Ne idem nigdje iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Melbourne_Australia

#376 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Melbourne_Australia »

meteorit135531 wrote:
ćiribiribela wrote:Desna ruka Frau Merkel :lol:

U njezi sam ali ne perem guzice VISE.
Drago mi je sto si otisla iz Bosne. Bosna je mrtvo slovo , nema nicega ovdje. Ne postoji zaostalija zemlje od ove nakaradne tvorevine.
Cuvaj Njemacku, sistem ce ti dati onoliko koliko se trudis i koliko zasluzis.
Ima nas jos koji cemo uskoro tvojim stopama..

A i sama znas koliko je tesko zavrsit svu proceduru i zauvijek otici.
Joj kako te oprao lik sa onim textom o poredjenju Frankfurta i Sarajeva :lol: :lol: Idi ubi se covjece, niko tebi nije kriv sto si frontalni kokuz pa od jutra do sutra samo pises najgore o BIH...Ili javi se meni na private, fakat ako si u teskoj situaciji ja cu ti pomoci..Jer ovo sto pises je samo zato sto nemas za kifle....
DearJohn

#377 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

Ommadawn wrote:
DearJohn wrote: Pa ništa drugo i ne kažem, kome je fino neka ga. Stan dvosoban (manji) na finoj lokaciji u SA možeš naći za 500 KM. Svedska je dosadna zemlja, sem Stokholma, Geteborga i Malmea se uglavnom ništa ne dešava, više se u Pazariću desi. Ali kome je cilj da ide i živi u nekoj vukojebini, savija kući pite svaki dan i ne vidi nikad kafića i restorana on može vjerovatno i sa 1 800 EUR. Ja brate ne bi mogo. Ha ja.
Dosadno je svakome ko ne zna kako ce zivot ispuniti.
Mene baci na pusto ostrvo, naci cu sebi zanimaciju. Ali dobro, ja sam ADHD-generacija ;)
Ma probo sam ja da ga ispunim, išo po nekim našim koncertima, i po njihovim kafićima i restoranima, hodo baš i baš nisam štedio. Onda skonto da ne bi dao jednu kafu i mahalanje sa svojom rajom i u svom gradu za sve to. Sve je to nešto na kura. da izvineš. Ali to sam ja ;-). Možda da djeci koja se rode i koja su se rodila gore i bude drugačije.
Last edited by DearJohn on 12/01/2018 17:43, edited 1 time in total.
Melbourne_Australia

#378 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Melbourne_Australia »

Ommadawn wrote:
DearJohn wrote: Pa ništa drugo i ne kažem, kome je fino neka ga. Stan dvosoban (manji) na finoj lokaciji u SA možeš naći za 500 KM. Svedska je dosadna zemlja, sem Stokholma, Geteborga i Malmea se uglavnom ništa ne dešava, više se u Pazariću desi. Ali kome je cilj da ide i živi u nekoj vukojebini, savija kući pite svaki dan i ne vidi nikad kafića i restorana on može vjerovatno i sa 1 800 EUR. Ja brate ne bi mogo. Ha ja.
Mene baci na pusto ostrvo, naci cu sebi zanimaciju. Ali dobro, ja sam ADHD-generacija ;)
Zivio u Svedskoj , u nju dosao iz Australije,,Treba mi bila iz Svedske :D Nakon 7 dana mi je postalo jasno , sto su se ljudi u konzulatu Svedske u Melbourne ibretili sto idem da zivim kod njih :lol: :lol: Ljudi me 5 puta pitali jesi ti siguran :lol: A ja mlad i zelen i jedva izdrzao pola godine, dosao brat iz Sarajeva kod mene u posjetu i nakon 5 dana me je bukvalno strpao u auto i rekao :-D Dolazi u Sarajevo koji ces ti racku ovde :D Znaci da mi neko plati ne bi gore zivio...I jos nisam zivio u vukojebini vec u GBG....Gore je dobro samo kad nemas gdje drugo i kad si kokuz .....
DearJohn

#379 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

Melbourne_Australia wrote:
Ommadawn wrote:
Zivio u Svedskoj , u nju dosao iz Australije,,Treba mi bila iz Svedske :D Nakon 7 dana mi je postalo jasno , sto su se ljudi u konzulatu Svedske u Melbourne ibretili sto idem da zivim kod njih :lol: :lol: Ljudi me 5 puta pitali jesi ti siguran :lol: A ja mlad i zelen i jedva izdrzao pola godine, dosao brat iz Sarajeva kod mene u posjetu i nakon 5 dana me je bukvalno strpao u auto i rekao :-D Dolazi u Sarajevo koji ces ti racku ovde :D Znaci da mi neko plati ne bi gore zivio...I jos nisam zivio u vukojebini vec u GBG....Gore je dobro samo kad nemas gdje drugo i kad si kokuz .....
Eto.
zrakomlat

#380 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by zrakomlat »

Black swan wrote:... samo kad ljudi imaju kartu za vani tad se diže pompa
ali kad se vrate o tome se šuti
samo ga sretneš :D
:lol:
DearJohn

#381 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

sve_ovo_ja wrote:
Kiki_Musampa wrote:Postoje dvije vrste ljudi u inostranstvu, evo dva primjera:
Prije par godina spomenem svojoj rodici da bih mozda dosao u Njemacku, da je sto osa ujelo ne bi onako reagovala. "Sta ces gore, ovdje ti je bolje, sve je lose gore," itd itd itd... Mozda je mislila da sam htio kod nje, ne znam, ali totalno nenormalno ponasanje.
Prosle godine to isto uradim i zeninoj sestri, rekoh da malo cujem patnje njemaca, kad ono:"Bujrum, sve sto bude trebalo, a da mi mozemo pomoci, imate."
Paf... Mozda mi je rodica supak, a njena sestra nije, ali se slicno ponasanje i ovdje moze vidjeti.
Upravo, znam pun klinac nasih ( i ovih dobro poznatih forumasa) koji na pomen dolaska iz Bosne vani reaguju sa: "Da mi je 1000 KM, nikad Bosnu ne bih napustio, samo da mi je neki posao da imam, sutra bih se vratio i slicna sranja, samo na rijecima jaki". Pljuju po Njemackoj, Danskoj, Svedskoj, proklinju ih, valjda da ti ogade da ne dolazis, prepadnu se da ce oni biti ugrozeni ako jos neko iz Bosne dodje. Ocito misle da je to pravo samo za one koji su otisli prije 2000-e. :lol:
Zao mi je ako imaš takva iskustva. Nisu svi isti...
sve_ovo_ja

#382 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by sve_ovo_ja »

DearJohn wrote:
sve_ovo_ja wrote:
Kiki_Musampa wrote:Postoje dvije vrste ljudi u inostranstvu, evo dva primjera:
Prije par godina spomenem svojoj rodici da bih mozda dosao u Njemacku, da je sto osa ujelo ne bi onako reagovala. "Sta ces gore, ovdje ti je bolje, sve je lose gore," itd itd itd... Mozda je mislila da sam htio kod nje, ne znam, ali totalno nenormalno ponasanje.
Prosle godine to isto uradim i zeninoj sestri, rekoh da malo cujem patnje njemaca, kad ono:"Bujrum, sve sto bude trebalo, a da mi mozemo pomoci, imate."
Paf... Mozda mi je rodica supak, a njena sestra nije, ali se slicno ponasanje i ovdje moze vidjeti.
Upravo, znam pun klinac nasih ( i ovih dobro poznatih forumasa) koji na pomen dolaska iz Bosne vani reaguju sa: "Da mi je 1000 KM, nikad Bosnu ne bih napustio, samo da mi je neki posao da imam, sutra bih se vratio i slicna sranja, samo na rijecima jaki". Pljuju po Njemackoj, Danskoj, Svedskoj, proklinju ih, valjda da ti ogade da ne dolazis, prepadnu se da ce oni biti ugrozeni ako jos neko iz Bosne dodje. Ocito misle da je to pravo samo za one koji su otisli prije 2000-e. :lol:
Zao mi je ako imaš takva iskustva. Nisu svi isti...
Ma naravno da nisu svi isti,ima i suprotnih primjera,koji pomognu na razne načine, ali mi je zanimljivo da sam se ovakvih dosta slučajeva nagledao. Čak mi je i drago da me opameti da sa našima dosta opreza treba, pogotovo kad ti ide dobro, zavist je čudo.
kloniran

#383 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by kloniran »

Pa nisu, ali ih ima poprilican broj ovdje.
probook

#384 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by probook »

Meni samo nikada nece biti jasno ako oni tamo imaju otprilikr iste cijene kao mi u trgovinama i pekarama kako im se onda isplati dati platu od 1500 eur :zoka:
insomnia78

#385 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by insomnia78 »

Ma dje imaju iste cijene
HAVANA

#386 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

:lol: Eki iste cijene.
HAVANA

#387 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

4 wafla jebena i 4 soka platio u briselu 38 eura.Zamisli da sam pio kukala ti majka.Neku noc iz aquariusa jedva doso do kuce :D a ko biva skuplji lokal.Do 1 ujutro osto i plati racun 72km a sa tri druga.Gore bi 760 popili nas trojica,ali gore ne bi bilo ova dva druga,a ja volim ta dva druga. :D Plus sto na one 72 dodaj par tura sto gazda zovnu i poznanik u prolazu...Elem fino bi,u povratku do pekare,suplja jos malo pred zgradom,ubauljaj u kucu,izljubi sve redom...I sutra u nove radne pobjede.Ko picino oko. :D
insomnia78

#388 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by insomnia78 »

Sas viditi kad ti spomenu kilu makarona iz lidla. Neki dan prolazimo pored kaze zena hajd udji kupi litar ulja da ne idemo maksuz nedje drugo. Hljeb te jebo puca ulje ko vatromet. Vise vode nego ulja :lol:
Last edited by insomnia78 on 12/01/2018 21:42, edited 1 time in total.
kloniran

#389 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by kloniran »

HAVANA wrote:4 wafla jebena i 4 soka platio u briselu 38 eura.Zamisli da sam pio kukala ti majka.Neku noc iz aquariusa jedva doso do kuce :D a ko biva skuplji lokal.Do 1 ujutro osto i plati racun 72km a sa tri druga.Gore bi 760 popili nas trojica,ali gore ne bi bilo ova dva druga,a ja volim ta dva druga. :D Plus sto na one 72 dodaj par tura sto gazda zovnu i poznanik u prolazu...Elem fino bi,u povratku do pekare,suplja jos malo pred zgradom,ubauljaj u kucu,izljubi sve redom...I sutra u nove radne pobjede.Ko picino oko. :D
vala ako ste sva trojica nabili toliki racun, onda dvije prosjecne koke mogu potegnut vise od vas trojice :mrgreen:
HAVANA

#390 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Vala od 8 piva ne mogu vise popit i ustat u 7 na poso.A mogo bi ja do sutra,al ko ce radit?
kloniran

#391 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by kloniran »

E to je vec druga prica, inace radnim danima ne pijem, presjelo, najduzi dan u zivotu :lol:
HAVANA

#392 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:Sas viditi kad ti spomenu kilu makarona iz lidla. Neki dan prolazimo pored kaze zena hajd udji kupi litar ulja da ne idemo maksuz nedje drugo. Hljeb te jebo puca ulje ko vatromet. Vise vode nego ulja :lol:
Sad uvozim fetu pravu iz grcke.Reko grku sta je ba ovo skupo vako,ona u lidlu u konzervi dobra,svi kupuju...Crce covjek od sege.Veze ti nemas... :lol:
jedna tamo

#393 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by jedna tamo »

Men's cini da ni ja necu nigdje al nigdje iz bosne bila u hercegovini pa nisam mogla a kamol dalje gdje ..
A mozda se bezze bojim neam pojma...sigurno bi mi vani bilo bolje ko zna...
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#394 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by stetoskop »

meteorit135531

#395 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by meteorit135531 »

Ne kontam ove sto pisu da uspjesan covjek na Zapadu moze biti samo onaj sto je tamo zavrsio fakultet i radi..
Djeca ratne dijaspore i sl.
Valjda tamo covjek i bez fakulteta moze biti uspjesan ili se ja samo varam
Ili je po staroj nasoj poslovici:
Sine, sto nisi zavrsio fakultet da budes direktor
kloniran

#396 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by kloniran »

meteorit135531 wrote:Ne kontam ove sto pisu da uspjesan covjek na Zapadu moze biti samo onaj sto je tamo zavrsio fakultet i radi..
Djeca ratne dijaspore i sl.
Valjda tamo covjek i bez fakulteta moze biti uspjesan ili se ja samo varam
Ili je po staroj nasoj poslovici:
Sine, sto nisi zavrsio fakultet da budes direktor
Pa valjda misle da mi odaVLe smo građani petog reda malo ispod somalijaca
moonca

#397 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

I te kako moze.
Vodoinstalateri, elektricari --mali biznisi - mogu vise zaraditi neko li neki sa faxom gdje rade u drzavnim firmama ili kod privatnika.
insomnia78

#398 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by insomnia78 »

Pgtv ovi sa ljubicica fakultetima :lol:
kloniran

#399 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by kloniran »

E sad je pitanje da li se u npr Dojčland pikaju naše prekvalifikacije.
uz par predmeta razlike mogu i za elektricara i sve vezano za vodu i grijanje,gas poloziti al pitanje je da li je priznato.
Halalio bih fax za privatni mali biznis.

Ovdje radio dugo privatno i ogadilo mi se, zavrsio fax i otisao privatniku raditi, sad bih da bjezim odavde dok je jos razum u jednom komadu.
insomnia78

#400 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by insomnia78 »

Bitni je da znas raditi. Papir manje vise
Post Reply