Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post Reply
PM72

#376 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by PM72 »

Ništa.Napunio kućni budžet...
balks

#377 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by balks »

Danas na kavi, teška HDZ opozicija jebe sve po spisku Komšiću.
HDZ definitivno ne treba marke da potroši na kampanju, dobi gratis najbolju reklamu za sebe.
Sad je sužen prostor HDZ 90, jer što god da naprave narod će ih gledati kao izdajnike.
Situacija je i više nego zanimljiva.
Ne znam dal da mislim da Komšič ništa ne kuži ili toliko voli stolicu tj pare, pošto ga u zastupničkim stolicama nikada nema, ili jednostavno radi dobar posao za SDA i HDZ.
Hafis

#378 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

Image
Lincoln-Burrows

#379 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Lincoln-Burrows »

balks wrote: Ne znam dal da mislim da Komšič ništa ne kuži ili toliko voli stolicu tj pare, pošto ga u zastupničkim stolicama nikada nema, ili jednostavno radi dobar posao za SDA i HDZ.
Lik je gluplje vrste, ne vjerujem da išta misli.

Inače da se zove Komšič mogao bi proći kao Slovenac.
Banksy

#380 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Banksy »

potpredsjednik DF-a Dženan Đonlagić

Na pitanje da li je Predsjedništvo ili neki drugi organ DF-a donio odluku o kandidiranju Komšića za člana Predsjedništva BiH, Đonlagić se odlučio "braniti šutnjom".

da li je SDP dao podršku Komšiću prije izlaska u javnost sa kandidaturom i da li je SDP bio upoznat sa time da će predsjednik DF-a istupiti u javnost sa tom informacijom.

- Pa ne znam to. To morate pitati njega osobno – kazao je Đonlagić za Faktor.

Predsjedništvo SDP-a nije uopće raspravljalo o broju i imenima kandidata za članove Predsjedništva.

- Ta odluka znači da će u Predsjedništvu od 2018. sjediti Milorad Dodik, Dragan Čović i ko god bude kandidat SDA.
Ovo je odluka koja naprosto zabija nož u leđa ljevici.
Ja sam mislio da je ove godine imperativ da ljevica, ako ništa drugo, ponudi vjerodostojnog kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka. S druge strane, isto tako mislim da je Komšićeva kandidatura kontraproduktivna i da
Dragan Čović vjerovatno ne može ni da sanja koliko se dobro stvari odvijaju po njega.
Ovo je, prema mom mišljenju,
kraj bilo kakvog vjerodostojnog zajedničkog nastupa stranaka građanske provenijencije na izborima 2018. godine – izjavio je Emir Suljagić.
putokaz1

#381 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by putokaz1 »

tandmand wrote:
putokaz1 wrote:-Zvizdić pobjeđuje svakako
Ako bude peMzija ... :mrgreen:
Zvizdićev uspjeh je u rukama HDZa koji puca penale a SDA brani. Gol ne smije pasti.
Zvizdić je Zrinjski
A Protiv kandidati su Sarajevo Željo,Želji treba a Sarajevu ne treba a Sarajevo pobjedi i Zrinjski uzme
arzuhal

#382 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by arzuhal »

Zvizdić sigurno ulazi u Predsjedništvo. Nadam se da će i Slavo Kukić, ako SDP ideolozi prekabule i osmjele se da ga kandiduju ...
palermo

#383 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by palermo »

arzuhal wrote:Zvizdić sigurno ulazi u Predsjedništvo. Nadam se da će i Slavo Kukić, ako SDP ideolozi prekabule i osmjele se da ga kandiduju ...
Slavo :D .....bogami, bilo bi to još jedno bošnjačko razočarenje....
arzuhal

#384 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by arzuhal »

palermo wrote:
arzuhal wrote:Zvizdić sigurno ulazi u Predsjedništvo. Nadam se da će i Slavo Kukić, ako SDP ideolozi prekabule i osmjele se da ga kandiduju ...
Slavo :D .....bogami, bilo bi to još jedno bošnjačko razočarenje....
Ja bih volio nekog novog vidjeti, Željka sam gledao 8 godina. Ne znam da se, pored njih dvojice, još neko spominjao kao kandidat.

A što razočarenje?
megaman4

#385 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by megaman4 »

putokaz1 wrote:
tandmand wrote:
putokaz1 wrote:-Zvizdić pobjeđuje svakako
Ako bude peMzija ... :mrgreen:
Zvizdićev uspjeh je u rukama HDZa koji puca penale a SDA brani. Gol ne smije pasti.
Zvizdić je Zrinjski
A Protiv kandidati su Sarajevo Željo,Želji treba a Sarajevu ne treba a Sarajevo pobjedi i Zrinjski uzme
Zvizdic navija za Velez. Eto da znas.
palermo

#386 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by palermo »

arzuhal wrote: Ja bih volio nekog novog vidjeti, Željka sam gledao 8 godina. Ne znam da se, pored njih dvojice, još neko spominjao kao kandidat.

A što razočarenje?
Pa bojim se da Slavo ne bi ispunio želje bošnjačkog puka.

Ja bih iskreno to pitanje člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda prepustio Hrvatima, ne vidim šta se dobiva izborom Komšića, Slave Kukića ili bilo koga ko će izbornim inžinjeringom doći do te funkcije. Mislim, imali smo to, pa se ništa važno nije desilo . To je pokazivanje mišića na potpuno pogrešnom mjestu i na pogrešan način. A ja nisam protiv toga da se pokažu mišići, ali ne na ovaj način

Inače, što se tiče Komšića, ja se sve nadam da je ovo samo neka šala.....on je jednostavno potrošena politička figura.
madner

#387 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by madner »

Gdje bi pokazao misice?
kudrilo

#388 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by kudrilo »

Ljevica će kandidirati Bećirovića i Komšića, pa će onda zamoliti Zlatka da dovi da prođe bar jedan.
arzuhal

#389 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by arzuhal »

palermo wrote:
arzuhal wrote: Ja bih volio nekog novog vidjeti, Željka sam gledao 8 godina. Ne znam da se, pored njih dvojice, još neko spominjao kao kandidat.

A što razočarenje?
Pa bojim se da Slavo ne bi ispunio želje bošnjačkog puka.

Ja bih iskreno to pitanje člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda prepustio Hrvatima, ne vidim šta se dobiva izborom Komšića, Slave Kukića ili bilo koga ko će izbornim inžinjeringom doći do te funkcije. Mislim, imali smo to, pa se ništa važno nije desilo . To je pokazivanje mišića na potpuno pogrešnom mjestu i na pogrešan način. A ja nisam protiv toga da se pokažu mišići, ali ne na ovaj način

Inače, što se tiče Komšića, ja se sve nadam da je ovo samo neka šala.....on je jednostavno potrošena politička figura.
Ove 4 godine Dragana Čovića su, između ostalih stvari, dokaz da nema potrebe obazirati se na neke stvari...
Hafis

#390 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

Svejedno ''smo'' hit svake sezone.
Nikog više živog ne interesira kojoj će političkoj opciji pripadati Srbin ili Bošnjak koji uđu predsjedništvo...jebe ih se k'o za lanjski snijeg, bio Mujo ili Suljo, Branko ili Ranko....SDS, SNSD, SP, SDA, SDP, SBB, BPS, DF...izvoli tko voli.
Ali ovdje, kad je moguće uplesti prste u proces izbora, normalno da je to u žiži interesa.
Last edited by Hafis on 13/01/2018 19:24, edited 1 time in total.
palermo

#391 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by palermo »

arzuhal wrote:
Ove 4 godine Dragana Čovića su, između ostalih stvari, dokaz da nema potrebe obazirati se na neke stvari...
Seveda.

Al ti Dragana Čovića ne izbacuješ iz političke igre time što ćeš mu oduzeti jednu suštinski nevažnu poziciju . Zapravo ćeš ga samo ojačati.

Da ponovim, nisam protiv pokazivanja zuba, štaviše mislim da je nužno pokazati hrvatskom poltičkom tijelu da konfrontacija sa Bošnjacima košta. Samo što zaista mislim da izbori za predsjedništvo BiH nisu najpogodnije mjesto za to pokazivanje zuba. Prevashodno zato što ništa ne dobijaš, a bogami ni Hrvate ništa posebno ne košta to što bi Željko Komšić ili Slavo Kukić zasjeli u poziciju člana Predsjedništva
arzuhal

#392 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by arzuhal »

palermo wrote:
arzuhal wrote:
Seveda.

Al ti Dragana Čovića ne izbacuješ iz političke igre time što ćeš mu oduzeti jednu suštinski nevažnu poziciju . Zapravo ćeš ga samo ojačati.

Da ponovim, nisam protiv pokazivanja zuba, štaviše mislim da je nužno pokazati hrvatskom poltičkom tijelu da konfrontacija sa Bošnjacima košta. Samo što zaista mislim da izbori za predsjedništvo BiH nisu najpogodnije mjesto za to pokazivanje zuba. Prevashodno zato što ništa ne dobijaš, a bogami ni Hrvate ništa posebno ne košta to što bi Željko Komšić ili Slavo Kukić zasjeli u poziciju člana Predsjedništva
Pa tamam, to ja ne gubim iz vida, neka još više HDZ ojača i neka još više zablokiraju državu.
redhat

#393 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by redhat »

Novak20 wrote:
redhat wrote:@Novak20:

Nastavak citata sa Wikipedie, prva recenica poslije citirane:

"U povijesti, različiti oblici udruživanja država javljaju se već u antičkom razdoblju. "

Citiraj potpuno da ne bi promjenio kontekst. Inace se radi o podvali.

Politicko teritorijalne jedinice su drzavotvorne. RS, FBiH, Brcko i Kantoni to nisu
Evo tekst iz Wiki koga interesuje.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Slo%C5%BEene_dr%C5%BEave

Dakle, ipak priznaješ da je BiH složena država.

Lično nisam rob definicija pa se ponekad zapitam zašto se F BiH zove federacijom ? Da nije možda zbog 10 kantona koji je čine ?

I ne bih da više raspravljamo o složenoj državi na ovoj temi.
Nista ja ne priznajem. BiH nije zajednica drzava niti je nastala konfederacijom ili federacijom neke politicko teritorijalne cjeline sa drzavotvornim karakteristikama. Iako je Mile 9. januara poceo da tvrdi drugacije, to je iz razloga sto mu tako treba, a ne sto je istina.

Helem jedno je robovat definicijama, sasvim drugo je aplicirat pogresne definicije na cinjenice.

Ne bih ti znao reci zasto su izabrani nazivi Republika Srpska ili Federacija, ali znam sigurno da niti jedna od tih jedinica unutar BiH nisu nikad bile i nemaju nikakve karakteristike drzava.

Slazem se ne trebamo raspravljati o ovome.
palermo

#394 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by palermo »

arzuhal wrote:
Pa tamam, to ja ne gubim iz vida, neka još više HDZ ojača i neka još više zablokiraju državu.
ha, to je teza koja je popularna na forumu, i otprilike ide po sistemu, što prije dođemo do dna prije ćemo krenuti gore.....(alphons glavni zagovornik :D )

Ja se ne slažem sa tom tezom, prvo dno je još uvijek jako daleko, drugo ne postoji način da se ta propast ne odrazi nepovoljno i na Bošnjake i na samu BiH, i treće , nema nikakve garancije da bi nakon što dno dodirnemo nešto sad pa bilo drugačije......
arzuhal

#395 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by arzuhal »

palermo wrote:
arzuhal wrote:
ha, to je teza koja je popularna na forumu, i otprilike ide po sistemu, što prije dođemo do dna prije ćemo krenuti gore.....(alphons glavni zagovornik :D )

Ja se ne slažem sa tom tezom, prvo dno je još uvijek jako daleko, drugo ne postoji način da se ta propast ne odrazi nepovoljno i na Bošnjake i na samu BiH, i treće , nema nikakve garancije da bi nakon što dno dodirnemo nešto sad pa bilo drugačije......
Pa ja i ne trebam nikakve garancije, ne pomišljam na njih. Ako je BiH zapisano da nestane i da se raspadne, neka nestane.
palermo

#396 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by palermo »

arzuhal wrote:
Pa ja i ne trebam nikakve garancije, ne pomišljam na njih. Ako je BiH zapisano da nestane i da se raspadne, neka nestane.
slažem se, ali ne vidim zašto bi mi pomagali da nestane......

onaj ko prvi izgubi živce taj će i najebati......ja zaista ne vidim razloga da probosanske snage gube živce i postaju nestrpljivi...
redhat

#397 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by redhat »

Hafis wrote: Jebat ga sad. Ne znam trenutno gdje sam šupalj a ne koje je bilo pitanje.
Uglavnom, da skratim: ''građani'' biraju članove predsjedništva slobodno i po svojoj volji. Što znači ne može nitko nikome zabraniti glasanje za člana predsjedništva neke druge nacionalnosti. To svi davno apsolvirali i to je po važećem zakonu.
E sad nosi li to ponekad određene probleme - nosi svakako, zbog mogućnosti izbornog inžinjeringa i svih posljedičnih problema koje smo imali prilike gledati ne samo ovdje.
Mišljenja sam da bi se u tu materiju trebalo zakonski intervenirati i prilagoditi je današnjem trenutku. Netko ima drugačije mišljenje i misli da tako treba ostati.
Ne znam, što bih dalje o tome, stvarno.
Slazem se potpuno s tobom. Zakonom treba urediti jer se znacajan dio gradjana BiH, a to Hrvati svakako jesu, osjeca vrlo ne komforno sa trenutnim zakonom. Ono ipak sto vjerujem, da zakonsko rjesenje nemogu izroditi politicke partije, vec reprezentativni strucnjaci. Nazalost, za problem se zna vise od 8 godina, i niko se nije sjetio angazovati experte. Pri cemu imamo i presudu i Sejdic Finci, koja se odnosi na dio gradjana BiH koji se osjacaju nekomforno sa ovim zakonom i drugim povezanim pravima, o kojima bi ti experti trebali takodjer povesti racuna.

Jedno je kad zakonska rjesenja ne zadovoljavaju potrebe gradjana, a potpuno drugo kad nisu u interesu politickih partija. Duboko sam ubjedjen da one nemogu sveobuhvatno rijesiti ovo pitanje.
arzuhal

#398 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by arzuhal »

palermo wrote:
arzuhal wrote:
slažem se, ali ne vidim zašto bi mi pomagali da nestane......

onaj ko prvi izgubi živce taj će i najebati......ja zaista ne vidim razloga da probosanske snage gube živce i postaju nestrpljivi...
Pa upravo to, ne treba gubiti živce i samo lakapo...
palermo

#399 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by palermo »

arzuhal wrote:
Pa upravo to, ne treba gubiti živce i samo lakapo...
jbg, ne znam jesi li sada sarkastičan :D

al da, upravo tako, lakapo, sa saburom
Bloo
Globalna šefica

#400 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Bloo »

redhat wrote:
Hafis wrote: Jebat ga sad. Ne znam trenutno gdje sam šupalj a ne koje je bilo pitanje.
Uglavnom, da skratim: ''građani'' biraju članove predsjedništva slobodno i po svojoj volji. Što znači ne može nitko nikome zabraniti glasanje za člana predsjedništva neke druge nacionalnosti. To svi davno apsolvirali i to je po važećem zakonu.
E sad nosi li to ponekad određene probleme - nosi svakako, zbog mogućnosti izbornog inžinjeringa i svih posljedičnih problema koje smo imali prilike gledati ne samo ovdje.
Mišljenja sam da bi se u tu materiju trebalo zakonski intervenirati i prilagoditi je današnjem trenutku. Netko ima drugačije mišljenje i misli da tako treba ostati.
Ne znam, što bih dalje o tome, stvarno.
Slazem se potpuno s tobom. Zakonom treba urediti jer se znacajan dio gradjana BiH, a to Hrvati svakako jesu, osjeca vrlo ne komforno sa trenutnim zakonom. Ono ipak sto vjerujem, da zakonsko rjesenje nemogu izroditi politicke partije, vec reprezentativni strucnjaci. Nazalost, za problem se zna vise od 8 godina, i niko se nije sjetio angazovati experte. Pri cemu imamo i presudu i Sejdic Finci, koja se odnosi na dio gradjana BiH koji se osjacaju nekomforno sa ovim zakonom i drugim povezanim pravima, o kojima bi ti experti trebali takodjer povesti racuna.

Jedno je kad zakonska rjesenja ne zadovoljavaju potrebe gradjana, a potpuno drugo kad nisu u interesu politickih partija. Duboko sam ubjedjen da one nemogu sveobuhvatno rijesiti ovo pitanje.
Koji eufemizam...
Cuj.osjecam se nekomforno.
Nisam ravnopravna :lol: gradanin drugog reda
Post Reply