Nova agresija na BIH?

Post Reply
Sanjarko

#376 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Oko resursa se i prethodni vodio. Ugalj, voda, struja itd. Ne znam sta je u tome smijesno.
:lol: :lol:
Pa vjeruj da je tako. Htjelo se to poklopiti. Hidro i Termo centrale itd. Nije smijesno. Naravno vodio se i za teritorije, da se istrijebe oni drugi itd. Ali i radi ovoga se isto tako nesanice vodio.
PM72

#377 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

mishic wrote:
Pa bilmezu znaš li da ih je 120 (Stotinudvadeset) poginulo?!! A nema ih 100 000 pa da to bude zanemariv procenat.
U ostalom, završili smo, jer diskusija podrazumijeva nešto čega kod tebe nema ni u primisli, pa se sa takvima ne diskutuje
Rahmet im duši ali šta su oni bolji od onih ostalih pobijenih? Poginulo ih 120.Može biti.Samo djece poginulo u Sarajevu - 1500.Još toliko u drugim dijelovima Bosne...i ne moraš diskutovati ,boli me neka stvar ja sa takvima u životu niti diskutujem nit imam šta zajedničko.Sikter.
tandmand

#378 Re: Nova agresija na BIH?

Post by tandmand »

Vizionar 1985 wrote:Oko resursa se i prethodni vodio. Ugalj, voda, struja itd. Ne znam sta je u tome smijesno.
Tokom hrvatsko-bosanskog rata, Edhem Bičakčić je govorio, ukoliko se odbrane hidroelektrane na Neretvi, da će svaki stanovnik imati 500 DM od prodaje struje .....
PM72

#379 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

tandmand wrote:
Tokom hrvatsko-bosanskog rata, Edhem Bičakčić je govorio, ukoliko se odbrane hidroelektrane na Neretvi, da će svaki stanovnik imati 500 DM od prodaje struje .....
Hidroelektrana Mostar je tokom rata odbranjena.Nakon toga,upali su specijalci tzv.Herceg Bosne , zauzeli elektranu i spojili je u svoj energetski sistem.

Pitam se,zašto nije uslijedila akcija da se protjera tih 20 ili 50 specijalaca?

Nije bilo nikakve akcije.Znači - dogovor.SDA - HDZ.
tandmand

#380 Re: Nova agresija na BIH?

Post by tandmand »

Hrvati su mogli, u skladu sa zapovijedi generala Bobetka od 29.6.1992., staviti pod nadzor sve važne gospodarske objekte u Mostaru i okolici, a ponajprije hidrocentrale na Neretvi (HE Mostar, HE Salakovac..) čija bi struja itekako dobro došla energetski prikraćenoj Dalmaciji. (v. Bobetko: „Sve moje bitke“, str. 240)
PM72

#381 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Eto vidiš-dogovor.
I ja da se ložim na rat a oni u talu? Ma nema govora.Neće baka više u drenjke...
mishic

#382 Re: Nova agresija na BIH?

Post by mishic »

Ne treba biti naivan. Nismo se samo jednom prevarili da rata neće (nemože) biti, da je za rat potrebno dvoje itd., itd.,
Sva goruća pitanja oko kojih su se vodili ratovi na Balkanu i danas su neriješena. Veliki apetiti malih naroda opasna su boljka, tim prije što proizvodnja oružja u svijetu raste, a tržište mu otvaraju ratovi. Međutim, pozicija BiH i Bošnjaka na ovim prostorima zaista je nezahvalna.
Apetiti prema teritoriju BiH postoje s obje (čak, vrijeme je pokazalo, i tri) strane.
Ma koliko se susjedi naoružavali više nikada ne mogu postići onako drastičan debalans, bar kada su u pitanju ovi s desne strane, kao što su ga imali 92-96. Ali ni za ove s lijeve strane više nismo onako goloruki kao što smo bili tih 90-tih.
Međutim, nije rješenje ponovo biti izložen dvostrukoj agresiji. S toga treba podvući crtu ispod koje BOSANSKI i BOŠNJAČKI interesi ne mogu ići.
A potom, ko se drzne pa silom krene da ih ugrozi, pridružiti se onoj drugoj strani i konačno ići do kraja. Sa jednom stranom bi se silom našlo rješenje, a s drugom onda, nastavilo tražiti političko rješenje.
Naravno, kao što to i inače ne može ići bez uplitanja MZ, u traženju tog lokalnog rješenja, našlo bi se i ono globalno, i definitivno bi se znalo gdje to Balkan jeste a gdje nije.
Ako mislite da bi naši susjedi i sa jedne i sa druge strane bježali od toga, varate se. Oni su jedni drugima daleko veći trn u oku nego što smo to mi. Njihovi međusobni računi i dugovanja su neraščišćeniji nego sa nama.
almir90

#383 Re: Nova agresija na BIH?

Post by almir90 »

Zima ba za ratovanja, a sad će i snijeg, ko će se zajebavat i kopat rovove sada. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mali_Vuk

#384 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Mali_Vuk »

almir90 wrote:Zima ba za ratovanja, a sad će i snijeg, ko će se zajebavat i kopat rovove sada. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Joj jesi ti, cccc... Neće ba niko od nas ratovati. Pa nismo ni mi vesla sisali.. Ratovat će Rusija, Turska, Pakistan, Njemačka, Kina, Italija... Mi ćemo svi samo čekati da "naši" pobjede, malo počiste zgarišta, poberu svoje mrtve, sve izgrade bolje i ljepše nego što je bilo i to je to :D
almir90

#385 Re: Nova agresija na BIH?

Post by almir90 »

Mali_Vuk wrote:
Joj jesi ti, cccc... Neće ba niko od nas ratovati. Pa nismo ni mi vesla sisali.. Ratovat će Rusija, Turska, Pakistan, Njemačka, Kina, Italija... Mi ćemo svi samo čekati da "naši" pobjede, malo počiste zgarišta, poberu svoje mrtve, sve izgrade bolje i ljepše nego što je bilo i to je to :D
Jebiga sad, propadoše mi planovi ako neće biti rata. Ja tamam počeo da navlačim zalihe ulja, brašna, nafte, cigara, kasnije će biti municije i naoružanja - pa da sve to lagano utopiN u bizMis.

Pošto vidim svi oni kokošari što su to radili u prethodnom ratu, danas su "ugledni članovi društva", sve privatizovali i uništili, uvalili se po foteljama; i danas, baš oni, pričaju o vjeri i moralu, i drže ostalima moralne pridike. Jake države, i još jačeg joj društva. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nego patriote, koliko poreza plaćate i zarađujete državi koju toliko volite? Doprinosite joj kurac! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#386 Re: Nova agresija na BIH?

Post by wonkaw »

almir90 wrote:Zima ba za ratovanja, a sad će i snijeg, ko će se zajebavat i kopat rovove sada. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nema ba mirnog razlaza, prije ce se tebi iskriviti usta od tolikog smijeha :run:
almir90

#387 Re: Nova agresija na BIH?

Post by almir90 »

Razilazite se svi već dvadeset godina, hoćetel' se već jednom razići? :lol: :lol: :lol: :lol: Jedino se s mozgovima svi razišli, haman.
sekerbay

#388 Re: Nova agresija na BIH?

Post by sekerbay »

Ev ovi će ratovat :mrgreen:

RS ne može preživjeti ni mjesec dana bez zaduženja
insomnia78

#389 Re: Nova agresija na BIH?

Post by insomnia78 »

sekerbay wrote:Ev ovi će ratovat :mrgreen:

Jebeni Jemen vec par godina ratuje i ti protiv KSA
A_A_AKCIJA

#390 Re: Nova agresija na BIH?

Post by A_A_AKCIJA »

PM72 wrote:Eto vidiš-dogovor.
I ja da se ložim na rat a oni u talu? Ma nema govora.Neće baka više u drenjke...
Ne znam kako ovo nježno da ti objasnim, ali ja prosto ne vjerujem da si ti stvarna osoba. Koliko god se trudio, ne mogu da zamislim, niti ikoga poznajem poput tebe. Ovoliku količinu samomržnje i samoponiženja je nemoguće sresti u stvarnom svijetu. Iskreno se nadam da nisi stvaran, jer ne bih bio nekome u koži ko može tako razmišljati, teško tebi samom i sa tvojom glavom, ako uopšte postojiš :D . Prećera, brate.

Da ti dam jedan isječak iz biografije aktuelnog reisa:

Bio je komandant manevarske jedinice ‘Zmaj od Bosne’, koji su uglavnom činili imami. Narod je jedinicu koja je ulijevala povjerenje zvao jednostavno ‘Hodže’.
Prve borbene linije napustio je kada je imenovan za tuzlanskog muftiju. Nedugo nakon imenovanja, zajedno s još devet članova delegacije Okruga Tuzla biva zarobljen u Konjicu i odveden u logor HVO-a, a odatle predat u logor Vojske. Nakon sedam mjeseci ponovo je na slobodi i vraća se u Tuzlu.

Još da te podsjetim da je u BiH uništeno 614 džamija u RS ili sve osim jedne. Pa sad, jarane, uradi matematiku pa ćeš doći do podatka o cca petini imama koji su poginuli tokom rata od ukupnog broja u odnosu na broj džamija uništenih u RS-u. Valjda znaš da je jedan imam-jedna džamija.

Dakle, kao što rekoh, iskreno ne vjerujem da si stvaran lik, tako da pođoh da ti objašnjavam da ti nećeš birati hoš neš u rat, nego će ti opet osvanuti pred vratima, ali kontam nema potrebe.
Last edited by A_A_AKCIJA on 11/01/2018 22:21, edited 1 time in total.
sekerbay

#391 Re: Nova agresija na BIH?

Post by sekerbay »

insomnia78 wrote:Jebeni Jemen vec par godina ratuje i ti protiv KSA
To je druga sorta. Isto tako, kad hoće da uzmu neki grad od isisa, moraju sve preorat da ne ostane kamen na kamenu.
Ali, kad treba sjebat srviju, dovoljna su dva tomahavka.
Seyfo

#392 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Seyfo »

Meni opet nije jasno ko bi za sta ratovao kad su teritorije etnicki ciste skoro 90%. Nadji pedalj zemlje u BiH da nije 90%dominantna jednim narodom (osim mozda Tuzle). U RSu zivi milion Srba i koji ce Bosnjak iz FBiH ratovati za taj komad zemlje kad on tamo niti zivi niti dolazi ako ne mora? Cast izuzecima koji zive,njima se divim. Moguce je da se pokusaju otcijepiti ako Rusija da zeleno svjetlo ali trenutno ne,zbog saveznistva sa Turskom. Mislite da ce Srbi htjeti osvojiti Sarajevo a Hrvati istocni Mostar?
insomnia78

#393 Re: Nova agresija na BIH?

Post by insomnia78 »

sekerbay wrote:
insomnia78 wrote:Jebeni Jemen vec par godina ratuje i ti protiv KSA
To je druga sorta. Isto tako, kad hoće da uzmu neki grad od isisa, moraju sve preorat da ne ostane kamen na kamenu.
Ali, kad treba sjebat srviju, dovoljna su dva tomahavka.
Samo jos da nadjemo ko ce ih ispaliti
sekerbay

#394 Re: Nova agresija na BIH?

Post by sekerbay »

insomnia78 wrote:Samo jos da nadjemo ko ce ih ispaliti
Iran i türkiye - mjera.
Neka nam brat hamnei pošalje one dvije raketice koje kani hitit na Izrael, i beli grad će izgledat ko drezden 45-e :lol:
Kaem, braća selefije će pregaziti RS. Budući da sam pesimista, reći ću da će im trebat hevta.
Toliko o agresiji. Onda u kontranapadu uzet sandžak i vojvodinu i rahat.
insomnia78

#395 Re: Nova agresija na BIH?

Post by insomnia78 »

sekerbay wrote:
insomnia78 wrote:Samo jos da nadjemo ko ce ih ispaliti
Iran i türkiye - mjera.
Neka nam brat hamnei pošalje one dvije raketice koje kani hitit na Izrael, i beli grad će izgledat ko drezden 45-e :lol:
Kaem, braća selefije će pregaziti RS. Budući da sam pesimista, reći ću da će im trebat hevta.
Toliko o agresiji. Onda u kontranapadu uzet sandžak i vojvodinu i rahat.
Hoce. Ako se prije toga ne pobiju oko boje samije trece poslanikove zene. Rat u Siriji vas nista nije naucio? Zeru vise “brace selefija” nego 90-tih i pisi propalo
PM72

#396 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

A_A_AKCIJA wrote:
PM72 wrote:Eto vidiš-dogovor.
Ne znam kako ovo nježno da ti objasnim, ali ja prosto ne vjerujem da si ti stvarna osoba. Koliko god se trudio, ne mogu da zamislim, niti ikoga poznajem poput tebe. Ovoliku količinu samomržnje i samoponiženja je nemoguće sresti u stvarnom svijetu. Iskreno se nadam da nisi stvaran, jer ne bih bio nekome u koži ko može tako razmišljati, teško tebi samom i sa tvojom glavom, ako uopšte postojiš :D . Prećera, brate.

Da ti dam jedan isječak iz biografije aktuelnog reisa:

Bio je komandant manevarske jedinice ‘Zmaj od Bosne’, koji su uglavnom činili imami. Narod je jedinicu koja je ulijevala povjerenje zvao jednostavno ‘Hodže’.
Prve borbene linije napustio je kada je imenovan za tuzlanskog muftiju. Nedugo nakon imenovanja, zajedno s još devet članova delegacije Okruga Tuzla biva zarobljen u Konjicu i odveden u logor HVO-a, a odatle predat u logor Vojske. Nakon sedam mjeseci ponovo je na slobodi i vraća se u Tuzlu.

Još da te podsjetim da je u BiH uništeno 614 džamija u RS ili sve osim jedne. Pa sad, jarane, uradi matematiku pa ćeš doći do podatka o cca petini imama koji su poginuli tokom rata od ukupnog broja u odnosu na broj džamija uništenih u RS-u. Valjda znaš da je jedan imam-jedna džamija.

Dakle, kao što rekoh, iskreno ne vjerujem da si stvaran lik, tako da pođoh da ti objašnjavam da ti nećeš birati hoš neš u rat, nego će ti opet osvanuti pred vratima, ali kontam nema potrebe.
:lol: :lol: :lol:

Meni je tebe žao...
Vidim,fan si aktuelnog Reisa.Neka si.Izgleda dobar čovjek i školovan insan.Zna nekad preletiti pa usrati motku (kao onomad ono za vlaha u Srebrenici) ali ljudi smo.Zanimljiv si mi članak iz njegove biografije dao a namjerno prešućuješ da je zarobljen u konvoju humanitarne pomoći što je išla preko Srednje Bosne za Tuzlu.Nešto puno kamiona i robe su ustaše iz Srednje Bosne opljačkale i zarobile u tom konvoju.To je ono što sam i govorio,njih 98% borilo se sa vrećama i paketima po humanitarnim organizacijama.Jebeš pušku i patriotizam.

I u prošlom ratu sam birao hoću li uzeti pušku i mogao sam je izbjeći.Gorko se kajem što nisam.Ovo nije ni d od države za koju sam ratovao.

maksuz selam.
sekerbay

#397 Re: Nova agresija na BIH?

Post by sekerbay »

insomnia78 wrote:Ako se prije toga ne pobiju oko boje samije trece poslanikove zene. Rat u Siriji vas nista nije naucio? Zeru vise “brace selefija” nego 90-tih i pisi propalo
Jok, ovo su lokalci i daleko blaži.
Samo ih usmjerit na krivoslavne :mrgreen:
vivaldi

#398 Re: Nova agresija na BIH?

Post by vivaldi »

insomnia78 wrote:
sekerbay wrote:Ev ovi će ratovat :mrgreen:

Jebeni Jemen vec par godina ratuje i ti protiv KSA
jel se ti to zajebavas na racun dzejmena? jesi vidio danas kakvu kameru ljudovi imaju? ha? nema al jazeera nakvu. snimise direktan pogodak u avion a kamera se nije ni zatresla...samo se ti zajebaji
insomnia78

#399 Re: Nova agresija na BIH?

Post by insomnia78 »

sekerbay wrote:
insomnia78 wrote:Ako se prije toga ne pobiju oko boje samije trece poslanikove zene. Rat u Siriji vas nista nije naucio? Zeru vise “brace selefija” nego 90-tih i pisi propalo
Jok, ovo su lokalci i daleko blaži.
Samo ih usmjerit na krivoslavne :mrgreen:
Jah. Zato ih je pun kurac zijanio u Siriji.
tandmand

#400 Re: Nova agresija na BIH?

Post by tandmand »

Seyfo wrote:Meni opet nije jasno ko bi za sta ratovao kad su teritorije etnicki ciste skoro 90%. Nadji pedalj zemlje u BiH da nije 90%dominantna jednim narodom (osim mozda Tuzle). U RSu zivi milion Srba i koji ce Bosnjak iz FBiH ratovati za taj komad zemlje kad on tamo niti zivi niti dolazi ako ne mora? Cast izuzecima koji zive,njima se divim. Moguce je da se pokusaju otcijepiti ako Rusija da zeleno svjetlo ali trenutno ne,zbog saveznistva sa Turskom. Mislite da ce Srbi htjeti osvojiti Sarajevo a Hrvati istocni Mostar?
Kada bi Srbija bila na Kozjoj Ćupriji a Hrvatska u Kiseljaku, palo bi Sarajevo kao kula od karata nekad kasnije ....
Post Reply