Nemoj i ti, pa to je nepravda...kerima1 wrote:TLR pametna odluka bolje sta pametnije raditi nego ovdje trosiit vrijeme.Ionako se radi o religijskim temama gdje se uvijek nadje neko uvrijedjen kad napises sta mislis.
Odo i ja

Nemoj i ti, pa to je nepravda...kerima1 wrote:TLR pametna odluka bolje sta pametnije raditi nego ovdje trosiit vrijeme.Ionako se radi o religijskim temama gdje se uvijek nadje neko uvrijedjen kad napises sta mislis.
Odo i ja

Predite na Lj&S...tamo se ljudi napale sta god da im napises. Pa dode na isto, a manje stresnokerima1 wrote:TLR pametna odluka bolje sta pametnije raditi nego ovdje trosiit vrijeme.Ionako se radi o religijskim temama gdje se uvijek nadje neko uvrijedjen kad napises sta mislis.
Odo i ja
Inače, ovo je sve tačno...TLR wrote: Nije, nego fakat ne vidim smisla u ovom forumanju. Izgubih tonu vremena...
Ne kaže se džaba: "Bolje pet minuta raditi, nego vječno dangubiti"![]()
Jednostavno sam se umorio od forumanja, a prešlo mi u naviku. Pa me nervira.
Ih kad sad svi krenu zamnom tek tad ostajes sam sa lijepom Bloo i Smrcekom na pof religija.arzuhal wrote:Nemoj i ti, pa to je nepravda...kerima1 wrote:TLR pametna odluka bolje sta pametnije raditi nego ovdje trosiit vrijeme.Ionako se radi o religijskim temama gdje se uvijek nadje neko uvrijedjen kad napises sta mislis.
Odo i ja
Bloo wrote: Predite na Lj&S...tamo se ljudi napale sta god da im napises. Pa dode na isto, a manje stresno
I tamo nema arze

Tako veliš...kerima1 wrote: Ih kad sad svi krenu zamnom tek tad ostajes sam sa lijepom Bloo i Smrcekom na pof religija.![]()
Tamam posla pa da se napalim i jaBloo wrote:Predite na Lj&S...tamo se ljudi napale sta god da im napises. Pa dode na isto, a manje stresnokerima1 wrote:TLR pametna odluka bolje sta pametnije raditi nego ovdje trosiit vrijeme.Ionako se radi o religijskim temama gdje se uvijek nadje neko uvrijedjen kad napises sta mislis.
Odo i ja
I tamo nema arze
arzuhal wrote:Tako veliš...kerima1 wrote: Ih kad sad svi krenu zamnom tek tad ostajes sam sa lijepom Bloo i Smrcekom na pof religija.![]()
AVADA KEDAVRA!
Goood....gooood....kerima1 wrote:Tamam posla pa da se napalim i jaBloo wrote:Predite na Lj&S...tamo se ljudi napale sta god da im napises. Pa dode na isto, a manje stresnokerima1 wrote:TLR pametna odluka bolje sta pametnije raditi nego ovdje trosiit vrijeme.Ionako se radi o religijskim temama gdje se uvijek nadje neko uvrijedjen kad napises sta mislis.
Odo i ja
I tamo nema arze![]()
A od Arze se i bega jer neda da se pise sta se misli.Arzo odbanuj Toweliea i ostajemo vrijedni na pod.religija.
Pokušao sam u više navrata da ga odbanujem (iako nemam tehničke mogućnosti da ikog ja banujem ili odbanujem), ali Chmoljo ga banovao i ne da, usprkos svim mojim zanovijetanjima, molbama pa i pretnjama...Ni meni se više ne foruma...kerima1 wrote: A od Arze se i bega jer neda da se pise sta se misli.Arzo odbanuj Toweliea i ostajemo vrijedni na pod.religija.
Navali malo bolje imas roka dva dana da se lik odbanuje il idem u vjecna lovista sa foruma gdje se ne smije 'rijet sta osjecas i mislis:)arzuhal wrote:Pokušao sam u više navrata da ga odbanujem (iako nemam tehničke mogućnosti da ikog ja banujem ili odbanujem), ali Chmoljo ga banovao i ne da, usprkos svim mojim zanovijetanjima, molbama pa i pretnjama...Ni meni se više ne foruma...kerima1 wrote: A od Arze se i bega jer neda da se pise sta se misli.Arzo odbanuj Toweliea i ostajemo vrijedni na pod.religija.
hope you are wrong, tomorow is a new dayBloo wrote:So this is how tolerance dies, with thunderous applause and some good music...
mislila sam da sam na temi o nihilizmuriverflow wrote:hope you are wrong, tomorow is a new dayBloo wrote:So this is how tolerance dies, with thunderous applause and some good music...
TLR wrote:Svratio samo da istresem kantu nihilizma i to bi bilo to....
Ja mislim da ovo ništa nema smisla. Ovo forumsko prepucavanje, budalesanje, svak hoće nešto da dokaže. Svi neku svoju furku furaju, nešto namazani, pa bi nekoga da preveslaju ili tek uživaju da bockaju.
Čemu fakat ovoliko nadmudrivanje, nadjebavanje? Da se svak o sebi zabavi i na sebi poradi bila bi mirna Bosna. Prvi galami šije majmuni, drugi pa zar nije pedofil, treći viče ateistički majmuni... Tamo na ratište u Siriji bolje ne zalazit'.
Je li to oduvijek ovdje ovako bilo?
J#$! forum. Priroda i društvo rulez.
Mahanje svima!

riverflow wrote:Ja ne znam kako se niko ne zabrine, ako i ode u dzenet iliti raj, da će mu dosaditi vječno uživati u tim svim ljepotama. Ljudima sve, baš sve prije ili kasnije dosadi, postane jednolično. Takva je ljudska priroda - vječito teži promjenama. Ne bi li i ovo bila u krajnjoj liniji, neka kazna?!
A možda će čovjek, kao i taj drugi svijet biti nešto sasvim drugo od onoga u što se većinom tako bespogovorno vjeruje.
Ima jedna simpatična priča, oz zbirke "Damari" (A. de Mello), može se iz nje štošta zanimljivo izvući:
TURIZAM I EMIGRACIJA
"Jedan čovjek je umro i dospio u raj. Međutim, u raju mu je ubrzo postalo dosadno. Anđeli su neprestano pjevali, svirali na harfama, sve je to bilo lijepo i krasno,
ali on je oduvijek bio čovek od akcije. Zato se obratio Svetom Petru i zamolio ga za premeštaj.
»Gdej si to mislio da odeš?« pitao je Sveti Petar.»Osim ako nećeš u pakao? Ne bih ti preporučio.«
»Može li bar na kratko?« zamolio ga je čovjek.
»To se nikad nije radilo, ali napraviću izuzetak-pustiću te na mjesec dana.«
I Sveti Petar mu je otvorio vrata pakla.
Čovjeka je na ulazu sačekala limuzina koja ga je odvezla do jahte... Uslijedilo je putovanje kakvo nikad nije doživio, uz obilje najdivnijih jela, najboljih pića, prelijepih devojaka, noćni ribolov, safari, itd, itd. Mjesec dana prošlo je kao u snu. Po povratku u raj, čovjeku je bilo još dosadnije nego prije. Ubrzo se ponovo obratio Svetom Petru i zamolio da ga opet malo pusti u pakao.
»Takve šetnje tamo-vamo nikad nisu praktikovane. Ako toliko želiš u pakao, možeš da odeš, ali bez mogućnosti povratka.«
»Pristajem!« uskliknuo je čovjek, već se naslađujući onim što ga je čekalo tamo.
Ali jao! Čim su se teška vrata pakla muklo zalupila iza njega, čovjek je počeo da propada u ponor na čijem dnu je ugledao gomilu užasnih đavola, koji su čekali da ga kukama ubace u ogroman lonac u kome se već kuhala gomila nesrećnika ĉiji su jauci sve glasnije dopirali do njega.
»Šta je ovo!?« kriknuo je.
»Pakao, brate«, odgovorio je jedan đavo.
»Ti izgleda ne razlikuješ turizam od emigracije.«"
Ja to ne znam objasnit...Ja, opet, redovno dobijam kataloge OBI-ja, YISK-a, Merkatora i obilaske Jehovinih svjedoka...HAVANA wrote:Arzooo,kako su me nasli?Zakacili mi na auto.
Sredina? Teško. Podrazumijeva postojanje tolerancije na obje strane.TLR wrote:
Da je nać kakvu sredinu majkumu, pa na zelenu granu doć. Kontam opet... ima i to. Priroda i osamiti se povremeno.
Eto sam navrnuo, pa sad opet odoh.
...
Moram samo pripaziti da me negdje, u nekoj krivini ne zanese.
Annnnn, aaaan, an brum brum....
Turista veliš? Po vjeroispovijesti..Nurudin wrote:odlična pričica
Od sad , koje si vjere - turističke !
Pa ja sam ti pričao tu pričuriverflow wrote:Turista veliš? Po vjeroispovijesti..Nurudin wrote:odlična pričica
Od sad , koje si vjere - turističke !E baš bi se i to moglo onako "razastrijet´" nekim promišljanjem . Turizam je zahvalan termin za to. Padoše mi na pamet riječi jednog čovjeka (čini mi se da je bio šejh), kaže: "svi smo mi turisti na ovom dunjaluku. "Tako da ispada da si turista svakako
Ova priča je meni simpa jer ukazuje na čovjekovu potrebu za stalnim kretanjem, promjenama, rizicima, ma koliko istovremeno želi mir i sigurnost.