Diskriminacija muskaraca
- wewa
#376 Re: Diskriminacija muskaraca
ako nisu svi muskarci seksualno devijantni, zasto bi ti smetalo kojeg je spola odgajatelj?
- insomnia78
#377 Re: Diskriminacija muskaraca
Malo se pravis blesava?
- wewa
#378 Re: Diskriminacija muskaraca
niti najmanje.
- Streptokok
#379 Re: Diskriminacija muskaraca
da si ti devijantan i da tu osobinu projiciras na druge?insomnia78 wrote:Necu. Hocu reci upravo ono sto sam rekao
- triconja
#380 Re: Diskriminacija muskaraca
Aha, znaci insomnia u sebi ima negativnih iskustava garant iz djetinjstva od nekog pa ima strahove i danas, ili je on neko ko se bori sa fetisem njeceg oko djece pa ga strah da to ne ispolji pa napada samohrane oceve ili odgajatelje ili ***** (bilo sta sta more bit u kontaktu s djecom)Streptokok wrote:da si ti devijantan i da tu osobinu projiciras na druge?insomnia78 wrote:Necu. Hocu reci upravo ono sto sam rekao
- insomnia78
#381 Re: Diskriminacija muskaraca
Jes. Obeznanim se od krmetine pa ga trpam dje stignem
- Streptokok
#382 Re: Diskriminacija muskaraca
da ga je malo čika frojdu da ga ispita svašta bi tu isplivalo.triconja wrote:Aha, znaci insomnia u sebi ima negativnih iskustava garant iz djetinjstva od nekog pa ima strahove i danas, ili je on neko ko se bori sa fetisem njeceg oko djece pa ga strah da to ne ispolji pa napada samohrane oceve ili odgajatelje ili ***** (bilo sta sta more bit u kontaktu s djecom)Streptokok wrote:da si ti devijantan i da tu osobinu projiciras na druge?insomnia78 wrote:Necu. Hocu reci upravo ono sto sam rekao![]()
![]()
- MarlboroGold
#383 Re: Diskriminacija muskaraca
Kome je stalo, biće i jedno i drugo bez obzira šta je u pozadini... patrijarhat, matrijarhat, strogo podijeljene uloge... apsolutno nebitno.wewa wrote:sve su to, zapravo, posljedice patrijarhata u kojem su uloge strogo podijeljene - pa je tako necuveno da otac bude jednako dobar roditelj kao i majka, ili da muskarac bude dovoljno dobar odgajatelj ili nastavnik.
kad muskarci spoznaju ove i slicne zamke patrijarhata, zene koje se vec decenijama bore protiv ovakvog ustroja drustva imace jake saveznike u uspostavi pravednog sistema gdje ce svak moci ostvariti svoje zelje i ciljeve bez obzira na spol/rod, dob i slicne kategorije.
Također, teške su riječi da je to isključivo posljedica patrijarhata... ne bih se sa time složio.
- Connaisseur Karlin
#384 Re: Diskriminacija muskaraca
wewaMarlboroGold wrote:Kome je stalo, biće i jedno i drugo bez obzira šta je u pozadini... patrijarhat, matrijarhat, strogo podijeljene uloge... apsolutno nebitno.wewa wrote:sve su to, zapravo, posljedice patrijarhata u kojem su uloge strogo podijeljene - pa je tako necuveno da otac bude jednako dobar roditelj kao i majka, ili da muskarac bude dovoljno dobar odgajatelj ili nastavnik.
kad muskarci spoznaju ove i slicne zamke patrijarhata, zene koje se vec decenijama bore protiv ovakvog ustroja drustva imace jake saveznike u uspostavi pravednog sistema gdje ce svak moci ostvariti svoje zelje i ciljeve bez obzira na spol/rod, dob i slicne kategorije.
Također, teške su riječi da je to isključivo posljedica patrijarhata... ne bih se sa time složio.
Cigareto, imam prijateljicu , majka jojo j umrla kad je imala 4 godine, odhranio ju je otac, bio je divan otac
- MarlboroGold
#385 Re: Diskriminacija muskaraca
Tako i treba biti.Connaisseur Karlin wrote:wewaMarlboroGold wrote:Kome je stalo, biće i jedno i drugo bez obzira šta je u pozadini... patrijarhat, matrijarhat, strogo podijeljene uloge... apsolutno nebitno.wewa wrote:sve su to, zapravo, posljedice patrijarhata u kojem su uloge strogo podijeljene - pa je tako necuveno da otac bude jednako dobar roditelj kao i majka, ili da muskarac bude dovoljno dobar odgajatelj ili nastavnik.
Također, teške su riječi da je to isključivo posljedica patrijarhata... ne bih se sa time složio.![]()
Cigareto, imam prijateljicu , majka jojo j umrla kad je imala 4 godine, odhranio ju je otac, bio je divan otaczamisli, u BiH 80tih godina
nitko ga u mom susjedstvu nije cudno posmatrao
- Bloo
- Globalna šefica
#386 Re: Diskriminacija muskaraca
Ja se opet i iznova vracan na onaj strip sto je wewa postala.
Divan.
Divan.
- mad_max_ba
#387 Re: Diskriminacija muskaraca
moram prijaviti da sam ja diskriminiran ovde od ženskog dijela foruma

- Connaisseur Karlin
#388 Re: Diskriminacija muskaraca
mad_max_ba wrote:moram prijaviti da sam ja diskriminiran ovde od ženskog dijela foruma
@MalboroGold ( umalo napisah light umjesto gold) , da, i zato mi nije jasno, zasto se nakon razvoda braka , u kojem je majka bila uzrok problema, djeca tesko ili nikako na predaju ocu na 100% brigu
- MarlboroGold
#389 Re: Diskriminacija muskaraca
Jedan od razloga može biti što muž ne pokazuje dovoljnu volju i ne bori se za djecu, jer je u startu ubijen u pojam da ih neće dobiti... ili je sud jednostavno naklonjen majci po defaultu.Connaisseur Karlin wrote:mad_max_ba wrote:moram prijaviti da sam ja diskriminiran ovde od ženskog dijela foruma
![]()
@MalboroGold ( umalo napisah light umjesto gold) , da, i zato mi nije jasno, zasto se nakon razvoda braka , u kojem je majka bila uzrok problema, djeca tesko ili nikako na predaju ocu na 100% briguvecina danasnjih razvoda su bazirani na dogovoru majke i oca o nacinu daljnjg roditeljstva
S druge strane... bilo je vrijeme da i žene češće plaćaju alimentaciju proporcionalno napretku u karijeri. Primanja ipak igraju veliku ulogu.
- Connaisseur Karlin
#390 Re: Diskriminacija muskaraca
Da , a ima muskraca kojim to , opet , odovora, jer ne zele odgovornostMarlboroGold wrote:Jedan od razloga može biti što muž ne pokazuje dovoljnu volju i ne bori se za djecu, jer je u startu ubijen u pojam da ih neće dobiti... ili je sud jednostavno naklonjen majci po defaultu.Connaisseur Karlin wrote:mad_max_ba wrote:moram prijaviti da sam ja diskriminiran ovde od ženskog dijela foruma
![]()
@MalboroGold ( umalo napisah light umjesto gold) , da, i zato mi nije jasno, zasto se nakon razvoda braka , u kojem je majka bila uzrok problema, djeca tesko ili nikako na predaju ocu na 100% briguvecina danasnjih razvoda su bazirani na dogovoru majke i oca o nacinu daljnjg roditeljstva
S druge strane... bilo je vrijeme da i žene češće plaćaju alimentaciju proporcionalno napretku u karijeri. Primanja ipak igraju veliku ulogu.
Logicno da zena mora placati alimentaciju, ako su djete ili djeca cijelo vrijeme kod njenog supruga
Vecina parova se dogvore, plus, doban starost djeteta moze utjecati na izbor ostajanja kod rodtielja
-
bossnjak
#391 Re: Diskriminacija muskaraca
Muškarac ako jednom popusti žena će to uzet za stalno ii naviku napravit
-
bossnjak
#392 Re: Diskriminacija muskaraca
Šta je tu loše po muškarcaMarlboroGold wrote:Ma to ne radi muško... mi samo trebamo biti gotovani. To je taj mentalitet...Ramzess Veliki wrote: A sta ako kuha u restoranu ili javnoj kuhinji?
Ili ako kuha za raju, kad nam dodije rostilj pa se pozelimo bosanskog lonca ili kotlica?
- MarlboroGold
#393 Re: Diskriminacija muskaraca
Parazitiranje, ljenost, traženje raznih opravdanja da ne radimo poslove za koje smo također sposobni.bossnjak wrote:Šta je tu loše po muškarcaMarlboroGold wrote:Ma to ne radi muško... mi samo trebamo biti gotovani. To je taj mentalitet...Ramzess Veliki wrote: A sta ako kuha u restoranu ili javnoj kuhinji?
Ili ako kuha za raju, kad nam dodije rostilj pa se pozelimo bosanskog lonca ili kotlica?
Ti ako ne kuhaš, to je tvoj izbor. Međutim vremena su takva da se i mi trebamo prilagođavati htjeli ne htjeli.
-
bossnjak
#394 Re: Diskriminacija muskaraca
Nije istina to je projicirano tako.
Sto bi radio ono što ne voliš, znači li to da si lišen slobode?
Jah eto muškarac će kuhati.
Zašto se muškarci moraju prilagođavati?? A žene ne?
- Connaisseur Karlin
#395 Re: Diskriminacija muskaraca
pa ni zene ni muskraci nisu narocito zaljubljeni u kucne poslove , imamo zajedncki problem, znaci, moramo ga zajedno rijesitibossnjak wrote:
Sto bi radio ono što ne voliš?
- piupiu
#396 Re: Diskriminacija muskaraca
Zašto ne bi muškarac kuhao? Muškarci su odlični kuhari.bossnjak wrote:Jah eto muškarac će kuhati.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#397 Re: Diskriminacija muskaraca
zna l' ko kakvu ono baš dobru hidratantnu kremu za ruke? uništi ih ovaj hlor i ledena voda od pranja suđa...
-
bossnjak
#398 Re: Diskriminacija muskaraca
Connaisseur Karlin wrote:pa ni zene ni muskraci nisu narocito zaljubljeni u kucne poslove , imamo zajedncki problem, znaci, moramo ga zajedno rijesitibossnjak wrote:
Sto bi radio ono što ne voliš?
Ja da kuham ispalo bi da zatvoren svoju tradiciju, a moram je njegovati tako da ništa od toga.
I smatram da je to nametnuo.
A protivim se nametanju tim feminističkim
-
bossnjak
#399 Re: Diskriminacija muskaraca
[yt][/yt]
Za biznisa možda
piupiu wrote:Zašto ne bi muškarac kuhao? Muškarci su odlični kuhari.bossnjak wrote:Jah eto muškarac će kuhati.
Za biznisa možda
- insomnia78
#400 Re: Diskriminacija muskaraca
Kaka krema samo krmeca mast