe?
I ja sam gledao kako kolju ljude po terenu, i šta sad trebali bi i ovdje dozvoliti da se kolju jer eto ja sam to vidio pa sad to smatram normalnim?!
Po toj logici možeš i genocid opravdati. I silovanje. I krađe. I svako zlo koje vidiš![]()
![]()
![]()
![]()
Samo kazem da se ne pravimo naiva i lozimo da smo mi vrh civilizacije naspram ovih likova a ja gledo iste scene u Hrvatskoj prije 25 godina. S tim da mi nismo imali element seksualne frustracije kao sto ovi krkani imaju, to priznajem.
- Haris.ba
#389 Re: Migranti
Ja sam shvatio da priča o našoj dvoličnosti. Kritikujemo migrante, a u sličnim okolnostima smo bili isti ili čak gori.Men_of_Numenor wrote:
Po toj logici možeš i genocid opravdati. I silovanje. I krađe. I svako zlo koje vidiš![]()
![]()
![]()
![]()
- pirmin
#390 Re: Migranti
Gasinci?Hendrix wrote:Znate sta, ne serite protiv migranata jer smo mi isti ovakvi bili 1992.
Bio sam u posjeti.
Sve ti vjerujem. Od - do.
-
Hendrix
#391 Re: Migranti
E bravo, to je to.Haris.ba wrote:Ja sam shvatio da priča o našoj dvoličnosti. Kritikujemo migrante, a u sličnim okolnostima smo bili isti ili čak gori.Men_of_Numenor wrote:
![]()
![]()
![]()
Ja sam davno skonto da je jedini nacin da upoznas nasu zemlju: ili da odes u vojsku ili da budes malo u izbjeglickom kampu. Tek tada vidis sve slojeve drustva i skontas...u pm, dobro mi ikako ferceramo.
-
lajkujMe
#392 Re: Migranti
Citam, kod vjecnice stranca opkolili migranti uzeli mu novcanik htjeli ga do koze oguliti.
Pitanje zasto Mup nema 24/7 interventnu jedinicu parkiranu u parku? Gdje je drzava i zasto te ljude ne smjesti negdje?
Nego volonteri pomazu?
Mene presreli prosli ponedeljak ujutru u 3 kod konyalija da im dam para odjebao sam ih.
Pitanje zasto Mup nema 24/7 interventnu jedinicu parkiranu u parku? Gdje je drzava i zasto te ljude ne smjesti negdje?
Nego volonteri pomazu?
Mene presreli prosli ponedeljak ujutru u 3 kod konyalija da im dam para odjebao sam ih.
-
ovo_mi_je_nick
#393 Re: Migranti
Dođu stranci u državu gdje živiš i bojiš se, rade šta hoće, hodaju gdje i kako hoće. Kako su se onda ponašali u svojoj državi.
A kad odeš u stranu zemlju gledaš gdje staješ očekujući kad će te policija klepiti za najmanju grešku.
A kad odeš u stranu zemlju gledaš gdje staješ očekujući kad će te policija klepiti za najmanju grešku.
-
ovo_mi_je_nick
#394 Re: Migranti
Da, u kampu. Jeste li mogli slobodno po gradu hodati i domicile uzmeniravati ? Tražiti marku i pite a imali mobiltel u rukama od milju.Hendrix wrote:Znate sta, ne serite protiv migranata jer smo mi isti ovakvi bili 1992.
-
kockakockica
#395 Re: Migranti
Ljudi ne kontaju osnovne stvari
Ne mozete porediti nase ratne izbjeglice sa migrantima koji su svojom voljom napustili maticnu drzavu. To je moguce samo sa izbjeglicama iz Sirije. Ja nikad nisam bio u izbjeglistvu, pa tako ne mogu tvrditi kako su se ponasale nase izbjeglice. Cuo sam da je vecina bila OK, vjerovatno ima i drugih prica. Vecina nasih ljudi se brzo prilagodi novoj okolini i brzo pocnu i da rade, tako sam cuo i gledao na TV. Vjerujem da je bilo i losih scena, ali vecina tih ljudi je bila otjerana puskom, imali nekoga poginulog ili nestalog u porodici. Ne branim ni nase, ali je situacija skroz drugacija.
Vecina ovih migranata su sami krenuuli na put, svojom odlukom (osim Sirije). Za put su pripremili dosta novaca jer su morali placati krijumcarima da ih prebace preko granice. Svi imaju mobitele koji uredno rade, podizu novac na bankomatima, i veci dio njih nema nikakvih papira. Uglavnom se radi o mladim momcima punim snage, neki nabildani, tetovaze, irokeze frizure, suncane naocale i frajerluk. Ponavljam, to nije isto kao nase izbjeglice, ili izbjeglice iz Sirije koje bi realno trebalo smjestiti negdje i pomoci im, organizovano, drzava.
Tamo prolaze djeca, zene, turisti, nasi ljudi nose hranu (sto je ok), ali obzirom da vecina nema papira ne znas jesi li svakodnevno u kontaktu sa ubicom koji bjezi pred zakonom iz svoje drzave. Iz zemalja Magreba (sj. Afrika) prema Evropi se uglavnom prebacuju kriminalci, pa to se zna vec odavno.
Ne mozete porediti nase ratne izbjeglice sa migrantima koji su svojom voljom napustili maticnu drzavu. To je moguce samo sa izbjeglicama iz Sirije. Ja nikad nisam bio u izbjeglistvu, pa tako ne mogu tvrditi kako su se ponasale nase izbjeglice. Cuo sam da je vecina bila OK, vjerovatno ima i drugih prica. Vecina nasih ljudi se brzo prilagodi novoj okolini i brzo pocnu i da rade, tako sam cuo i gledao na TV. Vjerujem da je bilo i losih scena, ali vecina tih ljudi je bila otjerana puskom, imali nekoga poginulog ili nestalog u porodici. Ne branim ni nase, ali je situacija skroz drugacija.
Vecina ovih migranata su sami krenuuli na put, svojom odlukom (osim Sirije). Za put su pripremili dosta novaca jer su morali placati krijumcarima da ih prebace preko granice. Svi imaju mobitele koji uredno rade, podizu novac na bankomatima, i veci dio njih nema nikakvih papira. Uglavnom se radi o mladim momcima punim snage, neki nabildani, tetovaze, irokeze frizure, suncane naocale i frajerluk. Ponavljam, to nije isto kao nase izbjeglice, ili izbjeglice iz Sirije koje bi realno trebalo smjestiti negdje i pomoci im, organizovano, drzava.
Tamo prolaze djeca, zene, turisti, nasi ljudi nose hranu (sto je ok), ali obzirom da vecina nema papira ne znas jesi li svakodnevno u kontaktu sa ubicom koji bjezi pred zakonom iz svoje drzave. Iz zemalja Magreba (sj. Afrika) prema Evropi se uglavnom prebacuju kriminalci, pa to se zna vec odavno.
-
archi_a
#396 Re: Migranti
Da ponovim, ako ih popišu, morat će im pružiti pomoć, što znači, morat će izdvojiti novac, za hranu, smještaj, zdravstveno.... Nema papira, kao i da ne postoje. Vlastima bi najviše odgovaralo da ovi ljudi nestanu, da se utope, da se izgube. Ako se ovo nastavi, doći će do velikih problema. Nisam protiv migranata, nisu tu iz hira već iz potrebe ali ih se ne može pustiti da lutaju i da se po parkovima snalaze. Sistem im mora pomoći, time pomaže i nama, jer se kontrolom sprečavaju krivična djela i problemi!! Vrijeme prolazi, migranti troše novac koji su imali u šteku i kad tad će ga nestati, onda se moraju snalaziti. Očekivat će pomoć a ako te pomoći ne bude dovoljno, krenut će da se "snalaze". I tad može doći do problema.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#397 Re: Migranti
http://tribun.hr/neredi-na-lesbosu-eu-i ... igrantima/
neredi-na-lesbosu-eu-i-grcke-vlasti-prepustile-otok-imigrantima/
Na Lesbosu koji broji oko 85.000 stanovnika, trenutno se službeno nalazi oko 15.000 imigranata. Međutim, vlasti tvrde kako imigranti čine oko trećinu stanovništva.
„Žene se boje izaći iz kuća tijekom noći, djeca se zaključavaju jer ih se roditelji boje pustiti van da se igraju. Niti jedna zajednica ne može tako funkcionirati,“ izjavio je za The Guardian gradonačelnik Lesbosa Spyros Galinos.
neredi-na-lesbosu-eu-i-grcke-vlasti-prepustile-otok-imigrantima/
Na Lesbosu koji broji oko 85.000 stanovnika, trenutno se službeno nalazi oko 15.000 imigranata. Međutim, vlasti tvrde kako imigranti čine oko trećinu stanovništva.
„Žene se boje izaći iz kuća tijekom noći, djeca se zaključavaju jer ih se roditelji boje pustiti van da se igraju. Niti jedna zajednica ne može tako funkcionirati,“ izjavio je za The Guardian gradonačelnik Lesbosa Spyros Galinos.
- sadie_forever
#398 Re: Migranti
Jesmo jesmo evo vise ljudi potvrdi,a ja licno znam kad su svedjani u kampu svasta davali a nase zene hocu pitu i protestuju da se zaposli neko nas da bi nam pitu pravioMen_of_Numenor wrote:To su možda tvoji radili, naši nisu.Vizionar 1985 wrote:Ko je od njih pocinio neko krivicno djelo treba da bude uhapsen i smjesten u zatvor a ne deportovan. Razlika. Mnogi bi ih deportovali radi toga negdje drugo, ovamo na Balkan, u Tursku ili u maticne drzave iako su krivicno djelo pocinili, a ne bi ih hapsili i smjestili u svojim drzavama u zatvor.
Jebem ti dokle sve ljudi neće da odu kako bi ove krmke imigrantske odbranili.
Identicno ko danas imigranti
- mousstapha
#399 Re: Migranti
A koliko zapravo to igra ulogu sto je neko izbjeglica ili ekonomski migrant? Na kraju svakako imas posla sa ljudima. Naravno, mozes ih dehumanizirati, proglasiti kriminalcima najgore vrste, ali opet ostaje pitanje sta sa njima. U zatvor, u kamp, protjerati? Sve ovo iziskuje pare i dobru organizaciju drzave, a BiH je za sada daleko od toga.
- Haris.ba
#400 Re: Migranti
Ista je situacija. U državi ti se pojave velike grupe ljudi. Motivi zbog čega su se pojavili su nebitni. Oni su tu. I ponašaju se kako se ponašaju. Bježao neko od rata, ili od neimaštine nije bitno kada ti se pojave ljudi na teritoriji. I postanu tvoj problem da ih rješavaš.kockakockica wrote:Ne mozete porediti nase ratne izbjeglice sa migrantima koji su svojom voljom napustili maticnu drzavu. To je moguce samo sa izbjeglicama iz Sirije.
Država nema para da smjesti te ljude. Niti želi. Pitanje je i kako uđu preko granice. Ko uđe nelegalno, bolje ga pustiti da prođe kroz državu nezabilježen, i nek postane problem EU.lajkujMe wrote:Pitanje zasto Mup nema 24/7 interventnu jedinicu parkiranu u parku? Gdje je drzava i zasto te ljude ne smjesti negdje?
Nego volonteri pomazu?