Diskriminacija muskaraca

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
wewa

#376 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by wewa »

ako nisu svi muskarci seksualno devijantni, zasto bi ti smetalo kojeg je spola odgajatelj?
insomnia78

#377 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by insomnia78 »

Malo se pravis blesava?
wewa

#378 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by wewa »

niti najmanje.
Streptokok

#379 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Streptokok »

insomnia78 wrote:Necu. Hocu reci upravo ono sto sam rekao
da si ti devijantan i da tu osobinu projiciras na druge?
triconja

#380 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by triconja »

Streptokok wrote:
Aha, znaci insomnia u sebi ima negativnih iskustava garant iz djetinjstva od nekog pa ima strahove i danas, ili je on neko ko se bori sa fetisem njeceg oko djece pa ga strah da to ne ispolji pa napada samohrane oceve ili odgajatelje ili ***** (bilo sta sta more bit u kontaktu s djecom) :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#381 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by insomnia78 »

Jes. Obeznanim se od krmetine pa ga trpam dje stignem
Streptokok

#382 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Streptokok »

triconja wrote:
Streptokok wrote:
Aha, znaci insomnia u sebi ima negativnih iskustava garant iz djetinjstva od nekog pa ima strahove i danas, ili je on neko ko se bori sa fetisem njeceg oko djece pa ga strah da to ne ispolji pa napada samohrane oceve ili odgajatelje ili ***** (bilo sta sta more bit u kontaktu s djecom) :lol: :lol: :lol:
da ga je malo čika frojdu da ga ispita svašta bi tu isplivalo. :lol:
MarlboroGold

#383 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by MarlboroGold »

wewa wrote:sve su to, zapravo, posljedice patrijarhata u kojem su uloge strogo podijeljene - pa je tako necuveno da otac bude jednako dobar roditelj kao i majka, ili da muskarac bude dovoljno dobar odgajatelj ili nastavnik.

kad muskarci spoznaju ove i slicne zamke patrijarhata, zene koje se vec decenijama bore protiv ovakvog ustroja drustva imace jake saveznike u uspostavi pravednog sistema gdje ce svak moci ostvariti svoje zelje i ciljeve bez obzira na spol/rod, dob i slicne kategorije.
Kome je stalo, biće i jedno i drugo bez obzira šta je u pozadini... patrijarhat, matrijarhat, strogo podijeljene uloge... apsolutno nebitno.
Također, teške su riječi da je to isključivo posljedica patrijarhata... ne bih se sa time složio.
Connaisseur Karlin

#384 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Connaisseur Karlin »

MarlboroGold wrote:
wewa wrote:sve su to, zapravo, posljedice patrijarhata u kojem su uloge strogo podijeljene - pa je tako necuveno da otac bude jednako dobar roditelj kao i majka, ili da muskarac bude dovoljno dobar odgajatelj ili nastavnik.

kad muskarci spoznaju ove i slicne zamke patrijarhata, zene koje se vec decenijama bore protiv ovakvog ustroja drustva imace jake saveznike u uspostavi pravednog sistema gdje ce svak moci ostvariti svoje zelje i ciljeve bez obzira na spol/rod, dob i slicne kategorije.
Kome je stalo, biće i jedno i drugo bez obzira šta je u pozadini... patrijarhat, matrijarhat, strogo podijeljene uloge... apsolutno nebitno.
Također, teške su riječi da je to isključivo posljedica patrijarhata... ne bih se sa time složio.
wewa :thumbup:

Cigareto, imam prijateljicu , majka jojo j umrla kad je imala 4 godine, odhranio ju je otac, bio je divan otac :-D zamisli, u BiH 80tih godina :-D nitko ga u mom susjedstvu nije cudno posmatrao :thumbup:
MarlboroGold

#385 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote:
MarlboroGold wrote:

wewa :thumbup:

Cigareto, imam prijateljicu , majka jojo j umrla kad je imala 4 godine, odhranio ju je otac, bio je divan otac :-D zamisli, u BiH 80tih godina :-D nitko ga u mom susjedstvu nije cudno posmatrao :thumbup:
Tako i treba biti.
Bloo
Globalna šefica

#386 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Bloo »

Ja se opet i iznova vracan na onaj strip sto je wewa postala.

Divan.
mad_max_ba

#387 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by mad_max_ba »

moram prijaviti da sam ja diskriminiran ovde od ženskog dijela foruma
:D
Connaisseur Karlin

#388 Re: Diskriminacija muskaraca

mad_max_ba wrote:moram prijaviti da sam ja diskriminiran ovde od ženskog dijela foruma
:ruza:

@MalboroGold ( umalo napisah light umjesto gold) , da, i zato mi nije jasno, zasto se nakon razvoda braka , u kojem je majka bila uzrok problema, djeca tesko ili nikako na predaju ocu na 100% brigu :) vecina danasnjih razvoda su bazirani na dogovoru majke i oca o nacinu daljnjg roditeljstva :)
MarlboroGold

#389 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by MarlboroGold »

mad_max_ba wrote:moram prijaviti da sam ja diskriminiran ovde od ženskog dijela foruma

@MalboroGold ( umalo napisah light umjesto gold) , da, i zato mi nije jasno, zasto se nakon razvoda braka , u kojem je majka bila uzrok problema, djeca tesko ili nikako na predaju ocu na 100% brigu :) vecina danasnjih razvoda su bazirani na dogovoru majke i oca o nacinu daljnjg roditeljstva :)
Jedan od razloga može biti što muž ne pokazuje dovoljnu volju i ne bori se za djecu, jer je u startu ubijen u pojam da ih neće dobiti... ili je sud jednostavno naklonjen majci po defaultu.
S druge strane... bilo je vrijeme da i žene češće plaćaju alimentaciju proporcionalno napretku u karijeri. Primanja ipak igraju veliku ulogu.
Connaisseur Karlin

#390 Re: Diskriminacija muskaraca

MarlboroGold wrote:

Jedan od razloga može biti što muž ne pokazuje dovoljnu volju i ne bori se za djecu, jer je u startu ubijen u pojam da ih neće dobiti... ili je sud jednostavno naklonjen majci po defaultu.
S druge strane... bilo je vrijeme da i žene češće plaćaju alimentaciju proporcionalno napretku u karijeri. Primanja ipak igraju veliku ulogu.
Da , a ima muskraca kojim to , opet , odovora, jer ne zele odgovornost :)

Logicno da zena mora placati alimentaciju, ako su djete ili djeca cijelo vrijeme kod njenog supruga :)

Vecina parova se dogvore, plus, doban starost djeteta moze utjecati na izbor ostajanja kod rodtielja :) Znam parove, kod kojih djeca svaki drugi tijedan idu kod drugog rodtielja, pola pola :)
bossnjak

#391 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by bossnjak »

Muškarac ako jednom popusti žena će to uzet za stalno ii naviku napravit
bossnjak

#392 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by bossnjak »

MarlboroGold wrote:
Ramzess Veliki wrote: A sta ako kuha u restoranu ili javnoj kuhinji?
Ili ako kuha za raju, kad nam dodije rostilj pa se pozelimo bosanskog lonca ili kotlica?
Ma to ne radi muško... mi samo trebamo biti gotovani. To je taj mentalitet...
Šta je tu loše po muškarca
MarlboroGold

#393 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by MarlboroGold »

bossnjak wrote:
MarlboroGold wrote:
Ramzess Veliki wrote: A sta ako kuha u restoranu ili javnoj kuhinji?
Ili ako kuha za raju, kad nam dodije rostilj pa se pozelimo bosanskog lonca ili kotlica?
Ma to ne radi muško... mi samo trebamo biti gotovani. To je taj mentalitet...
Šta je tu loše po muškarca
Parazitiranje, ljenost, traženje raznih opravdanja da ne radimo poslove za koje smo također sposobni.
Ti ako ne kuhaš, to je tvoj izbor. Međutim vremena su takva da se i mi trebamo prilagođavati htjeli ne htjeli.
bossnjak

#394 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by bossnjak »

Nije istina to je projicirano tako.

Sto bi radio ono što ne voliš, znači li to da si lišen slobode?

Jah eto muškarac će kuhati.

Zašto se muškarci moraju prilagođavati?? A žene ne?
Connaisseur Karlin

#395 Re: Diskriminacija muskaraca

bossnjak wrote:
Sto bi radio ono što ne voliš?
pa ni zene ni muskraci nisu narocito zaljubljeni u kucne poslove , imamo zajedncki problem, znaci, moramo ga zajedno rijesiti :D
piupiu

#396 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by piupiu »

bossnjak wrote:Jah eto muškarac će kuhati.
Zašto ne bi muškarac kuhao? Muškarci su odlični kuhari.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#397 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Chmoljo »

zna l' ko kakvu ono baš dobru hidratantnu kremu za ruke? uništi ih ovaj hlor i ledena voda od pranja suđa...
bossnjak

#398 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by bossnjak »

bossnjak wrote:
Sto bi radio ono što ne voliš?
pa ni zene ni muskraci nisu narocito zaljubljeni u kucne poslove , imamo zajedncki problem, znaci, moramo ga zajedno rijesiti :D

Ja da kuham ispalo bi da zatvoren svoju tradiciju, a moram je njegovati tako da ništa od toga.
I smatram da je to nametnuo.
A protivim se nametanju tim feminističkim
bossnjak

#399 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by bossnjak »

[yt][/yt]
piupiu wrote:
bossnjak wrote:Jah eto muškarac će kuhati.
Zašto ne bi muškarac kuhao? Muškarci su odlični kuhari.

Za biznisa možda
insomnia78

#400 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by insomnia78 »

Kaka krema samo krmeca mast
Post Reply