Ma bas me briga sta pisu i seru po medijima.To je proslost.Zuti je selektor i tacka.Uostalom sta neko pokusava da dokaze ovim tekstovima.Ciste gluposti.Okrenite se fudbalu.Covjek je jasno rekao kakva mu je filozofija i koga vodi u USA.Ocito je i motivisan.Daj boze da i igraci budu tako motivisani. I dovoljno za pocetak.kakotakonikako wrote:Šta se dešavalo na sjednici IO NSBiH: Prosinečki ipak nije izabran jednoglasno?
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u četvrtak je za novog selektora fudbalske reprezentacije BiH izabrao Roberta Prosinečkog.
Nogometni savez BiH je prema javnosti želio pokazati jedinstvo te je objavljeno kako je selektor izabran jednoglasno, no portal BIH.ba prenosi kako jednoglasnog izbora na sjednici zatvorenoj za javnost ipak nije bilo.
Izvršni odbor bio je podijeljen između Amara Osima i Roberta Prosinečkog te je odlučeno da se tajno glasa, odnosno da pobjednik tog glasanja u drugom krugu dobije sve glasove bez obzira da li će realno imati potrebnu većinu od 12 glasova, piše BiH.ba.
Robert Prosinečki dobio je više glasova u tajnom glasanju, nakon čega je potvrđen njegov izbor za novog selektora fudbalske reprezentacije BiH.
Evo opet ....
Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mikogoago
#376 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
-
condy
#377 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Radujeme, što je Prosiničke odabrao angažman u našoj reprezentaciji više od drugih unosnijih angažmana. To znači, da želi pravi sportski izazov i utakmice na visokom nivou prije novca, i to poštujem. To puno govori o njemu kao čovjeku i sportašu. Znači, interesuje ga fudbal ono što on donosi u takmičarskom smislu, izazove, nedaće, radost, kruna plasman na veliko takmičenje..... I to je dobro. Neka mu je sretno i uspješno !
-
mikogoago
#378 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Da i te gluposti selektor stranac. Za mene je stranac ko ne govori nasim jezikom i koga ne mozemo razumjeti.Do nedavno smo zivili u istoj drzavi i nismo bili stranci jedni drugima. Kakva preseravanja. Ili u stilu ne poznaje on nas.Ljudi to su nebuloze. I te kako Robi poznaje nas i nas mentalitet. Pa nije glup.Covjek je sve odmjerio i zna gdje dolazi i ako on misli da moze napraviti rezultat treba mu vjerovati.jos jednom Sretno nama s njim i njemu snama. 
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#379 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Portal Bih.ba je najveće smeće na svijetu.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#380 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
zuti forsira napadacki fudbal i njegove ekipe relativno primaju mnogo golova i to je ono sto me brine. ali o tom po tom, takvom igrom smo i otisli na svjetsko.
- AmiĐa_Idriz
#381 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Kad je zvanično predstavljanje, zapravo, ima li toga kod nas uopšte pošto vidim da je Žuti sa iznenađenjem juče primio informacije od novinara da je izabran, nisu ni javili čojku 
-
north
#382 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
https://sportsport.ba/fudbal/fudbalski- ... kog/263892AmiĐa_Idriz wrote:Kad je zvanično predstavljanje, zapravo, ima li toga kod nas uopšte pošto vidim da je Žuti sa iznenađenjem juče primio informacije od novinara da je izabran, nisu ni javili čojku
-
Obi Wan Bosnian
#383 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
pa sa ovakvim odbrambenim igračima mi moramo igrati na puno golova jer ćemo sigurno primati golove pa ih moramo i davati. I uopšte, naši najkvalitetniji igrači su naprijed. Logično da ćemo igrati na puno golova.malakh wrote:zuti forsira napadacki fudbal i njegove ekipe relativno primaju mnogo golova i to je ono sto me brine. ali o tom po tom, takvom igrom smo i otisli na svjetsko.
-
kakavdanakneiskustvu
-
Bazinga1234
#385 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Odlican clanak. Ibruljkakavdanakneiskustvu wrote:http://telesport.telegram.hr/kolumne/na ... nglu-zuti/
-
vryzas
#386 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Dobar textkakavdanakneiskustvu wrote:http://telesport.telegram.hr/kolumne/na ... nglu-zuti/
- AmiĐa_Idriz
#387 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
jes vala da je možemo lakše naći kad budu molekule bjesnila galopirale ka mozgu i ispustiti ventil psovkama na racun istog kad kiksamo prvi put

-
dimitrov
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#389 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
bili kolega, bili. sada ni mi vise nismo sigurni jesmp li bas toliko jaki u napadu, s obzirom da nema vise ni ibisevica, a ni lulica, a i dzeko nije bog zna sta u posljednje vrijeme i forma mu je u opadanju.Obi Wan Bosnian wrote:pa sa ovakvim odbrambenim igračima mi moramo igrati na puno golova jer ćemo sigurno primati golove pa ih moramo i davati. I uopšte, naši najkvalitetniji igrači su naprijed. Logično da ćemo igrati na puno golova.malakh wrote:zuti forsira napadacki fudbal i njegove ekipe relativno primaju mnogo golova i to je ono sto me brine. ali o tom po tom, takvom igrom smo i otisli na svjetsko.
ocekujem puno od joze simunovica u obrani i ocekujem da ce besic sto prije promijeniti klub i vratiti se u staru formu. takodjer ocekujem da ce zuti konacno rijesiti problem desnog beka i onda bi obrana i licila na nesto.
i da, u tandemu sa simumovicem vidim graovca iz želje, ma koliko to nekome smiješno bilo.
-
lakilaka
#390 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
zasto su onda rekli da je jednoglasno, kada nije. sve zasnovano na lazi nema dobru perspektivu. jebe se ovima u n/fsbih ko je izabran, samo da slusa i da im se ne diraju fotelje.mikogoago wrote:Ma bas me briga sta pisu i seru po medijima.To je proslost.Zuti je selektor i tacka.Uostalom sta neko pokusava da dokaze ovim tekstovima.Ciste gluposti.Okrenite se fudbalu.Covjek je jasno rekao kakva mu je filozofija i koga vodi u USA.Ocito je i motivisan.Daj boze da i igraci budu tako motivisani. I dovoljno za pocetak.kakotakonikako wrote:Šta se dešavalo na sjednici IO NSBiH: Prosinečki ipak nije izabran jednoglasno?
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u četvrtak je za novog selektora fudbalske reprezentacije BiH izabrao Roberta Prosinečkog.
Nogometni savez BiH je prema javnosti želio pokazati jedinstvo te je objavljeno kako je selektor izabran jednoglasno, no portal BIH.ba prenosi kako jednoglasnog izbora na sjednici zatvorenoj za javnost ipak nije bilo.
Izvršni odbor bio je podijeljen između Amara Osima i Roberta Prosinečkog te je odlučeno da se tajno glasa, odnosno da pobjednik tog glasanja u drugom krugu dobije sve glasove bez obzira da li će realno imati potrebnu većinu od 12 glasova, piše BiH.ba.
Robert Prosinečki dobio je više glasova u tajnom glasanju, nakon čega je potvrđen njegov izbor za novog selektora fudbalske reprezentacije BiH.
Evo opet ....
- Grean
#391 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Na onaj clanak Sase Ibrulja nema se sta dodati.
Osnovni problem za Prosineckog ce biti sistem i pitanje da li ce uspjeti ukalupiti ono sto imamo te naci kakve takve zamjene koje mogu funkcionisati u njegovom sistemu za one koji za njega nisu potkovani.
Realno svi znamo da materijala nema puno ali ima primjera gdje je i losiji materijal dao rezultat kad se ukalupio u funkcionalan sistem i jasnu ideju.
A onda ide ono koliko ce biti strpljenja i mira da bi se to nesto izgradilo. Sreca i prilika mu je ova Liga nacija gdje pritisak nece biti kao u samim kvalifikacijama.
Osnovni problem za Prosineckog ce biti sistem i pitanje da li ce uspjeti ukalupiti ono sto imamo te naci kakve takve zamjene koje mogu funkcionisati u njegovom sistemu za one koji za njega nisu potkovani.
Realno svi znamo da materijala nema puno ali ima primjera gdje je i losiji materijal dao rezultat kad se ukalupio u funkcionalan sistem i jasnu ideju.
A onda ide ono koliko ce biti strpljenja i mira da bi se to nesto izgradilo. Sreca i prilika mu je ova Liga nacija gdje pritisak nece biti kao u samim kvalifikacijama.
-
Bazinga1234
#392 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ne razumijem otkud toliki hype oko Simunovica, decko je obecavao ali je nakon povrede neprepoznatljiv.malakh wrote:bili kolega, bili. sada ni mi vise nismo sigurni jesmp li bas toliko jaki u napadu, s obzirom da nema vise ni ibisevica, a ni lulica, a i dzeko nije bog zna sta u posljednje vrijeme i forma mu je u opadanju.Obi Wan Bosnian wrote:pa sa ovakvim odbrambenim igračima mi moramo igrati na puno golova jer ćemo sigurno primati golove pa ih moramo i davati. I uopšte, naši najkvalitetniji igrači su naprijed. Logično da ćemo igrati na puno golova.malakh wrote:zuti forsira napadacki fudbal i njegove ekipe relativno primaju mnogo golova i to je ono sto me brine. ali o tom po tom, takvom igrom smo i otisli na svjetsko.
ocekujem puno od joze simunovica u obrani i ocekujem da ce besic sto prije promijeniti klub i vratiti se u staru formu. takodjer ocekujem da ce zuti konacno rijesiti problem desnog beka i onda bi obrana i licila na nesto.
i da, u tandemu sa simumovicem vidim graovca iz želje, ma koliko to nekome smiješno bilo.
Trenutno je najbolji stoperski par Bicakcic-Zukanovic, iako nisam sklon nijednom od njih jer su skloni losim partijama u reprezentaciji.
- Sara03
#393 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
condy wrote:Radujeme, što je Prosiničke odabrao angažman u našoj reprezentaciji više od drugih unosnijih angažmana. To znači, da želi pravi sportski izazov i utakmice na visokom nivou prije novca, i to poštujem. To puno govori o njemu kao čovjeku i sportašu. Znači, interesuje ga fudbal ono što on donosi u takmičarskom smislu, izazove, nedaće, radost, kruna plasman na veliko takmičenje..... I to je dobro. Neka mu je sretno i uspješno !
- Grean
#394 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
PROSINEČKI POSTAVIO PRIORITETE: “Ako igraš lepršav i dobar nogomet i publika je uz tebe”
Divni prioriteti, obecavajuci intervju.
Na kraju krajeva jebes i rezultat kad nemas sta vidjeti, bar ako ti fudbal nije jest’jednako poredak na tabeli.
-
lakilaka
#395 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
izbor prosineckog za selektora, po nekim informacijama, nije po statutu n/fsbih, jer glasanje je bilo tajno i niko nije skupio potrebnih 12 i vise glasova. ali sta moze iznenaditi od mafijaskog n/fsbih.
- leškarenje
#396 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa neka se izjasne ti sto nisu glasali za Prosineckog,da vidimo ko su
-
LSD
#397 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ne znam za one uhljupe iz Saveza, ali ja sam ovdje glaso protiv Prosinečkog (to jest za brata Amču)...nek se to zna, za svaki slucajleškarenje wrote:
Pa neka se izjasne ti sto nisu glasali za Prosineckog,da vidimo ko su
Hocete Prosineckog, eto dobili ste ga, al nemojte kasnije kukati
- luckylaka
#398 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Imamo mi majstore ite kako igraca za dobru ,,pitu"ali je problem sto nema ko da pogleda te igrace po europskim ligama.Pa vise mi obicni navijaci znamo mladih igraca koji bi radi zaigrali za BiH nego sva struka u i oko reprezentacije.pirmin wrote:Nemamo mi, gospodo, od cega pitu praviti.
Ni Guardiola nam ne bi pomogao.
- veella
#399 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Slazem se u potpunostiLSD wrote:Ne znam za one uhljupe iz Saveza, ali ja sam ovdje glaso protiv Prosinečkog (to jest za brata Amču)...nek se to zna, za svaki slucajleškarenje wrote:
Pa neka se izjasne ti sto nisu glasali za Prosineckog,da vidimo ko su![]()
Hocete Prosineckog, eto dobili ste ga, al nemojte kasnije kukati
-
last mohicans
#400 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Šta je ovo, svako malo nestaju postovi i smanjuje se broj str? Moderatori baš azurni