Dacia duster 2018

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
golfiista

#376 Re: Dacia duster 2018

Post by golfiista »

Ma.jasno ko dan. Vi ste samo jedni neostvareni likovi. Iskreno, meni je zao sto je tako, jer bi forum trebao.biti mnesto gdje bi razmijenili iskustva,.podijelili probleme i eventualno iste rijesili. Ali kada imas nekoliko likova kojima je vrhunac u zivotu pljuvanje po drugima i ubjeđivanje drugih da je za njih dacija ostvarenje zivotnog sna, tada orestaje logika i pocinju oni sa svojom besmislenom ljubomornom pricom.
Filtron je smece unodnosu na mann a tek mahle da ne pricam, a vw je odavno postao smetljarski brend.
amar1994

#377 Re: Dacia duster 2018

Post by amar1994 »

condy wrote:Koliko taj filter kosta u servisu ?
Ja se ne sprdam sta ti je :D

Ozbiljna je marka , to su ustvari wix filteri , dobri su im filteri zraka i klime , njih vw i ugradjuje , mislim da je uljni man ili mahle :thumbup:

Sprdam se sa cip cuning papcima koji ne znaju izgovorit a kamoli napisat hybrid :lol:
condy

#378 Re: Dacia duster 2018

Post by condy »

golfiista wrote:Ma.jasno ko dan. Vi ste samo jedni neostvareni likovi. Iskreno, meni je zao sto je tako, jer bi forum trebao.biti mnesto gdje bi razmijenili iskustva,.podijelili probleme i eventualno iste rijesili. Ali kada imas nekoliko likova kojima je vrhunac u zivotu pljuvanje po drugima i ubjeđivanje drugih da je za njih dacija ostvarenje zivotnog sna, tada orestaje logika i pocinju oni sa svojom besmislenom ljubomornom pricom.
Filtron je smece unodnosu na mann a tek mahle da ne pricam, a vw je odavno postao smetljarski brend.
Ubjedjuju i spocitavaju drugima a neki od njih voze premijum vozila, i to poprilicno zestoke makine.
condy

#379 Re: Dacia duster 2018

Post by condy »

amar1994 wrote:
condy wrote:Koliko taj filter kosta u servisu ?
Ja se ne sprdam sta ti je :D

Ozbiljna je marka , to su ustvari wix filteri , dobri su im filteri zraka i klime , njih vw i ugradjuje , mislim da je uljni man ili mahle :thumbup:

Sprdam se sa cip cuning papcima koji ne znaju izgovorit a kamoli napisat hybrid :lol:
:thumbup:
Ne znam ko je prva ugradnja. Znam da pise na OE zracnom filteru made in bosnia :-D
supercali

#380 Re: Dacia duster 2018

Post by supercali »

condy wrote:
golfiista wrote:Ma.jasno ko dan. Vi ste samo jedni neostvareni likovi. Iskreno, meni je zao sto je tako, jer bi forum trebao.biti mnesto gdje bi razmijenili iskustva,.podijelili probleme i eventualno iste rijesili. Ali kada imas nekoliko likova kojima je vrhunac u zivotu pljuvanje po drugima i ubjeđivanje drugih da je za njih dacija ostvarenje zivotnog sna, tada orestaje logika i pocinju oni sa svojom besmislenom ljubomornom pricom.
Ubjedjuju i spocitavaju drugima a neki od njih voze premijum vozila, i to poprilicno zestoke makine.
Pa ako mogu odrzavati neka voze ako ne mogu spadaju pod iste kretene kao nabrojani koji odrzavaju sline tj ne odrzavaju
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#381 Re: Dacia duster 2018

Post by konektovan »

Filtron je ok. PSA odredjeni modeli koriste kao prvu ugradnju njihove filtere.
bersK

#382 Re: Dacia duster 2018

Post by bersK »

Ko bi reko da će jedna čaušeskuovska šklopocija i tema o njoj nakucat 15+ stranica...
vozackii

#383 Re: Dacia duster 2018

Post by vozackii »

Potrudio sam se 8)
problemnatravunu

#384 Re: Dacia duster 2018

Post by problemnatravunu »

Jakovina122 wrote:Dali je vec netko uzeo daciu daster ?
Iskustva :?
15 stranica , ali one prave šuplje priče, prepucavanja i pokušavanja dokazivanja i liječenja svakakvih kompleksa, skoro ništa pametno i konstruktivno, čast izuzecima, a postavljač teme je imao tako jednostavno pitanje 8-)
vauvau

#385 Re: Dacia duster 2018

Post by vauvau »

Neostvareni likovi, a ono pljuje po ljudima koji kupe novo vozilo. Njemu fetiš kupiti ishrndano i izdrndano njemačko govno umotano u celofan. Švabo po njemu izdrkavao i yebavao, ali to je švabo jaro, poraste mu vrijednost kad se švabo pijem ja po njemu. U dastera nije sjelo, boji se vidjet će ga komšija. Kupi auto radi komšija, ljudi mu se smiju i sprdaju se na njegov račun. Kupi premiJum s najmanjim motorom, dizel, najniže klase, prelazi 20k godišnje. Uzme ga prodavač polovnih lopatom, natrti ga, a on se sav sretan sagne i miješa i još druge ubjeđuje da je to dobro. Ja likova jbt.
nepass1

#386 Re: Dacia duster 2018

Post by nepass1 »

amar1994 wrote:https://www.olx.ba/artikal/28464206/aud ... line-uvoz/

tek se razradio 8-)

gle pragova :per:
sta je bosnji izgleda glavna stavka je li s line tek onda se prica o drugim stvarima :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#387 Re: Dacia duster 2018

Post by Tomahawk11 »

Pa čovjek pitao za Daciu Duster i sad neko pametan što je došao da mu kaže nemoj Daciu, to je kontejner, kupi ti Audija starog 10-ak godina?
I još se neko ljuti što mu se ne povlađuje za takav stav? :roll:
Čovjeka očito zanima novo auto, da ga zanimaju Audiji 2005., Mercedesi 2003., BMW-ovi 2007., pitao bi to.
Jok, ja kupio Audi jaje premium, sad ću ja njemu reći....šta ima, Vin Dizeli :-)
UterivacDugoga

#388 Re: Dacia duster 2018

Post by UterivacDugoga »

nepass1 wrote:
amar1994 wrote:https://www.olx.ba/artikal/28464206/aud ... line-uvoz/

tek se razradio 8-)

gle pragova :per:
sta je bosnji izgleda glavna stavka je li s line tek onda se prica o drugim stvarima :D
Boga mi ne znam ni ko je ni sta je ovaj lik sto prodaje ovog Audija na piku. Vidim napisao opis vozila uvezen bla bla bla.To nije ni toliko bitno,koliko je bitnije da se zapitam odakle vam pravo da stavljate linkove nekih proizvoda koje neko tamo prodaje i pri tome vazda je glavna tema sprdanje i ismijavanje doticnog vozila sto se prodaje?

Mislim ,zapitajte se malo onako ljudski,sta vam to predstavlja?

Nemaju svi mogucnost kupovati novo.Ljudi vole razlicito.Neko voli da bude prevaren mozda,mada smatra kupovinu dobro obavljenim poslom. Nekog nuzda natjerala...

Cisto jedan savjet svima koji se sprdaju cinicno sa ovim pik linkovima,zapitajte se sta vam je u glavama i kakvi ste kao ljudi? Fura vas kao ismijavanje nekoga?
Popili svu pamet svijeta?

ne kontam
Haris.ba

#389 Re: Dacia duster 2018

Post by Haris.ba »

bersK wrote:Ko bi reko da će jedna čaušeskuovska šklopocija i tema o njoj nakucat 15+ stranica...
Ko nam je kriv što nemamo i mi proizvodnju. Pa bi vidjeli promjenu priče da izlazi fabia u Vogošći. Onda bi bila priča kako je sarajevska fabia kvalitetnija od one iz Češke. Ima najkvalitetniju posudu za tekućinu za staklo i slično.
UterivacDugoga wrote:Nemaju svi mogucnost kupovati novo.Ljudi vole razlicito.Neko voli da bude prevaren mozda,mada smatra kupovinu dobro obavljenim poslom. Nekog nuzda natjerala...

Cisto jedan savjet svima koji se sprdaju cinicno sa ovim pik linkovima,zapitajte se sta vam je u glavama i kakvi ste kao ljudi? Fura vas kao ismijavanje nekoga?

ne kontam
Ismijavaju se ismijavanju onih što misle da nije ok kupiti novu daciu za 30 milja. A mi kao narod smo zajedljivi, ljubomorni, licemjerni... samo čuvamo našu tradiciju. :D

P.S.
Ko kupi daciju, taj se neće dobro oženiti. :D
UterivacDugoga

#390 Re: Dacia duster 2018

Post by UterivacDugoga »

Haris.ba wrote:
UterivacDugoga wrote:Nemaju svi mogucnost kupovati novo.Ljudi vole razlicito.Neko voli da bude prevaren mozda,mada smatra kupovinu dobro obavljenim poslom. Nekog nuzda natjerala...

ne kontam
Ismijavaju se ismijavanju onih što misle da nije ok kupiti novu daciu za 30 milja. A mi kao narod smo zajedljivi, ljubomorni, licemjerni... samo čuvamo našu tradiciju. :D

P.S.
Ko kupi daciju, taj se neće dobro oženiti. :D

Ma nije pitanje sad ko sta vise voli,ja u to ne ulazim.Ko zeli Daciu za 30 milja novu,OK. Ko zeli polovno za 30 milja i to mi je OK. To su vec stvari percepcije kako neko gleda na vozilo:kao statusni simbol ili sredstvo prevoza.

Nego ismijavanje sa linkovima i vjecito prepucavanje sta je bolje,polovno ili novo-nidje veze
Haris.ba

#391 Re: Dacia duster 2018

Post by Haris.ba »

UterivacDugoga wrote:Nego ismijavanje sa linkovima i vjecito prepucavanje sta je bolje,polovno ili novo-nidje veze
Pa to je folklor ovoga foruma. Ako ih ne možeš pobjediti, možeš im se pridružiti. Ili ignorisati.

Zanimljiva raja se skuplja ovdje, i manje više godinama se ovako virtuelno znamo. I opet nikako godinama da odstupimo od svojih stavova. Ja mislim da postoji maksimalno 5 puta kada je neko nekome ovdje promjenio mišljenje.

P.S.
Ko kupi daciu, 7 godina nesreće u kući će imati. :D
golfiista

#392 Re: Dacia duster 2018

Post by golfiista »

vauvau wrote:
Neostvareni likovi, a ono pljuje po ljudima koji kupe novo vozilo. Njemu fetiš kupiti ishrndano i izdrndano njemačko govno umotano u celofan. Švabo po njemu izdrkavao i yebavao, ali to je švabo jaro, poraste mu vrijednost kad se švabo pijem ja po njemu. U dastera nije sjelo, boji se vidjet će ga komšija. Kupi auto radi komšija, ljudi mu se smiju i sprdaju se na njegov račun. Kupi premiJum s najmanjim motorom, dizel, najniže klase, prelazi 20k godišnje. Uzme ga prodavač polovnih lopatom, natrti ga, a on se sav sretan sagne i miješa i još druge ubjeđuje da je to dobro. Ja likova jbt.
Ne pljujem po ljudima, pljujem po autu z akoji se traži 30k a isto ne vrijedi ni pola te sume. Fetiš nemam, a to ishrndano i izdrndano njemačko govno umotano u celofan, je floskula i pojma nemaš o čemu pišeš, nit si vidio nit čuo, nit si kompetentan da daješ takve paušalne ocjene. To da je u njemu švabo jebavao i sl. ni to ne znaš. U dusteru se vozim više nego ti i samo manje od vlasnika istog. kupio auto radi sebe i svog ćejfa, jer do te kupovine kupih svašta, i novo i malo polovno i više polovno, tako da se smatram vrlo kompetentnim. ostalo nemam volje komentarisati. Vidiš, upravo si t ijedan od onih neostvarenih likova sa golfom 2 u vrh glave 3 ili kakom opelčinom i sl, pa sebi daješ za pravo da komentarišeš ljude i drugo vezano za iste, omalovažavaš, daješ psiho profil, te znaš na neviđeno kakvo auto voze, u kakvom je stanju i sl. daj nam broj da te vodimo u kupovinu da nam kažeš jel auto ishrndano i jel se u njemu jebavalo i da nam kažeš šta kupiti a da nam se komšiluk ne smije, a mi ćemo ti nasut za cenera, svaki put. :lol:
Bakir1

#393 Re: Dacia duster 2018

Post by Bakir1 »

@haris
to ti je harise dokaz kako ljudi tesko odrastaju...
trebao bih ja imati mjerilo nekoga na osnovu koje auto vozi, i bas bi kao trebao iznositi svoj licni sud, nicim izazvan komentarisati nesto sto je aktuelno nekome :D
meni, meni, svaki auto ima nesto svoje, i u svakom nadjem nesto lijepo, da se ja jedim radi auta, evo sad cu :lol:
@golfista
https://www.carthrottle.com/post/tesla- ... ring-firm/
Image
golfiista

#394 Re: Dacia duster 2018

Post by golfiista »

Bakir1 wrote:@haris
trebao bih ja imati mjerilo nekoga na osnovu koje auto vozi, i bas bi kao trebao iznositi svoj licni sud, nicim izazvan komentarisati nesto sto je aktuelno nekome :D
meni, meni, svaki auto ima nesto svoje, i u svakom nadjem nesto lijepo, da se ja jedim radi auta, evo sad cu :lol:
Ali je vrlo glupo to što ne možeš napisati da ti se nešto ne sviđa a da se to n eprotumači kao, nemoj to kupiti kupi ono što ja vozim. To niko ne nameće koliko skontah, ljudi pišu ne bi nikada to kupili zato što je tako i tako, ili jest ružan auto, ili ne vrijedi tih para, ili samo je nov i ništa drugo...niko ne kaže otiđi na pijacu i kupi polovnjaka. tema je duster, i valjda je ok kada se napiše nešto negativnoi, a posebno jer za takvo što ima dovoljno prostora, a da nisi nešto plaho subjektivan.
Posebno j ejadno što ljudi mjere nekoga sa onim šta vozi ili šta preferira da vozi, pa jbt . ne mogu da shvate da je auto samo jedan mali segment života ili ličnosti i da isti nikako ne određuje nekoga i d ase po tome ne može mjeriti ljudskost nekoga.
Generalno, krivi su mooderatori što dopuštaju da se ovako aktivne teme razvijaju u pravcu kojim ne bi trebalo, upozorenje, ban i zdravo.
golfiista

#395 Re: Dacia duster 2018

Post by golfiista »

@Bakir 1

ma Teslu sam spomenuo onako, nevezano, ssmo sam htio da kažem kako dacia nije brend kojem bi trebali težiti i da nam to bude vrh, jer uvijek treba bolje i više ili su mene pogrešni učili :-)
Bakir1

#396 Re: Dacia duster 2018

Post by Bakir1 »

a kako ti ili ja imas vec unaprijed formirano misljenje o dusteru? modelu iz 2018 godine? imas neke recenzije procitane ili dozivljene?
mene, ponavljam mene, zanima ko lanjski mraz, to sta ti vozis i zbog cega si odabrao to sto imas, tvoja stvar tvoje pare tvoj pazi sad, subjektivni dozivljaj auta.
lijepo bi bilo znati, procentualno, koliko vlasnika polovnih vozila, premiJum, bude gospoda ode u ovlasteni servis i kaze dobar dan sve sto nije ok radi, ne pitam koliko kosta.
ako je osnovni kriterij kvalitet vozila, onda bi bilo za ocekivati dosljednost i prilikom odrzavanja istog.
tesla je spomenuta, samo u kontekstu ukivanja pogresnih ideala.
mene licno nije briga kojem segmentu auto pripada, ni kojoj klasi luksuza pripada, meni je bitno da me ne ostavi, bio to nov fiat 500, duster, ili sta god.
tvrditi da je duster bolji od uporedivog bmw-a novog, a losiji od uporedivog bmw-a polovnog je na istoj osnovi psihickog poremecaja
golfiista

#397 Re: Dacia duster 2018

Post by golfiista »

Bakir1 wrote:a kako ti ili ja imas vec unaprijed formirano misljenje o dusteru? modelu iz 2018 godine? imas neke recenzije procitane ili dozivljene?
mene, ponavljam mene, zanima ko lanjski mraz, to sta ti vozis i zbog cega si odabrao to sto imas, tvoja stvar tvoje pare tvoj pazi sad, subjektivni dozivljaj auta.
lijepo bi bilo znati, procentualno, koliko vlasnika polovnih vozila, premiJum, bude gospoda ode u ovlasteni servis i kaze dobar dan sve sto nije ok radi, ne pitam koliko kosta.
ako je osnovni kriterij kvalitet vozila, onda bi bilo za ocekivati dosljednost i prilikom odrzavanja istog.
tesla je spomenuta, samo u kontekstu ukivanja pogresnih ideala.
mene licno nije briga kojem segmentu auto pripada, ni kojoj klasi luksuza pripada, meni je bitno da me ne ostavi, bio to nov fiat 500, duster, ili sta god.
tvrditi da je duster bolji od uporedivog bmw-a novog, a losiji od uporedivog bmw-a polovnog je na istoj osnovi psihickog poremecaja
S obzirom na dosadašnje iskustvo sa dusterom, da se zaključiti da ni nasljednik ne može i nije, daleko odmakao, posebno ako uzmemo već sažavakanu politku renaulta ili dacije, kako hoćeš. sa druge strane, isti ne moram provozati pa čak ni sjesti u njega da bih zaključio da je ružan i da se isti ni nakon godin akorišćenja neće zavoljeti.
Koliko vlasnika premium vozila održava svoje auto u ovlaštenom, ja ne znam, ali znam da ja u svoje auto sipam samo i isključivo originalno ulje, filtere, kao i diskove ili pločice, ili bilo šta treće, vozim na dunlopu, tako da sam vrlo dosljedan u tome.
kako sebi možeš dati za pravo da kažeš nekome da ima pogrešne ideale i to je kao ok, ali je pogrešno kazati svoje subjektivno mišljenej koje može i ne mora biti tačno, da je neko auto lijepo ilik ružno?
Napiši kad sam ja i gdke poredio dustera i novog ili polovnog bmw-a, i ja se sam banujem sa ovog foruma, a mogao bi povesti računa kada nekome daješ dijagnoze koje identifikuješ kao psihički poremećaj, jer, u najmanju ruku nije lijepo ni pristojno, a za nekoga ko radi sa ljuddima n atehničkom preglediu, mogao bi znati da je odnos sa ljudima od krucijalnog značaja.
supercali

#398 Re: Dacia duster 2018

Post by supercali »

golfiista wrote:
Bakir1 wrote:@haris
Ali je vrlo glupo to što ne možeš napisati da ti se nešto ne sviđa a da se to n eprotumači kao, nemoj to kupiti kupi ono što ja vozim. To niko ne nameće koliko skontah, ljudi pišu ne bi nikada to kupili zato što je tako i tako, ili jest ružan auto, ili ne vrijedi tih para, ili samo je nov i ništa drugo...niko ne kaže otiđi na pijacu i kupi polovnjaka. tema je duster, i valjda je ok kada se napiše nešto negativnoi, a posebno jer za takvo što ima dovoljno prostora, a da nisi nešto plaho subjektivan.
Posebno j ejadno što ljudi mjere nekoga sa onim šta vozi ili šta preferira da vozi, pa jbt . ne mogu da shvate da je auto samo jedan mali segment života ili ličnosti i da isti nikako ne određuje nekoga i d ase po tome ne može mjeriti ljudskost nekoga.
Generalno, krivi su mooderatori što dopuštaju da se ovako aktivne teme razvijaju u pravcu kojim ne bi trebalo, upozorenje, ban i zdravo.
Znas sta je problem nametanje svoga I opravdavanje svoga
Jbt isto kao kad bih ja počeo dizati 307cc u nebo I govorio da je bolji od ferarija california a ono malo manja karina od obicnog da kazem 307
E u tome je stvar
Naravno ima I losijoh auta od 307 al nije 307 ni vrhunav a to vazi I za audi a6 a4 Mercedes neki BMW 1 I sl
Zatim problem je sto se ovdje gleda samo cijena za koju kupis a ne I daljna cijena odrzavanja
Ok Ista cijena je dacije I s line nekog audija al koja je cijena odrzavanja?
Kad dodje servis ond ide prica ma majstori lopovi uzimaju za mali servis 400 maraka Jbt gume me zaklase 1500 jer moraju biti 18
A onda bosnjo dodje na ideju da ustedi a se kupuje protekt polovni dijelovi I sl
E to je problem a ne sta ti odaberes da kupis
Ako mozes odrzavati da bog da ti vozio bentlija
Bakir1

#399 Re: Dacia duster 2018

Post by Bakir1 »

@golfista
opet mijenjas teze, tebi ruzan, meni nije.
tebi ideali nesto, mene boli briga za to.
od dustera, vozila sa pogonom na sva 4 tocka, a da to nije lada niva, jeftinijeg nema, to bi rezimiralo tu pricu.
a vidis ti kazes da nisi napisao, a tu tvrdnju moju uzimas kao uvredu, iako te jer je nisi napisao ne bi trebala doticati?
mene ko uzivo zna, zna koliko mene boli cosak za licne stavove i svjetonazore u zivotu, u smislu formiranja misljenja o istom, a u tom kontekstu se sa svima ophodim kako treba, i da ne radim ja direktno na tehnickom, ako je to pokusaj nekog spustanja?
Tomahawk11
Globalni moderator

#400 Re: Dacia duster 2018

Post by Tomahawk11 »

Pa evo u krugu Nove Otoke je na parkingu bio slupan X5, na njemu gume ne bi ih stavio na konjsku zapregu, ćelavije ne mogu biti....kako li se slupao?!
A upravo to je razlog, uzeo si nešto što nisi u stanju da servisiraš, al jbg, BMW se vozi.
Post Reply