Australian Open 2018

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#376 Re: Australian Open 2018

Post by Tomahawk11 »

Uze Čunga Lunga :-)
Blek Stena

#377 Re: Australian Open 2018

Post by Blek Stena »

Decko je odigrao fantasticno I mora mu se cestitati. :thumbup: Novak nije bio los ako izuzmemo los servis I jacinu udaraca.
Sta je tu je :sad:
ultima_palabra

#378 Re: Australian Open 2018

Post by ultima_palabra »

Ne cudi me uopste, frajer je robot... kao i Nole, samo sto je njemu hardver malo otisao :D
cvrčak_na_hedonizmu

#379 Re: Australian Open 2018

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Bacio je Đoković sve što ima i zijanio 3:0 :shock:

Već rekoh, gledao Čunga protiv Džumhura, fol taraba :D StruĆnjak :ljulja:

Ako nastavi ovako biće zajebano, al valja na Rogera :D
akaunt

#380 Re: Australian Open 2018

Post by akaunt »

Uvijek sam se pitao kako to da je zuta rasa najbolja u stonom tenisu a u tenisu ih nesto nema. Nece ovdje bit puno prostora za druge ako Azijati ovo shvate ozbiljno.

...Novak? Nije ovo bilo bas tako lose ali treba još i to ne samo lakat ....
Ukratko jako lijep i zanimljiv meč.
cevapcinica

#381 Re: Australian Open 2018

Post by cevapcinica »

Blek Stena wrote:Decko je odigrao fantasticno I mora mu se cestitati. :thumbup: Novak nije bio los ako izuzmemo los servis I jacinu udaraca.
Zabrinjavajuci je povremeno katastrofalan prvi servis. Promijenio je tehniku servisa i mozda ga ta tranzicija jos uvije sputava. Veliko pitanje je u kojoj mjeri je sanirarna povreda lakta i koliko poboljsanje se moze ocekivati na narednim turnirima jer sa ovakvom servom i slabom realizacijom stvari ne izgledaju dobro. Oni koji su ocekivali povratak u stilu Federera su zivjeli u iluziji.
Idioti sa klika pisu o senzaciji kao da je Hyeon Chung poceo igrati tenis prekjuce.
Tomahawk11
Globalni moderator

#382 Re: Australian Open 2018

Post by Tomahawk11 »

Realno, jeste senzacija.
I kad uzmemo u obzir da je Novak bio na bolovanju.
cevapcinica

#383 Re: Australian Open 2018

Post by cevapcinica »

ultima_palabra wrote:Ne cudi me uopste, frajer je robot... kao i Nole, samo sto je njemu hardver malo otisao :D
Jos da malo popravi servis i da ga ne prate povrede bice zanimljivo pratiti njegov dalji razvoj.
commendatore

#384 Re: Australian Open 2018

Post by commendatore »

noklica popušljot

mislim da je sad i vrapcima jasno da se frajer drogiro
Last edited by commendatore on 22/01/2018 12:54, edited 1 time in total.
insomnia78

#385 Re: Australian Open 2018

Post by insomnia78 »

Image
Haparati :lol:
akaunt

#386 Re: Australian Open 2018

Post by akaunt »

Cetvrtfinale Čung Sandgren ??? I to u dijelu gdje su bili Zverev Tim Novak....
Kolike su quote bile na ovo ?
kakotakonikako

#387 Re: Australian Open 2018

Post by kakotakonikako »

insomnia78 wrote:Image
Haparati :lol:
commendatore wrote:noklica popušljot

mislim da je sad i vrapcima jasno da se frajer drogiro
bude wrote:Ostase samo dugmici :izet:
Samo se vi zezajte. A i meni nije da nije drago. :mrgreen:
insomnia78

#388 Re: Australian Open 2018

Post by insomnia78 »

Mozda ga mrze sto je vegun
ultima_palabra

#389 Re: Australian Open 2018

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:Realno, jeste senzacija.
Ma nije toliko, evo gledam i na kladarama je bilo 1,25... znači nije baš zicer.

Chung dobi onaj završni turnir mladih igrača, Zvereva dobi 6-0... a Nole u upitnoj formi, zahrđao. Veća senzacija mi je Sandgren ili kako već.
Last edited by ultima_palabra on 22/01/2018 13:01, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#390 Re: Australian Open 2018

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Ma nije toliko, evo gledam i na kladarama je bilo 1,25... znači nije baš zicer.

Chung dobi onaj završni turnir mladih igrača, Zvereva dobi 6-0... a Nole u upitnoj formi, zahrđao.
Nisam pogledao ni jedan Noletov meč na ovom AO, ali upratih da se piše da je do danas dobro odigrao.
Da, vidio sam i ja, kontam otkud sa Chungom 1,25 :-)
Blek Stena

#391 Re: Australian Open 2018

Post by Blek Stena »

cevapcinica wrote:
Blek Stena wrote:Decko je odigrao fantasticno I mora mu se cestitati. :thumbup: Novak nije bio los ako izuzmemo los servis I jacinu udaraca.
Zabrinjavajuci je povremeno katastrofalan prvi servis. Promijenio je tehniku servisa i mozda ga ta tranzicija jos uvije sputava. Veliko pitanje je u kojoj mjeri je sanirarna povreda lakta i koliko poboljsanje se moze ocekivati na narednim turnirima jer sa ovakvom servom i slabom realizacijom stvari ne izgledaju dobro. Oni koji su ocekivali povratak u stilu Federera su zivjeli u iluziji.
Idioti sa klika pisu o senzaciji kao da je Hyeon Chung poceo igrati tenis prekjuce.
Ne znam. Ta povreda lakta ostaje nerazjasnjena misterija. U 3 setu nije pravio nikakve grimase, cak mu je I servis bio bolji nego u prethodna dva. :-)
Blek Stena

#392 Re: Australian Open 2018

Post by Blek Stena »

insomnia78 wrote:Mozda ga mrze sto je vegun
get a life
cevapcinica

#393 Re: Australian Open 2018

Post by cevapcinica »

Pa s obzirom sta je ovaj momak uradio vrsnjacima na zavrsnom turniru i kako je napredovao prosle godine uz cinjenicu da je Novak bio na bolovanju bas i nije senzacija. Iznenadenje da, jer se uvijek ocekuje da ce se bivsi sampioni uvijek nekako provuci, ali senzacija barem po meni nije.
Tomahawk11
Globalni moderator

#394 Re: Australian Open 2018

Post by Tomahawk11 »

cevapcinica wrote:
Pa s obzirom sta je ovaj momak uradio vrsnjacima na zavrsnom turniru i kako je napredobao prosle godine i da je Novak bio na bolovanju bas i nije senzacija. Iznenadenje da, jer se uvije ocekuje da ce se bivsi sampioni uvijek nekako provuci ali senzacija barem po meni nije.
Kažem, obzirom na priču da je Novak dosad dobro odigrao AO.
Nisam momka gledao, tako da fakat ne mogu dati neki sud.
Dobro, jesmo li očekivali ovako glat poraz? Poraz uopšte?
commendatore

#395 Re: Australian Open 2018

Post by commendatore »

rudjer ode na bolovanje 6 mjeseci - ruganje - te propo, te ostario, te glumi povredu, te penzija, te aj s djecom se malo, ne smije novaku na megdan.... i osvoji 2 grendslema u 37oj godini zivota.... metuzalem

noklica (31g) ode na bolovanje 6 mjeseci - vrati se - (p)ostane taraba - i onda je sve iznenadjenje a nije senzacija....

srbe mrze ovo ono i tako to... kme kme kme... getalajf folovi - a ni oni jadni ga nemaju drugom nesto popuju....
cevapcinica

#396 Re: Australian Open 2018

Post by cevapcinica »

Tomahawk11 wrote:
cevapcinica wrote:
Pa s obzirom sta je ovaj momak uradio vrsnjacima na zavrsnom turniru i kako je napredobao prosle godine i da je Novak bio na bolovanju bas i nije senzacija. Iznenadenje da, jer se uvije ocekuje da ce se bivsi sampioni uvijek nekako provuci ali senzacija barem po meni nije.
Ne. Ja sam ocekivao da ce se igrati barem cetiri seta. Problem je da to sto je Novak djelovao dobro u dosadasnjem dijelu turnira nije nikakav pokazatelj stvarne forme jer nije igrao sa ozbiljnijim protivnikom.
I Federer je prosle godine bio nepoznanica do treceg kruga i meca sa Berdychom.
Tomahawk11
Globalni moderator

#397 Re: Australian Open 2018

Post by Tomahawk11 »

cevapcinica wrote: Ne. Ja sam ocekivao da ce se igrati barem cetiri seta. Problem je da to sto je Novak djelovao dobro u dosadasnjem dijelu turnira nije nikakav pokazatelj stvarne forme jer nije igrao sa ozbiljnijim protivnikom.
I Federer je prosle godine bio nepoznanica do treceg kruga i meca sa Berdychom.
Dobro kažeš, sa Berdychom....realnije je da rekonvalescent popuši od Berde nego od Chunga, al dobro, nisam gledao momka i vidim svi ga hvale.
Jasno, obzirom na pauzu, nije iznenađenje, ali jbg, ipak je to Novak, a ovo Čung, a to je ko da je Alaves dobio Reala.
ultima_palabra

#398 Re: Australian Open 2018

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:
cevapcinica wrote:
Nije imao ko da ga zadevera... Young, Ramos nemaju jake udarce, a Monfils je mentalni invalid.
necko_hz

#399 Re: Australian Open 2018

Post by necko_hz »

Kakav meč i kakvi poeni. :thumbup:

Ključni segmenti u kojima je Chung toliko identičan Novaku su strech iz bekenda, fleksibilnost i fenomenalni balans i kontrola. Dodatak igračkom paketu koji mu je ranije falio, jeste ofenzivni forhend, mnogo kvalitetniji nego što je to bio ranije. Bolji servis mu je potreban da bi mu igra dobila na dimenziji, kao i još neke tehničke varijante na forhendu, ali ima vremena da to popravi.

Sada me zanima dokle može ići, odnosno, da li je dovoljno dobar da pobijedi i Federera? Nisam siguran da jeste, mislim da mu je potreban još bolji forhend od ovog kojeg ima, a tu prije svega mislim na top spin. Snaga protivničkog udarca nije ono što je Federeru ikada predstavljalo problem, ali dobro plasiranje sa kvalitetnim spinom jeste, jer tu nije mogao aborbovati snagu tih udaraca, već bi se dodatno trošio kako bi ih kontrolisao.

Ključna razlika između Chunga i Novaka jeste upravo taj top spin forhend, zbog čega im igra, iako mnogo slična, nije u potpunosti identična.

Kada je riječ o Novaku, ono što je tokom svih njegovih mečeva nakon povratka bilo primjetno jeste nemogućnost generisanja takvog spina kao nekada. Udarac mu u globalu nije izgubio ništa na snazi, ali jeste značajno na top spinu i mogućnosti kvalitetnog plasiranja. Tehničke promjene koje je napravio ne daju previše rezultata, ali treba sačekati nekoliko mjeseci i vidjeti kako će se uklopiti u paket.

Ipak, najveći gubitak je servis sa novom petljom i činjenica da osim što nije konstantan, doslovno nema nimalo kika u sebi, a kik je ono što je njegov servis (naročito drugi) činilo jednim od najnegodnijih na touru.
Tomahawk11
Globalni moderator

#400 Re: Australian Open 2018

Post by Tomahawk11 »

Jasno :thumbup:
Nego sam se ja potajno nadao meču Roger - Novak....al ništa.
Hajde ostaju nam Rafa i Roger, valjda i oni ne izdaju :mrgreen:
Locked